Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Филмот не ми остави некој впечаток,мислев дека би бидне подобро направен.Го имам гледано документарецот на investigation discovery и е многу подобар од него.Базиран е на вистинска приказна за сериски убиец,една од најголемите мистерии во светот на убиствата.Досието за Зодиак и ден денес е отворено во Америка.
    6/10

2. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    3.985
    How High :) Комедија е и верувајте нема шанси да ви се здосади додека го гледате . Филмот е со двајца црнци кои се запишуват на Hardware и прават 300 глупости :)))

3. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Eternal Sunshine of the spotless mind

Фино романтично филме со необична содржина. Првпат го гледам Џим Кери сериозен, ама улогата изгледаше ко створена за него.

Тој се среќава со Клементина и во еден воз започнуваат разговор. Од тогаш стануваат неразделни и го оставаат позади себе самотничкиот живот. Ако тој е мирен, срамежлив и призејмен, таа е имплусивна, зборлива и секогаш ентузијастичи настроена. Таа нејзина брзоплетост ќе го донесе заплетот на филмот, односо кога ќе реши да го избрише од нејзината меморија...

7/10 поради интересните сцени плус :)

The American Psycho

Крисијан ми е симпатија баш поради неговата чудна фаца и тој секогаш добива настрани улоги :D

Живее навидум совршен, луксузен живот се додека болката и тагата не извршат доволно тензија на него па затоа станува садист. Болен и тажен ум во скап костум!

Очекував искрено повеќе од филмот. Сепак репликите ми се допаѓаа :) 7/10

4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056

Клајв Овен е одличен. Џенифер ми е повеќе за комеди ама тука покажа дека ја бива.
    Одамна ми е гледан и пак сум го спуштила мислејќи е др филм, но пак го гледав затоа што е добар. 9/10
    Препорачувам. И не ви кажувам што е сторијата, ќе се потрудите да го најдете и да го гледате.

На Sexybaby86 и Shery им се допаѓа ова.
  5. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Piranha-најголемата глупост што ја имам гледано

6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.215
    Одличен филм. Го гледав пред некое време, а го симнав само зашто Анистон е една од главните улоги, а јас ја сакам како актерка. Не очекував многу од филмов, ама излезе дека е одличен трилер со интересна приказна кој вреди да се погледне. И јас би му дала оценка 9/10.

7. A-j-a

A-j-a Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    1.793
    Допаѓања:
    2.024
    New Year's Eve

Не сум фан на филмови со милион ликови каде се е измешано и немаш поима кој со кого е, што како се случува....и наместо да уживаш во филмот се напнињаш да сватиш што гледаш. Е ама филмов ме изненади позитивно ептен ми се допадна. Цело време ми го задржа вниманието и во ниеден момент не ми беше досаден ма со насмевка на лице го изгледав филмов. Посакав сега во моментов да е нова година и да сум во Њу Јорк. Дефинитивно ќе се потсетам пак на филмов за новогодишните празници. :)

8. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    It's Kind Of A Funny Story (2010)
    Добро филмче. 9/10 :)

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Edward Scissorhands[1990]
    Love story што не завршува баш очекувано.Му се дивам на имагинацијата на Тим Бартон, ептен добра замисла, а и интересен е филмов.
    6/10

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270

Мене па премногу ми се свиѓаше филмов. Јес да е малце поразличен, и мило ми е што немаше некои лигави и патетични дешавки - ко у секој втор филм. Едино нешто што ме нервира во ваквите филмови општо, е што сите девојки ги прикажуваат како некои к*рвици. Додуша не ни знаеме какви се девојките таму али ипак.
    Добар филм за тепање време, не замара со размислување и одгатнување кој-што-како-зошто.

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    РИО .... 8) одамна не сум гледала вакво убаво анимирано филмче :clap:
    се работи за мало папагалче кое е однесено од рио....станува домашно милениче,незнае да лета...но судбината го враќа во рио...за понатаму гледајте самите :) :) :) 9/10

На miljkovic му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Men in Black 3

Го гледав пред некое време во кино во 3Д и морам да кажам, овој филм ги исполни моите очекувања!Сите Мен ин Блек филмови секогаш ме фасцинирале, полни со акција, фантазија, на моменти смешни,на моменти тажни, прости ги обожавам! :inlove: На почетокот ја видов
    Никол Шерзингер
    и јас не очекував да ја видам! Незнаев дека е во филмов така да пријатно се изненадив. За информации за филмот видете си на википедиа, ама јас би само да го видите трејлерот.
    Јас на филмов му давам 10/10 8)

13. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87

Кој филм е ова? Можеш да ставиш линк?
    Да не бидам офф топик последен филм што го гледав е The time traveler's wife !! Интересен е! Оценка од мене 7/10.

14. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    ^
    Веројатно мисли на tres metros sobre el cielo...

15. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    What a Girl Wants (2003)
    Премногу си ја засакав Аманда, одлична е. Имам гледано неколку филмови каде што е главна улога и ме нема разочарано. Филмов е баш по мој вкус, ми се допаѓа. 10/10 :inlove: :clap: .

16. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Сенки- Мислам дека нема кој го нема гледано филмов, а еве јас прв пат го гледам :$ и само пофални зборови имам за филмов. Македонија има глумци има се и треба почесто да се снимаат македонски филмови, а не глумците да ги позајмуваат гласовите во турски серии. Кога сме кај македонските филмови едвај чекам да излезе Трето Полувреме :)

Прикачени фајлови:

• senki.jpg
      senki.jpg
      Големина на фајлот:
      46,3 KB
      Прегледи:
      181
    На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  17. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Love Wrecked(2005)
    Лимонатка, очекуван крај, така да колку за тепање време.
    5/10

18. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    In time

Дефинитивно некому идејава за филмот му текнала од изреката - Времето е пари. :D
    Али кога времето, парите и животот се едно нешто, тогаш може многу повеќе да се изгуби.

Тимберлејк ме изненади пријатно навистина. Го бивало и за глума покрај талентот што го има за пеење ко некој да го репнал во м*да. :D Аманда е супер исто, и на двајцата баш добро им легнале улогиве, подобар пар не би можела да издвојам за филмов.
    Приказна многу поразлична од се што сум гледала, интересна, го задржува вниманието, напната, неизвесна ... Од глума, актери, целокупна приказна, па и крај, нема нешто што не ми се допадна во филмов.

10/10

Прикачени фајлови:

• in-time (1).jpg
      in-time (1).jpg
      Големина на фајлот:
      30,5 KB
      Прегледи:
      352
    На tinkerbelll, Siksi, nela.oh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    The Hangover Part II

20. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на: