Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    2романтични комедии од КОрејски производ
    Seducing Mr. Perfect
    [​IMG]Класика за една девојка која се залјубова во својот схеф ..а истиот и помага за да разбере каква е љубовта и какви се врските и каде е нејзината грешка...
    доста смешки и мнн убав глумец од пола Ирско / Корејско потекло ...
    8/10 е мојата оценка
    Why have I been dumped three times now?

Because you don’t know the rules.

Rules?

Rules of the game.

Love isn’t like playing Starcraft, you know.

Yes, it is. It’s actually a game that requires even greater precision and planning. A game of power. Manipulations of emotions to control the mind… That’s the game. Love is a game. It’s a game where the one who displays affection first, gives up total control and goes around like a dog on a collar.”

My Girlfriend Is An Agent
    двојка која незнаат за себе дека се полициски агенти и секако глупостите кои ги прават со тоа што се лажат постојано и секако начинот на кој дознаваат за истото.
    8/10

2. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Mamma Mia! (2008)

James Bond, Eric Selvig и King George VI. Еден од овие тројца е татко на Cosette, која е ќерка на Margaret Thatcher. Исто така Howard Stark и е вереник на Cosette. Сето ова додека ја слушам ABBA во позадина. Јако. :D

Не.. се отепав од смеење. Интересен ми беше а јас обично не сакам многу да гледам мјузикли. Единствен што ми се допадна беше Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street, а овој е втор и покрај тоа што актерките ми делуваа како да се на некои апчиња. :D

Meryl Streep. :inlove:

★ ★ ★ ★ ☆

Almost peed my pants when I saw this.. :rofl: :rofl:

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    So I Married an Axe Murderer
    Чарли е поет од Сан Франциско кој се плаши од озбилни врски. Штом почувствува дека една врска станува премногу озбилна веднаш ја бара најбизарната можна причина да ја прекине врската, почнувајќи од тоа дека девојка му е клептоманка, па мафијашка, па дури и дека мирисала на говедска супа. Кога ја запознава Хариет решава дека нема да биде параноичен и ќе даде се од себе да успее врската.
    Релаксирачко филмче, романтична комедија која не може да се најде во денешно време. Како што не се чувтвував добро, баш успеа да ме релаксира.
    Оценка 10
    Ах, и насловната песна,
    http://www.youtube.com/watch?v=-qwq6hQ9 ... re=related

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.012
    Допаѓања:
    81.347
    Тед
    Како прво - се згазив од смеење. :D
    Како второ - не ме воодушеви којзнае колку, ама беше подобар од Хорибл босес на пример.
    Му давам солидна седум иполка, не заради воодушевувачката приказна, ами онака за лабавите смешки.
    Убава порака носи филмот, ама очекував многу повеќе, во глава ми се моташе некоја уау приказна, ама сума-сумарум - не е лош за тепање време. :)
    И да, би го изгушкала медово, многу ми беше кјут. :$

5. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    А каде можам да го гледам филмов нешто линкче?

6. Mracna

Mracna Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    127
    http://www.filmovizija.com/strani-film/ ... 17c62.html

На cecilia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.258
    Допаѓања:
    43.794

Го гледав во бус, на релација Ријека - Загреб. Напнат, динамичен, ми се допадна. Трае доволно колку што треба. Идејата дека Американците го спасуваат светот, сепак е тука, иако главната фабула е руска шпионажа и како всушност, голем дел од ЦИА агентите се политички платеници. Главно, возбудлив филм.

Предолг, и не ми задржа внимание! Можеби бев уморна, па само бледуњаво зјапав во Кристијан Бејл. Првиот саат од филмот го изгледав, ме фасцинираше филмскиот кадар и стално имам професионална деформација, гледам behind the scene, трејлерот и начинот на кој се фаќани одредени агли. Приказната и без тоа веќе ја преџвакав од слушање од другите. Глумата, одлична.

8. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Transformers 1
    10/10

Прејак! Како не сум го изгледала порано? :headbang: :$ Музиката е преубава, навистина ми одземаше здив! Глумата, репликите и самата идеја и реализација беа врв!
    П.с. И јас сакам bumblebee
    Омилен цитат: Optimus Prime: "Freedom is the right of all sentient beings."
    ___
    the talented mr ripley 8/10
    Matt Damon во улога на преварант зад невина насмевка и поглед. Ме изненади со ваквата улога.
    Трилер, крими и драма во едно.
    __
    good will hunting 7/10
    Пораката на филмов е: биди благодарен она што го имаш и искористувај го правилно. Некои луѓе се‘ би дале да го имаат она што ти го имаш, а ти го гледаш како ништо.
    __
    Man on the moon

Снимен според вистинска приказна, посветен на Andy Kaufman, чуден и ексцентричен комедијант. Навистина чуден смисол на хумор, постојано ќе бидете изненадени! Мора да го гледате, филмот е навистина култен.

На Saya му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.847

What to expect when you're expecting

Демек комедија, ама мене ич не ми беше смешен. 6/10

You, Me and Dupree

На штотуку венчана двојка на гости им доаѓа кумот, но излегува дека ќе остане на подолго. Се инасмеав со филмов. 8/10

10. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
  11. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Pariah (2011)
    Првите 5-10 минути сакав да го исклучам, ми беа грозни песните и мислев ќе се врти околу гето и забави, ко во повеќето филмови со црнци, ама како течеше понатака, ми стануваше поинтересно.
    Мех, стереотипи.
    Ми се допадна што не обработува теми за животот во гето, дроги, насилства итн што се типични за црнците во секој филм, туку напротив, се работи за (somewhat) нормална фамилија со свои подеми и падови, образовен систем, прифаќање на разлики итн.
    Алика/Ли, е девојче на свои 17 години кое се бори со околината поради својата сексуална определба.
    Судења, префрлања, недоразбирања, (не)поддршка, пријателство, љубов, од сѐ по нешто.
    Ми се допаѓа што се задржува на психата на младите, тоа како тие го гледаат светот низ таа своја призма и какви мерки бираат да се изборат и докажат кои се и што се.
    Убаво склопена драма. Секоја чест на девојката како успева да личи и на машко и на женско по потреба. Унисекс фаца. :D
    Не знам, мене ми беше освежувачки. 8/10

12. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    A perfect getaway-акција,авантура,мистерија 8/10
    Препорачувам,одличен филм!

13. Refused

Refused Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    32
    Љубовно-семејна драма .Мене ми беше помалку здодевен ,ама темата ме раздрма-вмешување во бракот на трета особа и негово растурање

Оцена6/10

Прикачени фајлови:

14. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Minority report

Само мене не ми бил гледан филмов од цел форум, тоа гарант. :D
    Штом дури и дечко ми, што не е по филмовите го гледал, можам да замислам за останатите. :D

Сакам акции, тепачки, такви работи, али научни филмови не преферирам. Ова беше ко некој спој од двете, одличен филм, сепак не нешто спектакуларно.

8/10

Прикачени фајлови:

15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    El juego del ahorcado

Со Клара Лаго. Девојката која глуми во Тенго Ганас Де Ти. Ова ми е трет филм што го гледам со неа и дефинитивно девојчево си го бива за глума.
    Прекрасна љубовна драма. Препорачувам 10/10

16. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    The Perfect Man (2005)
    http://www.imdb.com/title/tt0380623/
    Филмот е добар. Малкуцка досаден.
    Ама смешен на моменти. Со Џими од „Да душо“. Со фацата од „Сексот и градот“.
    И уште некои.. Малце е и тинејџерски.. Добра поука се извлекува.
    Ми се допадна. И тоа би било, тоа. :)

17. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Trust the man

Верувај му на човекот, овај на мажот ти, дечко ти ... Фантазии во боја! :D

Тој ликот на Дејвид Духовни, толку ме иритираше, го мразев, цел филм! На 40 год. го фаќа човекот средовечна криза, па ајде, нема што да правам, ќе ја изневерувам жена ми, оти сум се изгубил. Бог да чува! Таа жена му пак, ништо поарно, многу млака и попустлива особа.
    Другиот пар беа нешто поарни за нијанса, али и они цели откачени.

Се на се, вакви филмови ме нервираат и ме вадат од кожа. Не сакам кога гледам ни на филм како се изневеруваат и си набиваат рогови. :^)

5/10

Прикачени фајлови:

• ttm.jpg
      ttm.jpg
      Големина на фајлот:
      106,2 KB
      Прегледи:
      183
  18. Tantica

Tantica Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    24
    Дечките од постерот се стриптизери, и приказната се врти околу нив....приказната мене искрено ми беше малце глупавка, ама денсањето на дечките помогна :)
    Филмов се на се би го рангирала 4/10 за приказната и 10/10 за екипата и нивните атрибути :)

Прикачени фајлови:

• magic-contest.jpg
      magic-contest.jpg
      Големина на фајлот:
      66,9 KB
      Прегледи:
      476
    На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Dark Shadows

Комедија, од пошироки размери. Во исти кош со Алиса во Земјата на чудата. Ги владее Деп овие филмски простори.

3 metros sobre el cielo

[​IMG] :wasntme:

Додека ве следев каква фама кренавте околу филмот, на некого дури и во опсесија му премина, ми одмили желбата да погледнам љубовна/европска/современа драма.

Трогателен, особено за некој што поминал низ нешто слично.

Run Lola, Run

Многу забеган филм. Ептен.
    Лола го претрчува цел филм за да го спаси животот на момчето.

20. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    A Mighty Heart (2007)
    Потресна драма. :x
    Базиран на вистинска приказна за киднапирањето на Даниел Прл (Вол Стрит журналист) во Пакистан во 2002 година, борбата и надежта на неговата бремена сопруга Мериен да го врати својот сопруг и иден татко дома, жив и здрав. А, ќе успее ли?
    Не знам, ама јас се осеќам малце како потресена.
    Секоја чест на Џоли, прекрасна е, па кој што сака нека каже. 9/10

На karmenka и 1209 им се допаѓа ова.