Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Titanic II
    Ужасен филм ужасен не го препорачувам.Лоши глумци,лоша глума лоши специјални ефекти !
    0/10

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Milk money

Постар филм со Мелани Грифит и Ед Харис.
    Нешто слично со Pretty woman е приказната, али далеку понепривлечна. :D

7/10

Slap her, she`s French

Тинејџерски филм, не толку добар само. Има доста хумор и интересни моменти, али не нешто невидено, или нешто за паметење. Дури не знам ни дали е добар за тепање време само. :D
    Како и да е, за оние кои сакаат вакви филмчиња, слободно.

6/10

Прикачени фајлови:

• Milk-Money.jpg
      Milk-Money.jpg
      Големина на фајлот:
      87,6 KB
      Прегледи:
      303
    • 10099991.jpg
      10099991.jpg
      Големина на фајлот:
      41,2 KB
      Прегледи:
      303
  3. barbyyy

barbyyy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    297
    со hayden panettiere
    :)
    таму во тоа школо сите ја одбегнуваа таа се закачи со капитенот на тоа школо и тие ја мислеа дека не може таа како нив да навива но таа им покажа дека ја бива во навивањето и нејзините др.во претходното школо и се налутија дека таа навивала за др.школо па се спријатели брини со овие девојки во новото школо и на крај бираа од сите училишта кој ќе биде 1 место и бритни се натпреваруваше со девојките од новото училиште со нејзините стари др.. и бритни победија.....
    и незнам дали сванавте нешто ама вреди да с еизгледа филмчето сеа јас како го раскажав ...
    после таа оди во друго школо и им вели на другарките дека нема да навива повеќе
    ова се нејзините другарки тие се навивачки а hayden (таму како бритни) е капитенот

Прикачени фајлови:

• images (21).jpg
      images (21).jpg
      Големина на фајлот:
      13,9 KB
      Прегледи:
      288
  4. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Mission: Impossible - Ghost Protocol
    http://www.imdb.com/title/tt1229238/

Најдобро нешто од филмов е дефинитивно BMW i8 :D
    Има и позитивности и негативности на филмов.
    Добрите работи се што од 1ва до 133та минута има акција. Може навидум долго трае филмот, но мене лично не ми се здосади ни на секунда. Приказната реално што ја водат т.е. мисијата не е нешто презабавна, веќе видена во многу филмови. Oдма ме потсети на The Peacemaker :)
    Инаку Том Круз си е чиста 10ка. Совршен бре за овие невозможни мисии.
    И фин избор на актерска екипа. Ми се допадна и шеткањето низ светот за мисијава.
    8/10

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  5. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419

Се работи за девојка која самостојно живее во Чикаго и учи медицина. Но ќе дознае дека има леукемија и ќе се врати дома, во едно мало градче кај родителите за да им каже за болеста но ќе се соочи со тежок период од нејзиното минато.

Прекрасен филм. Сум се изнаплакала. :x

9/10

6. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    The back-up plan

Филмовиве со Џенифер Лопез ми се многу интересни. Ја бива за се женава, пее, глуми, облека, парфеми, што ти се не произведува, одлична бизнис вуман. :D

Лопез глуми жена што оди на вештачко оплодување, бидејќи сака дете, а нема партнер. Истиот ден среќава случајно еден дечко, во кој подоцна се вљубува, и тој во неа, али дознава и дека е бремена уште од првиот обид од оплодувањето. :D Тука работите се заплеткуваат, дали овој ќе ја напушти ... Или ќе остане со неа?

Интересен филм, романтична комедија е, добар за релаксација и малце смеа. :D

9/10

Прикачени фајлови:

7. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    The Air I Breathe[​IMG]
    плеада на актери кои секако ке кажеш дека мора да е нешто мнн добро парче на уметност .... Kevin Bacon, Julie Delpy, Brendan Fraser, Andy Garcia, Sarah Michelle Gellar... неколку приказни поврзани во една или животоф како што ни е секојдневно зависен од овој или оној ...
    ПОчна добро ... заврши лошо!
    Од мене 5/10

Madagascar 3: Europe's Most Wanted (2012)
    http://www.youtube.com/watch?v=PlkWVkpP59U
    НЕма да додадам ништо плус освен дека пингнините се пак топ... дека Соња беше посебна ... и секако сите заслуги за Кејти Пери и песнана која ја отпеа за да може да направат супер циркуссс!
    Сепак 1виот дел за мене беше топ оф тхе топ секој после ми има некои минуси така да за 3јката
    8/10 е мојата оценка

8. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    The Tall Man (2012)

Ау, филмиште! Ретко нов филм да ми остави добар впечаток.
    Мразам кога се развлекува филмот до средина дури да дојде до главното, ама овој од самиот почеток, до самиот крај ме држеше без да трепнам. Трилер и мистерија во правата смисла на зборот.
    Колд Форк е мало место од кое жителите масовно се одселуваат поради тоа што во него без трага исчезнуваат мали деца кои никогаш повеќе не ги наоѓаат. Таму кружи легендата за Големиот Човек, кој наводно ги краде тие деца. Некои дури сметаат дека тоа е и самиот ѓавол.
    На Џулиа, единствената медицинска сестра во местото, и’ се менува животот кога ќе стане очевидец на киднапирањето на својот син Дејвид од страна на непозната фигура во црно.
    Понатаму нема да раскажувам бидејќи тука настанува пресвртот и целото сценарио се менува.
    Некако како да го насетив пресвртот, бидејќи имам изгледано многу филмови со слична тематика, но сепак вредеше, на крај пак те остава да се запрашаш кој бил вистинскиот негативец.
    Се` на се` одлично освежување 9/10

9. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Confessions of a Teenage Drama Queen (2004)

http://www.imdb.com/title/tt0361467/
    На крајот сватив дека веќе сум гледала дел од филмот, па не ми беше многу интересен.
    6/10

17 Again (2009)

http://www.imdb.com/title/tt0974661/
    интересна содржина со убава глума
    9/10

13 Going on 30 (2004)

http://www.imdb.com/title/tt0337563/
    Ништо посебно, но ако имате слободно време може да се погледне.
    7/10

Harry Potter and the Sorcerer's Stone (2001)

http://www.imdb.com/title/tt0241527/
    Многу интересен филм, друго немам што да кажам, веројатно сите го имате гледано :D
    9/10

10. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    42.999
    Јас не знам што е со IMDb, одлични филмови рангираат многу слабо, а оние кои немаат врска високо се рангирани, според мене оваа страна е лоша баш поради тоа.
    Муабетот ми е дека го гледав
    The Raven
    http://www.imdb.com/title/tt1486192/
    Па според мене во последниве неколку години скоро ништо подобро нема излезено, а тие го рангирале со 6.4 :^)
    Јас би му дала 9/10.Одлично е склопена приказната, иако според фактите не се знае од што умрел Едгар, во приказнава совршено се вклопува, љубовта и опсесијата поради која тој го губи животот.
    Одлични актери и костимите беа феноменални, по кој знае кој пат ќе кажам дека ја обожавам модата на тоа време.
    Jaс признавам, Гавранот ја мрзев кога ми беше за обработка, веројатно затоа што јас мразев се што морав да го прочитам или насликам, па и оваа поема страдала.Сега додека слушав како ја рецитира, кога се соживав со неговото творење, макар на филм, ја сфатив болката и тагата во песнава.

Друго што гледав е
    La vie en Rose
    http://www.imdb.com/title/tt0450188/
    Совршена биографска приказна за предобрата Едит Пјаф.
    Музиката во филмов е прекрасна, исто и актеркава, одлично си ја заврши задачата да го изглуми животот на една толку инзвонредна музичка икона и жена.Што друго да кажам, освен дека љубителите на француската музика мора да го погледнат филмот.
    10/10 од мене.И кога ќе одам во Париз обавезно и оддавам почит на Пер Лашез.

На glow му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    И јас го гледав сношти Slap her she's french, интересен филм.
    Во филмот се раскажува за девојче по име Женевив кое доага во Тексас со цел да и се одмазди на едно девојче по име Старла.Таа се прецтавува како французинка со лажно име и дека е сирак.Тие ја прифакаат да биде дел од нивното семејство.Старла е богато девојче и многу позната во училиштето.Женевив ќе стане многу позната и сите ќе ја засакаат.Но на крај Старла ќе дознае која е и пред сите ќе раскаже дека е дојдена со цел да се одмазди.

7/10 :hai:

12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.492
    Допаѓања:
    251.213
    Gone
    Неизвесен и интересен до самиот крај. Го гледаш и незнаеш што всушност е вистината.
    Дали девојката е параноична, дали навистина постои убиецот, па сестрата. Си направив секакви можни сценарија.
    Филмот е предобар, а има мала оценка на ИМДБ. Во последно време никако да се усогласам со нив.
    Кастингот ми се допадна, пофалби за Аманда.
    Добар трилер, препорачувам.
    Оценка 8/10.

Прикачени фајлови:

• Gone.jpg
      Gone.jpg
      Големина на фајлот:
      16,6 KB
      Прегледи:
      225
  13. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    25.359
    The Loved Ones
    Го видов на темава, го имаше гледано некоја феминка, ако памтам добро.
    Интересен ми беше, - психотичен и садистички, овие два збора го доловуваат во целост.

14. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Скот е сингл и бара цимер .. Наместо цимер добива пар кој набргу ќе навлезе во сите аспекти од неговиот
    живот.

7/10

Прикачени фајлови:

15. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056

Го изгледав и дефинитивно препорачувам. 9/10 Џесика Бил ме изненади, се надминала себе со глумата. Приказната е навистина изненадувачка и ќе ве стави во размислување и расудување.

16. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    The Nanny Diaries

Филмов го гледав, откако првин ја прочитав книгата. Факт е дека приказната во филмот е малку поразлична од приказната во книгата, и поинтересна ми беше книгата да, али ни филмов не е лош. Ми се допадна :)

Ghosts of Girlfriends Past

Не е лош филмов, али можел и подобар да биде. Како и да е за тепање време таман си е :)

17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.010
    Допаѓања:
    81.347
    Letters to Juliet
    Јас во принцип ги обожавам ваквите романтични филмчиња, па не беше исклучок и овој.
    Мислам, самиот факт што мојата омилена Аманда глуми во филмов беше причина плус да го изгледам.
    Ми се допадна, навидум плитка љубовна сторија за вистинската љубов, а всушност е приказна, поука за како никогаш да не се откажуваме толку лесно од нештата кои ги сакаме и да пробаме да веруваме во нештото кое нè сплотува - љубовта.
    И ајде признајте, би останале ли рамнодушни на слатките и заљубени бабичка и деденце? :mm:
    Убаво филмче, пофалби. :up:

18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.492
    Допаѓања:
    251.213
    God Bless America
    ... од фразата горе коса ми се крева |( , и јас како типичен америкомразач ќе кажам само конечно и на филм да си се снимат за тоа колку се глупи. Сериозно.
    Реален филм, кога на човек преку глава ќе му дојде од типот на емисии за Кардашијан и нивниот хумор, кој впрочем само нив им е смешен.
    Глупи се бре, цврсто стојам зад тоа и сето она што е измслено од нив е дело на некој Европеец. Или Азиец. Сеедно, сепак не е Американец.
    Филмот има добра поента и го препорачувам. Има некои моменти кои се вишок, но во целост фино спакувано и убаво реализирано.
    И да...God Bless America... и Ким Кардашиајн |( . Од сеа вака ќе се поздравувале :D .

п.с. Премиерата на филмот била во Русија :rock: . Интересно :wasntme: .

Прикачени фајлови:

На Saya му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Mareley and me

Иако ми се чинеше дека некои сцени беа непотребни и дека на моменти се одолговлекуваше во глобала беше еден одличен филм. Имаше сцени од кои од срце се насмеав. 9/10
    Ако не сте го гледале, не отварајте спојлер.

На крајот се изнаплакав ко дете. Многу беше тажна сцената со погребот. Шмрц. ;(

На Srekicka и L-enna им се допаѓа ова.
  20. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    10+/10
    Јас обожавам вакви приказни..
    Генијални умови, болни реалности :x

Има и книга, после филмов одма решив да си ја земам :)

Прикачени фајлови:

На Mishela, Srekicka и 1209 им се допаѓа ова.