Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. AmericanGirl

AmericanGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    8
    Сам дома 3 :D Да се потсетам малце и да се насмеам :D

2. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    Колку повеќе гледам анимирани,толку повеќе сваќам дека се повеќе интересни од останатите :lol:
    Се работи за еден папагал(Блу)кој како мал е земен од земјата Рио, и каде што со заплетки ќе заврши со девојчето Линда. Таа ќе го исчува додека порасне, но кога ќе порасне ќе дојде доктор кој ќе им каже ако не одат во Рио, ќе изумре таа сорта птици. Тие идат во Рио и...... :wasntme:

На marina.m.g му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    The terminal

Уште еден доказ Том Хенкс е фантастичен глумец. Глуми странец кој останува заробен на аеродром зашто неговата земја е во војна и фактички тој останува без документи, без идентитет.
    Кога почна да збори помислив дека е од наша територија, Бугарин, Македонец, Русин, ама за жал не.
    И на почетокот ми падна жал, странец во друга држава, нема појма од јазикот, а незнае многу работи, но после се докажа дека снаодливоста си го прави своето.
    Има комични моменти, доста :)
    Препорачувам
    9/10

Прикачени фајлови:

• The terminal.jpg
      The terminal.jpg
      Големина на фајлот:
      37,8 KB
      Прегледи:
      271
    На Andemona му/ѝ се допаѓа ова.
  4. TheScarletDandelion

TheScarletDandelion Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    248
    The Raven
    Мн ми се допаѓаат ваквите трилер/мистерии,
    Се работи за серија на убиства што настануваат како инспирација од делата на Едгар Алан По,па тој заедно со Детективот Филдс ги здружуваат своите сили за да го пронајдат убиецот и воедно да спречат уште повеќе убиства...вреди да се гледа... :)
    9,5/10

Прикачени фајлови:

5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    filmovi/heverna-unfaithful-t13079/

A некој да туреше коментар во темава, да ме зарадува :D

OH, последен филм

Прикачени фајлови:

6. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

И јас го гледав истиот.
    Филмов е мислам римејк, и тоа доста солиден. Нема шанси да не ви го задржи вниманието до крај.
    Препорачувам.

7. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    http://trailerx.com/film/prometei.html [​IMG]
    Prometheus (2012)
    A team of explorers discover a clue to the origins of mankind on Earth, leading them on a journey to the darkest corners of the universe. There, they must fight a terrifying battle to save the future of the human race.
    ОД мене едвај 3 мразам кога сум јас еден чекор пред филомт и кога не треба да го догледам за да разберам за што се случува... плус мразам кога филот го продава само групата на глумци која ја собрале...
    нема препорака од мене

8. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    The princess and the frog
    Катастрофа. Се разочарав максимално. Никако да седнам да го изгледам и завчера беше ди-деј. Прво приказната не ми се допадна. Второ, абе не беа ич убаво нацртани ликовите. Не се споредува ова со останатите Дизни цртани. На музиката најмногу се надевав, џез, Њу Орлеанс. Шкљ беше. Обично секогаш по некоја песничка ми се закачува ама пд тука ниту една. Воопшто не ми се допадна.
    0/10

Country Strong
    Овој ме бендиса. Музиката супер, приказната исто. Не го очекував тој крај, морам да признаат. Гвинет Палтроу е врв над врвовите, стварно добра глумица. Лејтон нешто (Блер од Госип Грл на нашки :D ) исто не беше лоша, малце забега со акцентот ама се прифаќа.
    6,5/10

The Royal Tenenbaums
    Леле луѓе забеган филм. Го обожавам за навек и довек! Не можам да ви го опишам, стварно треба да го изгледате па да решите. Иако мислам дека не е филм што им се допаѓа на сите, јас се вљубив. Во состојба сум уште 50 пати по ред да го изгледам. Анџелика Хјустон е одлична, Гвинет (и тука ми се појави) исто е супер. Вилсон браќата се топ, а Бен Стилер не сум го видела во вакво светло. Одлично филмче.
    9/10

Sherlock Holmes: A game of shadows
    Јас сум фан на крими филмови и литература, ама искрено филмовиве не ми прават некој голем мерак. Не беше лош, интересен (иако малку предолг), ама не е тоа тоа. Роберт Дауни Џуниор е секси до бесвест и затоа најмногу го гледав. И Џуд Ло фино надополнува. Ништо посебно според мене.
    4/10

На LivingGlam му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    In good company

Hе знам зашто, ама во секој филм во кој е дел и Cкарлет улогите и се толку анемични, а таа ги толкува толку без воља, ќе речеш гледа што поприродно, ама стварно ме разочарува.
    Cе расчепкав низ нејзината филмографија, и ова требаше да биде комедија во која дали еднаш се насмеав знак прашање.

Mене не ми се допадна нит ми остави никаков впечаток.

3/10

Ден е постар човек кој има долгогодишно искуство во својата работа, но во неговата фирма или `Cпортс Aмерика` доаѓа до рокади и многу отпуштања, а и тој е дел од истите, го заменува еден младич кој нема никакво искуство со спортот но е добар во реклами и продавање на мобилни. A плус ќе спие и со неговата ќерка.

Прикачени фајлови:

• 0.jpg
      0.jpg
      Големина на фајлот:
      42,7 KB
      Прегледи:
      403
  10. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Класичната Дизни бајка се судира со модерниот Њујорк во приказна за една принцеза која е испратена во нашиот свет од страна на злобната кралица. Набргу по нејзиното доаѓање, принцезата Жизел почнува да ги менува своите ставови за животот и љубовта по средбата со убавиот адвокат Роберт.
    Навидум класична бајка за деца но всушност не запрашува дали романтиката може да преживее во денешно време....
    Навистина интресно филмче !

Прикачени фајлови:

11. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    4.075
    Најдобар филм го имам гледано но вчера го гледав по 2 пат баш ми е интересен.
    Се работи за полубогот Персеј и неговиот пат до Медузата за да може да го уништи чудовиштето на Ад :)

Прикачени фајлови:

12. TheScarletDandelion

TheScarletDandelion Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    248
    21 - Доста интересен филм, инспириран од вистинската приказна за 5 студенти од MIT кои го променуваат својот живот со користење на трикови при играње блекџек,празнејќи ги казината во Вегас... :)
    8/10

Прикачени фајлови:

На Trendafilka и Miss-Angie92 им се допаѓа ова.
  13. bumbi

bumbi Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    494
    Допаѓања:
    262

Кај го најде Клип за гледање??

14. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.560
    Допаѓања:
    3.194
    Contraband

Акција, не е нешто посебно или нешто што не е веќе видено.
    На моменти е малце досаден, глумата е добра, али нешто wow дефинитивно не е. За мене, добра просечна акција за тепање време.
    Марк Волберг е погоден за вакви филмови и му лежат вакви улоги, тој го спасува филмов на некој начин.

6/10

Прикачени фајлови:

• Contraband_11.jpg
      Contraband_11.jpg
      Големина на фајлот:
      49,9 KB
      Прегледи:
      301
  15. Gargamel

Gargamel Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2010
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    129
    THE VOW!

Интересно филмче, мене многу ми се допадна. :)
    Моја оценка 9/10

16. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.665
    The Raven

Го мерав одамна и конечно денеска го симнав. Феноменален е. Содржината ја има на претходната страница, да не се копирам. Џон Кјузак одлично си ја одигра улогата на Едгард Алан По. Крајот не мораше да заврши толку трагично, ама немаше да биде толку добар да беше хепи енд. Кој сака да гледа трилери, му го препорачувам. Одамна не сум гледала толку добар филм.

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Eве само што го изгледав и јас пред 1 минута, препорачувам интересен е, многу сакам вакви филмови со оваа тематика, сериски убиец+мистерија+грозоморни убиства= одличен филм
    препорачувам и јас! :)

18. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.609
    Го симнав и јас The Raven, ќе го гледам деновиве и ќе пишам рецензија. ;)

The Amazing Spider-Man

Предобар, ОДЛИЧЕН филм.
    Thor, Iron Man, Avengers, Green Lantern - сите можат да му носат вода на овој од Марвел.
    Супер екранизација, погоден кастинг, ова момче е многу талентирано, одлично ја одигра улогата (мене лично Тоби Мегваер ми беше антипатичен за Спајдермен, мекуш и лигле, воопшто не ѝ даде карактер на улогата која ја одигра).
    Andrew Garfield напротив, завршил ептен добра работа.

Приказната е интересна и свежа, а ефектите во 3D се одлични, во несвест да паднеш буквално.
    Многу добри кадри, јаки сцени, од првата до последната минутка авантура.
    Режисерот имаше некој поинаков пристап во фаќање на одредени секвенци, многу ми се допадна.
    Никогаш не ми поминале побрзо 2 часа и 15 минути, за сите љубители на екранизација на стрипови - препорачувам!
    Нема да се разочарате воопшто. :)

Тоа што е Dark Knight и претпоставувам ќе биде The Dark Knight rises за DC comis, тоа е The Amazing Spider-man за Marvel. ;)

п.с. Стен Ли ќе се појави во најоткачената улога досега. :D

На DzingrlakaDzikica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    The client list

Kако една жена ќе го спаси семејството од банкрот.
    3вучи херојски, борбено, мислиш на фронт отишла, а таа го одбрала најлесниот пат за тоа - давање интимни масажи (if you know what I mean ;) ).
    He и беше единствен излез, но и беше најлесен. Xерој. |(

Mе разочара филмов колку беше провидна и припроста улогата на Џенифер, али ете вистинска приказна преточена во филм.

Oценка од мене: 5/10

20. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    Сакам и јас линк ако може... може и во ЛП но да го изгледаме !!