Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. monni.t

monni.t Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
    Интересен филм - комедија. Еди Марфи имал и подобри филмови, ама не се жалам и од овој. 8/10

Прикачени фајлови:

2. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    На TheCandy880 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528

Колку да се потсетам на содржината, имав заборавено некои детали и си стојам на зборот дека вториот дел ми е многу поубав во првиот. Некако слатки ми се Баби и Аче заедно, а и крајот е ептен тажен кога умре Поло, ама на оваа глупата Баби ништо неможе да и се погоди 327327 пати се караа за глупости што се не направи човекот за неа.

8/10

4. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528

Само што го догледав на сител и можем да кажам дека ми се допадна а бев голем скептик за филмов. Планирам да ги гледам и преостанатите 3 дела ама тоа ќе биде од 1ви, нема веќе интернет претерав овој месец со филмовите :lol:

8.5/10

5. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Сакав тежок филм и го добив!

A Very Long Engagement (2004)

........................[​IMG]

Приказна за една млада жена која е во безнадежна потрага по нејзиниот вереник кој исчезнал за време на Големата војна. Глумици : Jodie Foster, Marrion Cotillard, Audrey Tautou.
    Номиниран за два Оскара а оригиналниот наслов му е Un long dimanche de fiançailles.
    Веројатно една од подобрите љубовни приказни што ги имам гледано. :)
    Très excitant!! ^_^

★★★★☆

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Horrible Bosses

Интересен филм,главно смешен. Препорачувам ;)
    8/10

На sanjalica му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sanniii

Sanniii Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    1.293
    Допаѓања:
    3.114
    My sister's keeper

Оддамна не сум плачела волку на филм. Секогаш знаеле да допрат до мене вакви филмови со неизлечливи болести и смрт. Камерон Дијаз никогаш не сум ја замислувала во улога на мајка, бидејќи пола од филмовите во кои глуми се комедии, но и тука добро се снајде. Се на се` ми се допадна многу и го препорачувам на сите кои се фанови на трагедии.;)

10/10

8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    10 Things I Hate About You (1999)
    http://www.imdb.com/title/tt0147800/
    Го даваа пред некое време на тв. Ама јас касно го фатив. И ај си реков, да не го гледам од пола, ќе си го симнам. Ма да, не верувам дека некој го нема гледано..
    Ми се допадна. Ме насмеа. Брзо ми помина времето. Мислам дека е тоа доволно. :)

На TheCandy880 и Srekicka им се допаѓа ова.
  9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Machine Gun Preacher 10/10

Cем поранешен наркоман затвореник и криминалец, одкако ќе замине во уганда и Cудан, и ќе види што се не им прави војската на Kони на луѓето и децата таму,ќе реши да изгради сиропиталиште, и да спаси колку што може повеќе дечиња/војници.
    филмот е навистина трогателен, мене многу ми се допадна, Cем ќе изгради црква во пенсилванија, ќе стане т.н поп, и ќе собира донации за да може да ја заврши својата мисија во Cудан.
    Hо, сепак неговото отсуство од дома, ги заострува односите со неговото семејство, кои од почетокот го подржуваа... филм правен според вистинска приказна :) :up: :up: :up: :up: :up:

Прикачени фајлови:

• machine.jpg
      machine.jpg
      Големина на фајлот:
      38,8 KB
      Прегледи:
      333
  10. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722

Прикачени фајлови:

11. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Autumn in New York

Не ја сакам Винона Рајдер ама ич, а Ричард Гир си го обожавам.
    Сепак, и двајцата се предобри актери, посебно постариот. :D

Не сакам да гледам вакви филмови оти ме растажуваат.
    Сепак, не се работи во филмов само за трагедија, туку и за целосна промена на човекот.
    Љубовта нема граници, не се битни годините, тоа е само бројка.
    Вистинската љубов го менува човекот, на подобро. :!:
    Верувам дека само таа има таква сила.

Прекрасен филм, одлична драма.

9/10

Прикачени фајлови:

На DzingrlakaDzikica и 1209 им се допаѓа ова.
  12. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Last Song 2010
    Конечно му стаса редот и на ова филмче. Го имав симнато уште многу одамна и еве денеска се решив да го изгледам. Предобро тинејџерско филмче за релаксација, кое е снимано според книгата Последната Песна од Николас Спаркс(која јас ја имам прочитано). Глумата на Мајли беше солидна. Ми се допадна. Препорачувам. 7/10 http://www.imdb.com/title/tt1294226/

На teen.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Water for Elephants
    Денот на својот последен испит, младиот Џејкоб ќе загуби сè. Него ќе му исчезне оној живот што до тогаш го имал.
    Ќе одлучи да замине во друг град, но по пат ќе им се придружи на циркусот Браќа Бензини....каде што започнува заплетот.
    6/10

14. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    The Raven

Jас ви се чудам какви убави оценки сте му дале на филмов! :^) Го гледав и воопшто не ме напна за да знам кој е убиецот (не дека од прва сфатив но...). Глумата - УЖАС! И девојката не ми беше убава, неспособно ми глумеше. Крвта беше смешна... Насловот во ништо не ми се вклопи - немаше ништо клучно со Гавранот, освен што е најпозната поема на По, ама не одеше во духот на цел филм. И како врв на СЕ‘ беше одјавната шпица - извинете, да не ги одјавувате Трансформери? Цел филм го доловил шмекот од 19ти век, на крај - тадаааам трансформери. Си се изнасмеав.

15. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
  16. sanjalica

sanjalica Истакнат член

Се зачлени на:
    13 декември 2009
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    571
    Малце офф топик, ама Dream House не е баш хорор, туку драма/мистерија/трилер ;)
    Кога сме кај овој филм, го препорачувам апсолутно!
    п.с.глумците во приватен живот се маж и жена ;)

17. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Одмазда - Македонски филм од 2001
    Никаде неможев да најдам филмски постер :|

Помеѓу 1897 и 1902 година во Македонија се случува приказна за пријателството и предавството. Две генерации подоцна, во Белгија пак приказна за љубовта и одмазда.
    Двете приказни, иако разделени со речиси целиот век, се расплетува наизменично и постепено се испреплетуваат да се спојат во една на крајот на филмот.
    Во Македонија под турска власт, македонецот Митре го спасува турчинот Осман Карахасан од заседа. Овој гест го означува почетокот на еден големо пријателство.

http://www.imdb.com/title/tt0180894/

Штета што не е испромовиран , одличен филм со приказна за ова поднебје ..
    9/10

18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Get the gringo
    Нема да бидам задоволна се додека немам бар еден Мел Гибсон во мојот живот. Го сакам човеков. Филмот супер. Забавен, насилен и по малку љубовен. Мел Гибсон, се разбира, најмногу вреди во филмов :) И пак би го гледала. И го препорачувам.
    М.Г. нема име во филмов, различни си присвојува, во обид за бегство од полиција со еден куп пари прелетува (со кола) во Мексико. Таму алчните цајкани ќе си ги соберат парите и ќе го сместат во Ел Пуеблито, затвор каков што може да има само во Мексико.

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    The Usual Suspects
    9.5/10
    Многу добар пресврт има филмов. Го пуштив без да прочитам ништо за него, па почетокот ми беше онака - просечен (најверојатно затоа што го гледав прилично касно, а уморна бев). Пред да го исклучам отворив imdb колку да видам што филм е како, и веќе кога знаев што да очекувам си седнав и си го догледав до крај без трепкање. Многу добра актерска екипа, од Кевин Спејси, С. Болдвин до сексиљавиот ми мој Беницио дел Торо. Нема да ви ја објаснувам содржината зашто ќе ви откријам многу, вреди да се погледне, ама не читајте за него пред време ќе си го уништите филмот :D

20. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    393
    Winged Creatures/Fragments

Влегува човек во едно кафуле и почнува да убива. Приказната е како секој од преживеаните, психички го преживува тоа што се случи. Не знам, јас си сакам вакви психолошки драми, супер ми беше филмов.
    7/10

Прикачени фајлови: