Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Pirates of the caribbean-on stranger tides
    Филмов ми е секогаш забавен, сакам treasure finding филмови и сакам кога Џони изиграва лудак. Не им праам многу разлика, кој дел е подобар од кој, не се нешто незаборавни филмови, ама се лесни, забавни и релаксирачки.

2. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Го видов по темава, па викам ај да го изгледам и јас The Dictator прееска.
    Лајт филмче. Реално исмевање на општеството, за жал потковано со типичен дебилно-амерички хумор, на кој верувам дека човек се смее од што е дебилен, а не смешен. И поради Саша!
    Саша за мене секогаш ќе биде Борат, мада маестрално ги одигрува сите вакви улоги, секоја чест.
    Ем глуп, ем егоист, ем саркастичен в крај. :lol:
    Не ми беше екстремно нешто, ама имаше сцени што ми измамија насмевка. Посебно тие статуите во позадина што се провлекуваа од него и рандом жени кај што се фатени за гениталии. :rofl:
    И сцената кај што го тепаше таа со цицките. :D
    Не е лошо за тепање време, со (послаба) 7ца ќе пројде.

Втор за денеска - Mr.Brooks (2007)
    Е, ова е веќе филм!
    Случајно го најдов на една страна и веднаш ми привлече внимание.
    Не се покајав. Сум требала поодамна да го најдам.
    Мелем актерска екипа и солидна глума.
    Ерл Брукс е бизнисмен и фамилијарен човек кој е посветен на својата кариера и фамилијата.
    Навидум, во неговиот живот работите се перфектни.
    Освен една работа - тој е патолошки лажго кој има нескротливо алтер-его кое го тера да убива.
    Испревртено, мрачно, интригантно. Деми Мур, која не ја варев премногу, ми стана симпатична баш поради оваа улога. Убаво се снашла.
    Солидно сработено 9/10

На rossonerka и Trendafilka им се допаѓа ова.
  3. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    Dark shadows

0/10 ... не ми се верува како Џони Деп прифатил улога во ваков глупав филм, па и вотр дел сигурно ќе има. Не го препорачувам, никако :shake:

4. Tantica

Tantica Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    24
    Real Steel
    мене лично ми се допадна филмот, можеби поради фактот што Хју Џекман е во главната улога дејството е сместено негде во иднината, каде повеќе не постои боксот како спорт меѓу луѓето, туку тоа го превземаат роботите... филмот ја обработува љубовта помеѓу татко и син и врската која се оформува, борејќи се заедно против првокласните роботи со својот Дроид од отпадот АТОМ :) Во филмот глуми и Кејт од Лост (не знам како и е вистинско име)
    оценка 9/10

5. sadangel

sadangel Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2010
    Пораки:
    983
    Допаѓања:
    782
    1. Just Friends - одлична комедија, одамна не сум се насмеала така
    Содржински се работи за еден лузер од средношколските денови кои се враќа во родното место по 10 години но овојпат како маж која секоја девојка би го посакала. Се обидува да ја освои неговата непреболена љубов од средно која му била тогаш и најдобра пријателка.
    9/10

2. Wild Things - многу заплеткан филм кој ќе ве држи во неизвесност до самиот крај. Се започнува со тоа кога школскиот советник кој е многу згоден и околу кој се вртат многу девојки ќе биде обвинет за силување на 2 ученички...
    8/10

Прикачени фајлови:

6. Amore

Amore Истакнат член

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    76
    The Vow

Млад брачен пар има сообраќајна несреќа во која жената го губи сеќавањето во последните 5 години, баш кога се запознале со сопругот. Била скарана со семејството и нејзините ја користат ситуацијата да ја вратат дома. Го среќава и нејзиниот свршеник, кого го оставила пред свадбата, но во нејзината глава таа сеуште е со него. Нејзиниот сопруг ќе се обиде да и помогне, но нема да успее. Таа ќе побара од него да ја остави. Со текот на времето ќе и се врати љубовта која ја чувствувала за него и на крај ќе се обидат повторно да бидат заедно иако нејзе нема да и се врати меморијата.

Инаку филмот е напишан според вистинска приказна.

7. linguaragazza

linguaragazza Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    216
    What's your number ?

http://www.imdb.com/title/tt0770703/

Не е лош филмот,онака за тепање време.Мислам дека е еден од оние филмови кои ни укажува дека бившите со причина се бивши.Ми се допадна станот на девојката,а морам да речам дека и комшијата не е лош. :wasntme:

7/10

8. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748

http://www.youtube.com/watch?v=efNzhEKm ... r_embedded

Филм за потрагата по вечен живот, во која времето е буквално пари.

Содржина: Секој човек на земјата во левата рака има вградено имплант за време, кој се активира на 25-годишна возраст. Тогаш, човечката раса престанува физички да старее. Во имплантот има секунди за само уште една година живот, после која, секој мора да го заработи времето (животот). Во моментот кога ќе истече и последната секунда, животот завршува. Кредитните картички и парите не постојат, сè се мери и купува со време, а општеството е поделено на временски зони. Сиромашните живеат во гето во Дејтон, каде секој ден е борба за опстанок. Таму луѓето се во безнадежна трка со времето. Богатите пак, живеат во современ и екстремно луксузен град наречен Њу Гринич и располагаат со векови.

Приказната се врти околу 28-годишниот Вил Салас (Џастин Тимберлејк), кој едвај го заработува времето. Живее со неговата мајка (Оливија Вајлд) во сиромашното гето и работи тешка физичка работа. Спиењето за луѓето во оваа временска зона е вистински луксуз. Улиците се преполни со мртви тела, кои не успеале да заработат доволно минути за да го преживеат денот. Настаните добиваат малку поинаков тек, кога Вил една вечер ќе му го спаси животот на богатиот Хенри Хамилтон (Мет Бомер), кој јавно ќе се луксузира со скапоценото време, во бар во сиромашниот Дејтон. За возврат добива многу, шанса да ја напушти временската зона и да ги смени работите… По тој пат Вил нема да чекори сам, туку во друштво на преубавата Силвија Вејс (Аманда Сејфрид).

10/10

На Sanniii, Hellen, Vikica.cuci и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    What to Expect When You're Expecting (2012)
    Само што го изгледав, и морам да го пофалам, интересна комедија која ќе ве доведе до знаење дека бебето е најубаво нешто на светот. Мислам и семејството.
    Актерска екипа- :rock: Браво! Џеј Ло во ист филм со Камерон Диаз и Елизабет Бенгс, priceless.
    Морам да искоментирам, најслатко ми беше посвојувањето, се наежив на тој дел.
    И да,жал ми падна и за тоа девојчето што го изгуби бебето.... :(
    Препорачувам- 9-10 :)

На Hellen, Siksi и DigY им се допаѓа ова.
  10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Исто :)

11. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    That`s my boy

Сериозно ретардиран филм, незнам кој му ги финансира последниве филмови на Аdam Sandler, ниту се смешни, ниту интересни- катастрофа е филмов. :puke:

Гледам во глумциве James Caan, Susan Sarandon и си викам ај кога овие двајца се нафатиле да глумаат во филмов ваљда е подобар од последниве срања во кој главна улога ја има Adam Sandler, мене ме фати срам за глумциве што глумеа во филмов.
    Ретардиран, имбесилен не можам да опишам со зборови колку е дебилен филмот :x
    Оценка
    -100/10 :Down: :Down: :Down:

12. monni.t

monni.t Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    207
    She's the man

Тинејџерски филм за опуштање. Се работи за една девојка, која за да игра фудбал се преправа дека е нејзиниот брат. Но ќе се заљуби во нејзиниот цимер ( кој мисли дека таа е машко нели ). И така натаму, и така натаму.
    8/10

Прикачени фајлови:

• shes-the-man.jpg
      shes-the-man.jpg
      Големина на фајлот:
      44,6 KB
      Прегледи:
      354
  13. M.a.r.i.l.y.n

M.a.r.i.l.y.n Популарен член

Се зачлени на:
    24 јануари 2011
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    722
    A Walk To Remember

Вчера го гледав филмов по втор пат и за прв пат плачев на него. Досега никогаш немам плачено на ниту еден филм.
    Ова е дефинитивно меѓу моите топ 3, заедно со Титаник. Филм што можам да го гледам секој ден, а да не ми се здосади.
    Еве и денес си го пуштив пак, и пак се соживеав со приказната.
    Актерската екипа предобро го претставува сето тоа, да ти е мерак да ги гледаш.
    И по ова засекогаш ќе мечтаам за ваква љубов, што ретко се случува. Можеби јас ќе бидам една во милион :wasntme: .

10000/10

Прикачени фајлови:

14. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870

The Hunger Games
    Синоќа го изгледав и навистина ми се допадна.Ги имам читано книгите и прекрасни се.Актерската екипа и ефектите им се одлични.Единствено што не ми се допадна во филмот е тоа што емоциите не се доловени како во книгите.
    8/10

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258

Конечно, и јас да го изгледам овој филм што многумина го фалеа. И, можам да кажам дека ми остави добар впечаток, интересно филмче со тажен крај. Сите љубители на романтични филмови вреди да го погледнат. :) Инаку, да додадам - главниот глумец, си е прича за себе. :P :inlove:

10/10

16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    The Tall Man

Да бидам искрена филмот ми се допадна. :)
    Напнат, возбудлив и одржува внимание.
    Првата половина од филмот е посебно добра, се меша хорор со трилер и (навидум) фантазија.
    Испомешани чувства и мисли, да не знае човек што да размислува. Кој е негативецот, а кој жртвата?
    Не ја сакам Џесика Биел, ама глумата ѝ е фантастична. Многу е талентирана девојката, кој сака нека рече.
    А во филмот погодена, онака природна без грам шминка, а допадлива.
    Приказната на крајот излегува сосем "обична", па можеби многумина се разочаруваат, ама мене ми беше потресно, и некако... реално.
    Мислам, добра лекција за сите лоши родители.
    Го препорачувам, најмногу заради интересниот пресврт. Втората половина од филмот преоѓа во типична драма и уште толку ми се допадна таа симбиоза и замисла на режисерот.
    7.5/10

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Sleepless in Seattle

По мојава пауза од филмови, конечно да погледнам некој добар. :D
    Постар е филмов, сигурно повеќето го имате гледано, нема потреба да пишувам што и како се случува. :D

Ми се допаѓаат Том Хенкс и Мег Рајан ко пар. Онака, си се надополнуваат.
    Детето беше многу интересно. :D

Прекрасен романтичен филм.

10/10

Прикачени фајлови:

18. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Think Like a Man (2012)
    По издавањето на книгата Act like a lady, think like a man, жените почнуваат да живеат според правилата во неа и да поставуваат нови правила и принципи во машко-женските односи. Кога мажите ќе сакаат да го превземат водството, ќе сфатат дека играњето според правилата на жените воопшто не било лошо, напротив им оди во корист. На крај, нормално нели, жените го добиваат тоа што го сакаат. Happy end. :D
    Филмот е женски, мислам очигледно. Но интересен е, има доста смешни моменти, башка симпатични глумци и ќе ве остави во пријатно расположение.

8/10 затоа што сакам да гледам како жените на крајот, секогаш се во право :D

19. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Романтична комедија-интересно филмче за опуштање,на моменти ми беше и досаден бидејки многу трае (2ч.),но во секој случај може да се погледне.
    7/10

20. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    The hottie & the nottie

http://www.imdb.com/title/tt0804492/
    Долго време го барав да го гледам и конечно го најдов.Баш како што и го замислував интересен филм, има доста смешни сцени.Препорака:Не јадете додека го гледате филмот бидејќи има и некои гадни сцени!
    Кратка содржина-Парис Хилтон е убава и секси девојка , а нејзината пријателка е грдата.Поради тоа што нејзината пријателка не можела да си фати дечко и таа се одлучува да нема се додека и нејзината грда пријателка не си фати дечко.Е сега доста од мене погледнете го сами!Препорачувам.