Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Roundhay Garden Scene
    http://www.youtube.com/watch?v=F1i40rnpOsA

Да да ептен ,,долго трае" филмов :D Ама колку за информација да се знае дека овој е првиот филм што е зачуван од историјата ;)

Tangled
    Преубав. Колку пати и да го гледам секогаш ми е интересен :$ :wasntme:

2. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    500 days of summer

Си реков конечно добар филм ќе изгледам. По сите што беа пишале се нај за филмов, знаев дека ќе потрошам квалитетно време.

Кога тоа, тотално разочарување!
    Арно викаат на почетокот - Приказната е за момче и девојка, а не е приказна за љубов!
    И не беше!
    Имаше љубов само од едната страна, додека другата остана тотално индиферентна и чудна!
    За да по 4-5 месеци, се омажи за друг ... Оти сега е сигурна во нешто! Абе ајде, жими глупостите.

Глуп филм. Очаен. Актеркава не се вари.

4/10

Прикачени фајлови:

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Epic Movie(2007)
    Филмов е КАТАСТРОФа. Незнам ни оти седнав да го гледам глупости во боја. Ни приказна ни актери ништо. http://www.imdb.com/title/tt0799949/ тука има 2,2, од мене ЗАСЛУЖЕНА 0. Не го гледајдте за џабе ќе си потрошите еден ипол сат.

4. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  5. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Добро филмче.Ме насмеа. :)
    Се работи за еден дечко кој ги лаже девојките и иде со повеќе во исто време.Тие кога ќе дознаат ќе се здружат и на крај една ќе му наплати за сите.

6. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Snow White and the Huntsman (2012)

Го дочекав, го гледав и немам негативни критики шо се тиче него.
    Читам многу такви на интернет и не ми е јасно зошто ? :|
    Зборуваме за акција и авантура. Кога гледаме ваков филм нормално дека не треба да очекуваме срцепарајуча приказна за Ромео & Јулија, ниту пак содржина која што слепо се држи само за приказната. :^)
    Глумата на Stewart ми беше океј. Може да се осети тензија гледајќи ги сцените со борбите, целата атмосфера ми е прекрасно доловена.
    Snow White во еден момент вели : You can not take my heart, и мислам дека продуцентот на овој филм има ставено посебен акцент на тоа. Се гледа дека секој детаљ добил внимание.
    Би го гледала пак и секој што ќе има прилика препорачувам да го гледа. :)

П.С За сите оние кои што го гледале филмот и им се допаднал ќе има и втор дел. ;)

Од мене 10/10

7. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Get Carter (2000)

http://en.wikipedia.org/wiki/Get_Carter_(2000_film)
    го начекав по којзнае кој пат на ТВ изгледа е недела на СРЕБРЕ хехе хехе
    Приказната во која Сребре секојпат игра .. се тепа со лошите за ПРАВДА...
    овој пат како освета и за да си ја заштити внуката од брат ...
    мора да се видат деловите каде си го фали своето кварцано тело со вени на сите страни и мускули кои скокаат ... хехе хе
    Лимунадка( може за мене само ) 5/10 е мојата оценка ....јес да она време ко го гледав за 1в пат може ке му дадеф и поголема оценка

8. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    Последниот филм што го гледав беше "What to Expect When You're Expecting" во кино Рамстор
    Ми се допадна филмот, романтична комедија е и има доста смешни сцени. Се работи за неколку пара што чекаат да им се родат деца и секој од нив има различна животна приказна. Онака лесно филмче за релаксација :)

http://www.youtube.com/watch?v=ZlIp5COqqGM

9. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    Хаха, и јас вчера го гледав. :) Онака, интересно тинејџерско филмче.

10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Мене деновиве ми требаше некое релаксирачко филмче за опуштање пред телевизор, па посегнав по Ten things I hate about you, иако го имам гледано милион пати и ги знам фразите на памет.
    Не верувам дека некој од тука не го гледал, а ако не сте го гледале - обавезно симнете си го.

Посакав да бидам тинејџерка во 90тите. Да носам фармерки со висок струк и кратки маички и да ги слушам Спајс Грлс.
    Џулија Стајлс ми е едноставно прекрасна во улогата на Кејт. Во комбинација со Хит Леџер ми се на листата омилени филмски парови.

На Name, Marie.m, Cynthia и 8 други им се допаѓа ова.
  11. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    The Vow

Љубовно филмче кое за момент ме расплака. Да, голема плачка сум кога се работи за вакви приказни. Можеби е дежа ву, но сепак и оваа верзија си го направи своето.

Рејчл (Пејџ) е девојка која го напушта факултетот само за да се занимава со правење скулптури. Со запознава со Лео и за кратко време се мажи за него. Меѓу нив има преголема љубов. Но една зимска ноќ ги удира камион и таа ја губи меморијата.. Понатаму погледнете.

12. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    The firm

Одамна сакав да го гледам, сношти го фатив на Канал 5.
    Том Круз никогаш не ми бил во омилени актери, не ми е ни нешто симпатичен, али знае да глуми човекот. :nod:
    Добар е филмов, не викам не, али очекувањата ми беа нешто повисоки.

8/10

Прикачени фајлови:

13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Потпис на ова...божем седнав да се одморам и релаксирам со филмче...а тоа од глупо по глупо
    јас ни 4/10 не би дала

14. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    По препорака на Трендафилка (фала многу), и јас го гледав An American Crime.

Филмот е навистина многу потресен, просто неверојатно е дека се случуваат вакви нешта навистина. :x
    Како и да е, прочитав нешто за вистинската приказна за Силвија и гледам дека многу од ужасите се дури и преполовени во филмот.
    Имам една забелешка што сценариото премногу се фокусираше на Герти, а личноста на Силвија како да беше ставена во заден план без некоја подлабока специфичност - едноставно е претставена како предмет на злоупотреба.
    Мора да признаам дека крајот ме збуни, не знаев од каде почнува халуцинацијата и дали Паула навистина се обиде да и’ помогне или не, па морав да прочитам на интернет и за тоа. Малку збунувачки беше изведено според мене, не разбрав како се најде Силвија во дневната соба на крајот, дали затоа што Пола ја извлечка тука па Герти се разбуди или умрела во подрумот па ја изнесле тука.

Како и да е, глумата е одлична и филмот си вреди да биде погледнат.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Пред малку го гледав Se7en, со Morgan Freeman и Brad Pitt. Мислам дека нема некој што не го гледал, така да нема потреба да коментирам :)
    Мене многу ми се допаѓа, сакам такви криминалистички и мистериозни филмчиња :up:

16. Buttterfly

Buttterfly Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2010
    Пораки:
    631
    Допаѓања:
    782
    Project X

Двајца пријатели му спремаат роденденска забава на третиот пријател. Повикуваат еден куп луѓе. Како што можете да претпоставите забавата ќе отиде надвор од контрола.
    Типично тинејџерско филмче со еден куп глупави и гадни сцени. Ми се згади.

3/10 Чисто за трудот. :)

17. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    696
    Допаѓања:
    1.287

Скарлет Дива (2000)

Не толку познат филм, ми улета во листа на гледање поради препорака. Другаркава ги видела сцените на филмов во видео на Пласибо, симнала и го збори дугачко време. Сега пред малце само што го изгледав и така, можам да кажам дека ова не е многу вообичаен филм. Прочитав дека е полу-автобиографски, што и воопшто не ме чуди бидејќи е многу реален.
    Италијанска глумица - Ана, со желба да стане режисер, опфатена во мрежата на пороците, го поминува својот пат да речеме сурово.
    Филмов нема некоја фабула на одвивање, девојкава се враќа низ минатото потсетувајќи се на своето детство.
    Потоа има нагласок на нејзините наркомански стадиуми, ‘бељите‘ уз тоа, трипови, и слично.
    Ана во сета таа површна бљувотина ќе се заљуби во еден врло секси момак, но ова не е романтична приказна, туку повеќе е свртена кон личноста на Ана и може да се погледне.
    Оцена 6/10.

18. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    21 Jump Street
    Не ми се допадна хуморот,слаб филм.Би му дала 3/10
    Двајца полицајци работат на тајна задача во средно училиште
    The Vow
    Глумецов најмногу го засакав во Драг Џон ама овие два филма не ми се погодија баш.6/10
    После сообраќајна несреќа Пејџ губи дел од сеќавањето и нејзниот сопруг и помага.Мене ми изгледаше како да го лаже на почетокот :^)

19. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    A thousand words

Hајвеќе го гледав, зашто беше прогласен за ужасен, па сакав да се уверам во тоа :!: .
    филмот раскажува за човек, кој за да направи зделки со партнери многу лаже :) , Hо, преку ноќ во дворот му расте дрво, и со секој кажан збор од негова страна, паѓа лист, а доколку паднат сите листови, тој ќе умре...

филмот беше далеку од ужас како што го прикажаа, не дека беше нешто и посебно, ама за еднаш да го гледаш, го бива
    Eди мене ми е интересен и смешен :D

Jас на филмов му давам една 6.5/10

Прикачени фајлови:

20. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Running Scared

Уффф јак. Цело време напнат, трчање, акции, пукање...
    Кој сака адреналин слободно ;) .. Плус Пол Вокерче.... :)

http://www.imdb.com/title/tt0404390/

На anuskaNESTLE му/ѝ се допаѓа ова.