Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Уште еден стрипски филм - Captain America

Action | Adventure | Sci-Fi 124 min

After being deemed unfit for military service, Steve Rogers volunteers for a top secret research project that turns him into Captain America, a superhero dedicated to defending USA ideals.

Интересен и одлично направен филм според стрип. Некои ќе речат дека е детски, но сепак има вредност.

2. kumalisa

kumalisa Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    74
    John Q

Филмот е многу добар! Многу ми се допадна и го препорачувам. Единствено нешто што ми пречеа беа звучните ефекти како да е хорор филм а е далеку од тоа.

Мајк синот на (Џон и Дениз) играјќи бејзбол ќе се онесвести и тек тогаш се дознава дека детето имало сериозни срцеви проблеми и потребна е трансплантација на ново срце. И секако тоа чини многу пари . За да неговиот син преживее Џон ќе направи буквално се!!!!

Прикачени фајлови:

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    LOL (2012)
    Добро филмче, поглднете го вие обожавателите на тин. филмови. :)
    Потоа..[​IMG]
    Убав филм, на средината ми текна дека го имам гледано, ама кога бев помала некаде 7-8 години. На Меган Фокс повеќе и личат вакви улоги, а не како Телото на Џенифер филмот, ептен беше језива, го пуштив колку да видам што се работи и десет дена имав кошмар.
    Дефинитивно не мрдам од тинаjџерските па и романсите, во последно време треба да изгледам добар романтичен филм.
    [​IMG] И на крај завршив со Хана Монтана. :D Добри филмови прават Дизни. Каубојот не беше грд. :D

4. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Ice Age 4
    Интересно и смешно филмче. Ви препорачувам да го гледате, убаво ќе се изнасмеете.

5. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    http://zamunda.net/details.php?id=315807&hit=1

6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.565
    Допаѓања:
    43.001
    Hannibal
    http://www.imdb.com/title/tt0212985/
    Што да кажам што веќе не знате,одличен филм, одлични актери, одлична приказна.10/10.

Исто по толку одбивања решив да го гледам
    Тhe Lord of the Rings
    И уште неможам да сфатам зошто толку ми беше одбивен филмов.
    Ги изгледав трите дела, пред некој ден и можам да кажам дека е одличен.Мислам дека повеќето љубители на ваков жанр, веќе го гледале, останатите ќе го игнорираат мојот коментар, ама јас ќе си кажам.
    Јас обожавам филмови кои наликуваат на бајки,магични ми се, фантазерски, ме опуштаат и испраќаат во некој друг свет.Овој филм ми беше исклучување од реалноста.Предобра е приказната, а и актерите кој од кој подобар.Ефектите, сценографијата и костимите, исто, предобри.И стварно незнам зошто толку години го избегнував, требаше да знам дека штом го обожавам Хари Потер, ќе ми се допадне и ова дело.Прекрасно, 10/10.

7. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    No strings attached

Веќе видено во Friends with benefits, но го гледав ради Натали Портман бидејќи ја обожавам.
    Како и да е, ми се допадна и оваа приказна на овој начин. Филмче за опуштање.

8. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Кира Најтли заслужува оскар за улогава. Филмот е добар, не е лош, најмногу без фасцинирана од нејзината улога.

Прикачени фајлови:

• met.jpg
      met.jpg
      Големина на фајлот:
      19,4 KB
      Прегледи:
      355
  9. The.Crab

The.Crab Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    629
    Допаѓања:
    370
    Letters to Juliet (2010)

Верувате во Вистинска љубов во која Судбината ги вмешала своите прсти? Ве разнежнува приказната за Ромео и Јулија? Сакате романтични љубовни филмови? Тогаш, тоа е вашиот вистински избор - "Писма до Јулија".

Ниту во еден момент не се покајав за одвоеното време. Час и половина кои те оддалечуваат од Дома и те носат во Верона - градот на љубовта! Град каде истата се чувствува посилно од било кое друго место на светот зашто луѓето ги оставаат своите срца испишувајќи ги сопствените љубовни сништа во писма, адресирани до Јулија.

Што кога ќе биде пронајдено едно такво, со години старо писмо? Неприкосновена судбина или обична случајност? Каде ќе се најдат во сето тоа Клер и Лоренцо, а каде Софи и Чарли? Редот е ваш, погледнете ;)

На Glossy-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Highway
    Онака, филм колку да се убие досадата. Имаше некои интересни и некои досадни моменти, во секој случај подобар ми е од другите тинејџерски филмчиња. Џаред Лето ме занимаваше. 5/10

11. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056

Бизарен филм, но со некаква приказна со поента. Не е одличен ни ти лош. доволно просечен за да се изгледа цел. 7.5/10

Уметник од Данска Ларс кој е префрлен на работа во уметничко училиште на америчка територија... има бизарен начин за наоѓање инспирација за да ги слика своите најдобри слики. Во тоа случајно или не ќе му помогне Еди кој не зборува откако ги загубил своите најблиски. Но има проблеми со месечарење ... Нешто бизарно му се случува. Ако ве интересира што поточно гледајте го, само не е препорачлив за оние со осетливи црева или срце.
    :wasntme:

12. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    Edward Scissorhands- одличен филм со Џони Деп и Винона Рајдер. Еден генијалец ќе направи човек, но пред да му стави раце ќе почине. Неговата креација ќе остане недовршена и Едвард наместо раце има ножици. Ќе го пронајде една жена, ќе се грижи за него, а тој ќе се заљуби во нејзината ќерка. Многу интресен филм. 10/10 :inlove:

13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Baby's Day out

Се работи за едно бебе за неговата авантура низ голем град, ќе го бркат 3 киднапери, нема поглупи :D
    и све се дешава да го фатат бебето, али на крајот ќе бидат заебани :)
    Бебето ми е нешто пренајубо, Препорачувам инаку :)

10/10

На Cynthia, Mrs.Cuper, Speechless и 3 други им се допаѓа ова.
  14. TennisBabe

TennisBabe Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    591
    Допаѓања:
    364
    Gone

Добар трилер! :)
    По ненајденото изчезнување на нејзината сестра,Џил се сомнева дека тоа е сторено од страна на истиот човек кој пред неколко години ја има грабнато неа.По одбивањето на полицијата да интервенира Џил решава да ги земе работите во свои раце..

Аманда беше одлична во филмов.Импресионирана сум а сепак ова ми е само втор филм што го гледам со неа во главна улога покрај Mean Girls. :)

15. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    S1m0ne
    Во недостиг од глумица за својот нов филм, режисер ќе креира виртуелна глумица за која сите мислат дека е реална.
    Интересна приказна :clap:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  16. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    Marley & Me

Мене ми беше досаден, само дека ми беше срце кученцево го гледав, цело време очекував нешто по бурно да се случи, ама..

6/10

17. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.925
    После жешково ми требаше „разладување“ па го пуштив филмов.
    Не сум обожавател на скијање и такви работи, ама филмов ме заинтересира.
    Една убава лесна романса за опуштање. Како да ме фатило носталгија за зимата, ама не е така... само тепање на време. :D
    Chalet Girl (2011)
    [​IMG][​IMG][​IMG]

18. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    SAVE THE LAST DANCE 2..
    Филмот ми побуди толку многу емоции кај мене што дури се расплакав.. ама :!: од среќа. Преубав филм, би го гледала уште 100 пати, најмногу заради тоа што знаат да се ценат луѓето заедно и црни и бели... и дури те става во размислување..! Филмот успеа да промени еден дел од мене... :)
    10/10

На Cacy и Trendafilka им се допаѓа ова.
  19. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Brothers
    Ми тргна денес со Натали Портман.
    Препорачувам.

Многу трогателна и сурова драма.
    Се започнува откако мажот на Натали го испраќаат во војна, а другиот брат останува со неа и децата. Постепено тие се приближуваат еден кон друг и таа успева на некој начин да го смири неговиот карактер.
    Но заплетот започнува откако мажот на Натали ќе се врати.
    Која ќе биде разликата од човекот којшто замина во војна, и од човекот што ќе се врати.

Многу ми беа мили девојчињата. Посебно поголемата. Премногу паметна за работите коишто многу добро ги сфати, и на прав пат сакаше да ја поведе и нејзината помала сестра.
    Незнам колку години е, но успеа многу добро да ја долови нејзината улога што посебно ми се допадна.

На Chica.Loca, Mrs.Cuper, Trendafilka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    American Pie Presents The Naked Mile (2006)
    http://www.imdb.com/title/tt0808146/
    5тиот дел.
    Во овој дел, мислам дека имаше највеќе „сцени за возрасни“. :wasntme:
    Овој пат, се работи за 2ца братучеди на Стифлер. Едниот е карактеристичен, а другиот некарактеристичен пример за Стифлерови.
    Врти сучи, испаѓа дека Американ Пај, е само ради Стифлерови.
    Беше со ептен предвидлив крај. Дури и го премотав, оти ми бише боооринг. :yawn:
    Не викам, дека немаше смешни сцени. Ама од сите делови што ги имам гледано, овој е нааајтапа.
    Мислам дека не го заслужува, насловот. Очекував многу повеќе.
    Дури и започнува, слично како првиот или вториот дел, незнам точно кој беше..
    Знаете, кога го фаќаат на сред работа, неговите.. Кога гледа порничи.
    Не им требало ова.