Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Nothing But the Truth

Уште од пред некој ден, ама заборавив да го пишам.
    Политички трилер, повеќе од солиден, одлична актерска екипа со соодветно доделени улоги, ама крајот некако... big disapoitment. :|

http://www.imdb.com/title/tt1073241/

2. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Veronika Decides to Die 2009

И слободно можам да кажам дека воопшто не ми се допадна.
    Пред извесно време ја прочитав и книгата на Коелјо, врз која што е базиран и самионв филм и не сум задоволна. Сметав дека ликовите ќе бидам подобро дефинирани, а и актерите не се баш најдобри.

Како и да е, се работи за Вероника која живее живот во кој што има се што ќе посака, се до моментот кога ќе одлучи дека сака да умре поради сите околности. Зема прекумерна количина апчиња и се разбудува во душевна болница, каде дознава дека има уште неколку дена од животот. Тие неколку дена решава да ги помине со тоа што ќе умре задоволна, и се вљубува во шизофреничарот Едвард- кој и ја возвраќа неговата љубов...

Прикачени фајлови:

3. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Sherlock Holmes

Како порано не го гледав. Ми се допаѓаат вакви филмови кои бараат потполна концентрација во него. Авантуристичен филм и Гај Ричи предобро ја осмислил приказната и сцените. И дефинитивно овие глумци беа тие кои го реализираа во целост филмот.
    Првиот дел ме навлече да го гледам и вториот и ова не се залудно потрошени 2 часа.

Ми се допадна дестинацијата кадешто е сниман филмот а и фустаните дефинитивно.

А Холмс и Адлер важат за најубав пар.

На nela.oh му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Ice Age

Филмов го гледав прв пат кога имав 7 години, памтам колку плачев на последната сцена. Имено, се работи за три животни, мамут, глодар и тигар кои ќе најдат едно бебе, и започнуваат да се грижат за него. Се се случува во леденото доба. Преубав филм за едно вистинско пријателство помеѓу животните меѓу себе и животните со луѓето. Изобилство од смешни сцени, ќе ви го смени негативното расположение, ќе ве насмее и расплаче малку. 10/10

I will forever love this guy !!!

На Elena-97 и Srekicka им се допаѓа ова.
  5. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    Ratatouille

Многу интересно филмче. Моја оценка 10/10

Remy is a young rat in the French countryside who arrives in Paris, only to find out that his cooking idol is dead. When he makes an unusual alliance with a restaurant's new garbage boy, the culinary and personal adventures begin despite Remy's family's skepticism and the rat-hating world of humans.

П.С. Колку ми се пријаде од филмов :P

На LivingGlam и Srekicka им се допаѓа ова.
  6. Chelsea

Chelsea Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    29
    A group of friends whose leisurely Mexican holiday takes a turn for the worse when they, along with a fellow tourist embark on a remote archaeological dig in the jungle, where something evil lives among the ruins.
    Добар филм.

Прикачени фајлови:

• the ruins.jpg
      the ruins.jpg
      Големина на фајлот:
      12,1 KB
      Прегледи:
      171
  7. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Letters To Juliet (2010)
    На сите ви го препорачувам, прекрасен е. И јас бев скептична мислев едно исто и досадно филмче, ама нема да биде така. Прекрасно. :wasntme: Аманда е прекрасна. :inlove:

8. whistle

whistle Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    68
    the break up

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    The notebook

Мислам дека поќето од вас го имат гледано, одлична приказна, ми се погоди на периодов се истурив од плачење.

10/10

10. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.471
    Допаѓања:
    17.174
    Ten things I hate about you.
    Останав единствена овде што го нема гледано, така да нема потреба да го раскажувам

Ааах..готово јас се заљубив [​IMG] :$

Филмот е еден од најубавите што сум ги гледала. 10/10

На Mrs.Cuper и Srekicka им се допаѓа ова.
  11. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Felon

Затворска драма. Една неправедна животна судбина, еден искомплексиран затворски чувар, едно семејство што го чека таткото дома.

http://www.imdb.com/title/tt1117385/

12. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Тhe Devil`s Advocate
    Филм снимен според книга, за млад и успешен адвокат кој оди во Њу Јорк за да ја продолжи својата кариера... Мојот омилен жанр на филмови: драма, мистерија, трилер. Препорачувам :up:

13. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.111
    Допаѓања:
    67.002
    Project X
    Филмов демек комедија треба да биде? Ми го испофалија, леле колку добар филм, бла, бла, а од филмов само ми се споврати. Од американците и нивните комплекси, што ќе си го уништат животот за да бидат познати, пази молим те, во средно. :puke: Толку, прост, лош и глуп филм.
    -10/10.

На Buttterfly, Chocolate.me, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    P.S. I love you

Од кога се канев да го гледам и ете вчера конечно го изгледав и ми се допадна прилично многу :)

15. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    144
    Going the distance :l: :l: :l: [​IMG]

16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    The break up

Го гледав филмов по вторпат, се сеќавам дека кога го изгледав многу одамна самошто излезе и ми се допадна и сега при повторно гледање - ми се допадна уште повеќе.
    Искрено не му ја сфаќам толку ниската оценка, затоа што заслужува многу повеќе според мене.

И не, филмот не е комедија, филмот е драма со комични елементи.
    Приказната значи е толку реална. Ете баш заради такви работи се раскинуваат љубовни врски, навидум ситници и баналности, а всушност проблемот лежи многу подлабоко.
    Дијалогот е брилијантен, репликите одлични, глумата беспрекорна.
    Сите ликови се допадливи, едноставно можеш да се поврзеш со некого и да сочувствуваш.
    Ми се допадна и крајот, реален. Просто реален филм.
    Ми се допаѓа и фактот што можеш да ја сфатиш и едната и другата страна, а можеш да најдеш и вина истовремено и во машката и во женската гледна точка.
    Воопшто не ми е досаден овој филм, едноставно си тече сигурно и полека и тивко освојува.
    Дефинитивно за мене е многу подлабок одошто некој сака да се потруди за да го сфати.
    Или можеби многумина не се нашле во таква или слична ситуација, па им изгледа бесмислено глупав.
    Само така ја сфаќам ниската оценка.
    Го препорачувам, носи добра поука, како за жени, така и за мажи.
    8/10

На tinkerbelll, teddybear, femina90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    God bless America (http://www.imdb.com/title/tt1912398/)

Што се случува кога на обичен човек ќе му дојде преку глава од ретардираноста што беснее низ САД. Подобра намена за куршуми нема. Премоќни дијалози, одлични реплики, и прекрасна завршна сцена.

Од мене десетче.

18. Elena-97

Elena-97 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    913
    Допаѓања:
    2.107
    Dark Shadows
    Јас мнооогу долго време сакав да го гледам филмов, и конечно го гледав сабајлево,просто не ми се чекаше повеќе. Може да се каже дека очекував повеќе. Сите актери совршено си ја завршија работата, имаше заплети,љубовна приказна,смешни моменти (очекував да ги има повеќе), се на се добар филм, ама некаде на половина филм ми стана малку досаден. Почетокот беше интересен, средината така-така, и крајот беше исто интересен. На средината не ми беше нешто посебен затоа што стана премногу очигледен,бар за мене. Јас на филмов и му дала 7/10 .

19. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Juno

Девојка тинејџерка останува бремена и го дава бебето на посвојување.
    Ми се допадна семејната комуникација помеѓу Џуно татко и и маќеата. Кога дознаа за нејзината ситуација значи не ја испокараа ниту исфрлија надвор, баш напротив цело време беа покрај неа.
    Со дечкото беа тотално спротивни карактери но на некој начин си одговараа.
    Супер филмче за опуштање.

20. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    American beauty

Може некој да ми го објасни филмов, за да му ги сфатам наградите и да сфатам зошто е толку познат?

Мене не ми се допадна. Го задржува вниманието, и тоа многу. Сакаш да гледаш што ќе се случи понатака. Али зошто? Се е некако болно испревртено во филмов, или јас ништо не разбрав. :?:
    Ако е добар ради глумата, тогаш е совршен. Кевин Спејси, Анет Бенинг ... мислам тие се одлични, али приказната е чудна. Чудна на начин што не ме тера да се восхитувам на филмов, туку да си викам WTF?!

5/10

Прикачени фајлови: