Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Maca-BT

Maca-BT Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    366
    Допаѓања:
    165
    Ice Age 4: Continental Drift
    Овај дел е убедливо најдобар од сите....првите 3 дела да ги собериш заедно нема да бидат добри колку овај. Филмот интересен и пресмешен ко и увек, малце детски али нема врска :lol: .... Битно - ВРЕДИ ДА СЕ ГЛЕДА !

10/10

П.С. Со на Сид баба му па никој не си можи ! :rock:

2. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    1. Г-дин Браун по смртта на својата сопруга останува сам со своите 7 деца кои се многу немирни ..Тие се многу паметни но и многу немирни поради што сите дадилки си заминуваат. Еден мистериозен глас му кажува дека му треба дадилката Мекфи, која има посебна моќ...

10/10

2 . Дадилката Мекфи пристигнува во едно село за да и помогне на една млада мајка која се обидува да ја води семејната фарма додека нејзинот маж војува .Со својата маѓија ги учи петте деца на вредности кои сите деца би требало да ги имаат ..

10/10

Обожавам вакви филмови ...

Има многу познати глумци :

Emma Thompson
    Colin Firth
    Angela Lansbury
    Maggie Gyllenhaal
    Ewan McGrego
    Ralph Fiennes
    Maggie Smith

Прикачени фајлови:

3. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    393
    По не знам кој пат го гледам филмов и мислам дека никогаш нема да ми здосади.
    Се работи за едно момче кое не е баш најомилено меѓу соучениците, има четири сестри и затоа не добива многу внимание од татко му и е прилично сиромашен. Меѓутоа во школото ќе дојде нова ученичка со која брзо ќе се здружат и ќе станат најдобри другари. Тогаш живтот многу ќе му се промени, зошто девојчето е многу позитивно и ќе го натера да гледа на убави работи и да биде среќен, и само што му се разубави животот, ќе се случи една несреќа...
    Не знам, јас кога го гледам филмов се утепувам од плачење, можда има некои детски сцени ама дефинитивно не е само за деца зошто мене страшно многу ме потресува.
    9,5/10

Прикачени фајлови:

4. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    ATM (2012)

Воглавно позната приказна, тројца заробени, нема начин да се спасат од еден лудак што ги демнее и не им дозволува да излезат, во спротивно ќе ги убие.
    Многу млако за мој вкус, да не кажам и досадно на моменти. Крајот некако го извади филмот.
    Не препорачувам.

5. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Project X
    http://www.imdb.com/title/tt1636826/
    Американски булшит!
    Чекај само едно нешто не ми е јасно, сериозно филмов е од истите луѓе кои го направија и Hangover? Сериозно?????? :o :tmi:
    Па уште и ми го препорачаа филмов, со нагласок ќе посакаш и ти таква журка.
    Каква? Да ми ја запалат куќата, да ми го опијанат кучето, да пијат екстази, сите жени топлес да се?
    Не фала.
    Поука од филмов е една. Драги американци не ги оставајте сами вашите деца, зашто не знаат НОРМАЛНО да се забавуваат.
    Срање!
    1/10

The Inbetweeners
    http://www.imdb.com/title/tt1716772/
    Британски филм, комедија за една група на 4рица момци, асоцијални, кои одат на одмор во Грчка. Па видете што се случува кога глупчовци ќе заминат на одмор оптимистички :D
    Имаше ептен добри моменти, фин хумор дури се изненадив, обично британскиот хумор знае да биде и многу лош, во случајов е одличен, дури и многу континентален па и секој балканец би се пронашол во некоја од глупостите.
    Всушност The Inbetweeners е серија од 3 сезони по 6 епизоди за истиве момци и целава серија се заокружува со истоимениот филм. Би сакала и наскоро серијата да си ја симнам, бидејки филмов ми остави одличен впечаток и го препорачувам за некоја релакс вечер да си се изнасмеете :)

На Anouk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.805
    Допаѓања:
    25.352
    The woman in black
    Дефинитивно, најстрашниот филм кој го имам гледано до сега... Не ми текнува на пострашен во моментов...
    Цело време додека го гледав бев стегната, наежена и со насолзени очи.
    10+/10

7. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Чиста 10 - ска :inlove:

Прикачени фајлови:

8. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    LOL(2012)

Искрено ми се допадна филмов, малце Мајли ми беше антипатична, ама се трпеше.Башка доста добра музика имаше, а и глумците ми беа сосем океј. Планирам да ја погледнам и француската верзија на која е базиран филмов па ќе споредам. 6/10

9. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    И јас го гледав ЛОЛ и признавам, баш ме освежи. Сакам од време на време да погледнам квалитетна тинејџерска романтика... 9/10 :)

10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Human Planet
    Не е филм, документарна емисија е, ама одлична е и морав да ја препорачам.
    Воопшто не е досадна ни за секунда!
    Одличен спој на музика, сцени и приказни за секој дел од планетава.
    Толку добро се доловени моментите, а потоа преработени со ефекти, што е просто фасцинантно!
    Ви ги подаруваат на дланка најнедофатливите предели кои најверојатно никогаш во животот не би ги видите пред себе.

Серијалот е составен од 8 епизоди во времетраење од по еден час.
    Еден час не е предолго време за да ви се досади, но е доволно за да ви прикаже прекрасни сцени и да ви понуди навистина голем број на информации. Ќе се изненадите што се постои на планетава.
    Епизодите одат по овој редослед:
    1. Oceans

2. Deserts

3. Arctic

4. Jungles

5. Mountains

6. Grasslands

7. Rivers

8. Cities

На крајот од секоја епизода, следи посебен дел Behind The Lens, каде е прикажано како е снимен целиот материјал и со какви проблеми се соочувала екипата додека снимала на тешко дофатни предели. Да бидете на неколку метри од крволочни и мошне опасни животни, а притоа да фатите добар кадар, не е воопшто лесно.

Иако документарната емисија сама по себе звучи досадно, Human Planet е направена во форма на многу интересен серијал кој верувам дека ќе ви го привлече вниманието.
    Дефинитивно BBC прави најквалитетни и најскапи документарни емисии.

На LivingGlam, Sexybaby86 и rossonerka им се допаѓа ова.
  11. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Employee of the Month (2006)
    http://www.imdb.com/title/tt0424993/
    Незнам ни од каде ми искочи филмчево. Најверојатно сум го симнала ради глумецот од Good Luck Chuck.
    Ама дефинитивно не се покајав. Ептен, ама ептен ми се допадна. Можеби за некој ќе биде досаден, ама мене ми беше ептен интересен. Цело време има некои интересни сцени, иако хуморот е лесен, мене стварно успеа да ме насмее. Чукнати се.
    Препорачувам. :nod: :up:
    А на сценава, се пресмеав. :D

12. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    леле заради глупиов филм фатив вирус и пол во компјутерот, ајде барем да вредеше :D Tапа муабет, ептен смотан филм.
    Jас го гледав TENGO GANAS DE TI |( 4/10 не ми се допадна, само една сцена, помеѓу гулабиве, другото не, премногу се фрлаше акцент на новата девојка на овој, сепак првиот е подобрар :)

13. baby.blue

baby.blue Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    33
    Баш вчера го гледав Crazy, Stupid Love. Интересно и смешно филмче со тотално неочекуван пресврт. А и глумците беа добри, особено Ryan Gosling :inlove:

14. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Grupo 7(2012)

Филмот е акција,каде група од 7 полицајци се трудат да ги фатат најопасните дилери на дрога.Дејството е од 1987 до 1992.Добро филмче за тепање досада.
    6/10

15. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    1. The Loved Ones

Не ми се верува дека постои волку срање филм. Ја во животов мој не сум гледала по глупав филм. Типкава е психопат и си бира момче шо го сака, го затвора дома и со татко и се иживуваат врз него и на крај го убива. Не го ни догледав, само го извртив на крајот. Неможев.
    Оценка: 0/10

2. The Last House on the Left

И ова филмче ми се погоди со прихопати шо убиваат, во едем момент ми се идеше... уф, ако го гледате, ќе ме сватите шо ми с еидеше да направам. Невини девојчиња, ќе ги киднапираат, битно има некоја поука во филмов, девојки немојте да се дружите со непознати. Крајов од филмов беше топ.
    Оценка: 7/10

3. The Silent House
    Кој сака да гледа филмов со неизвеснот, односно на крајот да го сватиш филмот, бујрум. Се изнанадив на крај, не очекував. Убиецов ќе ги брка во куќава, има језиви моменти.
    Оценка 6/10

4. You May Not Kiss the Bride

Комедија - Акција. Дечково ќе биде приморан да се ожени со ќерка на мафијаш, тоа само 1 година за она д добие државјанство, и нормално ќе не смеат ништо да прават, само формално. И одат на меден месец и полнуваат глупостите. Интересно филмче за релаксација после хорориве со психопати :lol:
    Оценка: 5/10

16. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Dr. Seuss' The Lorax (2012)
    Анимиран, но премногу интересен.. на моменти стомакот ќе ме заболеше од смеење.. Го препорачувам..10/10

17. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Chasing liberty

И после филмов, се помалце и помалце сфаќам како Менди Мур се нашла во светов на филмовите. Не е воопшто талентирана, дури и во ваков филм ми е прелигава и антипатична ми станува за гледање. Имам уште еден филм симнато со неа, ќе го изгледам и тој некако, да не го бришам негледан, али после тој, веќе НИКОГАШ нема да гледам филм со неа.

Инаку, филмов е онака, типично лимонатски. Немаше некоја хемија меѓу актериве, иако интересно беше осмислено. Премногу долг за приказнава, затоа досаден на моменти. Само ми се допаднаа пејсажите, погледите на разните градови и тоа беше се.

5/10

Прикачени фајлови:

18. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Тежок филм
    Филм кој раскажува за проблеми во семејството, лошо детство, father issues и последиците од истото

Кој е љубител на драми нека го погледне.

Прикачени фајлови:

19. Sarah123

Sarah123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    18
    последно го гледав No strings attached, со Ashton Kutcher и Natalie Portman..лесна, добра, романтична комедија, онака за релаксација :)

20. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Средношколецот Кајл има се што би посакал секој : убавина , памет ,популарност и богатство . Но поради таквиот живот тој е размазен и склон кон омаловажување на луѓето околу себе ..
    Кендра е аутсајдер ,девојка која се разликува и ја викаат вештерка..Токму таа фрла клетва на Кајл со која му го изобличува телото и кој има една година да најде девојка која ќе го сака таков каков што е .
    Иако не верува дека ќе успее сепак ја наоѓа Линди ..

Филмчево не е нешто посебно , смешен е делот со клетвата и маѓијата а онака нешто посебен да се рече е само делот во кој тој се обидува да ја придобие љубовта на девојката .

5/10

Прикачени фајлови: