Превише лезбејско замој вкус. Не препорачувам на стрејт луѓе бидејќи нема да најдат ништо што ги занима во филмов. 0/10
Последен фил што го гледав е премногу крв ко за мој вкус, ама во секој случај добра акција, снимен според автобиографија на еден од ликовите. Ако стоите слабо со желудникот не го гледајте. Инаку има јаки фори Заради крвта 9ка инаку филмов е за 10ка.
3MSC-Tengo ganas di te . До мене е или Баби се разубавела во вториов дел ? Како и да е мене лично повеке ми се допага италијанската верзија од филмов,јес да Марио е преубав но не би го гледала 2 пати филмот .Воопшто не допре до мене ниту пак напраи да сакам уште еднаш да го гледам.Доколку би го пуштила пак тоа би било само ради него. Од друга страна ја препорачувам италијанската верзија кој ја нема гледано, да ја гледа бидејки мене ми е некако многу поубава,целите настани и атмосфера допираат до гледачот.
Пред се би сакала да Ве замолам ако може да правиме посебна на некој начин кажано дополнителна подселекција на филмовиве кои се од не УСА потекло да се додадат во темава : НЕ Американски филмови film-i-tv/ne-amerikanski-filmovi-t5130/ Nobel's last will (2012) http://www.youtube.com/watch?v=x4DWFn-l4H0 Филм за една доста амбициозна новинака која успева да разреши кој е извршител и зошто ... на неколку култни убиства кои се случуваат за време на балот, после доделувањето на Нобеловите награди и после тоа... Интересна Глума , интигра до крај која секако ке кажам дека не е многу лигава и се си е на место... Мајка, Работник и Новинар...пред се напрегнато и забавно 10/10 BULLHEAD http://www.youtube.com/watch?v=7fTx89BTIVg Белгиски филм за една траума од детството која лошо се одразува во возрасниот живот... Брутална драма за еден младич кој има „ЛУЗНА“ од детството ... како на телото така и во душата ... за оние кои се против насилство на филмови не го препорачувам... 8/10 е мојата оценка Varg Veum/Fallen Angels (од неколкуте дела јас само 1 имам изгледано )Trond Espen Seim како актер да кажам дека ми е мнн интересен ,,, самото дејствие на филмов се одвива во Норвешка морам да кажам дека е на некој начин класичен крими филм (иако не бев свесна дека постојат повеке делови но ке се поправам деновиве ко ке си ги гледам другите . 9/10 е мојата оценка нема да кажам за што се работи но ке кажам дека го заслужи моето внимание во целост...
Cabin in the woods Доста солиден филм. Надвор од стандардната шема на хорор филмови кои веќе со години се потполно предвидливи. Не очекував многу, ниту малку, па толку и добив, просечна оценка. Како за хорор филм далеку подобар од останатите. Само крајот не ми се сфиѓаше, да беше онака како јас го замислив може и повисока оцена би му дала, вака само ме исфрустрира со тоа боговите
Johnny English Johnny English Reborn Трапавиот Мистер Бин во улога на таен агент. Интересни филмчиња, добри за да ве насмеат
the expendables 2 Локација ... дома Квалитет никакоф /// кам снимла со еден дел од 10 сек кој е сецнат ... но добро се гледа Преземен од Замунда Му давам едно 8че од мене ( а и од дечко ми) мислам дека во целиот тим им фали уште Чеки Чен и Мел ГиПсон и Бладе -вампирчето и ке ги покријат сите филмски идеали за глумци со таква ситуација.... Јаката ситуаци се ЖКВДам и неговата конечно забавна страна на завршување и УЛТИМАТЕ ОНЕ начинот на глумење на ЧАК НОРИС..... непреценетоооооооооооооо.... Има киксови има пукање има и смеење ... али Бугариве(без да врегам некој се надевам со ова схто ке го кажам) слабо се покажаа на ФИлмоН... Ви посакувам пријатно гледање
Вчера на ТВ го гледав Интересен филм, добра приказна. После тоа истото се запрашувавме со сопругот, дали би?
Malena Одамна ми беше симнат, али одбивав да го гледам, не знам зошто. Мислев оти нема да ми се допадне, или за џабе ќе го гледам, никаква поента ќе нема. И да, мислев оти ќе ме исфрустрира. Последново го погодив. Многу ме исфрустрира, лута бев! Како можело во тоа време еб**е, пред 60 и некоја година така да им биде дозволено да се однесуваат?! Остај законот, во тоа време сите можеле слободно да судат некому, без разлика дали е крив или не. Јас секогаш сум викала дека ние жените, женскиот род сме многу попокварени од мажите. Мажите се знае што сакаат. Али, жените ... Ние не ги сакаме другите жени. Пардон, тие поубавите и позгодните итн ... Али во крвта ни е ваљда тоа, што знам. Ете така. Во тоа време било грев да си убава. И денес е, само што денес сите сме полиберални. 10/10
The Lucky One Клише и предвидливо. Романтична драма во која маринец на американската војска преживува во Ирак благодарение на слика од непозната девојка, која ќе ја пронајде во рушевините... Оттаму започнува приказната, која освен згодниот неодолив млад актер и прекрасните кадри од природата, друго и нема што да понуди. Приказната е слаба, девојката беше ужасно непривлечна, нехаризматична, ко без душа покрај него. И изгледаше многу постаро и теткински. Типот извајан по теркот на Николас Спаркс, таков само во бајките. 5/10
The Nanny Diaries (2007) http://www.imdb.com/title/tt0489237/ Иако му се знаеше крајот. Ми се допадна. Ова детенцево ми беше преслатко. И ме мрзи многу да пишувам. Само еден поголем лајк. :up:
ПОследен филм што го фледав е Cybebully и навистина се изнаплакав. Значи од почеток до крај сум плачела. Значи во филмот се работи за девојче кое ќе го понижуват децата од нејзиното училиште на една онлајн страна. Некој ќе направе лажен профил и ќе каже дека има сексуално пренослива болест (не кажувам кој е ако го гледате ќе се изненадите) и она сака да се самоубие. И веќе не ви кажувам изгледајте го па ќе видите. 10/10
Tengo ganas de ti Во продолжението на Три метри над небото, Аче, ликот на Марио, е малку позрел. Откако поминал две години во Њујорк, тој се враќа во старото соседство каде што повторно ќе се соочи со Баби и спомените. Во оваа приказна ќе се придодаде уште една девојка која многу ќе влијае на неговиот живот и ќе му покаже како да гледа кон иднината наместо одново да го преживува непријатното минато. Искрено не ми беше нешто посебен првиот дел, ама ајде реков и овој дел да го изгледам. Така просечен филм... 6.5/10