Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Exam

Трилер, мистерија.
    Дејствието се одвива само во една соба - саат ипол време. Осум одбрани се борат за работата од соништата која ќе ги обезбеди за цел живот. Сите се од различни култури и менталитет. Но, нормално секој се бори самиот за себе. Им даваат тест, на кој има едно прашање и само еден можен одговор кој треба да го најдат. Но кога ќе ги завртат листовите, нема ништо на нив, никакво прашање.
    Тие мора на најразличен начин да го пронајдат прашањето и одговорот, без да ја напуштат собата за 80 минути. На крај, колку беше едноставно, и самата бев презачудена што било прашањето.

Филм преку кој се гледа до каде можат да одат луѓето со цел да го добијат посакуваното, колку жртви ќе направат и колку исклучоци од своите принципи и морални начела.

Мене ми беше преинтересен, цело време бев во исчекување. Ретко на кој филм тоа ми се случува.
    Многу добро склопено.

9/10

Прикачени фајлови:

• exam.jpg
      exam.jpg
      Големина на фајлот:
      40,7 KB
      Прегледи:
      254
    На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    This means war

Прекрасен филм со многу акција :)
    Препорачувам 10/10.

Се зборува за двајца другари,кои се шпиуни.Им се допаѓа иста жена и се борат за неа.

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Memento
    10/10

Љубители на добри психолошки трилери кои го немате погледнато (а не верувам дека ве има такви) веднаш да го гледате!
    Филмов според мене е ремек дело.
    Ми се допадна многу начинот на кој Ноел си поиграл со хронолошкиот ред на настаните за да ги збуни гледачите и воедно да ги натера да размислуваат и создаваат теории во текот на филмот.
    Глумата маестрално изведена, поготово Пантолиано. Чиста 10ка за него!
    Завршетокот ме остави без здив, си го премотвував филмов во глава едно 7-8 минути разгледувајки ги опциите.
    Незнам зошто сум чекала волку долго за да изгледам филм од ваков калибар, посебно поради тоа што имав прочитано и слушнато предобри коментари.

Сторилајн :
    Се случува кражба во домот на брачен пар, сопругот добива удар во главата по што страда од чуден вид на амнезија, а жената умира. Лени(Guy Pearce) има oштетување на делот од мозокот каде што се создава long term memory, и мемориите не му траат подолго од 15тина минути. Со таа цел тој развил принцип, систем, по кој ќе може цело време да се подсеќа на задачата која треба да ја изврши, целта која треба да ја постигне, а тоа е да се одмазди за смртта на жена му.
    Но не е се толку едноставно. Крајот ја врти целата приказна за 180 степени и ве остава со поддотворена уста запрашувајки се, и размислувајки која од теориите кои сте ги развивале во текот на филмот е правата.

На Hipster и DzingrlakaDzikica им се допаѓа ова.
  4. Belieber15

Belieber15 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Научно-фантастичен филм во кој еден среднопколец (Alex Pettyfer :inlove: ) е дојден од друга планета и се крие од вонземјанци кои се дојдени за да го убијат.

Тинејџерски филм со предвидлива содржина , but i loved it ( сепак тинејџер сум си :lol: ) :D
    8/10

Инаку летово ги броев филмовите што сум ги гледала и до сега се 76 :lol:

Прикачени фајлови:

5. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.980
    Вчера со дечко ми конечно се наканивме да го гледаме.
    Филмот е прекрасен, значи немам замерки за ништо.
    Освен тоа што се знаеше крајот,нели секогаш главниот лик не умира. |(
    И морам да кажам од што бев внесена толку многу во филмот после тоа мислев дека јас сум во тие игри :tmi:
    Постојат повеќе окрузи кои што се под власт на еден град. По број се 12. И секоја година од окрузите се бира женско и машко, од 12 до 18 години за борба. Најголем страв е кај сите да бидат избрани бидејќи знаат дека одат во смрт.Кога бираат, случајно ја избираат сестрата на Кетнис. Место неа, Кентис се огласува дека ќе иде како волонтер
    p.s. Играта се состои од:Се бираат двајца од секој округ,нели машко и женско, а окрузи по број се 12. Идат во борбата. Тој е еден вештачки свет(шума) што тие од градот го прават. Во борбата, мора да остане еден жив за да биде победник на овие Игри на гладните.
    ... Натака ако ви кажам премногу е. Мора да се изглеа :wasntme:
    Оценка од мене 9+ .
    Само ради крајот.
    И да ви го кажам моментот што највеќе ме допре, почетокот на играта.
    http://www.youtube.com/watch?v=IYD6COEV ... re=related

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    My Fake Fiance (2009)
    http://www.imdb.com/title/tt1319746/
    Едно прекрасно филмче со Мелиса и Џои. :inlove:
    Навистина ми се допадна. Успеа во многу наврати да ме насмее.
    И имаше еден куп смешни реплики.
    Ме расположи, сабајлечки.
    Го препорачувам, нема да зажалите. :nod: :up:

На Masnickaaa и babybelle им се допаѓа ова.
  7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.577
    Допаѓања:
    201.782
    Super 8
    Група деца снимаат филм со кој би конкурирале на фестивал за аматерски филмови и сосема случајно ќе бидат сведоци на железничка несреќа при која нивниот град ќе биде нападнат од вонземјанин.
    Не ми се допадна, очекував повеќе со оглед на продуцентите на филмот. Некако неуверлив ми беше, 2/5 му давам.

The three musketeers
    Приказната ја знаете сите, верувам, само тука се вметнати некои нови елементи. Мускетарите на кралот против гардата на кардиналот Ришелје кој сака да ја преземе власта во Франција и ги користи сите можни начини да успее во тоа, но мускетарите придружени од младиот Д'Артањан ќе ги осуетат неговите планови. Му давам 3/5 - не ме воодушеви нешто посебно, иако филмот има одличен кастинг.

8. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586

Типичен филм во кој глуми Ентони Хопкинс.
    Генијален план за убиство на неверната жена, ама обвинителот сепак успева да ја најде пукнатината на јајцето во планот
    Мене лично филмот ми се допадна со оглед на фактот дека сум обожователка на Хопкинс, му давам оцена 9/10

9. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Lorenzo's Oil
    една вистините приказна која остава без текст ... Стар но одличен филм
    ТОПЛА ПРЕПОРАКА за оние кои сакаат да видат на што се се спремни родителите за своите деца
    100/10 е моја оценка
    Lorenzo's Oil is a 1992 drama film directed by George Miller. It is based on the true story of Augusto and Michaela Odone, two parents in a relentless search for a cure for their son Lorenzo's adrenoleukodystrophy

На COollLady, AnaKarenina, Hipster и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    6 days, 7 nights
    http://www.imdb.com/title/tt0120828/
    Па, што да кажам за филмов онака...просечен.
    Оди еден млад пар на одмор на Хаваите, женскава ќе ја викнат на Тахити за работа демек, и она ќе го викне пилотот што ги носеше до Хаваи да ја однесе до таму, ќе паднат на пуст остров, ќе изиграваат Робинзон Крусо, бла, бла...на крај хепи енд.
    4/10.

11. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528

Преубав филм, а пак како играат...wow 10/10

Поо...незнам кој пат...класика 10/10

На Hkikica и Divinebutterfly им се допаѓа ова.
  12. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.895
    Допаѓања:
    4.902
    Последнен филм што го гледав е Панкот не е мртов .
    Искрено,се разочарав очекував многу повеќе од овај филм.
    Инаку еве нешто на кратко.
    Багра од пропаднати панкери, што очајно се борат со животот, има можност да свири во Дебар. Панкерите пола филм се натегаат дали да ја прифатат свирката и се собираат од по Балканот, за да го реоформат бендот. Во останатиот дел од филмот се случува свирката, неколку инциденти и тоа е тоа.

Низ целиот филм се испреплетени, би рекол, плитки обиди за доловување на македонското современие, животот на македонските панкери, животот во мултиетничкото општество, насилството кај Албанците и Комитите итн.

Стереотипи колку сакаш: Албанците се насилни; панкерите се „џанаци“, вулгарни и сиромашни; Македонците се плашат да се движат низ деловите во Скопје со доминантно албанско население; територијата што е населена од Албанци е небезбедна; Албанците прават матни зделки итн.

„Кур“, „пичка“ и „педерче“ се најчестите зборови во филмот. Ако се земе предвид дека филмот ќе го гледа релативно млада публика, можете само да замислите колку негативно влијание тој ќе има на нивниот речник.
    Ивадоков го најдов на интерент.Во ова се согласувам само за стереотипите кон албанците.А за тоа погрдните зборови : к*р,п*чка,пе*ерче,мислам дека не треба да се коментира затоа што кој има запознаено некој панкер,знае дека често ги употребуваат овие зборови.Taка да не ми е ништо чудно.

13. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    додавам и плус 2 филма кој ги додадов 1во во онаа др тема ( НЕамерикански филмови)
    La cara oculta (2011)
    http://www.imdb.com/title/tt1772250/
    интересен љубовен филм .... 9/10
    El secreto de sus ojos (2009)

In 1999, retired Argentinian federal justice agent Benjamín Espósito is writing a novel, using an old closed case as the source material. That case is the brutal rape and murder of Liliana Coloto. In addition to seeing the extreme grief of the victim's husband Ricardo Morales, Benjamín, his assistant Pablo Sandoval, and newly hired department chief Irene Menéndez-Hastings were personally affected by the case as Benjamín and Pablo tracked the killer, hence the reason why the unsatisfactory ending to the case has always bothered him. Despite the department already having two other suspects, Benjamín and Pablo ultimately were certain that a man named Isidoro Gómez is the real killer. Although he is aware that historical accuracy is not paramount for the novel, the process of revisiting the case is more an issue of closure for him. He tries to speak to the key players in the case...

го начекав на еден од каналиве по БГ ...законскии ( по 2р пат гледање пак имам иста оценка)

14. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Предобар филм ....
    10/10

Нелсон е целосно посветен на својата професија и ги заборава оние нешта што го чинат животот убав .Еден ден додека полага тест за обнова на возачката ја среќава убавата и необична Сара .Нелсон ќе биде причината поради која таа нема да може да полага и ќе мора да ја вози таму каде што она ќе посака ..Набргу стануваат блиски и Сара му предлага да живеаат еден месец заедно , месец кој ќе му го промени животот ..Премногу тажен , филм кој ве остава без зборови ....

Модерна романтична приказна за богата наследничка која ја следи семејна клетва , клетва која може да престане само ако ја пронајде вистинската љубов ...

8/10

Прикачени фајлови:

15. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    The Five-Year Engagement (2012)
    R 124 min - Comedy | Romance

Приказна за дечко и девојка и нивната врска до стапување во брак.

Романтична комедија со моменти кои искрено ме насмејаа. Едноставен филм за опуштање.

Прикачени фајлови:

16. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Date Night(2010)

Ептен лајт комедија со примеси на трилер.Мене ми се допадна, иако имаше доста смотани моменти, али онака ништо специјално.6/10

17. BlondeGirl8

BlondeGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    115
    што еееееееееееее PIRANHA 3DD
    aмаааааааааа ич не ми допадна ни малце :puke: ............. беше многу како .. ептен се познаваше дека тие се правени компјутерски пираните
    подобро би билооо сунѓер бооб да го гледате него ова.... :) :)
    а исто и минатиот PIRANHA 3D така повеќе ми се допадна :)
    повеќе преовладува сексот и голотиите него хоророт :lol:

18. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Tuxedo- Смокинг со Џеки Џен и Џенифер Лав Хјуит.
    Интересна комедија, ептен ми се допадна, посебно Џенифер тука ми е прекрасна. 6/10

19. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Project X

Како што забавата на крајот им беше дизастер, така и овој филм.
    На кого бре му текна ова да го представи?
    Тотална утка.
    -100

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  20. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Monte Carlo

Многу интересно тинејџерско филмче.
    Мислам дека скоро сите го имаат гледано, па нема потреба да пишувам рецензија. :D

Селена Гомез ми е баш симпатична за гледање, иако е млада доста, мислам оти знае колку толку да глуми. Другава, Лејтон од Госип Грл, мене не ми е убава, некоја ептен тажна фаца има, воопшто не ми е впечатлива. Таа плавата мене ми беше најзгодна и најубава, нозете и беа 2 метра. :D

10/10

Прикачени фајлови:

• mc.jpg
      mc.jpg
      Големина на фајлот:
      121,9 KB
      Прегледи:
      391