Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Џони Деп има изјавено дека не би одбил Тим Бартон па макар и тоа била најглупавата улога на цел свет. На него му ја должел кариерата

На LaBella му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pirana

Pirana Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2012
    Пораки:
    612
    Допаѓања:
    1.507
    Hellraiser: Inferno

Inferno, петтиот дел од Hellraiser филмовите, кои што спаѓаат во психолошки трилери. Се работи за сериски убиец, интересна приказна за поврзаноста на една коцка со криминалот, да не откривам повеќе детали, мене ми се допадна и го препорачувам. Снимен е 2000 година, прилично стар, доколку има некој што не го гледал, а сака психолошки трилери со голема доза на напнатост и брутални сцени, неизвесност до крај, препорачувам да го погледне. :up:

На MandyLane му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Refused

Refused Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    32
    Denzel Washington e прекрасен актер. Инаку филмот е добра акција, онака, ме држеше будна. Препорачувам
    Оцена 8/10

Прикачени фајлови:

4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    The wife he met online

Стандард трилер, каде се заљубуваат се земаат ... по некој период излегуваат мрачните тајни на едниот партнер. 7/10

The door

Малку поинаква приказна. Не е лош, Хелен Мирен како и секогаш во нејзините специфични улоги, солидна ... 7.5/10

5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Мене па Dark Shadows не ми беше толку лош.
    Секако, Џони Деп а богами и Мишел Фајфер имаат далеку подобри филмови.

Од аспект на ефекти и доловени сцени, филмот е одличен. И би го гледала и на 3D.
    Приказната не беше баш таква каква што очекував, првично бев збунета околу жанрот. Првите сцени ми личеа на некој језив хорор, после продолжи како комедија, а класифициран е како фантазија.
    Швркнат филм е во секој случај :)

А со оглед на тоа како заврши, не би ми било чудно да направат втор дел :)

На DzingrlakaDzikica му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.369
    Say Anything(1989)
    Коа ќе го прочитам некаде Џон Кјузак одма ме асоцира на романтичност.Постар филм, со предобри сцени, и ептен си ги сакам постарите филмови, пошо некако по реално ми е доловено се.Висока оценка има на идмб, истата би му ја дала и јас.7/10

7. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    The Other End of the Line

Не е лош филмов, има интересни моменти али на моменти и станува малку досаден. Интересна приказна има како и да е :)

What to Expect When You're Expecting

Мене ми се допадна филмов, иако нема баш некоја добра оценка на IMDb. Интересна и слатка приказна, филм во кој има повеќе познати актери :)

8. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    The Expendables 2
    http://www.imdb.com/title/tt1764651/
    За мене подобар од првиот дел, за дечко ми првиот дел бил подобар. :)
    Глобално земено фина акција со перфектни глумци.
    А да бил филмов со друга екипа, гледаноста би била никаква реални да сме :)
    Тешко е да направиш добар филм со дузина ѕвезди, од овој тип на филмови само пријателчињата на Оушн единаесетмината и пред се тринаесетмината ми беа филмови со ѕвезди кои имаат одлична приказна и филм кој навистина вреди.
    Некако Платенициве ни двата дела не ме воодушевија, фини акции, ама натинг спешл.
    Но сепак Сталоне, Џејсон, Жан Клод, Брус Вилис, Шварценегер па уште доаѓа и Чак Норис и тука веќе приказната не е ни потребна ќе помислиш :) Ми се допаѓаше хуморот, посебно делот со Чак Норис и неговото појавување паднав од смеа. И нормално Шварценегер и неговото "I'll be back" :rofl:
    Фино, оценка глобална со се глумците 8че, без глумците под 5ка :)
    Како и да е и 10 продолженија да има од филмот и сите да се со потпросечна приказна јас пак би ги гледала, како љубител на акциониве филмови оваа филмска екипа е и повеќе од совршена, ова се хероите уште од нашето детство, сме пораснале со овие филмови.
    Како да не ги сакаш овие ѕвезди ... :)
    Кој сака акции неможе а да не ги гледа овие Платеници.

На lepotickata, ludoto19 и JuLleE им се допаѓа ова.
  9. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    8-10 :)

Прикачени фајлови:

10. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748

Beastly е романтично-фантастична драма, базирана на книгата "Убавицата и Ѕверот". Во филмот всушност е прераскажана приказната за Убавицата и Ѕверот.
    Дејството се одвива во Њу Јорк.

7/10

11. antonina

antonina Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2011
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    809
    Hachi: A Dog's Tale
    Филмот е базиран на вистинска приказна, Hachi е филм за лојалноста и верноста. Richard Gere ја има повеќе од одлично одиграно улогата. Можам да кажам само колку и да имате камено срце неизбежни се солзите во текот филмот. Прекрасна приказна со тажен но реален крај. Доколку го немате гледано ви го препорачувам. И за крај љубете ги и никогаш не се откажувајте од нив, за нив вие сте единствени!

Тука можете да ја прочитате вистинската приказна: http://en.wikipedia.org/wiki/Hachik%C5%8D ;(

10/10.

На Hipica и Miss-Angie92 им се допаѓа ова.
  12. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    Истиот го гледав и јас сега на Едо :)
    го препорачувам и давам иста оцена

На antonina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Ri¢hie Ri¢h (1994)
    http://www.imdb.com/title/tt0110989/
    Каков може да биде филмот со Калкин? :D
    И јас се чудам, како го немав гледано до сега. Филмот нема промашај.
    Прв филм на кој не му кликнав пауза. Обично кога гледам филм, 10тина пати кликам пауза.
    Кој го нема гледано, нека не го пропушта. ^_^

На Adi888, Hipica, Miss-Angie92 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Си имам нова најдобра другарка :wasntme:
    Silk
    Мајкл Пит ми е глумец што стално го замислувам во некои чудни психо улоги, каков во Убиство по броеви и Сонувачи. Неговава фаца во такви филмови комплетно ми се вклопува. Во филмов не толку многу. Имаше отсуство на изразни емоции, да му се покажува што чувствува, некако...не го даде тоа што требаше. Ни во страста, ни во љубењето, ни во тагата. Од друга страна пак, на Кеира тотално и лежат вакви улоги и одлично си ја заврши работата. Она што не ми се сфиѓаше, е тоа дека на човециве, ништо среќно, освен пари, не им се случи...

На DzingrlakaDzikica му/ѝ се допаѓа ова.
  15. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    Last Night

You can be happy, and still be tempted. If you had a second chance with the one that got away.
    Would you take it? Are you stronger than your desires?
    In a single night.. Anything can happen.

Реална драма која за момент го доведува бранчиот пар во искушение.
    Кризата во која се наоѓаат до што може да ги доведе. И двајцата сакајќи да одолеат на искушението, паѓаат под влијанието на личности кои ги привлекуваат и го прекршуваат заветот кој го дале.
    На овој или оној начин.

Љубовта може да боли тајно. Сакајќи ја бесценето личноста која пред сите закони кажала дека ќе биде до него, сепак во своите мисли измачувањата се претешки.
    Сурова реалност прикажана на филмското платно.
    А последната сцена мислам дека беше најдобрата и онаа во којашто зборовите беа излишни.

Јас му давам чиста 10ка, заедно со Closer.

На mila89, igreeneyes и L-enna им се допаѓа ова.
  16. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.812
    Допаѓања:
    25.416
    Јас повторно го гледав овој, со тоа што овој пат ја гледав нецензурираната верзија, и ништо од напишаново не важи.
    Ова е сосема нов филм, буквално.
    Бруталности на велико...
    Двата ми се допаднаа исто, и овој имаше интересен крај, поинаков од онаа цензурираната верзија...

17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Taking Woodstock
    Во филмов нема да го видите концертот, нема да ги видите Џими Х. и Џенис Џоплин ниту ќе слушнете нешто од нив. Филмов се базира на приказната на Елиот Тибер, локален дечко, кој за да ги спаси своите од долгот, ќе го повика Вудсток тимот да го одржи концертот во Вајт Лејк, Бетел. Настаните пред и за време на концертот, мн хипици, мн љубов, дроги, некои комични моменти, самооткривање, добра музика во позадина... Мене ми се допадна, оцена 8/10
    И побогу, да ти се дешава Вудсток во комшии и да не стигнеш на концертот! |(

18. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    The Little Rascals (1994)
    8/10

На Hipica, Hkikica и Refused им се допаѓа ова.
  19. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Glee: The 3D Concert Movie

Филмот е сличен малку на серијата, на сите обожаватели на Гли ќе им се допадне. Главни улоги се децата, на кои серијата им го сменила животот на различни начини. Многу луѓе споделуваат искуства и совети, ситуации во кои се чувствувале непријатно, но следејќи ги постапките на некои од серијата, се извлекле или си помогнале себеси, го надминале проблемот. Прекрасен филм, цел час и половина го гледав со насмевка на лицето. Покрај искуствата, пеат песни како концерт. Одлични изведби, ме воодушевија, па си потпевнував со нив. 10/10
    :sun: :sun:

На Tantica му/ѝ се допаѓа ова.
  20. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Wall E

Филмот е супер,просто се изнасмеав.Иако е анимиран ми се допадна.Препорачувам ;)
    9/10