Форумџика на годината

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528

Многу жална приказна за реалноста во САД. 10/10

Според кажувањата на сите и тоа што го имав слушнато очекував да биде нешто wow спектакуларно а ништо посебно не ми беше 6/10

2. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    25.366
    The Collector
    Навистина не знам како да го објаснам филмов, мора да има продолжеток кој би го објаснил бар мотивот за се што се случи.
    Како и да е, ми се посреќи со убави филмови последниве неколку дена.. Овој конкретно, покрај тоа што воопшто не беше досаден, а беше напнат и занимлив, морам да го пофалам од аспект на ефекти, посебно едни две сцени, баш ми оставија впечаток, иако се работеше за дел од секунда.
    Многу сакам да има втор дел, а крајот богами ветува такво нешто.
    Се на се, ми се допадна, ептен многу. Солиден хорор/трилер.
    едит, Да редактирам додека можам, прочепкав низ imdb,и всушност завршен е вториот дел, излегува во ноември. Јеах!

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Tengo Ganas De Ti

Подобар беше првиот дел каде каде. И се надевам дека ќе има и трет дел бидејќи многу неразјаснети работи ми останаа на крајов. Дури и Марио Касас некако ја немаше таа харизма што ја имаше во првиот дел. Али добро филмов е правен според книга, така да очекувам уште една книга :)

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Иастиот филм,и го делам мислењето со тебе дека првиот дел беше каде каде подобар.Но не велам дека не се расплакав и на овај дел,плачев ко будала додека го гледав.Се надевав дека Хуго ке остани со Баби а не со оваа новава.Каде исчезна таа голема љубов што е имаа тие двајца.За глупости тие раскинаа.

5. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    и јас изгледа само на филмој со солзи натеувам
    Ми се допадна Аче и новата Џин некако ми се супер таа луда и секако морам да кажам дека повеке ми одговараше него со БАБИ ... ме нервира како Баби го искористи пак ... деффф чекам 3 дел !!!!

Другиот филммм со кродолилски солзи леење е I Give My First Love to You

Here's one of the most amazing japanese movie-i give my first love to you.
    warning!!-box of tissue will be needed.
    го гледав на Ѕубе дел по дел со Англиски превод
    ***http://www.youtube.com/watch?v=fAc4yVeo9Pk
    ете го линкчето да кажам дека е обавезно да се подготви марамче за солзи и
    она кое е плус доста е тажен филмов !!!
    10/10

6. lil13

lil13 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    5
    Morning Glory
    Slumdog Millionaire
    Exam
    ..сите 3 се прекрасни

7. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528

Лесен филм за опуштање и смеење. Ема Робертс ми е преубава :inlove:
    10/10

Ми се допадна овој филм ама крајот ми уништи се. Јас сакав на крај да се со Сара а не со Бриџет. 8/10

8. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    The count of Monte Cristo

Еден од најдобрите филмови што воопшто сум ги гледала. Ова е веќе 3 пат мислам како го гледам.

Другиве Монте Кристовци не ми се гледани, али сметам дека нема подобра верзија од оваа. Актериве се топ, приказната таа што е, али многу добро склопено.

Актеркава (од Полска е инаку) ми е ПРЕУБАВА.

10/10

Прикачени фајлови:

• mc.jpg
      mc.jpg
      Големина на фајлот:
      70,2 KB
      Прегледи:
      358
    • bmmb.jpg
      bmmb.jpg
      Големина на фајлот:
      169,8 KB
      Прегледи:
      358
    На Saya, Hkikica, AnaKarenina и 2 други им се допаѓа ова.
  9. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.806
    Допаѓања:
    25.366
    Slaughter

Досаден.

10. Jule.Sk

Jule.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    736
    The Notebook очекував да биде нешто многу многу посебноо не велам дека не беше амаа сум гледала и поубави :)

11. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    The Dark Knight
    Го гледав по не знам кој пат, ама сакав убаво да си се потсетам на сите детали пред да го гледам The Dark Knight Rises. Уживав додека го гледав, посебно на деловите со Joker. Го обожавам Хит Леџер и неговата глума во филмов.

The Dark Knight Rises
    Го гледав во кино и не сум баш задоволна од филмов. Очекував многу повеќе, ама што е тука е. Дефинитивно ми недостасуваше Joker во делов. Имаше напнати моменти, Ен Хатавеј добро си ја одглуми улогата, а крајот беше повеќе од очекуван. Можеше да биде и подобар.

На Mayyya му/ѝ се допаѓа ова.
  12. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Vanilla Sky

Режисер: Камерон Кроу

Улоги: Том Круз, Камерон Дијаз, Пенелопе Крус

Филм кој конечно најдов прилика да го изгледам од почеток до крај. Филм кој ме научи дека иако одговорот на 99 од 100 прашања можеби е пари, одговорот на стотото прашање е несреќа, којашто, кога еднаш ќе се случи, те тера да се запрашаш за вистинската вредност на парите. Моќта на парите делува однадвор, не однатре. Не може да ја смири нечистата совест, ниту пак може да влијае на било што кое произлегува од нашата психа.

9/10

13. babybelle

babybelle Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    70
    Midnight in PARIS!

ок, филмов е на Woody Allen и има уметнички моменти на фикција во негов стил, ама сепак интересен е и има убава приказна.

Јас го гледав една недела откога се вратив од Париз, па можеби сум субјективна за филмов затоа што е сниман на најубавите места од градот, но сепак главни глумци се едни од моите омилени - Owen Wilson и Rachel McAdams.

14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    LOL (2012)
    http://www.imdb.com/title/tt1592873/
    Пола вчера, пола денес.
    Ова официјално, е прво тинејџерско филмче, што... Почнува со главната девојка во филмот, да има дечко. И после, со текот на настаните да се сменат некои нешта.
    Мене ми се допадна. Ама кога го пишуваше дневникот, незнам дали го имитираше гласот. Ама тоа страшно ме нервираше. Иритирачки ми беше. И устата никогаш не ја затвараше, мислев комарник да и ставам. :wasntme:
    Сè на сè, тие што се по тинејџерските, сигурно ќе им се допадне.
    Има еден лајк од мене. :up:

15. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
  16. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    April Bride (Japanese Movie) - 2009
    *** http://www.youtube.com/watch?v=t7TAEq00 ... =related**
    Јас и мојте Јапонски ЈубеtuBE филмови ...
    Значи марамчиња се малку ..не ми е јасно како мозхе да се толку тажни ..
    Класична приказна за 2 ца млади Љубав, Среќа и болест ,,,
    10/10

17. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Филм според роман на Вук Драшковиќ кој преку судбината на главните ликови зборува за судбината на една нација , нејзините корени и злото што ги следи како проклетство од минатото .Главен лике Алија Османовиќ т.е Илија Југовиќ , кој се обидува да открие кој е и какви се неговите корени пришто открива голема тајна ..Го открива злото кое го следи во потрагата за сопствениот идентитет .
    На моменти конфузен филм но одговорот го најдов на нет каде што пишува дека има мали измени во сценариото од романот ...Одличен филм ,го одсликува балканското поднебје и долгата историја на омраза, борби и невини жртви ..
    9/10

Набргу по разводот , авторката Мавис се враќа во својот мал град каде се обидува да ја обнови својата средношколска љубов и покрај тоа што нејзиниот бивш дечко е оженет и има дете ..Иако е сместена како комедија според мене е драма , Мавис била позната и омразена во средно , била убава и имала познат дечко ,а сега е падната во депресија и си создава илузии за својата бивша љубов ..Ќе му дојде како приказна за изгубената можност ...

7/10

Stephanie Plum е разведена и без работа па е принудена да се врати кај своите родители и да се вработи кај својот роднина како ловец на кауции ..Во потрага по повеќе пари таа ќе го земе случајот за бараниот полицаец кој е обвинет за убиство и е во бегство а кој воедно и е бивш дечко ..Интересно филмче ,глумицава ми е една од поомилените а и тука е преубава а и останатите глумци не се лоши :lol:
    8/10

Прикачени фајлови:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Band Baaja Baaraat
    (Организација на венчавки)

Ladies vs. Ricky Bahl
    (Дамите против Рики Бајл)

Бандини за играниве индиски филмови, да се слика со полароид и акварел техника.
    И двата се со истите главни актери, во првиот се заљубуваат по повод заедничката организација на свадби, додека во вториот филм, Рики е измамник кој ги ограбува жените, додека не налета на вистинската.

19. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    The Five-Year Engagement

Благо речено ужасен. :puke:
    Нервите да си ги скине човек од што е глупав филмот. |(
    А очекував повеќе.
    Емили Блант ми е убава и привлечна, а во овој филм е како утепана, мрсна, како 10 години небањата и уморна во ликот.
    Овој Џејсон Сигал... :^) карпа-човек, а кога го гледам секогаш имам чувство дека е тромав и помалку дебилен.
    Не почувствував никаква поврзаност и хемија помеѓу актерите.
    Дијалозите беа глупави, а некои сцени запрепастувачки лоши.
    Филмо е бавен, дооооооооолг, развлечен, глупав и досаден. Стиснав 16 пати пауза, едвај ама едвај го догледав. Млак, невпечатлив, пластичен филм.
    Не го препорачувам дури ни за тепање време.
    И како да му фалеше музика. Толку празен и монотон филм немам погледнато одамна.

На Hipster и sanjalica им се допаѓа ова.
  20. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Nine and a half weeks

Ми се допаѓа начинот на кој работите се одвивале во 80-тите. Овој филм ми ја долови темата која порано била табу. Или не била, но работите ги правеле скришно. Како што кажа еднаш Ерика.

Многу голема суровост помеѓу двајца личности.
    Елизабет се впушти во авантура која ја предводеше Џон. Се впушти, тотално непознавајќи го, незнаејќи ниту една информација за него, незнаејќи воопшто каков е. Со мала доза на страв го фати за рака, но сепак го фати. Тој и кажа дека ќе ја чува.

Значи преубави ми беа како пар. И двајцата згодни, а Џон ми беше преубав со преубава насмевка. На момент харизматичен, но понекогаш строгоста и тоа што сакаше да доминира и да ја понижува на некој начин Елизабет, ми беше одбивен. Во исто време посакував да бидам на нејзино место, но и неќев. Го сакав и го мразев.
    Жал ми е што сега потполно се изменил, и воопшто не изгледа како што бил во младоста.

Знаеше дека е створена за него, бидејќи и тој самиот и кажа дека кога ја виде, се пронашол во неа.
    Несакав вака да заврши приказната, но сепак реално и сурово.
    А сцените беа :x :clap: .

На Hkikica, 1209, Mayyya и 1 друга личност им се допаѓа ова.