Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  2. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518

0/10 глуп, ефтин филм. мразам вакви комедии. |(

6.5/10 Action | Crime | Mystery

Интересен, до некаде и напнат (напади, бркотници...). Добар крај.

3. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.980
    До пред крајот на филмот, девојчето сакав да го фатам за косата и да го акнам од ѕид. Толку да се немало памет :fubar:
    (многу добра поента, бај д веј, татковата љубов.. Неописливо нешто.. ) Само крајот некако.. На брзинка ми заврши, немаше расплет од заплетот. 8/10
    Малолетното девојчето Ени,се допишува со Чарли, којшто прво ја лаже за годините,и се постепено повеќе ја лаже. Ени и Чарли се запознаваат во Трговскиот каде што Ени увидува дека Чарли е многу постар , но тој ја убедува дека никој неможе да им ја сруши нивната љубов, па не па годините.Со текот на настаните, таткото се повеќе сака да го убие..

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  4. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Jason Statham ... How you doin? 8)

The Bank Job (2008)
    http://www.imdb.com/title/tt0200465/
    Ептен ме бендисаа, прво местото на дејствието и тоа што се случува во 70сетите години, колку лесно било да ограбиш банка значи :D А посебно што е по вистинит настан. Заплети, акција, љубов во умерена доза, сето тоа зачинето со акцентот и шармот на Статхам 9/10

Safe (2012)
    http://www.imdb.com/title/tt1656190/
    Јас најпрво мора да се пофалам дека филмов го гледав 3 пати по 30 минути. Што да правам заспивав, не сум јас крива :lol: Инаку еден од понеинтересните филмови на Статхам. Не е за фрлање, ама акција која е нелогична. Се испоубија зашто им се може? Абе ај, типично полицајско американско срање сценарио. Статхам го вади само филмот, само он, со друг актер филмов ни во кино не би го прикажувале. 6/10

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. NightAir

NightAir Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2011
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    491
    Think like a man
    Супер филмче!

6. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    500 Days of summer

Мислам дека сите го знаете филмов. A boy meets girl. But Its not a love story. Its a story about love. Прекрасен филм, топло препорачувам. 10/10 :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cynthia

Cynthia Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.368
    Epic Movie

Страшно добар филм, го препорачувам на сите! Пародија е на голем број филмови, одлично поврзани.
    Се пресмеав. Глумците на извонреден начин го пренесуваат хуморот, максимално посветени на карактерите кои им биле дадени. Се` нај нај би кажала за филмов ама да не ја одолговлекувам работава.. Давам стотка од десет!! :rofl:
    Лесно филмче, за тепање време и смеење саат ипол.
    10/10

8. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182

Интересен многу.. ;)
    10/10

9. dancing.in.the.rain

dancing.in.the.rain Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    142
    Piranha 3D - катастрофа.
    филмот многу ме разочара... очекував многу повеќе мистерии, истражување, разрешување, а во филмот се прикажани само цицки и крв. воопшто не ми се допадна.

Прикачени фајлови:

• piranha-3dd.jpg
      piranha-3dd.jpg
      Големина на фајлот:
      78,1 KB
      Прегледи:
      409
  10. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Six Degrees of Separation (1993)

Вил Смит, Доналд Сатерленд и Стокард Ченинг во главните улоги.
    Вил Смит е сиромашно, но бистро момче, кое сака да се инфилтрира во неколку богати фамилии во Њујорк.
    Оперира од сосема нематеријални побуди. Во меѓувреме се дознава неговиот план, на сосем случаен начин...
    Интересен, одржува внимание, но крајот некако беше блед и се изгуби поентата.
    Глумата беше на нивоу.
    5/10

Philadelphia (1993)

Том Хенкс е брилијантен млад адвокат кој ќе биде неправедно отпуштен од голема и моќна адвокатска компанија, само затоа што конзервативните партнери ќе дознаат дека боледува од SIDA и е хомосексуалец.
    Kога се решава да ја тужи компанијата, ќе биде одбиен од многумина, се додека неговиот ривал од судницата Дензел Вашингтон (кој патем е невиден хомофоб) не го прифати неговиот случај...
    Добра глума, но многу слаба режија.
    На неколку моменти ко да подзаспал режисерот.
    Интересна приказна, но фалеа емоции.
    6/10

На figgiMK и Saya им се допаѓа ова.
  11. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    One Missed Call
    Ужас! Пукнав од досада,на мотање го догледав.

12. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Sleepover (2004)
    http://www.imdb.com/title/tt0368975/
    Пак јас со моите тинејџерски филмчиња. :wasntme:
    Не ни очекував пред крај дека ќе ме расплаче. За оној кој што сака тинејџерски филмчиња, нека го гледа, нема да се покае. :wasntme:

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. leptir1

leptir1 Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0

Се согласувам со тебе, навистина е прекрасен, на крајот се скапав од плачење. ;(

14. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Memoirs of a Geisha

Историска, романтична приказна, ни помалку ни повеќе мистерија, на која ретко кој останува рамнодушен. Претставена е јапонската култура и традиција со најистакнатите обележја - гејшите.
    Се работи за девојка по име Сајури, која со напорна работа, станува една од најбараните гејши во светот. Но не е само тоа, тука е претставен сјајот и бедата на еден далечен свет, темелите врз кои се градат сфаќањата на луѓето и вредностите на една култура.

Филмот е навистина долг, но вреди да се погледне. 10/10

Geisha are not courtesans, and we are not wives. We sell our skills, not our bodies. We create another secret world, a place only of beauty. The very word ‘Geisha’ means artist and to be a geisha is to be judged as a moving work of art”
    - Mameha, Memoirs of a Geisha

На LivingGlam, figgiMK, 1209 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Saraa

Saraa Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2010
    Пораки:
    2.482
    Допаѓања:
    7.540
    Последениот филм што го гледав е „Игрите на гладните“, снимен според истоимената книга.
    Ми се допадна филмот меѓутоа очекував многу повеќе, некако како да ми недостигаа делови од книгата како и ефекти, но затоа пак ликовите според мене беа совршено избрани, во ниту еден лик немаше грешка, баш така ги замислував кои исто така совршено не амо сто изгледаа физицки туку и одлицно глумеа, мислам дека оние кои ја процитале книгата и оние кои го гледале филмот ке се согласат со мене.

16. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Rio (2011)

Ми тргна со анимираниве филмчиња, ама што да правам омилени ми се. :lol:
    Супер позитивно интересно филмче.
    Се зборува за птицата блу која уште од како мала ќе биде најдена од едно девојче и заедно ќе живеат 15 години се додека не отидат во Рио де Женеиро бидејќи блу е единствена птица од нејзин вид, и најдена е уште една женска, последна, па ќе идат таму за да го размножат видот. :lol: Потоа следуваат авантурите..

Препорачувам
    10/10

На Srekicka и 1209 им се допаѓа ова.
  17. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Троја. Самото име кажува се. Иако го имав гледано решив да го изгледам пак и не зажалив. Најдобар историски филм кој е снимен некогаш. Приказната сите ја знаете, ретко кој го нема гледано филмот, а за тие што уште го немаат(а мислам дека нема таков :D ) веднаш нека го погледнат и нема да зажалат.

Прикачени фајлови:

• Troy2004.jpg
      Troy2004.jpg
      Големина на фајлот:
      98,9 KB
      Прегледи:
      226
    На Srekicka и Bunny2 им се допаѓа ова.
  18. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Aquamarine

Сирена која бега од океанот и од татко и, бидејќи не сака да се омажи за тој што семејството и го одбрал, туку верува во вистинска љубов, ја пронаоѓаат две девојчиња во нивниот базен и решаваат да и помогнат во нејзината потрага по љубовта. За возврат, таа ќе им исполни една желба, а тоа би било едно од девојчињата да не се пресели од градот.

Детско, тинејџерско филмче, со многу примеси на фантазија и нереалност :D, но на најдобар можен начин е опишана една стварно важна и ретка работа во животот - вистинското пријателство. :)

Од мене има филмов - 10/10

Прикачени фајлови:

• aquamarine.jpg
      aquamarine.jpg
      Големина на фајлот:
      111,5 KB
      Прегледи:
      423
    На Adi888 и A-j-a им се допаѓа ова.
  19. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    393
    Филмот е за едно малку повеќе од обично семејство, две лезбејки кои имаат син и ќерка. Немаат никакви проблеми и семејството функционира во ред и покрај тоа што децата имаат две мајки, меѓутоа кога ќе решат да го запознаат донаторот на сперма, работите ќе се сменат и ќе настанат некои проблеми.

Мене ми се допаѓа филмов, не е прикажан на некаков тажен, патетичен начин туку е баш интересен.

Прикачени фајлови:

20. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    The Rite
    Не знам дали зато шо имав преголеми очекувања за филмот (пошто е со Ентони Хопкинс), али филмот стварно ме разочара !
    Толку катастрофичен, не интересен, без поента....абе еби ветар :swear:
    Џабе си потрошив време да го гледам.

Оцена: 1/10