Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Интересен филм,не жалам што го гледав. :)
    Девојката магично ги заслепи момците. :D Баш ми е мило што на крајот испадна дека било вистинска љубов.А актерот....аххх лепотанче... :wasntme:

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Хахаха прилично добро филмче, ме изнасмеа 8/10

3. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Последниот филм за денес, Awake
    Одлична драма за млад човек кој прави трансплатација на срце, анестезијата не му делува и во текот на операцијата е "буден".
    Браво за филмов, препорачувам :clap: :up:

На Bunny2 и L0ve им се допаѓа ова.
  4. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Zodiac 2005- филмов ми беше интересен, случките, се но на крајот се се зафркна, ништо не се откри и филмот заврши туку така без да биде ништо објаснето, од мене има 5/10.
    Се работи за сериски убиец во Сан Франциско кој тврдел дека убил 39 жртви но тоа никогаш не било докажано. Филмов буди многу прашања но не дава никакви одговори за нив, и тоа е она што не ми се допадна во него. Туку видов дека има и филм од 2007 година ќе го изгледам тој па ќе видам дали нешто ќе ми се разјасни.

5. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Доста интересен филм.Ми се допадна.
    Во минатото американка која го освоила срцето на кралот Едвард.Тој се откажува од престолот само за да се венча со неа.Нивната љубов е преголема.А додека во сегашноста девојка се откажува од својата посакувана работа за да остане со својот сопруг кој е познат доктор.Но нема среќен брак и немаат деца.Таа е опседната со љубовната приказна за кралот и девојката и почува да ја следи таа интуиција за љубов како нивната.Оди во аукциската куќа каде се наоѓаат предметите на тие.Таму го запознава дечкото од обезбедување.Се заљубува во него.Двете приказни се многу слични.
    Филмов патува низ времето напред назад,прикажувајќи колку се слични животите на двете девојки.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. whistle

whistle Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    68

Confessions of a Shopaholic is a 2009 American romantic comedy film based on the Shopaholic series of novels by Sophie Kinsella. Directed by P. J. Hogan, the film stars Isla Fisher as the shopaholic journalist and Hugh Dancy as her boss

7. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Sid and Nancy (1986) 10/10

Морбидна биографија за басистот на најпознатата панк група „Секс Пистолс“ - Сид Вишс. По распадот на групата, Сид сака да направи соло кариера. Ненси, неговата девојка го навлекува на хероин. Едно утро Ненси ја наоѓаат прободена со нож, а Сид е уапсен за нејзиното убиство.

Мене многу ми се допадна. Приказна со трогателен крај, но во истовреме и многу реална. До каде може да оди љубовта на еден човек. Крајот многу ме потресе. Кога го поврзав со тоа дека Сид по излегувањето од затвор и` оставил писмо на мајка си дека доколку не е жива Ненси, нема потреба ниту тој да живее и дека сака да го закопаат во омилените фармерки, чизми и јакна, веднаш до неговата девојка. Тој умира од предозираност, меѓутоа никогаш не бил закопан до неа. :(

На Cataleya му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Немам што да кажам за филмов освен дека е предобар. Се работи за четворица најдобри другари кои својата авантура ја започнуваат кога тргнуваат да го најдат телото на нивниот одамна изгубен врсник. Вреди да се гледа филмов 10/10 Препорачувам!

9. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Malena со Monica Bellucci
    Незнам зашто до сега не сум го гледала филмов, денес го изгледав и многу ми се допадна :)
    Мислам дека нема некој на форумов што не го гледал, нема потреба да коментирам :D

10. kumalisa

kumalisa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    74
    До сега ги немав гладано и дефинитивно многу ми се допаднаа и двата дела :D третиот е следен за гледање :D

Прикачени фајлови:

• Ice-Age-1.jpg
      Ice-Age-1.jpg
      Големина на фајлот:
      310,9 KB
      Прегледи:
      304
    • ice.age.2.jpg
      ice.age.2.jpg
      Големина на фајлот:
      336,7 KB
      Прегледи:
      304
  11. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Gone 10/10
    Многу добар филм, посебно глумата на Аманда, одлично.Одлична драма, мистерија и акција. И многу добра поука има филмот. Значи без обзир на се, не треба да се откажуваме. :) Вреди да се изгледа.

21 Jump Street 10/10
    И овој одличен. Добра комедија, малку и во исто време и акција. Вреди да се изгледа и овој.

Прикачени фајлови:

12. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Unstoppable-98 min Action, Thriller
    Предобар филм, предобра акција, ве држи во неизвесност до самиот крај. Забрзано чукање на срцето, зголемување на адреналинот се само дел од чувствата кои ги буди филмов кај вас. 10/10. Препорачувам.

На Andemona му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Филмов на крајот не го сфатив.
    Девојката толку многу веруваше дека маж и нема да ја изневери ама ете не одолеа на исклушението.А она си имаше многу добра шанса тоа да го направи со бившиот што го сака а не продолжи.Затоа убаво викам јас не се верува слепо.Малку ме изнервира барем да беа квит и онака он не и призна.

14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Твити, сликите што ги постираш не се гледаат. Нешто погрешно правиш. Затоа пишувај го и насловот.

Salmon fishing in the Yemen

Драма и онака многу просечна ама сепак се проткајува некоја приказна. 6/10

Се работи за некаков проект на создавање вештачки води полни со лосос. Финансира шеик од Јемен, а го проектира професор заедно со соработничка од Лондон ... И двајцата се во брак/врска ... Додека трае проектот несвесно или свесно се вљубуваат еден во друг.

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.112
    Допаѓања:
    67.070
    Сликите од imdb не се појавуваат, или ако се појават ги снемува по некоја минута, затоа гледајте кога го постирате линкот да не е од имдб. Не постирајте вакви линкови.
    http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BN ... SY317_.jpg

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Queen Margot (1994)

Марго, единствената ќерка на Катерина Медичи, покрај нејзините тројца браќа, е вплеткана во интрига и договорен брак, со Хенри од Наваро, со цел да се спречи војната помеѓу католиците и протестантите.
    Она што за момент изгледа дека е договор за мир, се претвора во едно од најголемите крвопролевања и масакри во историјата.
    Изабела Аџани е прекрасна за улогата на кралицата Марго.
    Сите улоги се на место, приказната е потресна, режијата перфектна, глумата одлична, а музиката на Горан Бреговиќ.
    Овој филм го имам гледано како помала и бев воодушевена. Вчера случајно го фатив на тв, и сфатив дека уште толку по толку ми е прекрасен.
    За сите љубители на историски драми и европска кинематографија, го препорачувам.
    9/10

На Annath, 1209, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    matrix revolutions

И еве конечно ја изгледав цела триологија, вредеа потрошените саати. Обработена е универзална тема (поврзување на: доброто против лошото, силната вербата во нешто, љубовта како најсилна емоција, пријателство, зависта и злобата кај луѓето...) на многу добар начин. Кои креативни умови се оние кои го измислиле филмов!
    Ја препорачувам триологијава бидејќи филмот во своето време бил револуционерен по новиот начин на снимање (оние slow motion сцени), самата тема е добра, глумците одлични, репликите исто така.

На Annath, Miss-Angie92 и Trendafilka им се допаѓа ова.
  18. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    http://www.youtube.com/watch?v=e8PLpXvhtlc

Значи ви го препорачувам со топло срце :) Можеби предвидливи сцени, но вреди да се погледне, мене многу ми се допадна

19. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Adam
    Просечен филм, ништо посебно. Не очекував таков крај, но добро. 6/10

20. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член