Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Armageddon
    http://www.imdb.com/title/tt0120591/
    За филмов немам зборови.
    Верувам сите сте го гледале, нема потреба да објаснувам што се дешава...Го имам гледано еднаш како помала на тв, сега пак си го симнав да го гледам, да се потсетам.
    ПРЕКРАСЕН филм, еден од омилените ми стана, кој не го гледал да го гледа обавезно. :!:
    10/10 од мене!
    Па и едно плачење што му го удрив. :D
    Немам плачено одамна на филм, ама сега за све паре се изнаплакав. :rofl:

На vaga95 и Miss-Angie92 им се допаѓа ова.
  2. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    386
  3. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    25.325
    Tamara
    Група тинејџери случајно ќе убијат една девојка,која всушност е вештерка,и нема да умре,туку ќе се врати да се одмазди,не само за убиството,туку и за психичкото малтретирање од нивна страна низ годините. Бла,бла. Глупо звучи, ама не беше лош...

4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056

Ќе кажам, симпатичен филм. Дејствието се случува во Индија ... пораката е, животот секогаш може да добие позитивен нов почеток па макар и во доцните години. 8/10

5. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Се работи за богот Тор , син на Один кој ќе биде протеран од Азгард на планетата Земја ..
    7/10

Филм за полскиот - евреин пијанист Владислав Шпилман и неговото преживување на Втората светска војна ..Филм кој ве остава без зборови ...

9/10

Прикачени фајлови:

6. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    The Jane Austin Book Club (2007)

..................................[​IMG]

Само што го догледав и некако ептен ми беше симпатичен. :)
    6 жени од Калифорнија одлучуваат да создадат book club за да дискутираат околу делата на Џејн Остин. Интересното е тоа што сите успеваат да најдат некоја сличност помеѓу нив и ликовите од книгите.
    Еве ги и делата околу кои што се дискутира : Mansfield Park, Emma, Persuasion, Sense and Sensibility и Pride and Prejudice.

Она кое што јас успеав да го забележам е сличноста помеѓу ликот на Pruddie и Anne Elliot (Persuasion); Jocelyn и Emma; Bernadette и Mrs. Gardiner (Pride and Prejudice); И Grigg како сите несфатени машки ликови од книгите на Џејн.

Не знам колку филмов ќе им се допадне на оние кои што не се многу големи обожавателки на Џејн, ама затоа гарантирам дека на оние кои што сакаат да ја читат ќе им се допадне и ова. :)

★ ★ ★ ★ ☆

7. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Јуле, го симнав на твоја препорака и морам да признаам дека не го догледав :tmi: .
    Ме изнамачи буквално, само гледав до која минута сум и на крај последните 15 минути не ги ни догледав.
    Мене филмот ми беше многу глуп и не го препорачувам.

На Hipster, MandyLane и Elennaa им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.482
    Допаѓања:
    251.129
    ^
    Не ти се допадна? :worried:
    Зошто бре така, убав е филмот.
    Сеси ти најверојатно не си се нашла во таква ситуација, затоа :) .
    Среќлика си во љубовта, ти се погодиле мажите :) .

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Елена од Неготино.. овајј од Троја де :rofl: :rofl:
    Филмот ми е навистина убав, вечер е вториот дел, ви го препорачувам

10. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Абе една среќлика што сум, што да ти кажам :D
    Не знам, некако немаше некоја хемија меѓу актерите, немаше емоции, безврска ми беше целиот мотив за филмот, од една глупава кавга што настана, и ќе се правиме мали деца и ќе се провоцираме- можеби затоа што јас секогаш сакам да разговарам и до тогаш или ќе седнев да се дообјаснам или ќе си одев, а вака некако ептен детски ми беше целата кавга, а и луѓето околу нив, и ти викам на крај исклучив.

А баш мислев дека е некој убав љубовен филм, и покрај тоа што се вика Раскинување.

Туку кажете, го симна ли некој вториот дел од 3 метри над небото со убава снимка?

11. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Bel Ami
    многу досаден, па и овој Патинсон страшно антипатичен ми стана

12. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Trainspotting
    Океј филм, на еден момент ми беше језиво и ми падна жал за главниов актер што е. Добро го прикажува светот на наркоманите и на дилерите на дрога. Вреди да се погледне иако на моменти ми беше досаден.

7/10

13. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.482
    Допаѓања:
    251.129
    И јас сум за разговор, но ете што прави неразговарањето и кога се нема компромис и за една ситница.

Туку трите метра го чекам сеуште на убава снимка, уште е само камера, а не би го гледала на таква.
    Лоша е многу, а читнав дека накај 22 ќе го имало на подобра снимка. Ајде за некоја недела, па ќе плакнеме очи :wasntme: .

14. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    The Girl Next Door - или во превод, Комшиката :)

Значи филмов го обожавам, прв пат го гледав со друштво пред 4,5 години и премногу ми се допадна. Се работи за еден матурант, примерен ученик, кој ке се заљуби во новата комшика...
    Мене многу ми се допадна, не е типичен тинејџерски филм, има интересна приказна.
    Дефинитивно го препорачувам, вреди да се погледне. :up:

15. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Bring It On: Fight to the Finish (2009)
    Типичен тинајџерски, се е видено. Добрите победуваат бла-бла-бла, што е најважно чиллидерки има, како ли се викаат. |(
    Јас сакам тинчајџерски, ама нешто поразлично, не вака. Сто бринг ит он филмој напраја и едно исто.Појќе не гледа вакви колку и да нема попаметна работа, не фала. ;)
    Kошаркарчето им вредит. :D = во секој филм има еден популарен што секогаш завршува со неславната и најсиромашната...

16. Vikita

Vikita Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    67
    Prom-добро филмче ама актеровв :inlove: Thomas McDonell чиста 10ка вреди да се погледне.

Прикачени фајлови:

17. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Tengo Ganas De Ti
    Ги надмина моите очекувања. Имаше повеќе заплети отколку што претпоставував. Кино снимката сама по себе беше катастрофална и не беше се јасно што се случува, но во главно многу работи ми привлекоа внимание. Не е баш типична љубовна приказна, има доста невообичаени работи, па затоа ми се допадна.
    Ликот на Уго е навистина фантастичен, а Марио Касас знае да го долови како да е навистина таков во вистинскиот живот, глумата е одлична. Оние кои го гледале првиот дел, сигурно ќе им се допадне и овој.
    Оние кои се големи рикли на романтични филмови (како мене), обавезно нека земат марамче до нив, ќе им треба.
    Многу убави, трогателни сцени има. Исто така и сцени кај што ќе го видите гологузиот Марио :lol:
    Моја оценка, 8/10

Yours, Mine and Ours
    Интересна комедија, морам да признаам. Оние кои сакаат семејни драми, им го препорачувам да го гледаат :)

18. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Пејџ и Лео се вљубени млади луѓе кои се во брак , но се случува сообраќајна несреќа во која Пејџ добива повреда на мозокот и паѓа во кома ... Пејџ се буди од кома со амнезија и не се сеќава на последните 5 години од животот ..Лео се обидува повторно да го добие нејзиното срце и да продолжат понатаму ....

Србија по завршувањето на Првата светска војна се соочува буквално со малцинство на машка популација особено во селата . Во измисленото село Покрп останува само еден стар дедо кој набргу ќе почине по што сестрите Огњенка и Мала Богиња ќе бидат приморани да се заколнат во својата чукунбаба дека во рок од 3 дена ќе донесат маж во селото ...

Прикачени фајлови:

19. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Contraband
    http://www.imdb.com/title/tt1524137/
    Одлична акција. Го задржува вниманието до последна минута. Иако при првите 20сетина минути си реков еј класична акција досадна со едно криумчарење и една акција, ама сепак ова не беше обично криумчарење, 100 сплетки се случија, многу непредвидливи ситуации, па дури и лажни пријателства и трагични моменти.
    Одлична филмска екипа, дури и предобра.
    9/10

20. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    American reunion

Не очекував ама ич од филмов, па ме изненади...позитивно. Добар беше за тепање време, на моменти забавен, ама во секој случај беше убаво да се види старата гарда на дело. Кога го гледав првиот дел, уште во основно бев и тогаш ми беше крајно безобразен (дете), па добро беше да се видиме со ликовиве пак, и јас порасната и тие (добро тие, не баш толку многу :D )
    И јас, како повеќето, би му дала 7/10