Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.798
    Допаѓања:
    25.325
    Sleepy Hollow
    Џони Деп + мојот омилен жанр = љубов.
    Прекрасен филм.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262
    Многу досаден, не го ни догледав.

Интересно трилерче, вреди да се погледа.

3. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Monte Carlo
    http://www.imdb.com/title/tt1067774/
    За филмчево можам да кажам - симпатично. :)
    Не е некој предобар, нит па да речам го исклучив на пола.Онака, лајт, типично тинејџерско филмче.Иако оваа Селенава не можам органски да ја смислам, во филмов ми беше поднослива.
    5/10 му давам.
    Се работи за една девојка (Грејси) која решава да помине една недела во Париз со полусестра ѝ, и нејзината најдобра другарка, но имаат избрано многу лоша тура, ќе го пропуштат автобусот и ќе се изгубат во Париз.Случајно влетуваат во еден лукзузен хотел, во кој се наоѓа баш двојничката на Грејси која е славна богата наследничка.И, по грешка ќе отидат во Монте Карло, наместо оваа богатава.После видете што се случува... ;)

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Клип

Драма за животот на Јасна, средношколка во Белград. Татко и е тешко болен, мајка и е окупирана со болниот човек и со опстанокот на семејството додека Јасна го користи невниманието од страна на родителите да живее нездрав живот. Филмот се вика клип бидејки девојката често прави снимки со својот мобилен телефон.

Ке потенцирам дека филмот има експлицитни сцени на голотија.

8/10 бидејки ми се допадна идејата и сметам дека секој родител со деца тинејџери би требало да го погледне. Не ми се допаднаа премногу експлицитните сцени. Сметам дека ефектот можело да се постигне и без сцени на полови органи во крупен кадар.

http://www.imdb.com/title/tt1900908/

http://www.filmovanje.com/movie/domaci-filmovi/item/klip

Прикачени фајлови:

5. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    Memoirs of a Geisha
    Драма| Романса
    10/10

Приказна за Chiyo Sakamoto,младо и сиромашно девојче кое заедно со сестра и ќе бидат продадени од страна на нивните родители.Chiyo е продадена на гејша куќа,додека сестра и е продадена на друга куќа во ''населба на задоволствата'' во Hanamachi.Hatsumomo е позната гејша која живее во гејша куќата и ја навредува и мачи Chiyо.Неколку години подоцна Chiyо станува гејша со помош на Mameha и го добива името Sayuri.Како позната гејша таа влегува во општество на богатство,привилегијата,но и политичките интриги...
    Прекрасен филм.Еден од најдобрите кои досега сум ги гледала.Дефинитивно треба да се погледне.

[​IMG] [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

На Monna.Monna му/ѝ се допаѓа ова.
  6. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    The Horse Whisperer

Не е последен кој сум го гледала но е најдобриот досега. Можеби е постар но според мене е одличен. Многу емоции, тажни сцени...дефинитивно допре до мене, сеуште памтам како плачев цела вечер и не се осмелувам повторно да го гледам бидејќи сигурно ќе направам вирче околу мене.
    Имено приказната е за мало девојче ( толкувано од Скарлет Јохансон на мали години ) чиј татко има фарма со коњи, еден ден таа решава да оди сама да го јава својот омилен коњ но доживуваат несреќа кога камион ќе удри во нив, девојчето се спасува но коњот е во тешка состојба и родителите сакаат да го успијат но тоа по никоја цена нема да биде дозволено од страна на девојчето кое понатаму ќе се труди повторно да се зближи со коњот и да му ги оттргне траумите заедно со еден професионален слушач на шепотењето на коњите ( ваљда така се вика ), тука се едни од најтажните сцени.

10/10
    http://www.youtube.com/watch?v=dwx4RFWp2lE

7. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Ice Age 4: Continental Drift
    http://www.imdb.com/title/tt1667889/
    Мало дете помалку се радува од мене на Ајс Ејџ, па и во 3Д. Мадафака :D
    Одлично, се пресмеав, си уживав. Секој кој може да отиде во кино да си го изгледа.
    Хуморот си е одличен, можеби за степен намалиле на смешни дијалози за разлика од останатите 3 дела, но затоа во овој дел повеќе внимание се обрнало на ефектите, затоа ќе кажам за вакви филмови кино си е кино. Евентуално ако дома имате 3Д телевизор и јак сараунд. Сид си е Сид, човек да го пресмее, љубичица ниедна :wasntme:
    9/10

8. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Project X

И јас го гледав филмов, едноставно ништо посебно, типични американски размазени млади. Не би го гледала повторно како и да е...

My Life in Ruins

Филмов е снимен во Грција, интересна ми е самата приказна во филмов. Интересни ликови, интересен филм, романтична комедија :)

9. kathy-style

kathy-style Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2012
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    191

Project x :) го гледав вчера

10. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.981
    Елена од Троја-Супер филм, ја имам читано Илијадата и само пофални зборови можам за него да кажам :)
    Дримхаус-Не го догледав, на сред филм сум, ама почна да ме фаќа страв... :worried:

11. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
  12. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Bridget Jones's Diary (2001)

.................[​IMG]

Доста форумџики напишаа по нешто за Елена од Троја па дека и овој го даваа на tv еве ме мене.:D
    Секогаш кога го гледам ми е интересен. Женски филм. :)
    Оваа фантастична тројка секогаш успева да ме насмее. Hugh Grant е бомбона. :lol:
    Палец и за Renée Zellweger која што специјално за овој филм има + 20kg.

Е она што не го знаев е дека била номинирана за најдобра актерка токму за него. :o
    Препорачувам на сите што не го гледале досега да го гледат.

★★★★★

Bridget Jones: The Edge of Reason (2004)

.................[​IMG]

Истата тројка. Дилемата на Bridget е иста.
    Ми се допаѓа насловот. :mm:
    Anyway за нијанса е послаб од првиот дел. Но пак изобилува со смешни-Bridget-сцени и романтики до бесвест.

★★★★☆

Soundtrack :rock:

13. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Научна фантастика ,комедија и драма и ок филмче ..
    Малку подсеќа на Back to the future .. :)

Јуни 1991 година. Последните денови од мирот во Југославија. Ратко, дечко од Босна, комплетен далтонист, по напуштањето на Mardelja, само од забава (патолошка љубов кон камиони!) краде камион. Сузана, една девојка од Белград, дознава дека е бремена и одлучува да оди во Дубровник за да заработи пари за абортус. Додека стопира на автопат, Ратко за малку ќе ја прегази , ќе ја земе со него и патувањето ќе го продолжат заедно .

Комедија со веќе докажани глумци Срѓан Тодоровиќ ,Драган Бјелогрлиќ , Милорад Мандиќ итн..
    Ако ви текне на : Ти мала да шутиш ,мислам дека повеќе нема што да се зборува . :D

Приказна за Ева и нејзината слепа братучедка Софија кои биле нераздвојни како деца .Ева извршува самоубиство и не остава никави траги за мотивот но Софија не се откажува ..Како што Софија ги открива тајните на својата братучедка , се повеќе сфаќа дека нејзиното детство било исполнето со вознемирувачки тајни ..
    Приказна која ве натажи и остави со подзината уста :sweat:

Прикачени фајлови:

14. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    My Best Friend's Girl

Онака, интересен е. Само што јас си мислев дека целосно филмот е повеќе за пријатели кои се караат за девојка или ватевар...некако подруга поента имаше. Ама ми се допадна, солидна романтична комедија.

15. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    American wedding

Како и сите делови на American pie смешен и интересен.
    7/10

16. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Интересно филмче, тинејџерско препорачувам :)

17. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    Unfaithful
    Еден од подобрите филмови што ги имам гледано во последно време. Се работи за едно семејство кое делува и функционира совршено се додека жената случајно не запознае еден странец (продавач на книги). Полека но сигурно се заладуваат односите меѓу неа и сопругот па така тој почнува да се сомнева дека постои друга личност...
    Препорачувам понатаму да погледнете што се случува...
    9/10

Прикачени фајлови:

На ludoto19, Abeja, MSkorpionka и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    21 Jump Street

Од групата шербет-ретардирани комедии, оваа е една од подобрите.
    Ми се допадна, се смеев како чукната, и за разлика од други комедии, оваа не изобилуваше со толку многу клише-сцени.
    Глумата беше солидна, посебно ми се допадна Чејнинг Тејтум (ептен го фураат оваа година, мило ми е што доби толку многу различни улоги) :) и Ајс Кјуб.
    Имаше 2-3 сцени за кои реално и немаше потреба, ама сепак... кој е жанрот?
    Шербет-ретардирана комедија!
    Висока 7/10

На JuLleE и L-enna им се допаѓа ова.
  19. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Flypaper

Многу интересно филмче, многу хумор, сплетки, малце мистерија, и ептен малце романтика. :D
    Патрик Демпси си е баш добар за улогава, се пресмеав додека го гледав. :lol:
    И другиве ликови се супер, а и кратко трае, едвај 80 минути, не тупи многу.

9/10

Прикачени фајлови:

На Andemona, JuLleE и Trendafilka им се допаѓа ова.
  20. Cinderella11

Cinderella11 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    51
    Ова е последниот филм што го гледав..Оваа беше научно-фантастичен филм со многу авантури,и навистина беше многу интересен :)