nine months..smesno filmce so High Grant...ne e spremen da stane tatko...kako i povekjeto maski se plasi od brak,deca..i odgovornostite sto odat so toa..i eve kako se spravuva..epten lezerno..opusteno filmce10/10 radi hugh grant
http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BM ... 4,317_.jpg 13 going on 30 ништо посебно, помалку досаден, ама има интересна поука дека не треба да се брзаме да пораснеме.
Tell no one Како го открив случајно ... француски филм и тоа трилер и навистина ми се допадна. Од почеток до крај изгледан без да скокам сцени. 9/10 Spoiler Се работи за брачен пар кои навраќајќи се на спомените одат покрај нивното омилено езеро ... се случува инцидент, жената е нападната и наводно мртва. Но, после подолг период се открива целиот случај и всушност се дознава вистината која ни малку не е онаа која тој ја знаел цело време ... Препорачувам
Wild Child (200 http://www.imdb.com/title/tt1024255/ Подобро да си се држам до тинејџерскиве.. Едно за нив е сигурно-нема разочарување. Лесно, интересно филмче. Од мене лајк. :up:
Spoiler Litlle Miss Sunshine Филмов на имдб го прочитав во LOL comedies, ама тешко ќе да беше комедија. Иако е категоризиран и како драма и комедија, пре би рекла дека е драма, а во никој случај не би го ставила во урнебесна комедија. Чуден беше филмов, не би рекла дека е лош, дури и пуштив некоја солза кога Spoiler Двејн сфати дека не може да биде пилот и имаше мал нервен слом. Носи добра порака за семејството, за држењето заедно и во добро и во лошо. Само така некако нагло ми заврши. Што знам, му давам една 6ка.
Little Manhattan Комедија | Фамилијарен | Романса 10/10 Во Менхетен, 10 годишниот Геиб ја наоѓа својата прва љубов 11 годишната Розмари. Збунет од своите нови чувства и со процесот на развод на неговите родители, тој доживува како е да се биде вљубен за прв пат. Филм кој ме потсети на детство и како е да се биде безгрижен односно единствена грижа ти е симпатијата која ти е ностоп во мислите. Убава приказна која ги покажува чуствата, стравовите, разочарувањето, првиот бакнеж...ептен ќе ве разнежни и ќе ве потсети за првата симпатија или првиот дечко. После филмов сакам да се возам на тротинет и да го шетам нашиот ни мил град како малиов што го шета Њу Јорк.
Fired Up! (2009) http://www.imdb.com/title/tt1083456/ Претпоставувам насловот повеќе кажува. На почеток можеби и досаден. Ама средината и крајот, се предобри. Се скинав од смеење. При самата појава на Adhir Kalyan се смеам. А тек неговите делови. А Eric Christian Olsen ми е пресмешен со неговото брзо зборење. Порхибидабидо, прохибидабидо, дабадо, дибидо, дабадо! Едноставно препорачувам. Нема да се покаете. Само гледајте да го протерате почетокот, што е предвидлив. А потоа иде смеење.
Jас го гледав И очекував многу, а добив скоро ништо. Единствено вредеше глумата на Шерлиз, одлично и прилегаше да биде злобната кралица. Приказната, бледа, како нафрлено од се по нешто.Незавршена делуваше и некако кратка, како да протрчаа низ целата замисла.Актерот што глумеше во Тор беше добар, ама Кристин, аман бре од кај ја најдоа.Таа не знае да се смее, цело време има една фаца и ја користи и кога изразува тага и радост, па и Снежана бе, ми ја уништи замислата за Снежана од бајките.Можеле ако не друго некоја поубава актерка. Ефекти не дека нема добри, имале добра идеја ама реализација ужас. Јас заклучив дека сите нови копии на бајките се ужасни, има стари филмови според бајките и се милион пати подобри. Јас би му дала 3/10..ептен ради ефектите и мојата омилена актерка. Толку се разочарав, со душа го чекав значи.Заџабе изгубено време.
Многу стар филм, ама јас стариве филмови ги сакам повеќе од новиве и обожавам да ги гледам. Приказната е таква што обичен човек од една област на Лондон, Нотинг Хил, случајно ќе ја сретне најпозната актерка на светот, а воедно и полека ќе се заљуби во неа. Вилијам Такер е обичен човек, оставен од жената и живее не толку исполнет живот. Кога Ана Скот, најпознатата филмска звезда, ќе влезе во неговиот живот, ќе изгледа дека се му тргнало на подобро, но не баш. Убава романтична комедија, интересни сцени, прикажана е целата убавина на Лондон. Прекрасен филм, многу подобар од денешните романтични комедии од кои ми е преку глава. Ви го препорачувам.
The lastsong(му се токмев оддамна и дојде време да го изгледам) Spoiler романтично, летно филмче, нема којзнае каква содржина, ама брзо и лесно се гледа, со убава порака
Angels fall Пошто бев фасцинирана од книгата, решив веднаш да го гледам филмот. Погодувате нели, разочарење на квадрат, море на кубен! Едноставно ретки се оние случаеви каде филмот ги изедначува очекувањата и воодушевувањата од книгата, ова не е тој редок случај. Главната машка улога некако физички можам да кажам содејствува со моите очекувања, само гласот некако ту вомен ми беше, али женската најн. Хедер Локлир не баш. Страста - штура. Не се споредува со онаа во книгата. Дијалозите - речиси идентични како во книгата, со некои видоизменети настани, поточно преместени во друга сцена која малтене не постои во книгата. Све у свему, од мене 3ка.
Во целост се согласувам со тебе за негативните критики за Кристен.Толку ми е безлична глумица мислам дека тотална утка имаат напраено со нејзе.Ни малку топлина и милост нема .Ни на мртво плаче,ни на живо се смее.Ужас ! Да не бидам офф. последен беше Интересен и лабав за тепање време. http://www.imdb.com/title/tt1414382/
Skoro go gledav This Means War.. interesno filmce.. dobri glumci.. preporaka.. (pogotovo za nedelno popladne go ima tuka online http://filmovi.infopult.net/film/sa-prevodom/11-1618/This-Means-War-2012
This Means War (2012) http://www.imdb.com/title/tt1596350/ Конечно го изгледав. Ај си викам, толкава фама се крена, да видам што има. Искрено ми се допадна. Неизвесно беше до крај. А на памет ми дојде и дека ќе завршат у 3ка. Ама не. А кога го слушнав оноа: Ајван Сакалов, како и да беше. Па уште „брате“.. Ај лајк ит. Вери вери мач. Препорачуем. Spoiler Ма да ја малце поише сакав со овој другиов.
Forrest Gump Драма | Романса 9/10 Тажна приказна за Форест Гамп,едноставен човек со низок степен на интелигенција кој е многу брз.Тој се приклучува на армијата за да служи во Виетнам,каде што наоѓа нови пријатели Dan i Bubba.Подоцна го победува Кинескиот Национален Тим во пинг понг,се среќава со Џин Ф.Кенеди,неколку години трча низ земјата во што му се придружуваат и други луѓе.Тој никогаш не ја заборавил Џени,девојката која ја сакал како момче. Интересно филмче кое вреди да се погледне.
Letter to Juliet Се е објаснето во темава: film-i-tv/pisma-do-julija-letters-to-juliet-t12822/#p1151940
Ама сепак книгата е подобра,многу појке имам плачено ко ја читав одколку филмот,а сега прочитав некаде дека нов ке снимат
Ептен ми се допадна.Го гледав синоќа до три часот по полноќ.Женски филм е и има доста интересни работи кои можат да се научат.Се работи за четири најдобри другарки и нивните животи. Погледнете го.