Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
  2. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Живи глупости , го гледав во рамстор и за малце ќе заспиев , нешто слично како Снежана и 7 џуџиња..
    1/10..

3. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Ever After: A Cinderella Story

Ми се свиѓа филмов. Интересна приказна и добро е што не е лигав филмов многу :D

Definitely, Maybe

Иако филмов малку потсетува на How i meet your mother, сепак мене ми се допадна и си има своја интересна приказна.

4. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    Mirror, mirror
    Старата добра приказна за Снежана и 7те џуџиња, во нова верзија
    Освен Џулија Робертс, ништо друго добро во филмов немаше :Down: 1/10

The Raven
    Оооодличен филм, држи отворени очи до последен момент, филм по мој мерак - на којшто не му се знае крајот однапред.. Се работи за Едгар Алан По и неговите раскази... ќе си го гледате, препорачувам :)
    10/10

Meeting evil
    Добар е филмов, не викам не, но јас малку повеќе очекувања имав поради Семјуел Л. Џексон, но интересен е да се погледне... 7/10

Love and other drugs
    Супер драма со комични моменти, но многу убава поука има.. одлична глума, со одлични глумци, вреди да се погледне
    8/10

The girl next door
    Го видов филмчево во темава.. интересно, за тепање време е совршен :lol:
    6/10

5. Butterfly77

Butterfly77 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    77
    Klip
    Интересно филмче.
    10/10 :)

6. MissAnn

MissAnn Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    278
    The Green Mile

http://www.imdb.com/title/tt0120689/

Одличен, премногу добар, одбивав да го гледам поради тоа што трае 3 саати, ама вреди секоја минута!

10/10 :up: :up: :up:

Се работи за оддел во затвор каде што се чуваат затвореници осудени на смртна казна. Еден ден ќе дојде еден невообичаен затвореник и понатака што се дешава треба да се види, не се раскажува. :)

Прикачени фајлови:

• thegreenmile.jpg
      thegreenmile.jpg
      Големина на фајлот:
      206,3 KB
      Прегледи:
      181
  7. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    The VOW
    Вчера го гледав, а му се токмев оддамна, мислев овој ќе ме остави без зборови :o , ама не беше баш така. Не ги исполни моите очекувања, мислев ќе бидам подзината цело време, ама беше обратно. Или моите очекувања беа преголеми или навистина е досаден. Го гледав со малку прескокање, но не ме воодушеви.
    Му давам една скромна 6/10. :)

8. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168

http://www.imdb.com/title/tt0339291/

Многу интересен филм , и Џим Кери беше многу смешен секако и малото девојче Сани , убав филм со убава приказна... :)

На TheScarletDandelion и Hkikica им се допаѓа ова.
  9. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    Ted [2012]

Како резултат на една детска желба, плишаното мече на Џон Бенет оживува и е покрај неговата страна се додека нивното пријателство е ставено под тест, кога Лори, девојката на Џон, сака повеќе од нивната врска.

И покрај тоа што ми се чинеше многу поинтересен и посмешен филм, сепак е прилично добра комедија :) 7/10

Indie Game: The Movie [2012]

Преубав документарен филм кој ги следи доживувањата на повеќе дизајнери на инди - видеоигри, како тие ги создаваат и испорачуваат своите дела(игри) на светот.

Мене многу ми се допадна. Многу емотивен филм. Препорачувам 10/10

10. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    25.341
    Psycho
    По втор пат, од што немав што да гледам друго, а и да си освежам малце сеќавања.
    Класика, не знам што би пишала освен тоа.

11. starbucks

starbucks Популарен член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    3.064
    Допаѓања:
    6.664
    Prince of Persia - The Sands of Time

Уште еден филм со Џејк, мојата љубов. Го гледав по втор пат, еднаш го гледавме со другарки и за малку ќе задоцневме на школо. :D Интересна возбудлива авантура. Ми се допаѓа.
    Го препорачувам.

9/10

На LilBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  12. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Fired up!

Доста интересно тинејџерско филмче. :D
    Мислев дека ќе биде малце глуп, али немаше врска, овие двајцата беа препреинтересни со дијалозите, а хуморот и репликите беа на ниво.

Двајца рагбисти во средно школо се опасни за девојки, ги менуваат секоја недела а ни имињата не им ги памтат. Летото наместо да одат да тренираат со нивниот тим, тие решаваат да се пикнат во тимот на мажоретките, оти на нивниот турнир ќе има 300 девојки, кои се нивните потенцијални мувачки. :D

Стварно интересно филмче, мене пријатно ме изненади. :)

8/10

Прикачени фајлови:

• p.jpg
      p.jpg
      Големина на фајлот:
      106,6 KB
      Прегледи:
      265
    На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    The Loved Ones (2009)
    :swear: психотичниот, мислев дека е трилер затоа што барав трилери и овој излезе меѓу другите, но хорор е, и иако не го сакам тој жанр го догледав до крај, и што да кажам...Им го препорачувам на љубителите на пореметени и наивно језиви негативци, верувам ќе ви се допадне...
    Оваа лудата од сликата со бор машината (или бургија :^) ) во раце е навидум фино момиче кое го кани дечкото што го симпатизира да и биде партнер за забава, а откако тој ќе ја одбие...можете да претпоставите...

14. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    Wanted*
    Филмов е лудница!Со Анџелина Џоли.На почетокот ми беше предвидлив крајот,ама заврши сосема различно.Многу акција има у филмов,интересен е,ми летна времево.Препорачувам ! :)

15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^сакав едно време да го гледам The Loved ones, ама неможев да го најдам...а сеа не ми е до крвотини :D
    прво
    a millionaire's first love
    Незнам зошто филмов толку го фалат на интернет, катастрофа. Веќе видено, плитко, незрело. Ич не ми се сфиѓаше
    и
    Shadows in the sun
    Сакам вакви филмчиња каде за момент добиваш сила да ја прекинеш сопствената рута и едноставно да почнеш да живееш. Нормално, тоа чувство завршува негде саат време откако ќе заврши филмот, ама пријатно е, топло, среќно додека трае :) Приказната иначе, исто, веќе видено.
    10ка за пејзажите, 6ка за сторијата.

16. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    You may not kiss the bride
    Преубав филм, интересна романтична комедија. Се работи за еден американец кој фотографира животни во костими :lol: Животот му се променува кога е принуден да се ожени за хрватица за таа да може да добие државјанство. Вистинската авантура почнува кога ќе отидат на меден месец.. :wasntme:
    Ugly me
    Се израдував кога видов дека филмов е со Барбара Мори :wasntme: :$ Интересно филмче за тоа како еден човек може да се промени, за тоа како убавината има големо влијание во животот.
    А ова е оригиналниот наслов :)
    Ги препорачувам и двата :up:

17. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Taken.

Го гледав по 2 пат и пак не ми беше досаден , премногу јак филм.

Жанр - Акција , Криминалистички , Трилер.

Главни улоги - Liam Neeson , Maggie Grace , Leland Orser , Holly Valance.

Кратка Содржина - Брајан е бивши ЦИА агент, и ќерката ќе сака да иде на патување во Париз со другарка
    но он беше против тоа , али некако го убедија со нејзината мајка што он не беше во добри односи.
    И кога стигнава во Париз еден што ги возеше со такси до куќата кај што ќе предстојувава им дојде со повеќе луѓе и у моментот кога влагава ќерката му се јави на Брајан(Лиам Нисон)и му ја кажава ситоацијата и он и кажува да го остави телефонот и дека ќе биде киднапирана и така почиња во потрага да ја пронајде и спаси.
    ОБАВЕЗНО ЗА ГЛЕДАЊЕ! :*
    http://www.imdb.com/title/tt0936501/
    9/10.

18. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Law Abiding Citizen

Жанр - Криминалистички , Драма , Трилер.

Главни улоги - Jamie Foxx , Gerard Butler , Colm Meaney , Leslie Bibb.

Филмов е повеќе од одличен , нема што да ви давам кратка содржина гледајте го нема да зажалите ви ветувам. ;) ;) ;)
    10/10 :rock:

19. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Me мрзеше да барам слика Big Dady интересен филм , а малото момче многу е сладок.Инкау филмот по жарн е комедија.Се работи за ерген кој почнува да го гледа детето на неговиот другар додека не се врати од пат , и така тој сфаќа дека го сака и дека му е празно без него.Толку од мене кој го интересира нека го гледа! :D

20. ElliyWonder

ElliyWonder Активен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Girl Interrupted

Многу стар, ама сепак вреден да се погледне. Добра глума и глумци ,а и приказната е неверојатна :)

Жанр-Драма
    Главни улоги- Winona Ryder, Angelina Jolie,Whoopi Goldberg

8.5/10