Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    The Invention of Lying

Добар филм со уште подобра приказна. Како би изгледал светот али луѓето не лажат, туку ја кажуваат само вистината. Вистината понекогаш боли тоа е факт. Многу интересен и поучен филм :)

2. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Добар филм , за опуштање и релаксација , ми се допадна тоа што ликовите се во поодминати години барем женскиот дел :) на нема многу лигавење и тинејџерски ликови .
    Исто госпоѓава на SAMBORA си ја сакам грациозна и убава ми е .

Прикачени фајлови:

• poster.jpg
      poster.jpg
      Големина на фајлот:
      57,5 KB
      Прегледи:
      419
  3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    Snow White and the Huntsman

Еден поинаков пристап и адаптација на приказната за Снежана.
    Ми се допаднаа некои твист ситуации и начинот на кој размислувал сценаристот и режисерот, голем дел од кадрите го одземаа здивот. Многу оригинално.
    Шарлиз Терон го прави / извади филмот, брилијантна беше во глумата и начинот на доловување на ликот.
    Костимите ѝ беа прекрасни, шминката погодена. 10ка за Шарлиз.
    Chris Hemsworth (Тор) задоволувачки во улогата на Ловецот, име важно не му дознавме во целиот филм, он е Huntsman. :D
    Огромно разочарување беше Кристен Стјуарт. Не, не ја мразам, едноставно не е добра глумица. Не долови ниту една емоција, ниту пак е нешто специјално убава. Напротив, сметам дека го упропасти филмот.
    Моментот кога требаше да го одржи мотивирачкиот говор... па да почне да зева човек, толку неинспиративно, немотивирачки и вештачки... не ми е јасно како толку ја форсираат, не те бива бре девојче.

Инаку филмот е малку бавен за мој вкус.
    6/10

4. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Tengo ganas de ti

И јас го гледав филмот конечно :D Ги заразив и мојте со филмот, првен со првиот дел, после со овај, татко ми само препрашваше, оти Аче замина? Оти се скараја? :rofl:
    Како и да е филмот не ме бендиса баш, Првиот ми е милион пати поубав. Овај можеше поубо да заврши, фатија се исексаја со Баби да видела дали има уште чувства за него, не да имаше чувства, и тој и та, умрени беа еден за друг.
    Џин ми е мн грда, не оти Баби е поуба :D Нејќев филмот да заврши вака, можеше некако поинаку, и сепак мислев дека ќе остани со Баби на крајот.
    Ахх овај Аче, да дојди одма нозете му ги ширам :D 8) :$

8/10

На ThePrincipessa му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Bordertown
    http://www.imdb.com/title/tt0445935/
    Во Мексико (Хуарез) се отвараат фабрики за масовно производство на електрични апарати, има огромен број работнички бедно платени, и секој ден по некој од нив умира како жртва на силување.Власта и полицијата молчат за тоа, а локалниот весник кој пишува за тоа не може легално да се издава.Тогаш доаѓа Лорен која почнува да истражува, и ја отрива вистината за нив...
    Многу добар филм!Го препорачувам.
    8/10.

6. FridaKahlo

FridaKahlo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    182
    http://www.imdb.com/title/tt0892318/
    Letters to Juliet

Убаво романтично филмче, со предвидлив крај, но интересен развој на настаните.
    Убавата Софи (Amanda Seyfried) со нејзиниот свршеник одлучуваат медениот месец да го поминат во Верона, Италија, каде приказната се расплетува.
    Посебно ми беше интересна замислата на режисерот со “Секретарките на Џулиета“, 4 - ри жени кои во име на Џулиета одговараат на илјадниците писма што туристите ги оставаат во куќата на Џулиета, секоја од нив со свој посебен ресор на работа ( брачни, љубовни и други проблеми и ресор за нечитливи или писма од друго јазично подрачје) :)
    Актерската екипа одлична.
    Убавата Amanda Seyfried надежно име во филмскиот свет, девојка со посебна магична убавина, која едноставно те лепи на екранот, за која една другарка искоментира девојката како да излегла од слика на Ботичели, убавина од друга планета.
    Смирената и мудра Vanessa Redgrave во улогата на Клер многу убаво се поврза со младите актери. Внесе топлина и смиреност на филмското платно. Едноставна, харизматична жена со неоспорен актерски талент.
    Филмскиот ветеран Franco Nero (Лоренцо Бартолини) , господинот со шармантниот италијански акцент.
    Мене ми отави впечаток свршеникот на Софи, поради неговата страст кон храната и виното и поради целосната посветеност кон она што го работи( иако ова не се одрази баш добро врз нивната врска).
    Сцени од филмот се снимани во Италија. Верона повторно ја доживеав како град бомбона, италијанските пејсажи, виногради, тесните калдрмени улички едноставо го одземаат здивот.
    Филм кој вреди да се погледне, едноставно човек да се опушти и препушти на двочасовно филмско
    уживање.
    Оценка: 8/10

Прикачени фајлови:

7. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Vow 2012
    Значи стварно не знам што сум чекала досега за да го изгледам филмов и после толку препораки како од пријатели така и од многу феминки. Предобар филм, ептен ми се допадна и нема што многу да кажувам за него освен дека ако не сте го гледале до сега, веднаш да го изгледате.
    9/10

8. feferona

feferona Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    166
    Допаѓања:
    94
    Total Recall (2012)

Нов римејк од 90тите кој главна улога ја толкуваше Арнолд Шварцернегер, а сега Колин Фарел како Даглас Квејт.
    Како обичен работник во фабрика, дознава дека е шпион по посетата на една компанија која обезбедува на своите клиенти имплантско вградување лажни сеќавања на живот...
    Веќе видено, додадени ефекти, тоа е тоа.
    Оцена 10/10 само за Колин Фарелчо и згодната Кејт Бекинсел :D

Magic Mike (2012)

Со нетрпение го чекав и ете немам некој посебен впечаток.

Филмот е инспириран од вистинските искуствата во животот на Ченинг кој работел како стриптизер на своите 19 години. Мајк како искусен танчер го подучува помладиот 19 годишен Адам (Петифер) на триковите на занаетот за да заработи пари и ненадејно се вљубува во неговата сестра(сестрата на Адам).
    Солиден избор на male глумци :wasntme: .

9. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    The forger(2012)-Филм со Џош Хатчерсон. Џош е млад уметник со извонреден талент, за жал напуштен од мајка му. Оди во една куќа каде се запознава со Еверлин, кој лажно продава слики од познати уметници. Го вовлекува во лажниот бизнис, но благодарение на Ен Мари таа тајна ќе биде откриена и работите ќе се вратат во нормала. Прекрасен филм. Многу ми се допадна. 10/10

На xxx-ba и vesni4kaxd им се допаѓа ова.
  10. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    The lucky one(2012)
    Филм базиран на роман на Николас Спаркс, и нели веќе ви е познато дека се работи за романтична приказна.Морам да признаам дека не ми беше cheesy, и некако помалку клише, се зачудив што всушност ми се допадна.И морам да признаам дека глумата на Зек Ефрон во филмов беше на завидно ниво.8/10

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Aries9

Aries9 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    43
    MAGIC MIKE
    Нема некоја посебна прича у филмов,ама за плакнење очи супер е :D

12. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Она што може да се очекува од некогашниот БОРАТ.........напати глупави сцени ....но ќе си опушто човек мускули 5-10

Прикачени фајлови:

• 13447124591.jpg
      13447124591.jpg
      Големина на фајлот:
      25 KB
      Прегледи:
      289
  13. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    Boy Toy 2011
    Никакви импресии, едно исто се дешава цел филм.
    П.с. ни дечкото не е згоден!
    Иста оценка како ИМДб, 5-10.

14. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The Tall Man

Од кога немав гледано филм, како мерачки си се наместив, си го одбрав овој после милион фалења што му удрија и ... ништо посебно. :|
    Почетокот е предобар, акција, случувања од самиот почеток. После во средината се случува обрт на настаните, и ај уште е ок да се каже.
    И на крај веќе кога ќе се сфати што е всушност поентата, филмов губи на вредност. Барем кај мене.
    Од што цело време толку се е неизвесно и не се знае ништо, дури досадно станува.
    На моменти страшно ми се приспиваше.
    Далеку од лош, но далеку и од воодушевување.

http://www.imdb.com/title/tt1658837/

И морам да искоментирам, стварно не ми е јасно како може The Cabin In The Woods да не ви се свиѓа. Барем на оние љубители на хорори.

15. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Friday the 13th Part VIII: Jason Takes Manhattan
    Стар хорор филм за пеколот што се крие зад маската за хокеј, не верувам дека има некој што не го гледал.

16. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    The Deep Blue See
    Љубовен триаголник помежу двајца мажи и една жена. Очекував повеќе од ваков филм, млитава и жилава глума во сцени каде требаше многу повеќе емоции.

Safe
    Акционен филм, повеќе страни се борат да го откријат кодот на сефот во кој има 30млн долари, а тие бројки ги знае напамет само едно мало интелигентно девојче и тука е Статхам да ја спаси, нели :D

360
    Повеќе животни приказни, а сите меѓусебно испреплетени. Ништо посебно.

Beyond
    Група детективи се обидуваат да пронајдат киднапирано девојче. Напнато, баш како што и треба за ваков филм.

Hemingway & Gellhorn
    Прикажана е романсата помеќу Хемингвеј и Марта Гелхорн која била новинарка за време на Втората Светска Војна и негова инспирација за За кого бијат камбаните. Ми се допадна иако трае дури 2ипол саати.

The Merchant of Venice
    Басанио бара долг од својот пријател за да може да се ожени, а тој пак се задолжува кај Евреин. Доколку не ги врати дупло во предвидениот рок, треба да врати со живо месо од своето тело.

17. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    The Hunger Games (2012)

Мислам уште јас го немав гледано. Што можам да кажам? Веќе се е кажано.
    Немав појма ни кој глуми, ни за што се работи, но едно знаев, а тоа е дека нема да ме разочара, и не ме разочара. Одличен филм, глумци, глума, костимографија, ефекти, ама апсолутно перфектен е.
    Неизвесност до самиот крај, постојано бев на штрек и со подзината уста.
    Феноменален филм, немам зборови мора да се гледа. :)

Да не барам влакно во јајце но единственото во што бев разочарана е
    крајот.
    Кога им кажаа, се поништува одлуката за да има двајца победници и дека ќе мора да има само еден. И овие двајцава нели сакаа да се убијат, и одма се слуша стооп стој стој, пу пу не важи, ќе има двајца победници... Е ај.. како си го смени мислењето.. Во рок од 5 секунди се реши проблемот..тоа малце глупо беше, али нема везе, филмот е неверојатен.

Препорачувам!!
    10/10

Тhe Dictator (2012)

Е ќе си умрам. Од смеење и тоа! Одамна вака не сум се смеела и на филм и не на филм..значи филмот ROCKS!!! :rock: Цело време ваква бев :D устата ме здоболи од што ја држев насмеана :D
    Одличен филм, исмејување на политикава :lol: врв си е :D

Препорачувам!
    10/10

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  18. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    Snow White And The Hustman

Одличен филм. Прекрасна замисла и одлична изведба. Ми се допаѓаат сцените што ги вовеле и како ја претставиле приказната за Снежана на еден навистина поинаков начин.
    Морам да ја пофалам Шарлиз Терон, одлично и стоеше улогата на злобната маќеа и маестално го одглуми сето тоа.
    Крис Хемсфорт ми е толку талентиран, толку секси :$ , а и гласот му е... :x Ќе му ги изгледам сите филмови сега, за да го гледам повеќе на екранот :D .
    Единствена утка ми е Кристен Стјуарт. Толку непрофесионално се однесува. Ако сакаш да глумиш, мораш да се соживееш со ликот, да им ги доловиш чувствата на гледачите, како тебе навистина да ти се случува тоа. А не да изгледаш како да те разбудиле од спиење пред 5 минути. Толку површно ја одигра сцената каде што требаше да биде мила и фина со девојчето, и онаа каде што требаше да се насмевне (се смееш со очите, во тој момент треба да бидеш среќна). Кога подобро ќе размислам сите сцени ги изигра ептен површно и имав впечаток како да сака филмот да заврши што побрзо.
    Кристен според мене им е голема утка :Down: .

Додека пак целокупниот филм од мене добива 7/10, поради Кристен и тоа што имаше некои навистина спори, досадни и непотребни сцени.

Прикачени фајлови:

19. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.811
    Допаѓања:
    25.410
    Captivity
    Рандом женска и рандом маж се будат во еден подрум,сфаќаат дека се киднапирани,но не знаат ниту кој ги киднапирал,ниту зошто,ниту пак што се бара од нив.
    Филмов не е брутален, нема физички малтретирања и бизарности, повеќе е психолошка тортура.
    Но,како и да е, навистина солиден хорор/трилер, со акцент на второто.
    Крајот,предобар,обожавам такви краеви.

На calliope, Mermaid90 и Dulceee им се допаѓа ова.
  20. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    393
    Да не барам влакно во јајце но единственото во што бев разочарана е
    крајот.
    Кога им кажаа, се поништува одлуката за да има двајца победници и дека ќе мора да има само еден. И овие двајцава нели сакаа да се убијат, и одма се слуша стооп стој стој, пу пу не важи, ќе има двајца победници... Е ај.. како си го смени мислењето.. Во рок од 5 секунди се реши проблемот..тоа малце глупо беше, али нема везе, филмот е неверојатен.

Мора да има двајца победници, ако се убијат двајцата ќе му пропаднат игрите на претседателот и ќе се понижи пред цела држава. Читај ги книгите, ќе сфатиш ... :)

Winter's bone
    Филм за една сиромашна девојка која се грижи за мајка (психички болна), брат и и сестра и, и мора да направи се за да си ја задржи куќата која може да ја изгуби доколку татко и не се појави на суд.
    Ми го испофалија филмов, и на интернет има голем рејтинг, плус Џенифер Лоренс е главна улога (ја обожавам неа), ама искрено мене филмов не ми беше многу интересен.
    6/10

Прикачени фајлови:

• winters-bone.jpg
      winters-bone.jpg
      Големина на фајлот:
      105,4 KB
      Прегледи:
      267