Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    1.097
    LOL

Тинејџерско филмче, фино е за тепање време, не е класична тинејџерска комедија/романтика, од друга гледна точка е приказнава... 8/10

П.С. Не ја можам оваа Мајли, одвратна ми е, гадна ми е

На Juicy03 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Мене осумдесеттите ми се под кожа влезени, мислам дека нема филм што не го сакам од тој период. Плус боите во филмовите ми се ептен јаки а модата врв. Искам момак со тој стил. Да не забегувам

St.Elmo's fire
    Од истиот режисер на The breakfast club. Одлично филмче, баш ме бендиса. 7 пријатели и нивните дешавки кога навлегуваат во светот на возрасните. Деми Мур ме воодушеви, затоа што во поновиве филмови не ја бендисувам баш. Супер дијалози и одлична атмосфера. И топ музика. Плус дечките се ај мамита :D
    9/10

Class
    Делумно потсетува на The graduate. Интересна приказна за еден дечко што почнува афера со повозрасна жена, плус животот во кампус со цел куп машки. Џон Кјузак има споредна улога, ама ептен е срцка. И кога го видов Стујарт од Лудиот град на млади години умрев од смеење. Вреди да се види.

8/10

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    419
    Tengo Ganas De Ti - еве конечно и јас го изгледав и морам да кажам дека уживав у секоја секунда
    10/10

4. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    И јас овој, и го делам баш истото мислење со Елена, а сега ќе го гледам Три метри над небото.. да видам што толку филм за фалење ќе беше :^)

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.421
    Le concert
    Леле луѓе каков филм. Не, не филм филм и пол. Два саати од животов за кои сигурна сум дека вредеа.

Приказната е следеча: поранешен диригент решава да го собере оркестарот и да свират во Париз претставувајќи се како рускиот оркестар. И уште 50 мали приказнички идат во пакет. Ненормално добар филм. Музика, ооо музиката. На крајот 5 минути бев наежена како никој. Морате да го гледате. Ако не ви се допадне, имате астма.

10/10

На Stoimenovska му/ѝ се допаѓа ова.
  6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    LOL- Со Мајли Сајрус и Деми Мур во главни улоги. Типичен тинејџерски филм. Се раскажува љубовна приказна меѓу Лола и Кајл нејзиниот најдобар другар кој подоцна ќе и биде дечко. Исто така не се избегнати кавгите со мајка и која ќе и го прочита дневникот и ќе дознае дека имала односи и дека има бакнато женско. Интересен филм :)

На RiRii му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.748
    Допаѓања:
    116.768
    Исто ја јас го гледав филмов, и ми се допадна. Супер филмче за горештиниве.

8. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    The Hunger Games

Многу добар филм. Интересна приказна, добра музика, добар избор на актери. Сега го чекам следниот дел наредна година :)

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Mr. Nobody
    Еден од најлошите филмови некогаш што сум ги гледала, потполно потрошени два часа на глупости. Постојано чекав да почне приказната и никако не почна, го гледав само поради Џаред Лето, ништо друго не ми го привлече вниманието. Немам објаснување за ова што го гледав.

Се збори за Немо кој е сто и нешто години стар и сега како демек се присетува на својот живот и постојано се врти околу тоа како пораснал, каде пораснал, со кого се оженил, што му се случувало. Нема објаснување за ликовите и зошто го прават тоа што го прават во филмов. Тапа е.

И ќе ве замолам ако може да не ставате слики од imdb бидејќи не ги покажува некое време по испраќањето на мислењето, а сепак кога има и слика од насловната друг е првиот впечаток за филмот.

10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    ^ Финтата со филмот е што тој уствари ги разгледува можните варијанти на својот живот при одреден избор. Онаа точка кога мајка му и татко му се разделија, од еден аспект го следи неговиот живот ако останал со мајка му, од друг аспект ако останал со татко му. Така и при понатамошните раскрсници кога треба да донесе одлука. Филмов е всушност многу интересен и јас би го препорачала секому, прво на себеси еве, да си го гледам пак, да се потсетам :)
    он топик, последен филм го гледав пак Annie Hall со Даен Китон на тв (само серии глеам у задње време)

11. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Tengo ganas de ti

Се сеќавам колку само бев скептична за првиот дел. Сите девојчиња побудалеа по него, а јас велев дека никогаш нема да го гледам. И ете, си го погазив зборот но не жалам за изгледаните минути.

Боже мој. Цело пакетче паломи потрошив. Точно на секоја сцена плачев. Посебно кога го гледав Хаче како плаче. Дефинитивно неможам да издржам на машки солзи.
    Многу е различен првиот од вториот дел, но љубовта остана. Ми идеше да влезам во компјутер и да ги прашам како толку се сакаат, а не се заедно!?
    И кога беше со Џин тој потсвесно мислеше на неа. Го уби таа љубов. Но сепак се виде дека заминувањето во Лондон го направи во вториот дел да биде посозреан.
    И колку само плачев на сцените кога одеше пред нејзината куќа.
    Џин е многу поразлична од Баби. Авантуристична, расположена, девојка која што и забранетото сака да го проба, и затоа Хаче се привлече толку за неа. И ми беше жал на крајот кога тотално се скрши.
    И плачев исто заедно со Катина. За колку краток период се привраза за дечко и, и на крај цел филм го плачеше. Неможеше да го преболи.
    И да, режисерите воопшто не жалеа во вториот дел да ни покажат ги покажат секс сцените.
    И алал да му е на глумецот. Колку добро ги изглуми сцените кога е бесен и лут, и кога е мек и плачко. :clap:
    Јас паднав на неговата харизма и шарм. Како успеа и со Баби а сега и со Џин на овој начин да ги натера да се заљубат во него.

Можеби ние фановите сакавме да ги видиме во вториот дел Баби и Хаче, но на овој начин мислам дека подобро испадна. Таа љубов или сеќавање останува длабоко во нив.

И сакав да прашам, дали ќе има трет дел или овде ни завршува приказната? :wasntme:

На Elennaa, JuLleE, Adi888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Денoви посветени на Sacha Baron Cohen :)

Borat - 2006
    http://www.imdb.com/title/tt0443453/

Brüno - 2009
    http://www.imdb.com/title/tt0889583/

The Dictator - 2012
    http://www.imdb.com/title/tt1645170/

Саша Барон Коен е одличен комичар. Пред се неговата трансформација од еден во друг лик е фантастична. Се труди човекот нема што.
    Беше одличен новинар од Казахстан, потоа геј водител од Австрија и предобар диктатор.
    Најлош филм дефинитивно Бруно, многу досадна ми беше приказната, се одоговлекуваше. Иако одлично ја одглуми оваа геј улога, ама сепак недостасуваа многу работи во филмов. Хуморот доста црн морам да признам. Иако се изненадив од крајот и од песната, прифатиле голем број ѕвезди да пејат со него, браво.
    Борат од Казахстан вистински ме изнасмеа, од самата приказна во Казахстан, до неснаоѓањето во Америка, па се неговото заљубување во Памела. Сеуште не ми се верува дека сакаше на традиционален начин да ја земе за жена :D Moже биле лути казахстанците на Борат, ама одлична туристичка реклама им е.
    Додека Диктатор ми е најдобриот филм на Саша. Приказната е супер смислена и трае најдолго филмов, и го ставам пред Борат бидејки Борат на моменти изгледаше како документарец.
    Во однос на глумата би го ставила секаде со највисока оценка. И како диктатор беше одличен и како изгубен казахстанец и како педерче :lol: Си го бива човекот нема што.
    Има доста црн хумор, доста се фатени ѕвезди на тапет од него, ама освен тоа и неколку холивудски ѕвезди се појавуваат во филмовиве во блиц улоги. А зад секоја негова глума се крие некој скриен лик, па може многу да научиме и од неговите филмови, кои и доста реални се, реалност која често се сокрива.
    Се на се изгледав 2 одлични и 1 просечен филм, каде се изнасмеав од се срце и се воодушевував на трансформациите на Саша Барон Коен. :clap:

На Masnickaaa, Cataleya и LilBaby им се допаѓа ова.
  13. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.073

Fracture ...

Did he or did not kill his wife?? И ноrмално, незаменливиот Ентони Хопкинс во улогата на опасен ум кој признава но и не признава вина. А Рајанчо треба да докаже која е вистината. Дали ќе успее овој добро закомплициран случај да се разреши вo вистинската насока, гледајте го филмов. Must see. 9/10

На ludoto19 и rossonerka им се допаѓа ова.
  14. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    American Pie Reunion

После 10 години пак се заедно, луѓе не сте свесни колку сум се смеела и колку глупости има, ако сакате добра комедија мора да го изгледате, Џим и Мишел се земени имат и дете, Кевин е оженет со друга, и Вики ја има пак, Хедер има нов дечко од болницата кај шо работи, Финч ќе си најди друга, другарка на Мишел мислам, мајка му на Џим е умрена во овај дел, татко му мислам дека ќе матка нешто со мајка му на Финч, Стифлер е најголемата будала како и во другите делој во филмот.
    Одлична комедија, Топло препорачувам. :up:

10/10

На Hkikica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    :D :D :D Jас ваљда сум некој феномен за филмови :^) Hит диктаторов ни 2ката од 3мсц, нит последнава пита ми се допаднаа нешто многу :lol: :lol: Kој знае што е.
    да не сум офф топик последниот филм што го гледав е
    Sherlock Holmes: A Game of Shadows
    Hавистина добро филмче :) и првиот дел ми е гледан, поготово колку ја обожавам Pејчел, ту ту ту,
    ептен ми беше криво кога ја отру .... :(
    9/10
    Hајвеќе ми се свиѓа куќата на шерлок, абре права зоолошка градина е тоа, пусто куче, колку пати го умре, и го врати назад во живот :rofl:

На fashionista му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    American Pie Presents Band Camp (2005)
    http://www.imdb.com/title/tt0436058/
    Т.е. 4тиот дел.
    Филмов ми стоел уште од 4ти декември.
    Не го гледав највеќе, ради новите глумци.
    Се работи, за малиот брат на Стифлер, Мет. Кога он ќе порасне, и кога е во средно.
    И познатиот „бенд кемп“.
    Има некои слични фаци како Стифлер, ама пак не е тоа-тоа.
    Сите се нови глумци, освен таткото, и Шерманатор, како и да го викаат.
    Мене ми се допадна. Не е досаден. Си се насмеав, слатко. :up:

На Trendafilka и Adi888 им се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    И јас да ви се придружам
    Tengo ganas de ti
    Ми се згади од филмов, озбилно. Покрај толку тинејџерски и љубовен прв дел, овде стварите ми беа сите за никаде.
    Од таа голема нивна љубов, еден секс на плажа без два реда муабет (кога некој толку си сакал, затреперуваш бре), дроги, силувања, секс секој со секого...Без врска. Оваа Џин као мене у пмс се понаша, еден момент хепи, другиот веќе свената ко кајсија во априлски изненаден студ.
    Не требаше да го глеам филмов, вака барем после првиот, сама во мисли си го продолжив дејствието. Пу бре :D одам ја пак на сериите

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36

малце сум офф топик,ама од каде го имате симнато 2риот дел? и дали е со добра снимка? :D

19. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Charlie St. Cloud (2010)

Во филмов имаше многу тажни сцени, ама заради глумата и целата приказна многу ми се допадна.
    10/10

20. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    The Resident (2011)
    http://www.imdb.com/title/tt1334102/
    Трилерче добро, мистерично, психопатско :D
    За некој кој мрази хорори како мене дури овој е и на граница со хорор.
    Во секој случај многу добра приказна со стапица каде може секоја девојка да се фати.
    Совет не го гледајте филмов со гласно пуштен звук, ќе скокате од кревет на моменти.
    Почетокот на филмот е одличен, како иде приказнава мислиш срцепарателна романтична филмска вечер ќе имаш, а завршува со вирови на крв.
    Погледнете и добра глума на фантастичната и сексипилна Хилари Свонк и одличниот Морган.
    Има недостаток што трае доста кратко за ваков тип на филм и дефинитивно завршува предвреме, би сакала после таков крај на случувањата и ликот жртва да биде прикажан бар на некоја минута како го објаснува дејствието, а не одма пау пау и гледаш the end. A оценката е сепак висока заради пресвртите.
    7/10