Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Extremely Loud & Incredibly Close (2011)
    129 min - Adventure | Drama | Mystery
    Ептен ме потресе филмов. Не сфаќам зошто има оценка 6.8 на имдб, мене ми се допадна.
    Одличен кастинг, сите се погодени за улогите посебно детенцето кое многу добро одглуми.
    Има доста авантуристички моменти кои се малку претерани според мене ама и покрај тоа би му дала оценка 9/10.

2. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Resident Evil: Extincition

Третиот дел од серијалот на Resident Evil, филмот спаѓа во акција/хорор/научна фантастика, исто така е категоризиран како зомби филм. Главна улога - Мила Јовович.
    Мене ми се допадна третиов дел, обично не гледам филмови со повеќе продолженија, повеќе делови, но овој филм според мене е исклучок. Го препорачувам, не само овој, туку и првите два дела.

3. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.099
    Oldboy (2003)
    На почеток интригира, буди љубопитство, некаде на средина се прашував дали ќе вреди да се догледа до крај, пошто мрачен филм е а и мислев дека ќе гледам само тепачки и сл...ама крајот е нешто што ни на крај памет не претпоставив...wow, конечно добар филм... :up:
    А и си најдов симпатија Јапонец-негативецот е :inlove:

На Mama25 и kravce им се допаѓа ова.
  4. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Вампирџија
    http://www.plavevski.net/?p=98
    Го нема на ИМДБ, само страна му најдов. :angel:
    Го гледав пред некој ден на МТВ1, ова време негде го пуштија.Филмов демек, страшен треба да биде, ама јас се пукнав од смеење. :rofl:
    Се збори за еден Серафим, вампирџија е демек, и со тој чиракот негов Фидан, одат по села вампири да тепаат. :D
    Многу чакнато, посебно па овој чираков со сцени некои удрени :rofl: , а и овој Серафим една реплика што имаше: Кога со овега ќе го акнам, вампирот вечен џенем фаќа. :rofl:
    Само на крај жал ми падна тој чиракот што умре. :(

5. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Little Miss Sunshine

Филмов имаше и некој Оскар добиено, само не ми текнува за што. :?:
    Инаку, многу добар склоп на комедија и драма. Мене повеќе ми беше смешно и интересно отколку трагично, али има и моменти на драма сепак.

Многу добра актерка екипа, мора да се спомене. Изведбата исто фантастична. Ретко да имам гледано така добро содржински склопен филм, не некако нафурано или дел што ви е досаден, или што не требало да се стави, или нешто да се додаде, едноставно многу добар склоп.

Ако не сте го гледале, топла препорака. :)

10/10

Прикачени фајлови:

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Bandslam (2009)
    http://www.imdb.com/title/tt0976222/
    Да бидам искрена, не го ни догледав.
    Прво ми изгледаше интересен, ама после некако... незнам.
    Досаден ми стана, јас очекував комедија, а и не бев расположена за вакво филмче..
    Дотрчав до крајот само, и видов како заврши.
    Така да, не го препорачувам.. :?:

7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    кореец е :$ иначе филмот е стварно добар, ја по втор пат и овде го препорачувам :)
    Последно, пак го гледав
    Say anything
    Џон Кјузак :rock: ги обожавам романтичниве филмови од 80тите и 90тите, и Том Хенкс е на врвот во оваа област. Филмов е супер и кој не го гледал, вреди да се погледне :)

На Mama25, MSkorpionka и LivingGlam им се допаѓа ова.
  8. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    The Dictator(2012)

Сестра ми ми го испофали, ептен смешен демек бил.Ама мене лично ми беше глупав, имаше неколку смешни сцени онака, ама ништо посебно.Очекував нешто повеќе, што знам. 4/10

9. Beauty161

Beauty161 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    316
    Допаѓања:
    134
    Искрено се надевав дека ќе се воодушевам од филмот и на крајот БУМ ништо посебно тотално разочарување.

Моја оцена:

3/10

Прикачени фајлови:

• 587.jpg
      587.jpg
      Големина на фајлот:
      105,5 KB
      Прегледи:
      334
  10. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    The Skin I Live In
    Drama | Thriller 117 min
    A brilliant plastic surgeon, haunted by past tragedies, creates a type of synthetic skin that withstands any kind of damage. His guinea pig: a mysterious and volatile woman who holds the key to his obsession.

Meне лично многу ми се допадна филмот, малце забегана замисла, ама сепак многу добра порака. Одлична глума, исто ми се допадна што цело време филмот не нуди одговор на многуте прашања од страна на гледачите...

Drama | Fantasy | Romance - 114 min

Филмов на крајот така јако ме расплака со само една реченица. Многу убава порака. Вреди да се љуби.

На 1209 и kravce им се допаѓа ова.
  11. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Sydney White

Многу ги сакам филмчињава со Аманда Бајнс. :D
    И лежат вакви тинејџерски улоги дефинитивно.

Овој мислам дека и е најдобар филм, заедно со She`s the man.

Забавно, интересно, смешно ... 10/10

Прикачени фајлови:

12. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    It's a kind of funny story

3начи како може човеков од еден обичен филм да направи комедија тоа е нешто невидено. Eптен лудо човече, ма го обожавам. :D

Eдно момче запаѓа во депресија и сака да се самоубие, но во тоа е спречен од неговите родители и решава самиот да се пријави во установа за ментално заостанати лица, а таму . . . чуда се догаџају! :D

Препорачувам, супер филм.

8/10

На Glossy-girl и Sexybaby86 им се допаѓа ова.
  13. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Alexander the Great т.е. Александар Македонски

Филмот е базиран врз вистинска приказна за еден од највлијателните лидери во историјата, човек кој освоил 90% од територијата на светот до својата 25та година. Одличен филм, убаво е прикажан животот на Александар и односот кон неговата мајка Олимпија, и неговиот татко Филип.
    Ми се допаѓа и го препорачувам, филмот е на Oliver Stone, актерска екипа на чело со Collin Farrel, Angelina Jolie, Anthony Hopkins... :up:

На doll.a му/ѝ се допаѓа ова.
  14. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    1. Entrapment (1999)
    113 min - Action | Crime | Romance
    Многу интересен и непредвидлив филм. Шон Конери и Кетрин Зета Џонс одлични како и секогаш. Ми се допадна што дејствието се одвива на неколку различни места, што ми го направи уште поинтересен.
    Препорачувам.
    7.5/10

2. Pearl Harbor (2001)
    183 min - Action | Drama | Romance
    Еве и друг одличен филм со слаби оценки. Не знам како не сум го гледала досега, понекои сцени ми беа познати сигурно имам фатено по некое делче на ТВ. Нема што да објаснувам, сигурно скоро сите го имате гледано. Многу ми се допадна. Се наежив и пуштив по некоја солза. Музиката е преубава, многу емотивна. Единствено сметам дека е предолг и дека можеле да се скратат некои работи..
    8/10

3. Salt (2010)
    100 min - Action | Crime | Mystery
    Претерале бајаги со филмов, многу нереални сцени. Анџелина сама растур прави. |(
    И приказната некако многу збркана, се' нешто не ми беше јасно. Енџи заврши добра работа, совршено одглумено.
    5.5/10

15. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Седумнаестгодишната Caroline се преселува во мало градче каде ги презира своите соученици и од забава започува врска со својот професор.Во меѓувреме се појавува сериски убиец кој убива млади девојки.Thurston ,нејзиниот соученик пак ја оплакува смртта на својот најдобар другар и набргу се заљубува во неа.Набргу овој лубовен триаголник ќе стане премногу комплициран .

Малку депресивен филм ама интересен .

7/10

Прикачени фајлови:

16. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.490
    Допаѓања:
    251.193
    American Reunion
    Останатите делови каде што ја нема славната дружина се бледи и ни одблиску интересни, како што се оние делови во кои главни се Стифмасјторот и пријателите :D .
    Не се сеќавам колку делови се со нив, ама знам дека сите ми се подеднакво интересни и смешни. Мислам кој не би се смеел, или јас сум сериозен фан на Американска пита :wasntme: .
    Рецензија...зарем е потребна :D .
    Се собира генерација '99 опет, во меѓувреме, кој се оженил, кој се вработил, а кој останал истиот. И освежување...Мајката на Финч ^_^ .
    И така, децо, да го гледате, ја ви го топло препорачувам :nod:

Прикачени фајлови:

На teddybear му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    A Thousand Words

Штом јас што воопшто не го сакам Еди Марфи велам дека ова е одличен, прекрасен, поучен филм... тогаш нема зашто да се мислите да го гледате или не. Добар пакет од забава, драма, фамилијарен... се во едно.
    ;)

http://www.imdb.com/title/tt0763831/

Friends with Kids

Почнува некако досадно, монотоно, меѓутоа не може да не ви се свиѓа кога ќе дојде крајот верувајте. :)

http://www.imdb.com/title/tt1720616/

18. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.505
    Допаѓања:
    3.991
    Добро филмче со вампири и типкава ги убива сите и после дознава дека има ќерка која е жива :)

Прикачени фајлови:

19. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222

Фино филмче! Интересна приказна помешана со многу играње и пеење. Главен лик- Кристина Агилера :)

20. Belieber15

Belieber15 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Crazy Stupid Love

Ryan Gosling :inlove:
    Пред да почнам да го гледам филмов си мислев дека е некое клише филмче , предвидливо и досадно... Но бев мнооогу позитивно изненадена! :D Steve Carell игра средовечен маж на кој жената му бара да се разведат. Додека седи и си жали за жената во едно кафуле го запознава Jacob (Ryan Gossling) кој ќе го врати во неговите стари добри времиња... Е што следува потоа, од првата љубов па се до бракови :lol: Оцена 8.5/10. :)

Прикачени фајлови:

На Elennaa и Hipica им се допаѓа ова.