Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    The Dark Knight Rises

Кристофер Нолан се надминал себеси повторно. Којзнае каков следен дел не' очекува во иднина. :)
    Предобар, зашеметувачки, остава без зборови.
    Секако имаше и мали пропусти, но незабележливи во споредба со целиот филм како пакет.

Приказната е добро осмислена, те тера да гледаш секој момент. Малку повеќе долг од вообичаено (2 часа и 40 минути) но вреди да се изгледа.

Почетокот лично за мене беше малку слаб, но се оправа после првите 20 минути.
    Имаше малку нелогичности, или мене ми беа нелогични (за сите фанови и оние кои планирате да го погледнете, препорачувам да си ги изгледате повторно Batman Begins и The Dark Knight за да си поврзете една совршена целина). На многу детали не ми текна додека го гледав филмот.

Глумата одлична, режијата перфектна.
    Имаше такви кадри и сцени што буквално одземаат здив. Нолан има ненормално добра визија и реализација за Бетмен општо.

Актерска екипа како од соништата.
    Christian Bale, Gary Oldmaн, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Anne Hathaway, Marion Cotillard , Morgan Freeman, Michael Caine.

Сепак за мене моментот го украдоа Tom Hardy и Anne Hathaway.
    Посебно се изненадив од Ен Хатавеј, ја сакам како глумица, но мислев дека ќе биде лоша или барем просечна Cat woman. А испадна одлична. Браво.

Кристијан Бејл остарел. :( Можеби намерно беше направен таков за улогата, ама ми се виде изнамачен и пропаднат, а наспрема сите други неговата глума беше за нијанса послаба.
    И крајно време е да го сменат тој грамаден глупав гумен бетмен костим. Ич не го бива.
    Другото беше перфекција.
    9/10

На Name, Annath, LivingGlam и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Get the Gringo

Филмов е страшен, подобар филм не сум гледала во последниве емсеци. Интересна приказна, ништо од филмов шо се случува не очекуваш, тоа е добро. Мел Гибсон е цар, нема промашено филм. Не ви го раскажувам, гледајте го. Кој е за добро филмче. Препорачувам.
    Оценка: 8/10

3. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    1. Secret window
    Мистерија.Се работи за писател кој пишува книга и му се појавува мистериозен човек велејќи му дека му ја украл приказната.
    Џони Деп :inlove:
    8/10

2. Dear John
    Љубовна драма,за војник и девојка од мало гратче.
    10/10

4. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    25.355
    Kill Theory
    Она deep down we're all killers ја доловува целата приказна. Неколку пријатели се наоѓаат пред избор, нивниот живот, или животот на пријателите, кога еден психопат им постави таков услов.
    Интересен ми беше, на почеток глумата ми делуваше слабо, но после децава се покажаа солидно.

5. Jason123

Jason123 Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    3.168
    Due Date

-Филмов е лудница , ќе се искинете од смеење стварно вреди да се гледа и уште кога ќе видите дека глумат Robert Downey Jr. , Zach Galifianakis и , Jamie Foxx знаете дека нема да се каете дека сте го гледале давам 10/10! :rofl: ;) ;)

http://www.imdb.com/title/tt1231583/

Obsessed

-Филмов е прејак , драма трилер жанр вреди да се гледа! ;)
    10/8 .

http://www.imdb.com/title/tt1198138/

6. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    The Vow
    Лично мене филмов не ми беше ништо посебно. Можеби поради тоа што не сум некоја обожователка на вакви филмчиња но некако ми беше веќе видено...
    Содржински се работи за брачен пар кој ќе доживее сообраќајна несреќа по која жената не се сеќава на многу работи меѓу кои и дека има сопруг. Тука тој стапува на сцена и се обидува да ја освои повторно...
    6/10 - очекував повеќе

Прикачени фајлови:

7. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Според мене филмов е многу добар. Интересна приказна, имаше убава музика, а и глумците беа супер, посебно ми се допадна Кајл (Douglas Booth) :inlove:
    9/10

8. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Leap Year 2010
    Супер филмче за опуштање иако е помалку предвидливо сепак е доста интересно и има многу комични сцени, но исто има и романтични. За сите љубители на вакви лесни филмчиња го препорачувам секако ќе ви се допадне 7/10

На Mrs.Cuper, AnaKarenina и SimonLimon им се допаѓа ова.
  9. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Dirty dancing

Првпат го гледам филмов, срам да ми е. :tmi:
    Бидејќи сигурно само јас го немав гледано, нема мислам потреба да пишувам што и како се случува. :D

Патрик Свејзи си го обожавам, лесна му земја на човекот. Имав читано дека пред да се одлучи за актерството бил балетан или нешто слично, но со повредата на коленото му завршила таа кариера.
    Во филмов е предобар, и со играње и со глума. Таа Бејби пак, некако не ми беше по кејф, сепак можеле нешто посимпатично да најдат за неа, али ајде, нема ништо совршено. :wasntme:

10/10

Прикачени фајлови:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Истиот :) :)
    Потполно се согласувам,вреди да се погледне :)

11. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Нема потреба од оценки и критики сите веќе знаеме

Прикачени фајлови:

12. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
  13. glow

glow Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    3.023
    Допаѓања:
    1.264
    Wanted (2008)
    110 min - Action | Crime | Thriller
    Интересен филм, добра приказна и уште подобра глума. Ја бива Анџелина за вакви улоги. Посебно ми се допадна што е со непредвидлив крај.
    7/10

The Raven (2012)
    110 min - Mystery | Thriller
    Многу, премногу ми се допадна. Супер кастинг, глума и режија. Многу добро е разработен ликот на Едгар Алан По. Содржи доста тензични моменти, мистеријата се разрешува дел по дел, па во целост задржува внимание. Има неколку гадни сцени во кои морав да затворам очи, едниствено тоа ми сметаше, ама претпоставувам дека филмот не би бил тоа што е без нив. И овој е непредвидлив, заврши тотално различно од тоа што јас го очекував.
    Препорачувам!
    9/10

Case 39 (2009)
    109 min - Horror | Mystery | Thriller
    Овој ми беше бледа копија на The Orphan. Иако не е баш истата приказна, има многу разлики сепак мене ме потсетуваше многу на него, т.е. на негова лоша верзија. Сметам дека Рене Зелвегер не е погодена за улогава, не ми беше многу убедлива. Крајно предвидливо и досадно, се мислев да го исклучам ама не сакав да го оставам недогледан па се помачив додека заврши. Не знам што повеќе да кажам освен оние што го гледале и им се допаднал обавезно да го гледаат(ако досега го немаат изгледано) The Orphan. Ќе бидат воодушевени.
    5/10

Exam (2009)
    101 min - Mystery | Thriller
    Филмов ме закова пред компјутер, не можев да стопирам ни до ВЦ да отидам. :lol: Кога почна мислев дека ќе е досаден, бидејќи целото дејство се одвива буквално во една соба, но се излажав и тоа гадно. Цело време размислував и јас заедно со ликовите кое е проклетото прашање и до самиот крај немав одговор. Глумата е на завидно ниво, добро разработени ликови и содржајни психолошки анализи(кои ги обожавам бај д веј). И овој го препорачувам!
    9/10

14. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Dark water

Hешто налик хорор, али не е до толку страшен.

Mајка со својата ќеркичка се сели во една зграда, и во нејзиниот стан пропушта вода од станот над нивниот, слушаат гласови од духот на станарите кои живееле во тој стан.

6/10

15. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Friends with benefits

Слушам многу позитвни,но и негативни коментари за филмов но повеќе искрено беа негативни.
    Мене искрено филмов ми е прекрасен дури 2 пати го гледав во иста вечер,или можеби се пронајдов во самата приказна искрено незнам.Но задоволна сум.
    Џастин ми е прекрасен,добро глуми,и Мила исто.
    Се на се 10\10 :D :rofl:

16. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Dean Pereira и Cindy Heller се млад брачен пар кој поминува низ чуден период. Филмот го прикажува нивното запознавање , нивните потешкотии и за жал нивниот развод.

8/10

Прикачени фајлови:

17. esperanca

esperanca Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    3.166
    Johnny English reborn

Многу добро филмче. :up:
    Ептен ми се допадна.

Би му дала 9ка.

18. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    Кога почнавме со тинајџерскиве, да завршиме, после мене и на Елена што ќе ни остане да гледаме? :D
    Мхм, лесно филмче, сосема очекуван крај и содржина.
    Доста невообичаено, но изгледа е тоа што го прави филмот интересен. Добрината победува бла-бла-бла,
    за обожаватели на тин. филмов и тепање на време совршен.
    Ми се чини Аманда и нема утка. И лежат вакви улоги, добра е, добра. :clap: ;)

Лесно филмче, исто по мој вкус, и ми се чини девојчево подобро глуми од Селена или не, како и да е добар е филмот, ако имате слободно време погледнете го.

Продолжува... :D :lol:

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Група пријатели се во потрага на богатство но запаѓаат во невоља кога ќе најдат потонат авион полн со дрога ...

8/10

Прикачени фајлови:

• intotheblue12.jpg
      intotheblue12.jpg
      Големина на фајлот:
      39,6 KB
      Прегледи:
      337
  20. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Time Bandits (1981)

Ах, моите омилени 80ти.
    Кевин е 11 годишно момче на кое родителите не му обрнуваат некое големо внимание, па затоа тој најчесто ја користи својата имагинација за да му биде интересно. Се` додека еден ден навистина не почнат да се случуваат чудни работи кои ќе го однесат во незаборавни пиратски авантури.
    Филмчево е лајт онака и е наменето првенствено за деца, но сепак се проткајува нишка на црн хумор, сатира и иронија, што мене ми се омилените елементи кои сочинуваат добра комедија.
    Би го препорачала. 8/10