Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. baby.blue

baby.blue Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    33
    The vow Овај филм покажува колку човек е спремен да истрпи во име на љубовта, што се еден човек би направил за да ја задржи жената што ја сака. Колку е еден подготвен да жртвува за личноста која го поседува неговото срце да биди среќна. The vow е еден од најубавите љубовни драми кои ги имам гледано и со сигурност можам да кажам дека воопшто не е некоја лигава љубовна приказна инспирирана од женските фантазии за совршена љубов или пак совршен маж, туку е базиран на вистинска приказна. Вреди да се гледа. :)

На anichka94 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    MIRROR, MIRROR
    Дефинитивно филм за релаксирање.. полн со смеа, интересен премногу.. му давам 10/10 :)

3. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Филмов е една морбидно прикажана снимка за животот на Сид Вишс,басистот на Секс Пистолс.Интересен е,според мене.Само филмов е за луѓе со јако срце и јак стомак,дефинитивно :D И да,12 + е :)
    Се раскажува за животот на Сид,и неговата девојка Ненси.Прават се што е потребно за да преживеат,да најдат живеалиште,и дрога.На крај Сид ја убива Ненси и самиот умира.Еве вака на кратко :D

Прикачени фајлови:

4. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    25.325
    Rest Stop 2: Don't Look Back
    Откако пред некој ден го изгледав првиот дел,одма го спуштив и овој. Важи истото што го пишав тогаш,со тоа што овој дел има за нијанса повеќе акција и некои работи од претходно беа објаснети,но и покрај тоа првиот дел ми се допадна повеќе.

5. monni.t

monni.t Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
    Се согласувам. Филмот е преубав, актерите исто така. А ми се допадна тоа што на крајот го дадоа и семејството според кое се снимал филмот. 10/10

6. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    Хаха, и јас го гледав прееска :D. Онака интересна комедија :)

Инаку, сега само што го изгледав овој

Not without my daughter

1991 година Драма | Трилер

Уф, уште сум под импресии од филмов :x

Постар филм, базиран на вистинска приказна, во кој станува за збор за една американка, заробена во Иран заедно со нејзината ќерка, од страна на нејзиниот маж (иранец), и нејзините обиди како да се врати повторно во Америка... Моја оцена 9/10

7. Chocoholic.girl

Chocoholic.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    39
    Zeitgeist Moving Forward - Документарец за општеството и човештвото, за општествените проблеми и што треба да се направи за да се решат. Многу добар филм кој ја претствува реалноста онаква каква што е. Сметам дека сите треба да го гледаат.

http://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w

На Miss-Angie92 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. kumalisa

kumalisa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    74
    THE KING'S SPEECH 10/10

Ле ле ! Филмов е врв! Colin Firth и одличната приказна не ми го тргнаа 2 саати погледот од монитор. Дефинитивно еден од најдобрите филмови што сум ги гледала. Препорачувам! :)

Прикачени фајлови:

На Trendafilka и L-enna им се допаѓа ова.
  9. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    25.325
    Turistas
    На група туристи у Бразил ќе им се случи мала незгода со превозот,и ќе заглават на една дива плажа. И од тука ќе им почнат проблемите, прво ќе ги ограбат, а после ...
    Не е лош. Страшното у филмов е тоа што ова навистина се случува низ светов...

10. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    POSEIDON
    http://www.imdb.com/title/tt0409182/
    одличен филм, мене ми се допадна и го препорачувам изгледајте го 8/10
    голем луксузен брод полн со богаташи, си плови мирно, а тие внатре си ја чекаат нова година, и се е прекрасно се додека еден голем бран изгледа е цунами не го погоди бродот...
    :hai:

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    "Butterfly on a wheel"

Филмов дефинитивно ме остави без зборови,просто се воодушевив,а богами и ме замисли...
    Приказната во филмот зборува за тоа колку е жената спремна да му врати дупло ма мажот што и нанесол болка да го боли баш онака како што ја болело незе !
    го препорачувам на сите филм кој вреди да се изгледа :)

Прикачени фајлови:

• wheel.jpg
      wheel.jpg
      Големина на фајлот:
      24,1 KB
      Прегледи:
      320
    На Andemona му/ѝ се допаѓа ова.
  12. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    The manchurian candidate

Дензел Вашингтон и се е кажано. Нема филм со човеков којшто не ми се допаднал. Додај ја и Мерил Стрип и добиваш не одличен, спектакуларен филм. :x

Освен тие лимонатките што постојано си ги гледам, топлите, романтични филмчиња, вакви трилери исто обожавам. Ваквите само ме тераат да чекам, и да чекам да видам каков ќе биде крајот, без да размислувам дека филмот трае 2 саати и колку време поминало. :D

Филмов е предобар. Иако од 2004 досега не го бев гледала. Отпрвин е се забркано, хаотичен почеток и средина, али последниот пола саат се добива смисла.
    Извонредно склопен филм со преболно испревтена тема. Не сакам да верувам дека вакви работи се можни во светов, али со напредокот на технологијава се е можно. :x

10/10

Прикачени фајлови:

• MC.jpg
      MC.jpg
      Големина на фајлот:
      29,8 KB
      Прегледи:
      298
  13. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Очекував по лигав да ми биде ZAC но добро си ја сносил улогата, инаку филмот е, не многу поразличен од сите до сега на NIKOLAS SPARKS

Прикачени фајлови:

14. Lady17

Lady17 Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    351
    Ice age dawn of the dinosaurs
    Анимираниот филм е комедија, многу пати го имам гледано и никогаш не ми е досаден.
    10/10

Прикачени фајлови:

15. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Changeling
    Очекував голема неизвесност уште од почетокот, но не ми привлече внимание и заспав. Настаните започнаа да се одвиваат многу брзо, како плитка содржина да има. Анџелина Џоли ме изненади овојпат, глумата не ми се допадна ни малку, изгледаше многу вештачки и нападно. 1/10

16. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Ауу предобра акција-мистерија. Филмов ќе ве држи во неизвеснот до самиот крај. Почнува ептен досадно се до 20 минута од филмот кате почнува акцијата, и наместо се да се расплеткува се се заплеткува се до крајот. 9/10
    http://www.imdb.com/title/tt1599348/

На Andemona и SimonLimon им се допаѓа ова.
  17. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    25.325
    Hallowed Ground
    Значи се пресмеав со филмов, ко пародија ми беше. Го изгледав до крај само заради убавата локација, широките полиња со пченка, неасфалтирани улички, инаааакууу.. Не го препорачувам, досада жива.

18. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Because I said so

Оваа Менди Мур жими се, ми е многу лигава. :^)
    Да ја гледаш вака е океј, али кога ќе почне да збори ... :tmi:

Филмчево е доста интересно, иако на прв поглед кога го вртев не ми се допадна многу.
    Се работи за една мајка и нејзините три ќерки, од кои двете се мажени, а третата сеуште нема ни дечко. Нормално мајка и се заангажирува за своето дете на тој начин што дава оглас за дечко на ќерка и. :D
    Некој микс е меѓу љубовта и мајчинството и колку е спремна мајката да стори за своето дете.
    Има и доста комични моменти, Китон е брилијантна, така да, ви препорачувам да го погледнете ако уште не сте го гледале. :D

8/10

Прикачени фајлови:

19. Elichka

Elichka Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    545
    Последно го гледав The Vow.
    Прекрасен филм, навистина. :inlove:
    Дечкото и девојкава премногу се сакаат и еден ден доживуваат сообраќајна несреќа и девојката го губи помнењето. Ги препознава само родителите а на нејзиниот свршеник воопшто не се сеќава. Заборава што работи, кај живее... На крајот, после сите препреки.....
    Видете и сами што се случува! :D

20. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    The Three Stooges

Ме изнасмеало филмчево, толку глупости на едно место не сум видела оддамна :)

Fool's Gold

Го имам гледано дфилмов повеќе пати, ми се допаѓа самата приказна, посебно местото каде што е сниман филмов, ах што сакам и јас да сум таму :( Инаку совршен пар ми се овие Matthew McConaughey и Kate Hudson за во филм заедно ;)

Wedding Crashers

Интересен забавен филм, таман за летново време е. И доста познати актери има во филмов :)

Bewitched

Филмов и така и така. Интересен на моменти, на моменти досаден али за тепање време таман си е :D