Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    The Piano (1993)
    Жена која одбива да зборува, пристигнува во Нов Зеланд со својата ќерка, за да стапи во договорен брак со земјопоседник. Со себе го носи единственото вредно нешто, нејзиното скапоцено пијано, преку кое ги изразува своите емоции.
    Неочекувано, ќе се вљуби во сосема друг човек...
    Вистинско мало ремек-дело, исполнето со чувства и прекрасна музика.
    Холи Хантер нема да проговори ниту збор, а ќе биде наградена со оскар за главната улога.
    Филм за една љубов, за музиката, за самопронаоѓањето... при средината бев малку поделена со мислењето за филмов, но крајот за мене го красеше делото.
    8/10 Музиката е совршена.
    http://www.youtube.com/watch?v=9yiDyEcQAJ0

The Pianist (2002)
    Адриен Броди, исто така награден со оскар за оваа улога го портретира Владек Шпилман, евреин од Полска кој е затечен среде виорот на II Светска војна, заедно со своето семејство.
    Суров и драматичен филм, иако има бавно дејствие, за хоророт и ужасот кој го приредува војната, желбата да се преживее, за да се раскаже. Предобар филм, полн емоции. Ќе се остави замислени.
    8/10

На feferona, AnaKarenina и LivingGlam им се допаѓа ова.
  2. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Meet Joe Black
    По совет на татко и да почека вистински да осети страст, една докторка навистина среќава таков човек кој веднаш и го привлекува вниманитето. Но, дали е возможно да биде долго со него?
    Малку поинаков тип на филм, ама интересен :)

На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056

Филмчево е лудница. 9/10

4. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    What a girl wants

Мене ми се допаѓа, Аманда ми е една од омилените глумици. Тука глуми Дафни, девојче кое живее со голема желба да го запознае својот татко. Но откако ќе го запознае, не е баш воодушевена од неговото семејство. Интересна приказна, за вредностите во животот, за работите кои ги ставаме на прво место. Типот е симпатичен, песните ми се допаднаа. Само незнам кај ги нашле тоа другарките на полусестрата, грди и глупи. Воопшто не ми се допаднаа.

Главна улога : Amanda Bynes

На A-j-a му/ѝ се допаѓа ова.
  5. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Valentine`s day

Многу време траеше филмот ... 2 саата. :yawn:
    Али веројатно дека многу приказни се испреплетени, затоа требало толку време да трае за да се види се де, нели. :D
    Мене ми се допаѓаат вакви филмови, кои раскажуваат за повеќе луѓе, така да, добро потрошено време.

Ептен лигави ми беа тие двајцата Тејлор-вци |(, едната анорексична, а другиот ко мајмун од 160 цм. Не ни биле потребни во филмов, 2 реченици не сврзаа како што треба. :|
    Другиве актери ми беа супер, најсладок пар - Ен Хатавеј и Тофер Грејс. Баш си одговараат. :angel:

Оценка ... 8/10

Прикачени фајлови:

• valentine.jpg
      valentine.jpg
      Големина на фајлот:
      36,2 KB
      Прегледи:
      248
  6. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Picture This

Добар филм, тинејџерски. Се работи за Менди, непопуларно девојче чија симпатија е најпознатото машко во школото. По една, не баш пријатна средба, тој започнува да ја симпатизира. Но на патот им стои, неговата поранешна девојка Лиса, која е страшно љубоморна. Главна улога има Ashley Tisdale , срцка е, баш и лежи улогава. 8/10

7. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Intruders

Добар филм. Јас не би го класифицирала како хорор, повеќе како психолошки трилер со неколку језиви моменти, али нејсе, океј е. Клајв Овен е секако плус.

http://www.imdb.com/title/tt1634121/

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    An American Crime
    Поморничав филм не сум гледала досега.
    Толку ми беше тежок за гледање и варење, буквално морав да стиснам пауза на некои сцени и да го отворам прозорецот.
    Базиран според вистинска приказна, во 1965 година двајца родители приморани да заработат пари, ќе ги остават своите две девојчиња на неколкумесечно чување кај сосетката.
    Тоа што на почетокот изгледа како семејна идила, делејќи куќа со уште неколку девојчиња на нивна возраст, ќе се претвори во вистински кошмар за постарото девојче, Силвија...
    Филмот е просто брутален. Бескрајно тажен, ќе ве потресе до сржта.
    Глумата е одлична, Елен Пејџ е една од најдобрите актерки на денешницата.
    Филм кој нема да ве остави рамнодушни, ќе ве исполни со гнев. И страв.
    :(
    8.5/10

На Dushica-sk му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    The Bounty Hunter (2010)
    http://www.imdb.com/title/tt1038919/
    Интересно. Филмче за опуштање. Немам нешто посебно да кажам.
    Не е нешто којзнае што, меѓутоа не е ни промашај.
    На моменти смеење, на моменти онака..
    Препорачувам. :)

На Srekicka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Picture This (2008)

Премногу интересен :) 10/10

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    You, me and Dupree

Случајно го најдов филмов, ми се гледаше лимонатка да се опуштам и си го пуштив. Ама леле луѓе, колку беше досаден. Страшно, не знам како ги издржав тие 1 саат и 40 и нешто минути. Не го препорачувам, ич.

Скоро два саата се врти за овој Дупри кој го губи станот и работното место и додека да застане на нозе оди да живее кај најдобриот другар кој штотуку се венчал. Ќе прави некои бељи, куќата ќе им ја запали и тие ситуации треба да се смешни (ама ич не се). На крај ќе се изнервираат, ќе го истераат. И кога ќе помислите дека ќе си оди o не, тој повторно се враќа. |(

3/10 (заради глумците е трочјево)

12. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.444
    Допаѓања:
    91.757
    W.E.

Одамна некој филм не ме допрел вака.
    Девојката од минатото не ми беше убава ама ми беше шармантна премногу. Какви очи, усни, став имаше, права жена.
    Девојката од сегашноста ми беше преубава, толку природна и мила.

Убава глума, ептен. Би го гледала уште најмалку 3,4 пати.

На 1209 и femina90 им се допаѓа ова.
  13. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    An American Crime

По препорака на Трендафилка. Она кажа се што требаше да се каже за филмов. Јас само ќе дополнам дека ова е многу, многу потресна приказна, и дефинитвно не за некој со слаб стомак што се вика. Шокантно! Да не му се верува на човек какви болни луѓе и умови постојат. Страшно! :x :x

http://www.imdb.com/title/tt0802948/

14. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Филмов ми остави впечаток.Цело време мислев дека се случува едно а тоа всушност сосем друго испаѓа на крајот.
    Крајот баш и не ми беше којзнае што бидејќи очекував друго.Сепак е многу убав филм. :)

15. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring (2003)
    103 min - Drama
    Целото дејствие во филмот се одвива на едно изолирано езеро, каде живее стар монах. Како што поминуваат годишните времиња и годините, тој учи едно мало момче да стане монах..
    Судејќи според описот, мислев дека ќе е досаден. Ама воопшто не беше и покрај тоа што има многу малку дијалог. Остава простор гледачот сам да го толкува, ништо не е сервирано па бара внимание. Поучни моменти, спиритуалност, будизам, љубов, губење на љубовта.. Сето тоа прикажано преку прекрасни пејсажи за време на сите годишни времиња. Доста убедлива глума. Малку нејасен крај, никако не можам да си го протолкувам.. :doh: Мене ми се допадна!
    7/10

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Прекрасен филм,.....кога двајца другари ќе си ги заменат животните улоги :D дефинитивно ви го препорачувам

На mysterious и Elennaa им се допаѓа ова.
  17. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.475
    Допаѓања:
    251.059
    The Mechanic
    Конечно да го изгледам филмот.
    Очекував повеќе акција, сакам повеќе тепачки :wasntme: .
    Џејсон Статхам е одличен ^_^ . И филмот исто така.
    Оценка 7/10.

Прикачени фајлови:

• The Mechanic.jpg
      The Mechanic.jpg
      Големина на фајлот:
      14,3 KB
      Прегледи:
      244
  18. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.094
    Чиста десетка, филмот е феноменален. И воопшто не треба да се гледа со претходно читана содржина или било каков и најмал спојлер, поентата е гледачот да си ги бара симболите низ филмот и да поврзува едно со друго. Не е неопходно да се имаат гледано останатите делови зашто не е ова продолжение. Не е лесен и не е за секој, добро, ама си ги вреди сите пари. Четири очи на филмов, за мене бар нема поубаво чувство при гледање филм од тоа да си ги склопувам деловите. Не е типичен армагедон/матрикс/било што со брод филм во стилот, тројца од посадата ќе умрат, двајца се лоши, еден е предавник и слични веќе видени сценарија, секој од ликовите има поента и тоа ниедна улога не е згрешена. Дури и луѓе што неќат ванземаљци, ко што и коментираше другарка, треба да го погледнат, зашто воопшто и не е акцентот на луѓе вс вонземјани пау пау, туку многу подлабоки и суштествени теми допира. Алал вера на режисерот. :clap:

19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056

Психолошки трилер. Тотално збунувачки, има да ви се измеша се но поентата се препознава ... Добро е да се погледне. 8.5/10

Се работи за соба 1408 во еден хотел во Њу Јорк. Главниот актер Џон Кјузак кој добро си ја одигра улогата е наводно колумнист пишува за опседнати хотели и сл места од духови ... Така и заглавува во оваа соба, а што се случува погледнете сами

На danika, Mrs.Cuper, ludoto19 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    This Means War

Комедија која ми привлече многу внимание. Глумата на Reese Witherspoon многу ме изненади, не ми се допаѓа многу, но овојпат ме фасцинираше! 9/10