Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    The Outsiders - Млади момчиња кои припаѓаат на две банди не се поднесуваат меѓу себе. Во една тепачка членот на едната банда го убива членот на другата. Видете што се случува понатаму...
    Добар филм 7/10

American Reunion
    - Доаѓа денот кога старите другари повторно се собираат. Многу работи се изменети откако тие биле средношколци но желбата за забава е сеуште присутна.
    Одлична комедија која добро ќе ве насмее... 8/10

2. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748

На популарниот и бунтовен Ландон му се заканува исклучување од школото. Негова казна е задолжително учество во различни активности после часовите, како што е драмскиот клуб, каде е приморан да е во интеракција со тивката Џејми Суливан.

Кога Ландон има проблеми со учењето, бара помош од Џејми. Тое почнуваат со вежбање и учење кај нив дома после школо.

Прво Ландон ја користи Џејми само за учењето и со неа се однесува ладно кога неговите другари се во близина. Но, како што поминуваат повеќе време заедно тој се изненадува колку е таа поинаква од тоа што ја замислувал и се обидува на различни начини да ја импресионира. Излегуваат заедно, мајка му го учи да танцува....

Но, Џејми е болна. Пред две години престанала да реагира на терапиите против леукемијата. Нема уште многу време за живот. Нејзина желба е да се омажи во истата црква каде што се омажила и мајка и.
    По некое време Ландон и предложува брак и таа прифаќа. Ги венчава татко и на Џејми во таа црква.
    По неколку месеци Џејми умира...

3. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.351
    The Interpreter
    Не трепнав, ни мрднав цели два саати :) Преведувачка во ООН случајно ќе слушне дека се спрема атентат на еден претседател. Препорачувам.

Proof
    Ќерки на докажан математичар кој во староста има ментални проблеми се соочуваат со неговата смрт и можноста да гo наследат пореметувањето.

The Recruit
    Кандидат за вработување во ЦИА од својот ментор добива тајна задача. Интересно е како ги тренираат потенцијалните вработени за да бидат спремни за работа.

Blitz
    Сериски убиец на мета има полицајци од една станица и се работи на неговото апсење.

4. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    На kravce и figgiMK им се допаѓа ова.
  5. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Bend it like Beckham

Се работи за индијанка Џеси која многу сака да игра фудбал.Но нејзините родители не се согласуваат со тоа.Сепак има добар завршеток...

Добар филм :) 8/10.

6. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    После толку време, конечно седнав да го гледам Man on Fire.
    Мислам дека нема некој што не го гледал, филмот по жанр е драма, криминалистика... Се работи за телохранител на едно девојче, па девојчето ке биде киднапирано итн итн, да не откривам детали можеби некој сеуште не го гледал :)
    Предобар филм, ми се насолзија очите на крај не останав рамнодушна. :up:

7. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Black Swan

Како бе, како бе досега не го изгледав. Ќе бидам дефинитивно неколку денови под импресии. Многу ретко некој филм ваков впечаток да ми остави.

Ме хипнотизира од почеток до крај. Само можам да се восхитувам за идеата на Аронофски, и за прекрасната глума на Натали Портман. Човече, како го одглуми својот дел, немам коментар. Просто ја обожавам. Толку нежна, толку кревка, а сепак црна.

Останаа многу двоумици, но прашања ќе средувам по импресиите.

На kravce и L-enna им се допаѓа ова.
  8. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Coffin
    Добар филм, на почетокот ми изгледаше како досаден и ништо посебно ама крајот ме остави со отворена уста. Дефинитивно ми го привлече вниманието и го препорачувам.
    Се работи за жена која со нејзиниот љубовник ке се разбудат во кутија од која мораат да искочат за 2 часа, или ќе ја платат највисоката цена - животот :)

9. Chivas

Chivas Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    132
    Психолошки , не толку тежок хорор филм .Се зборува за Mike Enslin , кој се занимава со проучување на проколнати куќи и докажување дека такви не постојат , но одеднаш добива анонимна честитка да ја посети соба 1408 во хотелот Делфин и одлучува да помини една ноќ во таа соба и покрај предупредувањата на менаџерот на хотелот да не влегува во неа.

Прикачени фајлови:

10. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518

138 min - Action | Adventure | Sci-Fi

Neo and the rebel leaders estimate that they have 72 hours until 250,000 probes discover Zion and destroy it and its inhabitants. During this, Neo must decide how he can save Trinity from a dark fate in his dreams.

Втор дел. Ми се допадна, едвај чекам да го изгледам и третиот дел!

11. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Филмов мене ми беше супер, имаше и поука во него која за да ја дознаете треба да го изгледате филмот. 7/10

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43

Eве ви и линк да го гледате онлајн,ако не ви се симнуваат 1ипол гига :D
    http://peliculas69.com/pelicula/587/ten ... -2012.html

13. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    И јас го изгледав

Првиот дел како поубав ми беше :lol: . Како да очекував нешто повеќе во овој.
    Како и да е, добар беше :)

14. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Не би го гледала пак...го препорачувам на тој што му се плаче.
    Не ми се допаѓаше многу бидејќи се сакаа а никако не успеаа да бидат заедно и на крајот кога тоа се случи...уфф ме расплака!

15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain
    Сите љубители на романтични филмови, мораат барем неколку пати да ја изгледаат приказната за слатката и шармантна Амели. Со помош на нејзиното чувство за праведност, таа решава да им го промени животот на луѓето кои ја опкружуваат. Да им помогне да ја најдат својата љубов и да го добијат она што го заслужиле. А во меѓувреме, таа е во потрага по момчето со кое на чуден начин судбината ги спојува.
    Интересна приказна, комично претставена.
    Одри е како створена за улогата на Амели и е просто неодолива.
    Францускиот јазик му дава особен шмек на филмот, а музиката е едноставно прекрасна.

Го препорачувам!

На Waka-waka, minne-mouse, malechkata и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    You Got Served: Beat the World
    Три екипи се подготвуваат за интернационалното Beat the World натпреварување во Детроит, во кое учествуват врвни танчерски екипи од целиот свет. Во конечната пресметка за кој да стане светски првак животни соништа, надежи па дури и животи се ставаат во ризик....

На филмот налетав сосема случајно, и немав некој преголеми очекувања, а сепак доста позитивно ме изненади.... Толку добри танчери, кореографии и толку голема енергија на едно место - алал да му е !
    Препорачвам 8)

Оцена 8/10

17. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Candy
    Не сакам романтични филмови, ама овој дефинитивно ми се допаѓа. 9/10
    Се работи за еден пар кој е навлечен на хероин и спремни се да направат сè и сешто само за да земат дрога. Не би сакала да давам повеќе информации за филмот. Гледајте го.

18. Siksi

Siksi Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    461
    Допаѓања:
    305
    21 Jump Street
    10/10
    филмот е прекрасен , убава комедија 8) ии топло го препорачувам :*

19. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Horrible Bosses
    Врвот ! :rofl: Не престанав да се смеам.
    10/10

Прикачени фајлови:

На Mermaid90 и Vikica.cuci им се допаѓа ова.
  20. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    The Oxford Murders

Филмов го гледам на рати, некако не ми го привлече многу вниманието... Добар е, има добра приказна, се работи за Мартин-млад математичар од Аргентина кој оди во Велика Британија да се запише на Оксфорд, но сопственичката на куќата во која е сместен ќе биде убиена и Мартин почнува да и помага на полицијата... Треба да се спречат потенцијални сериски убијства, додека убиецот на местото на злосторството остава шифрирани пораки во вид на математички симболи.