Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110

Одушевена сум од филмот, одамна го имам симнато и се го одлагав ...

2. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483

3D во Милениум. Ефектите се лудница, предобар филм ! 100/10

3. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Оф топик!

Пишувајте ги имињата на филмовите, сликите не излегуваат!

На vaga95, sanjalica, Elennaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. TheaEsposito

TheaEsposito Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    2.004
    Допаѓања:
    2.462
    Сеќавањата на Ана Франк.
    Се потресов. ;(
    Тажна приказна за еврејско семејство за време на Втората Светска Војна и Холокаустот. Ана и нејзиното семејство ги водат во најстрашниот логор Аушвиц. Прикажан е животот на евреите во тој логор.

5. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Pretty Woman
    http://www.imdb.com/title/tt0100405/
    Бајковит, нереален, филмов е само за да те стави во депресија.Како можеше една проститука да си најде милионер а јас не можам, е тоа ќе ти остане во мозок. :D
    Мислам класика, нема кој не го гледал, а посебен шмек му даваат и 90тите, ама ако сте во депресија не го гледајте, ќе ве стави во поголема. :D

6. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.044
    Допаѓања:
    1.094
    Marie Antoinette

Уште едно филмче за минативе владетелки, убаво филмче, на моменти стануваше монотоно, но добро е. После филмов отворив на Википедиа да ја прочитам убаво историјата на кралицава и ми се дополни сликата :)
    7/10

7. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Magic Mike
    Го гледав само ради разголените мажи, ама и нив ги немаше доволно. Приказната ми беше ептен глупава, а девојката која ја покрена целата промена, чудо едно, само со молчење успеа (незнам дали ги мрзело да напишат некој дијалог за неа)

Bachelorette
    Премн. дрога како за еден женски филм за моминска вечер, премногу машки изрази и пцовки од образовани жени. Стандард причата, некој ќе ја зае*е работата па цел филм се обидуваат да ја оправат.

Flypaper
    Солиден филм, некои веќе видени смешки, добри ликови, заплет, загатки... Во секој случај нема штета да се погледне. Патрик Демпси е ептен сладок и напорен, крајот предвидлив.

8. babymama

babymama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    437
    Допаѓања:
    228
    Dark shadows.

супер филм, не сакам да раскажувам, мора да го гледате!!!

9. EmGreen

EmGreen Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    189
    Brave

Мередит е млада девојка чии родители сакаат да стане достоинствена принцеза и да се омажи за некој од синовите од останатите три кралства/племиња/заборавившто. Девојката се опира и сака сама да одлучува за својата иднина па со цел да ги одврати родителите од таа намера на мајка и и подметнува "волшебно" колаче која ќе ја претвори во... друга.. :)

Класична дизни приказна, супер реализирана. Ликовите се многу симпатични и има фина доза на хумор. Мене стварно ми се допадна.
    Сериозно како да им одолееш на ѓалолчињава

Prometheus

Тим истражувачи во време далеку од денес :) изведуваат истражувања низ универзумот каде ќе најдат остатоци од некој друг "живот" кој подоцна ќе откријат е причината поради која се појавил човечкиот род...
    Не е лош филмов иако не ми беше нешто нај нај пошто не сум љубител на научна фантастика. Не е залудно потрошено време плус има згоден глумец :D

oh honey... :inlove:

10. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    До каде оди падот на исфрустрираноста, жална вистина.
    Штотуку разведена слабопродуктивна писателка се враќа во родното место да го освојува бившиот, сега среќно оженет човек. Шарлиз Терон МАЕСТРАЛНО ја има донесено улогава.

http://www.imdb.com/title/tt1625346/

Прикачени фајлови:

11. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Tiny Furniture
    Comedy | Drama

Повеке драма отколку комедија за девојка која се враќа дома во Њујорк откако ке дипломира. На некој свој начин се обидува да се осамостои.

Мене лично ми се допадна филмчево бидејки го обожавам стилот на Лена Данхам. Според темата, мислам дека идејата за серијата Girls (http://www.imdb.com/title/tt1723816/) произлегува од тука. Инаку мајката и сестрата во филмот и се мајка и сестра навистина.

Прикачени фајлови:

12. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Уф, еден куп филмови изгледав викендов :D ама еден по еден ќе ги кажувам :wasntme:

За филмов чиста 10ка. :clap: Приказна за две сестри кои немаат ништо заедничко освен исти број на чевли. Меги ( Камерон Дијаз) се менува комплетно откако ќе отиде во посета на баба си која ја нема видено 20 години. Најубавиот филм кој го имам гледано :)

Интересен филм , се работи за ќерката на претседателот на Америка која сака да живее подалеку од очите на јавноста и да биде како сите останати тинејџери, романтично филмче, но мене не ми остави кој знае каков впечаток :)

Филмов сигурно повеќето го имате гледано, оние кои го немаат обавезно да го гледаат, преубав е, може да се извлечат некои поуки од него и пред се доста е смешен :D

13. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    The number 23

Интересна приказна, ме заинтригира и ни на момент не помислив да го прекинам. Мистерија, возбуливост со мииинимални делови на хорор :up:

На Shana и Elennaa им се допаѓа ова.
  14. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677
    Обожавам вакви филмови но на некои моменти ми беше и досаден ..Се работи за Војвотката Џорџија , нејзинот брак , живот и афера ...Одличен филм ...

Се изгазив од смеење од филмов.. :lol: Нема индиски филм без играње и пеење ама овде претерале и со ефекти , успорени моменти , научна фантастика движења ...ама барем убава приказна се провлекува и има убав крај :)

Колку го најавува , мислев дека ќе биде којзнае што ...Како и сите други филмови , каде има многу познати и не е баш многу интересен ..Онака колку да ви помине некоја досадна , врнежлива недела ..

15. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Fluke

По којзнае кој пат го фатив на телевизија. Топла приказна за кучето Флук кое се присетува дека во минатиот живот бил успешниот бизнисмен Томас. Го пронаоѓа своето семејство и сака да го казни човекот кој му бил пријател а мисли дека е виновен за неговата несреќа...
    Препорачувам. Едноставно не можеш а да не се убиеш од плачење на филмот ;( .

The Cabin in the Woods

Не знам зошто уопште си губам време на ваков тип хорори. Како и секогаш шаблон врз шаблон. Нема ама баш ништо страшно или непредвидливо во филмот. Глуп филм, не би го гледала пак.

16. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.797
    Lawless

Филмот е базиран на вистинска приказна за браќата Бондурант, кои за време на прохибицијата се бавеле со производство и продажба на moonshine.
    Дејствието е сместено некаде бога иза леџа, Вирџинија и го опишува судирот меѓу браќата и корумпиран полицаец, не може да помине ваков филм, во вакво време без гангстери и заокружена е приказната.

Tom Hardy во улогата на најстариот брат Форест за кого се верува дека е неуништив е најдоброто од целиот филм, цела улога му е body language, човек од малку зборови ама секој кажан вреди пари.
    Guy Pearce во улогата на корумпираниот садистички полицаец ми е најнов омилен негативец, фризурата му нешто нај creepy што сум видела :lol:
    Shia LaBeouf не е ни толку приметлив покрај другите одлични глумци, не е лош ама не е ни нешто посебно.

Филмот е брутален, насилен ама и такво било времето тогаш, одлична приказна која те тера да бидеш на страна на одметниците.

Само не можам да сфатам зошто е филмот ставен во вестерни, за мене вестерн е каубои и индијанци, не гангстери, полиција и одметници :?:

8/10 :up: :up:

17. m.a.f.i

m.a.f.i Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    180
    Синоќа гледав еден филм по препорака на другарка и луѓе ФИлмот е лудница...
    преубав филм, многу емоции, смеење, плачење..
    ех што сме спремни да направиме за љубов...
    мора да го гледате
    Кites (ЗМАЕВИ)
    Му нема рамен :* :* :*

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.791
    Prometheus

Приказна за група научници кои ја бараат смислата на постоењето, го бараат создателот и одговор на вечното прашање со која цел сме на земјата. Богаташ кој се плаши од смртта ја плаќа мисијата што ќе го одведе до планетата на која, наводно, живее создателот, за да стане бесмртен. Арно ама... кој ги создал луѓето, сака и да ги уништи.

Филмот имаше добар почеток, идејата ми се допадна. Ама отишле во погрешен правец и наместо да направат одличен sci-fi филм, направиле некој квази хорор од Ш класа, со приказна од типот на Alien и слични. Од мене 1/5, ма се мислев и дали да му ја оставам единицата да не му е многу. Собрале еден куп славни актери за кои, искрено, немам поим што виделе во сценариово. И гарантирано ќе има продолжение. Кога и како, не ме интересира, затоа што не планирам да го гледам, ако го има.

19. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886

Cекогаш ги гледам како прв пат, иако ми е стотти.
    Kако библија ми се, во однос на филмографија. :D

На Marie.m му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Colombiana

Откако на едно мало девојче по име Каталеја, ќе и бидат убиени родителите, таа оди да живее со нејзиниот чичко и станува сериски убиец кои ги убива сите што им направиле лошо на нејзините родители. Во меѓувреме средува и работи на нејзиниот чичко, кој не ја поддржува во нејзината мисија, бидејќи таа остава траг на жртвите. Исто така, има дечко, боље речено пријател за секс, кој некако ќе и ги збрчка работите.
    Одлична приказна, волку добар филм не памтам кога последен пат сум гледала. Го пуштив во 2 утрото, си мислев дека е досадна приказна и дека ќе заспијам брзо. Но не бев во право, со ширум отворени очи и забрзано дишење, силно биење на срцето, сум го следела секој нејзин чекор, секоја нејзина постапка. Зашто, како, што. Омилен тип на филм ми е, со главна улога женска - badass. Се испланирано, до секоја ситница - браво за режисерите и сите вклучени во филмов. Глумицата е погодок, каков поглед има само. Совршена за вакви улоги.
    10/10

На MandyLane и m.a.f.i им се допаѓа ова.