Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.980
    Иако Мајли ми е малце одбивна, филмов е најреален тинејџерски што сум го гледала. :)
    8-10 (имаше нешто фраерско во глумецот, ама во глобала не беше убав)

2. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518

115 min - Action | Adventure | Fantasy

Thor
    The powerful but arrogant warrior Thor is cast out of the fantastic realm of Asgard and sent to live amongst humans on Earth, where he soon becomes one of their finest defenders.

Chris Hemsworth - маче невидено :inlove:

п.с. Сите што сакаат стрипски херои обавезно да го гледаат филмот ;)

На Belieber15 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Филм за животот на Coco Chanel и нејзиниот успех во модниот свет каде владеeле мажи ..
    Самата приказна е меланхонична па уште ја ставиле Audrey Tautou која не покажува емоции , ми нема некое држење и грациозност барем кое јас го замислував за Coco Chanel ...

6/10

Прикачени фајлови:

4. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Reign over me
    Јас Адам Сендлер никогаш не сум го сакала ама во филмов ептен ми прирасна за срце. Самата приказна е интересна, двајца цимери од колеџ се сретнуваат после долго време. На 11 септември, целото семејство на Чарли загинало во авионот, и тој веќе не е истиот човек. Алан пробува да му помогне да се соочи со реалноста и истовремено си го средува и својот живот. Многу ме бендиса филмов, со супер глума. Само Лив Тајлер ме изненади, бре толку ли остарела?? :^)
    8/10

Now and then
    Иако стопати го имам гледано филмов можам уште толку. И јас сакам бе да живеам во таква населба... Детски и не толку детски филм. И Кристина Ричи како може да не ја сакаш
    8/10

The Da Vinci Code
    Не знам зошто го немав изгледано до сега, Ангели и демони дури и во кино го гледав. Книгата ја немам читано, ама во филмот најдовме неколку пропусти. Сепак те држи на место приказната, а актерите се одлично избрани. Том Хенкс и Одри Тату нема грешка со нив.

8/10

5. Dulceee

Dulceee Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2011
    Пораки:
    918
    Допаѓања:
    2.189
    The Woman In Black (2012)

Вакви хорорчиња сакам најмногу. Напнати, страшни сцени, без крв и многу насилство. А и, целата атмосфера ми беше погодена. Плус, дејствието е негде почеток на 20 век што му дава посебен шмек на филмот. 10/10

Се работи за филм базиран на новелата "Жената во црно" од Сузан Хил.
    Во мало градче во Англија започнуваат низа на ужасни несреќи, односно необична смрт на мали деца од тој град. По извесен период, Артур Кипс, адвокат од Лондон доаѓа тука со намера да земе некои потребни документи, но целиот план добива друга насока. Влегува во куќа за која сите мислат дека е проколната и која е причина за ужасните (само)убиства на децата. Со неговото доаѓање, несреќите продолжуваат, а мистериозната жена во црно е дел од нив.

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  6. potterholic

potterholic Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2012
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    419
    The Intouchables (2011)

Француски филм. Немам зборови за него. Само ќе кажам дека е еден од најубавите филмови што некогаш сум ги гледала. Се воодушевив од глумата на двајцата главни ликови - Франсоа (Филип) и Омар (Дрисс). Вреди да се гледа. Успат, се утепав плачејќи.

Откако еден богат човек од Парис ќе преживее параглајдерска несреќа, ќе добие тетраплегија. Тој ангажира млад човек да се грижи за него. Двајцата ќе развијат многу блиско пријателство.
    Трејлер - http://www.youtube.com/watch?v=hsPHXVnt27g

10/10

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.492
    Допаѓања:
    251.227
    Project X
    Љубопитноста ја убило мачката, па кој е љубопитен така нека му е :devil: .
    Глупо, дебилно и ретардирано американско сра*е е филмот.
    Типот троа мутав, теле, роденден му е, па ај ќе му правиме забава. Упс, ќе ја запалиме куќата |( .
    Ниту забавата чинеше, ниту филмот. Ќе заспав. Го пуштив ради фамата што се крена. И се чудев, зарем заслужува. Сериозно?! Али препораките, оние подобрите се од тинејџери, или ретарди како и Американциве, па не ме чуди тоа што им се допаднал. И ако има некој овде што го сака филмот, ќе го сметам за глуп. Благо кажано.
    А јас на децата им кажала само два три лепи речи. Идете си вие кај Стифлер, па ќе видите што е забава. Он кои свадби ги прави, за родендени не се ни сомневам :lol: .
    Оценка - 10/10.
    И не препорачувам, освен ако не ве убива и вас љубопитноста, па да утепате час и половина зевајќи и потоа да мрчите за тоа колку се глупи Американците. Ај остај ги оние повозрасните, ами младината е во прашање |( .

Прикачени фајлови:

• Project X.jpg
      Project X.jpg
      Големина на фајлот:
      18,2 KB
      Прегледи:
      183
    На mysterious му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Aquamarine

Интересна лимонатка, гледана по не знам кој пат, го најдов цд-то по фиоките и ај реков кје го гледам сеа пак :) ама приказната ми е woww :) , има смешни моменти, има тажни, и малку се расплачив, ама во глобала јако филмче :up:

10/10

9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Па, мислам дека, минатиот пат, доволно се изјаснив.
    Само не ми требаше толку касно да го гледам. Мислам дека ќе почнам да го сонувам. :wasntme:
    Последниот дел, ми беше веќе гаден крајот, и само претрчав скроз до крај.
    И прочитав на интернет, како уствари било, оти стварно сцените, ми беа.. :worried:
    Како и да е, на мене чекаат уште 107 неизгледани филма. Па ќе имам занимација до сабајле..

The Twilight Saga: Eclipse (2010)
    http://www.imdb.com/title/tt1325004/

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)
    http://www.imdb.com/title/tt1324999/

10. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    Scream 4
    Филмот е прејак.Немам зборови.
    Во него се раскажува за еден убиец наречен Ghostface Killer.Тој им се јавува на лугето и ги плаши и после некое време се појавува и ги убива со нож.Лугето мислат дека тој е сам, но тие се двајца и се менат.Kirby,Jill и Olivia се најверни другарки.Дури на крајот ќе се отрие кои се убијците.А тоа е Jill, таа ќе си ги убие своите другарки со помош на Charlie.На Jill единствена желба и е да ја убие својата роднина Sidney која е писателка.На крајот Jill ќе биде во болница и ќе мисли дека се е во ред,но Sidney е сеуште жива и ќе каже дека Jill е убиецот.Jill ќе биде убиена.
    http://www.youtube.com/watch?v=UlaZfOiGaCU
    [​IMG] - еве оваа со црната коса е Jill-убиецот.
    [​IMG] - машкото со долгата коса е Charlie-убиецот.

10/10 :hai:

11. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Save the last dance

Го гледам по втор пат, многу ми е интересен, мноогу.. :)

10/10

На L-enna, Cacy и LivingGlam им се допаѓа ова.
  12. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    (геј) Парада,српски филм беше,требаше смешен да биде,го фалеа,ама ме разочара малку :)
    Единствено убаво во него беше Релја,ауууф каков е згоден :inlove: :inlove: :inlove:

13. Kristinna1

Kristinna1 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    274
    Допаѓања:
    125
    никое ни еден филм неможам да најдам убав филм
    некое од комедија ...да е нешто со деца смешни
    дај кажете вие некој филм од комедија да е со деца..помош? поздрав :) :*

14. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Made of honor(2008)
    Убава романтична комедија, приказната задоволителна, хуморот во умерена доза, убавините на Шкотска одлично покажани. 6/10

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    PROJECT X

Добар е но не и до толку колку што ми го испофалија.. Нешто слично на хенговер ми беше ама ништо посебно.. :)

оценка 7/10

16. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    555
    Бев на примиерата на новиот Бетмен-феноменален филм
    ProjectX-тинејџерско филмче с*ање у боја

17. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Филм за озогласената француска кралица Марија Антоанета ..од нејзиниот брак со Луј XVI на 15 години , нејзиното крунисување на 19 години па се до крајот на нејзиното владеење и падот на Версај ..

Интересен филм за убав период од историјата , со големи палати , убави балски фустани , згодни војници но и со голема сиромаштија и низа болести ...

9/10

Прикачени фајлови:

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Bratz

Одлична приказна гледана по 2 пат, секој пат ме расплачва, истото шо му се деси и нив ми се деси и мене, почнува средно, ново друштво, љубов, разделба и сл.
    Ме бендисва на крајот што пак останаја другарки, и беа нонстоп заедно, кај мене ситуацијата е малку поразлична :)
    Топло препорачувам, за оние што го немаат гледано. :)

10/10

19. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.492
    Допаѓања:
    251.227
    Tengo Ganas De Ti
    Снимката беше средена, понекогаш се слушаше по некој крик или смеење, ама јас просто неможев повеќе да чекам :wasntme: .
    Прво го гледавме првиот дел, и дечко ми го гледаше овој пат, па потоа следуваше вториот.
    И првите впечатоци ми се дека добро си ја завршиле работата, со оглед на тоа што знаат да ги зезнуват продолженијата. Тука фино ја довршиле приказната.
    Аче се враќа од Лондон, но променет. Ништо не е исто повеќе. Па така, и хемијата помеѓу Аче и Баби, која во првиот дел и те како се чуствуваше, дури и намгледачите ни летаа пеперутки, во овој дел има поинаков тек. Овде секој си го доби заслуженото.
    Но премногу е тажен филмот, барем јас така го доживеав. И тоа особено плачев на сцените со Катина. Ќе видете колку е тажна. А новата девојка е симпатична и поинтересна од Баби. А Баби... Ќе престанам овде, ќе се „испразнам“ во другата тема :D . Имам многу да пишувам за филмот.

Туку, си се чудам, како напалена тинејџерка сум по филмов. Само јас ли го толку сакам, мислам има ли некој како мене, на иста возраст да е, или поголем, а да лудува по филмот :tmi: . Нека се јави, ќе ве молам :lol: .

Прикачени фајлови:

На Hkikica, teddybear, rossonerka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    LOL

прекрасен и стварно убав тинејџерски филм.. искрено не очекував многу со оглед на тоа дека Мајли беше главна улога, но навистина ме трогна..
    го препорачувам

10/10

На Palchica му/ѝ се допаѓа ова.