Larry Crowne(2011) Интересен спој на актери, занимлива приказна, не баш секојдневна, иако крајот навидум веќе виден. 6/10
Нема да го коментирам , само ќе кажам дека филмов ми е евергрин и кога еднаш ќе го изгледате ќе сакате да го гледате пак и пак и пак... Го препорачувам на сите ! 10 / 10
тОТАЛКА СЕ СОГЛАСУВАМ СО МИСЛЕЊЕВО и плус додавам ..цела таа работа ја направија за да утредента нели бидат ГЛАВНИ!!!! ауууу колку тешкиии комплексиии !!! викендов на ТВ гледав мнн убав филм кој последните 10 мин му беа скинати ради ВЕСТИ- или РЕКЛАМИ незнам кој им беше филмот !!! http://www.youtube.com/watch?v=lzvwH5EhNTI "Greenfingers". 15/10 од мене Really great movie. Full of laughs and good points about life.
Trade Се работи за трговија со луѓе, дејството се одвива во Мексико. Не ме фасцинира многу филмов, сум гледала и подобро направени на таа тема али во секој случај треба да се погледне ради реалноста, работите кои што може да му се случат на секој од нас.
Lady and the Tramp Еден од најубавите цртани на Дизни, кој можам повторно и повторно да го гледам. И нема да ми здосади. Лејди е права дама бе, во права смисла на зборот ДАМА. Како се однесуваше само кога тој ја молеше . А ова беше најубавиот момент. Толку се разнежнив.
Jeff, Who Lives at Home Џеф... заладен тип, малце отиден со паметот. Го глеаш забеган ама на крај ќе испадне најчовек од сите. Филмов почна интересно, ама ништо посебно, малку смеа. Уствари филмов има неколку пораки така да не е лошо да се погледне (ако нема шо да гледате) Spoiler Џеф, добар тип, си живее свој филм (буквално) , брат му (лош) си гледа за себе па жената го остава. И после ќе ја следат, она ќе биде со друг, ќе има финти. И напоредно даваат и за нивната мајка. Она ќе има таен обожавател, на крај ќе испадне ... ај да не ви кажувам се, може ќе сака некој да го гледа. оценка : 6-7/10
Midnight express (197 Приказна за еден американец кој ќе проба да прошверца 2 килограми хашиш на турскиот аеродром, но ќе биде фатен од полицијата и приведен. По неколку судења и обиди од адвокатот за негово ослободување, сфаќа дека всушност е заробен во одвратниот турски затвор. Тоа што го преживува таму е страшно, грозно, сурово... Филмот е базиран на вистинска приказна, а подоцна е снимен и документарец со вистинскиот човек. Музиката е утната, ама ако се земе во предвид од кога е филмот, ќе помине. Препорачувам. 8/10
Случајно најдов трејлер, го симнав и импресиите се ком си, ком са. 7/10 Женско филмче Се работи за девојки од женски кампус на кои им се случуваат згоди и незгоди ... Една секогаш нели мора да е злоќа, др да се веќе оформено друштво ... Кој е љубител на вакви филмови нека гледа
Inception Одамна се наканував да го гледам филмов и конечно најдов време. Преубав филм, предобар, немам коментар . Толку реално изгледа, се е толку... wow . Не знам дали е точно ама слушнав дека филмов не добил Оскар?! Која будала би го направила тоа Од мене филмов добива чиста десетка 10/10
They Wait 10/10 Пред да го пуштам ми изгледаше не баш така занимлив, ама на крај испадна дека не осетив кога поминале 90-тина минути. Препорачувам http://www.imdb.com/title/tt0869152/
Беа 2 часа добро вложено време. Марли и јас. Филмот многу ми се допадна, ме потсети на едно мое куче кое го отруа. Вториот пат кога му се слоши и кога се испраќаа почнав да плачам и јас, некое посебно чувство ме обвзема, ме стегна кај срцето, да многу сакам кучиња. И вториот пат кога го однесоа на ветеринар само чекав да заврши да не умре. На крај кога го закопуваа плачев како мене да ми се случило такво нешто. Сите што го немате гледано да си го гледате. Особено љубителите на кучиња. 10/10
Дефинитивно вреди да се гледа. Многу ми се бендиса Нешто поразлично од сите тинејџ филмови. Како непопуларните момчиња кои едвај некој од училиштето ги забележува, стануваат најпопуларните во училиштето. И тоа само по една вечер, по една роденденска забава која никогаш не се заборава...
50/50 Spoiler Приказна за млад дечко, дијагностициран со рак и неговата борба низ тој тежок период, со луѓето кои ќе останат покрај него и некој што ќе го предаде во најлош можен момент. Комбинација со црн хумор и делува освежувачки. Вреди да се гледа. Crazy, stupid, love Spoiler Филмот ме искриви од смеење. Џулиен Мур, Стив Карел и Рајан Гослинг го поседуваат екранот едноставно. Мора да се гледа.
The Travelling pants двата дела, преубав е филмот се зборува за фармерки кои ке им носат среќа на четири другарки и на кои ке имседат совршено на сите и потоа ке си ги разменуваатт филмот е стварно предобар )
Shriek (If You Know What I Did Last Friday the Thirteenth) Филмот е урнебесна пародија на сите попознати хорор филмој, сместени во еден. Предобар е ! Дури ме бендиса поќе и од Scary Movie Оцена: 10/10
Го чекав на подобра снимка, но се исплати солидна 8 ца му давам .......а Hugh Jackman никогаш не бил по симпатичен , по секипилен и по фраер, не можев да го гледам со тоа цвкиерите
God Bless America Хаха, лудница е филмов Сепак очекував да е подобар. Моја оцена 7/10 Spoiler On a mission to rid society of its most repellent citizens, terminally ill Frank makes an unlikely accomplice in 16-year-old Roxy. Edward Scissorhands Преубав филм. Чиста 10ка Spoiler An uncommonly gentle young man, who happens to have scissors for hands, falls in love with a beautiful teenage girl.