Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.477
    Допаѓања:
    251.083
    One for the Money
    На почеток мислев дека се работи за копија на The Bounty Hunter, но иако Сtефани е ловецот, сепак филмот имам друга приказна.
    И ми се допадна, лимонадка, ама фина.
    За неделно попладне е сосема добар.
    Кетрин Хајгл ми е одлична во овие улоги кога глуми трапава и несмасна девојка :) .

Прикачени фајлови:

2. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Bring It On

Незнам зошто го гледав филмов али ете за досада мавање добар е :^) :D

3. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    It`s complicated

Колку е природна женава кога глуми, тоа е неверојатно. Една од најдобрите во Холивуд.
    Стив Мартин сум навикната да го гледам во посмешни улоги, а Болдвин никогаш не сум го ни сакала.

Приказната е доста поучна, бар јас тоа разбрав од филмов. А тоа е дека - Штом нешто завршило, имало причина за да заврши. И најдобро е никогаш да не навраќаме и да не се обидуваме да го вратиме тоа, нема поента.

8/10

Прикачени фајлови:

На tinkerbelll му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Wild Child

Тинејџ - филм. Ми се допадна, ова ми е 2 пат што го гледам. Ема Робертс ја обожавам како глумица, а овде и лежи улогата на бесна Американка која знае само за забава и глупости. Но откако татко и ќе ја прати во интернат, се менува девојката. Нејзината желба за да избега е всушност мотивот за да остане во интернатот. Стекнува другарки со кои се однесува како да ги знае цел живот. Многу добар филм, за девојче кое ги сфаќа вредностите во животот. Директорката како глумица многу ме бендисува, а во филмов е навистина паметна. Со обзир на тоа што беше со Ема и Алек од мене 10/10

[​IMG] [​IMG]

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.561
    Допаѓања:
    42.971
    Познат е ради тоа што толку реално ја прикажува американската „убавина“.До кој степен може да дојдат луѓето и направен е токму затоа, не да му се восхитуваш туку да си велиш WTF, кое с*ање е ова, а од друга страна да си мислиш колку е проклето изопачен и генијален.

Јас последно го гледав
    Oдлично релаксирачко филмче, фамилијарно, поучно, забавно.Актерската екипа е одлична, Винона Рајдер, Шер и Кристина Ричи фантастична тројка.
    од мене има 8/10.Кој го нема гледано препорачувам.

На kravce и moonlight-girl.55 им се допаѓа ова.
  6. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Wrath of the Titans(2012)

Како љубител на грчка митологија не можев да го изоставам, и како по обичај почнав од вториот дел, ама среќа не се нешто многу поврзани.Филмов како да не го испофалам, одлична приказна и реализација, доста солидни ефекти, добра актерска екипа. 10/10

7. sis11

sis11 Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The Girl Next Door

После Аn American Crime (http://www.imdb.com/title/tt0802948/) викам ај и овој да го изгледам бидејќи се работи за истата приказна, само малку поразлично екранизирана. И ми се згади животот. Буквално мачење ми беше да го гледам. Не дека филмот е лош, туку какви болни створења постојат и што се се во состојба да направат... немам зборови. Ми се гади од вакви луѓе!
    Многу ме разгневи филмот, многу. Може дури и повеќе од првиот.
    Најубаво да не го гледате ако не сакате да се истрауматизирате, а и не ви требаат вакви слики во главчето, тоа сигурно. ;)

http://www.imdb.com/title/tt0830558/

9. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    Princess O'Rourke

Kутрата Принцеза Mери го посетува Њу Jорк,но воопшто не и интересно таму,ниту забавно,и го послушува чичко и кој ја советува да оди во Cан Франциско,таа е преплашена да лета со авион,и зема неколку пилули за спиење уште пред да полета авионот.
    Hо има лошо невреме и авионот мора да се врати назад во Њу Jорк,заспаната Mери е сама,и нема кој да ja земи и погрижи за неа,тоа го прави пилотот Eдвард,ја зема во неговиот апартмaн и ја остава да спие.
    Hаредниот ден таа наога порака во апаратманот за да се сретне со Eдвард и одлучува да оди и дознае што се случило со неа минатата вечер и оди да се сретне со него.
    Hо го крие својот идендитет и кажува дека е сиромашна бездоминчка од Eвропа и дека е дојдена во Cан Франциско за да работи како слугинка,но полека тие почнуваат да се заљубуваат.......
    8\10

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36

http://www.imdb.com/title/tt0878804/

1000000/10
    Преубав филм,неможам да опишам колку ми ги отвори очите.Малку тажен сепак..

11. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Го симнав да го гледам само заради актерката Сара Џесика Паркер ама не сум баш задоволна.

Сара , во филмот е Кејт Реди работи со финансии , менаџмент во фирма преку целиот ден а навечер таа е посветена мајка која се грижи за децата .Сите се воодушевуваат како тоа го успева.Во исто време со нејзиниот сопруг ќе добијат значајни проекти кои нема да ги одбијат , а Кејт постојано ќе биде отсутна,далеку од своите деца и ќе пропушта настани од животот.

6/10

Прикачени фајлови:

12. Extacy

Extacy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    32
    Letters to Juliet
    Филмов го изгледав пред 1h и ми се допадна многу.. од мене оценка 10/10

Прикачени фајлови:

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    The Parent Trap

Филмов е навистина стар, но добар е. Линдзи Лохан ги глуми близначките Ани и Хејли, кои се раздвоени при раѓање. Едната живее со таткото, а другата со мајката. Тие две, случајно се запознаваат на еден летен камп и решаваат да си ги смират родителите.
    Линдзи Лохан многу ја сакав кога беше нормална, без скандали. Колку само била слатка како мала, а и како поголема. Но кога почна да се пијанчи, да се дрогира, судови, ово оно, ептен ми огрде. А со тоа плавата коса еднаш кога се појави, права баба !
    Фамилијарен филм, комедија. 8/10

[​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG]

На Cynthia, Elennaa и Chivas им се допаѓа ова.
  14. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    The lucky ones

Како што почнав сите филмови со Рејчл ќе ги изгледам :lol: .
    Овде се работи за три војници од армијата кои се враќаат по 2 години. Поради лошите временски услови се откажани авионите па неможат да стигнат до своите фамилии. Се одлучуваат на рент а кар и од таму започнува нивната авантура заедно.
    Но навистина се лаки.

15. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Ils se marièrent et eurent beaucoup d'enfants (2004)

Или на англиски Happily Ever After е филм кој шо мене ми остави голем впечаток.
    Си го гледав со англиски превод, трае едно добри 100 минути ама не ги жалам. ^_^
    Жанр : Комедија, Драма
    Муабетот е околу бракот, неверствата, љубовта, сексот. И јас би додала на сето ова.. Johnny Depp!
    Прашањето дали бракот е алтернативата од сите опции? Дали основата на животот е жената да работи а мажот да трчка по сукњи?

8/10

А да.. и да не ја заборавам најдобрата сцена од целиот филм која што верувам сите обожаватели на Radiohead ќе ја препознаат.

16. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Four Christmases

Знам дека не е ни зима, ни Божиќ, али сакав да го изгледам филмчево. :D

Приказна за млада двојка, Витерспун и Вон, кои секоја година откога се заедно ги лажат своите родители дека за Божиќ ќе одат во земји во Азија и Африка, за да помагаат на населението, а всушност одат да уживаат на некој остров. Оваа година им се менуваат плановите поради маглата, па авионите не полетуваат тој ден. Тие мораат да ги посетат своите родители, кои се разведени. Значи, во еден ден треба 4 фамилии да поминат.

Ми се допадна филмчево, некои делови беа пресмешни :D, а исто така не е некоја обична лимонатка, туку од филмов се гледа колку се битни семејствата во нашиот живот. :)

8/10

Прикачени фајлови:

17. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518

The Matrix

Филм што морав да го гледам бидејќи е култен и сосема различен од другите. Многу закон идеја обработена во 1999 година.

A computer hacker learns from mysterious rebels about the true nature of his reality and his role in the war against its controllers.

п.с. Keanu Reeves е мх!

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Нема да дадам никаков коментар.Единствено го препорачувам на секого.Толку многу ме расплака,воопшто не можев да се воздржувам.Многу е тажен.Овој филм ме натера да сфатам колку многу значат некои личности во мојјот живот...

19. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Tomorrow When the War Began

Иако не сакам вакви филмови, овој ми остави впечаток. Се работи за 8 средношколци кои ќе отидат на викенд на камп. Кога се враќаат дома, ќе видат дека нивната земја е окупирана и родителите им се земени. Осум - те средношколци се принудени да се соединат во група и да се борат против окупаторот. Многу добар филм, за пријателството и истрајноста. За работите кои ги сакаме и работите кои ги мораме. За работите кои сне сметале дека се лоши, а ги правиме за да се заштитиме. Сите доаѓаат од различни места, со различни ставови и мислења, а имаат само една цел - да се спасат самите и нивното семејство.

Изборот на актерки и актери ми се допаѓа. Не ги гледаме постојано на филмското платно, не мене ми се допаднаа. 10/10

На Maca-BT му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518

John Carter Action | Adventure | Fantasy

Transplanted to Mars, a Civil War vet discovers a lush planet inhabited by 12-foot tall barbarians. Finding himself a prisoner of these creatures, he escapes, only to encounter a princess who is in desperate need of a savior.

Без разлика што Taylor Kitsch е :inlove: и имаше некои комични сцени, мене не ме бендиса филмов. Да не речам, детски ми беше. Не ме запрашуваше зошто, како, што... не ме остави во неизвесност, не ме ни збуна. Крајот, интересна замка, но сепак..