Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36

shattered. Butterfly on a wheal

Предобар филм.10000../10 :)
    Малце е напнат на почеток,јас некаде на 20тина мин го стопирав и викам не го гледам.Многу ме напнуваат вакви филмови.Ама па си викам филм е,ке го догледам.ама у теков на филмов уште 2 пати сигурно сакав да го исклучам.Ама богами вредеше што го изгледав.Подобар филм во живот не сум гледала :D

Се работи уствари дека овој неил,односно мажот ја изневерува жената со жената на киднаперот.Овие двајца дознале и решиле да му ги искинат нервите.Богами успеаа .Свака им част :rock: :rock: Мислеше дека керката му е грабната,дека сите пари што ги заштедил ги изгубил,дека му ја уништиа кариератта,дека жената ке му ја убие. итн.. Ама крајот не ми се допаѓаше,зашто веројатно женава му прости. :sweat:

2. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Бидејки добив МНОГУ пораки за торентот, повелете линк за симнување:

http://thepiratebay.se/torrent/7392958/Klip_(2012)_DVDRip

Се надевам дека ке извлечете некоја поука од филмот....

3. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    TRAIN
    Kако хотел е сличен, со тоа што мене овој доста повеќе ми се допадна. дејството се одвива во украина.
    Tуристи бараат превоз до Oдеса, и една жена ги прибира во мистериозен воз :)
    интересен е, само многу грди сцени :puke: сум мижела на некои :D

Прикачени фајлови:

• Train-2008.jpg
      Train-2008.jpg
      Големина на фајлот:
      124 KB
      Прегледи:
      261
  4. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2011
    Пораки:
    400
    Допаѓања:
    262
    LOL
    интересн филм,тинејџерски
    јас би му дала 7/10 бидејќи сакам тинејџерски филмчиња :)

As a new year at school begins, Lola's heart is broken by her boyfriend, though soon she's surprised by her best friend, promising musician Kyle, who reveals his feelings for her.

5. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Dark Shadows (2012)

.........................[​IMG]

Чекав со месеци убава снимка, ама денеска ми пукна филмот..
    Click! Замунда. Click! Даунлоуд. Click! Плеј. И то е то.
    Фантастичен филм.
    Не знам оти посумњав дека е утка. И читање многу критки не е на арно.
    Ќе бидам искрена, тв серијата не сум ја гледала па затоа не можам да коментирам што е доловено од оригиналот а што не.
    Ама од ова што јас го видов... wow.. wow.. wow..
    Tim Burton :clap:. Оној што ќе каже дека на оваа 2ка Tim-Johnny им треба пауза нека гори во пеколот!! :devil: Јас како нивен обожавател би била задоволна ако секоја година излегува по едно филмче.
    Ете толку. :angel:

★★★★★

6. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    21 Jump Street

Интересна комедија на која ќе се изнасмеете..
    9/10
    Се работи за двајца полицајци кои ќе бидат испратени во средно школо под лажни идентитети за да ги откријат дилерите на нов вид на дрога и тој што им е главен.

7. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The Amazing Spider-Man

МОРА МОРА филмов МОРА да го гледате!!!!
    Спајдермен некако отсекогаш ми привлекувал симпатии, иако Тоби не ми беше баш најдобар избор, ниту Клер.
    Овде има и комедија, и акција, и љубов.
    Глумецов е неверојатно симпатичен на некој смотан начин, исто и глумицава, нејзе ја знаете веќе.
    Би ми биле супер пар и во вистински живот.
    Во кино салата имаше многу деца, па со самото тоа и некоја таква позитивна специфична атмосфера, не сум осетила до сега, не знам да ви опишам.
    Прејак филм буквално, ако сте ко мене филмоман, ќе се дивите 130 минути.
    Вистинска уживанција за сите кинематографски љубеници.
    Не знам дали претходно спомнав, али МОРА да го гледате. :) И тоа во кино 3D. ;)
    Од мене 10/10.

http://www.imdb.com/title/tt0948470/

8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Vreme za placenje (2003)
    http://www.imdb.com/title/tt0481251/
    Гледав на прва. Не се нормални овие, чвркнати. Поготово кога Ана како се смее. :D
    А Петар ме потсетува на ова. Јас си плачам, они си плачат.. и така си плачеме. :D
    Ако го немам гледано едно 30 пати, еве на. Препорачувам, еве и линкче, некој ако сака да го гледа.

The Break-Up (2006)
    http://www.imdb.com/title/tt0452594/
    Прочитав многу позитивни коментари. Но, воопшто не ми се допадна.
    До пола стигнав. Немаше ништо интересно, само карање нон стоп.
    Можеби и не сум се нашла во таква ситуација.
    Ама ептен е тупење на мозокот..

Beauty & the Briefcase (2010)
    http://www.imdb.com/title/tt1493842/
    Конечно некое интересно филмче. Додуша малце фантазија можда, ама мнооогу ми се допадна.
    Воопшто не е досаден. Препорачувам.
    Oнака relax, take it easy..

9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Autopsy 6/10,љубители на сечење и такви глупости, слободно гледајте го, имаше некои хард кор сцени и интересна приказна :)

Along came a spder
    8.5/10
    интересен филм со Mорган, неговите трилери се надалеку познати, особено оние со мистерии :)
    добар филм, доста интересен крај.
    Kиднапирана е ќерката на сенаторот, па Mорган со неговата партнерка се обидуваат да ја најдат, и играат игра по правилата на киднаперот... Hо... ;) видете си сами
    Oд мене има да филмов :)

10. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    883

Brothers

Одлична драма. Препорачувам :up:

11. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Hе знам дал ја имам различна перцепција за поимот комедија, ама последниве т.н комедии што јас ги гледав повеќе беа |( отколку :D .
    После зошто сум била јас ретро, и зошто обожавам да гледам некои филмови и по 30ти пат, ете затоа, затоа што и по 31ви пат ќе ме насмеат, а не овие квази комедии што ме тераат да ги исклучам после половина час траење.

Failure to launch

Приказната е следна:
    Дечко, поточно маж над 30тата година сеуште живее со неговите родители, не може да јаде, се*е, е*е без нивното врткање наоколу, размазен е, и не знае дури ни да си го стави сам вешот во машина за перење. Hајмуваат девојка што има професија мотиватор (ова само во United States го има |( ) за да го натера да се исели од куќата. A има уште една незначајна улога во филмов, а тоа е цимерката на Пола (Cара) кој нејзин единствен проблем и беше птицата што црцори по цел ден и ноќ. Oф леле . . .
    Mи останаа уште половина час гледање, и го исклучив. Hапор за очи и уши.

A Cара Џесика Паркер уште еднаш ми покажа дека надвор од SATC ми е крајно одбивна и лигава, и не заслужила пофалба за ниедна нејзина улога надвор од серијалов.

Oценка - 0 zero, компир.

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Mirror Mirror

Не очекував многу од филмотали доста позитивно ме изненади. Доста добро смислена приказната, добра реализација и фасцинантна актерска екипа.... Џулиа Робертс феноменална како и секогаш 8) а Лили Колинс - АЛАЛ да му е, во 100 пати подобро светло од Abduction се покажа :clap:
    Оцена 8/10

21 Jump Street

Убедена беф дека ке биди клише, али не беше така... ме изнасмеа до солзи. Алал да му е на батките (Channing Tatum и Jonah Hill) до сега ги поштовав многу а одсега уште поќе ! Толку добро ги донесоја ликојте па НЕЗНАМ.... :rofl:
    Оцена 9/10

The Three Stooges

Толку глупи ситуаци и муабети на едно место немам видено....на моменти смешен на моменти малце глуп - се на се интересничок xD :rock:
    Jane Lynch - EPIC !
    Оцена 6/10

Boogeyman

Доста добар филм, али мене ни за секунда не ме уплаши :( ....
    Оцена 5/10

13. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Интресно филмче ..
    Се работи за една тинејџерка која игра во фудбалски тим но тој се укинува , не и дозволуваат да игра за машкиот тим па се одлучува да се преправи во нејзиниот брат и да игра за противничкиот тим.

8/10

Прикачени фајлови:

14. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    My House in Umbria
    Drama | Mystery | Thriller
    8/10
    Emily Delahunty е британска писателка која живее во Умбриа,во централниот дел на Италија.Еден ден возот со кој таа патува е бомбардиран од страна на терористи.Подоцна таа се буди во болница и поканува тројца преживеани да престојат во нејзината вила за да закрепнат...
    Интересен филм,а посебно ми се допадна глумата на Maggie Smith.

The Winning Season
    Drama | Family | Fantasy
    8/10
    Joe Shosak е младо момче кое игра бејзбол,но не е многу добар во тоа.Еден ден додека помага на една сосетка ќе најде картичка со познат бејзбол играч,која вреди многу пари.Картичката ќе го однесе во минатото,во 1909.Таму го среќава Honus Wagner,познат бејзбол играч и неговата девојка.Тој им кажува дека доаѓа од иднината,но тие не му веруваат.Тој треба да ја најде причината зошто дошол во минатото за да се врати дома.
    Многу интересен филм.

15. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Project X
    Типичен американски лузер решава да има забава кај него дома по повод 17ти роденден.Сигурно сте гледале како од прилика изгледа една Американска забава,ако ништо друго во American pie.Епа ова ви е помножено со 1000 :D
    Добро филмче,оцена 10/10
    [​IMG][​IMG][​IMG]

16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.429
    Допаѓања:
    114.668
    Country Strong

Прекерасен филм со уште по прекрасна музика. Препорачувам. :clap:

17. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Immortals

Го гледав вечерва во склоп на Скопско Лето, имаше интересни филмови одбрани на репертоар на Градско Кино Луна во Градски Парк, меѓутоа дека денес последен ден имаше најавено посебно изненадување за сите присутни, па така решивме денес да идеме кога овој филм беше на дневен ред. И не згрешивме.
    Филмот како филм можеби историски некоректен, меѓутоа посматран од забавен аспект чиста 10ка од мојата оценувачка стручност. :)
    Верувам на ниедно женско борбен филм не и е омилен жанр, меѓутоа кога многу полуголи згодничи ќе ви се растрчаат пред очи станува интересно за гледање. :) :)
    Посебна атмосфера секако даваше гледањето под отворено небо со ноџиња во вис, ладич атмосфера потполно, кој е пушач не мора да се стеснува, а на влезот се делеа кафиња и сокчиња. Освен тоа ни дадоа дури и гратисчиња за во вторник за некој концерт не прочитав баш точно што пишува но ми изгледаше интересно за гледање според зборовите на промотерот.
    На пола филм имаше пауза 5 минутна, нешто што прв пат ми се случува, и чудно ми беше, мислев се скина лентата, толку од филмот половичен, ама не, за среќа. :)
    Ќе повторам супер филм, необично интересно искуство, едно малку поинакво доживување во гледањето филмови, дефинитивно се наполнив со позитивна енергија. Да знаев дека е вака ќе идев секој ден. А јас сомничава да не згрми и истури дождче па што ќе правиме. :rofl: :rofl:
    10/10

http://www.imdb.com/title/tt1253864/

На Jason123 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Source Code

Одличен научно-фантастичен трилер. Го спуштив одамна, конечно вечерва да го изгледам. Филм за патување низ времето. Најголем дел од содржината е сместена во воз, во кој Капетанот Колтер Стивенс има само 8 минути да го најде виновникот за поставената бомба во возот. Филмот има хепи енд, за тоа има мало минусче од мене. Ќе беше подобро да не завршеше се’ среќно. Актерката што ја глумеше Капетан Гудвин ми беше многу позната, после видов дека истата ја глумеше Кејт од Орфан. Освен неа, во филмот глуми и мојот втор најомилен актер Џејк Џиленхал кој го глуми Колтер.
    Ако сте обожаватели на трилери и научна фантастика,а не сте го гледале, нема да зажалите што ќе одвоете саат и пол да го гледате.
    Од мене 9.5/10 само ради среќниот крај. Некако не сакам кога вакви филмови завршуваат среќно.

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    The River Wild (1994)
    http://www.imdb.com/title/tt0110997/
    Штета што не го фатив од почеток на сител.
    Ми се допадна. Радо би го гледала пак. :up:

20. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    The amazing Spider-man

Го гледав прееска во кино, баш кога видов дека некои го гледале на темава.
    Можам да кажам дека ги исполни моите очекувања по тоа што прочитав за филмов. :D

Приказната ни е позната на сите, али да, морам да се согласам дека сега беше малце подобро прикажано се. Повеќе е обрнато внимание на како станува всушност Спајдермен, и дааа, актериве беа најнајпогодени. :clap: Мегваер беше очаен за улогава, Данст исто, али сега со овој новиов и Ема Стоун можам да кажам дека се супер. Баш ко пар изгледаат, ептен беа слатки. :)

Се на се, сметам дека не можеле да извадат нешто подобро од филмов. :clap:

10/10

Прикачени фајлови: