Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Pretty Woman
    Толку добар филм одамна немав гледано. Совршенство!! :)
    10/10.

2. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Филм за тоа како грдото пајче станува убавица, најпосакуваниот дечко во школото се заљубува во неа :wasntme: Интересен и смешен во секој случај. Препорачувам :up:

Филмов навидум делуваше мошне интересен али не било така |( има занимлива приказна ама многу ја имаат развлечено и затоа станува досаден. Се работи за двајца вереници кои заминуваат да живеат во Мичиген поради тоа што еден од нив наоѓа таму работа , и тука почнуваат нивните проблеми..

Се изнасмеав на филмов :rofl: Пре, пре убав, а и зачинет со малце еротика :$ :lol:

3. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Taken

Сто и една препорака добив за филмов и конечно се решив да го гледам. Богами вредеше. Поучен е и интересен. Незаменлив е делот кога девојчето по телефон му пренесува на татко си дека има киндапери во станот и се крие под кревет, потресно богами..се наежив.

4. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.361
    Допаѓања:
    103.061
    We Bought a Zoo
    Фантастичен филм, за еден маж со две деца кому сопругата му починала, вистинска семејна драма. Синот е малку проблематичен, ќерката е злато. По смртта на мајката купуваат куќа надвор од градот која покрај се има и зоолошка во својата околина. Сето семејно наследство го троши на зоолошката а кога ќе снема пари одеднаш пронаоѓа документи со наследство од жена му вредно неколку десетици илјади долари, тие пари ќе бидат доволни за да ја доврши зоолошката и да започне со работа. Во меѓувреме во него се заљубува млада девојка која раководи со зоолошката, а и тој има чувства за неа.
    Филм кој би го препорачала секако :!:

На SlAtKi4ka.SlAtKi4ka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038

The beauty and the briefcase
    Па фино филмче. Сосема спонтано дојде да го гледам, ниту имав гледано трајлер ниту пак знаев за што се работи. Типична романтична комедија со хепи енд. За пополнување време е супер.

Не беше до толку не реална, си имаше моменти но си ја носеше пораката дека љубовта ни е пред носот ама не ја гледаме. :)

6/10

6. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Анат, Прометеј Е претходник на Аlien. :D Така почнува приказната што продолжува со Сигурни Вивер. :lol:

На Miss-Angie92 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    6,5/10

Cе работи за една девојка, откако татко и ќе почине, се враќа да живее во таа куќа, ама нивната населба е тероризирана од еден психипат, и тој ќе и го мавне пикот,ќе ја следи секаде, па ќе си играат маче-глувче :)

[​IMG] E ова веќе е филм, јас му давам 9/10.
    бугарски е, јас си разбирам бугарски, иако има и англиски превод :)
    се работи за социјалните мрежи, нивното влијание врз нас, барање на сексуални партнери, представување во спротивно светло од тоа што реално сме, колку фамилијарните проблеми може да влијаат на малолетниците да се соблакаат и да тураат такви слики, 3а бракови без хемија... итн итн..
    Mене многу ми се допадна филмчето, навистина е поучно, од мене има препорака :)

8. Magnolija

Magnolija Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    1.674
    Допаѓања:
    7.652
    Dark Shadows :rock:

Се заљубив во филмот! Од музиката до актерите, се ми беше погодено. И јас си навивав за Анжелик оп стоп. :D
    Даркесто измешано со фина комедија, ммм најс.

9. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Тинејџерски филм за девојка од Њујорк која заедно со мајка и се преселува во Њу Џерси каде што мора да се покаже и докаже пред новите соученици во училиштето. :)

Преубав и пре смешен филм :) Брачен пар на три годишнината од бракот решаваат дека е време да имаат бебе, но тоа не им успева, проблемот го пронаоѓаат кај мажот. Единствената можност ја гледаат во донор, но тука настанува пресвртница, мажот признава дека давал сперма во банка за сперма за да и купи веренички прстен :D и решава да оди и да си побара назад доколку нешто останало, но таму не го даваат единствениот останат примерок, па тогаш се решава на кражба. Организирањето на кражбата само по себе носи многу смешни и возбудливи моменти :wasntme: Вреди да се погледне филмов, навистина вреди :rock:

10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Red Lights
    Интересен филм. Станува збор за двајца доктори/научници кои ја истражуваат паранормалната појава, како и луѓето кои се обидуваат да докажат дека истите појави постојат. Скептици за кои не постои вакво нешто. Мене ми се секогаш интересни приказните со одмотување на загатки, решавање необјасниви случки. Крајот можеби неочекуван. Ми се допадна ептен глумата на Cillian Murphy, му одговараат вакви улоги.
    The Odd Life of Timothy Green
    Мислам дека во погрешно време го гледав филмов, не ми ги поттикна чувствата кои очекував дека ќе се појават. Во секој случај е топол филм за желбата да се створи семејство, за замислите што ги имаме како ние би постапувале со своите деца, па сето тоа во реалноста ни се одбива со секој потег. Убав филм

The Inbetweeners
    Касно видов дека имало серија пред филмов, нејзе ќе ја гледав. 4ца другари одат на одмор да се испијанчат и да легнат некоја цура. Приказна како типично американско филмче, ама штом е Британско некако веднаш поинаку изгледа. Ми се допаднаа ликовите, имаше смешни моменти, не ми се допаднаа некои стварно гадни сцени. Ми се допадна тоа што немаше момент на просветлување, па да собере некој храброст да истепа некој или да одржи некој говор што сите ќе ги смени. Го препорачувам, штом останав будна за да го догледам :)

11. macence13

macence13 Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    8
    Baby's day out! :D Go imam gledano milion pati porano, ama pred nekoj den ne znam od kaj mi tekna i si go pustiv pak :D Booooobooooooooo :D

Прикачени фајлови:

• 2_large.png.jpg
      2_large.png.jpg
      Големина на фајлот:
      16 KB
      Прегледи:
      430
    На Chocolate.me, Mermaid90, ludoto19 и 5 други им се допаѓа ова.
  12. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Crazy Stupid Love

Се работи за еден маж, чија што жена ќе побара развод од него, па тој целиот скршен и бесен оди во еден бар и сите ги замара со својата приказна. Во тој бар ќе го запознае Џејков, еден згоден тип, кој ќе се нафати да му помогне да си ја врати машкоста. Му дава совети од различни области, облека, однесување - што сакаат жените што не. А овој Џејкоб е женкар, кој ќе се заљуби во ќерката за Кал, разведениов, арно ама ни двајцата незнаат што е како е.
    Ми се допаѓа овој тип на приказна, не ми омилен, но ми го задржува вниманието. Ема Стоун глуми тука, не ја поднесувам. Многу антипатична глумица, ми се повраќа како глуми и како зборува. Рајан е прекрасен, ептен секси, многу повеќе ми се допаѓа во вакви приказни отколку како "The Notebook". Исто глуми тука Julianne Moore, ја имам гледано во многу филмов, многу ми е секси, одлично искажува чувства. Од мене 7/10, му кратам од 10 само заради Ема.
    :x :clap:

На Mermaid90, Hipica и Elennaa им се допаѓа ова.
  13. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    Ratatouille (2007)
    Прекрасно филмче. Го гледав без да трепнам,едноставно не го чувствувате поминатото време.
    Го препорачувам! :rock: 10-10

На ludoto19, Mrs.Cuper, Hipica и 4 други им се допаѓа ова.
  14. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056

Not bad. Ок. Ричард Гир како секогаш добро вклопен во улогата на милионер. 7/10

Се случува сообраќајка, но поради поинакви околности Гир кој е богат и угледен човек ќе направи се само за да избегне кривица и го заташка случајот. Дали ќе успее гледајте го филмов.

Психолошки трилер и ми се допадна. Затоа што имаше интересен пресврт. Слободно погледнете го. 8/10

15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Crazy/Beautiful

Тинејџерска лимонада. Онака, за тепање време :)

16. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Descent 2005- Horror, Adventure
    Филмов ме остави без зборови. Предобар хорор, еден од најдобрите кои што сум ги гледала. Им го препорачувам на сите љубители на хорори, ептен ќе им се допадне. 8/10
    http://www.imdb.com/title/tt0435625/

17. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    The hunger games

Ај, конечно и јас да го изгледам филмов.
    Од трејлерот кога го видов, мораше да се гледа, ми се виде многу интересен.

Прилично добар филм. Оваа Џенифер Лоренс ја сметаат за една од најнадежните млади ѕвезди во Холивуд и тоа со право, одлична ми беше во улогава. Иако ја имав видено ко плавуша, ја познав, не знаев дека таа глуми, али сепак, ко плавуша ми е далеку поубава отколку во филмов.

И другиве актери добро си ја завршиле работата. Костимите и шминката ми беа малку крипи, али се за да биде интересен филмов. Приказната исто добра, го задржува вниманието, иако трае 2 саати и 20 минути дури. :tmi:

Една работа што не ме бендиса е крајот. Значи го направија само 5 секунди и ајде, готово. Еј, во 2 ипол саати, ти да вметнеш толку сцени и тегнење, се да објаснуваш, за на крај, ко сечена лента да излезе.
    Може луѓето планираат втор дел, нека има, супер, али немој така да го сечнуваш филмот, не ни видов кога заврши. :|

8/10

Прикачени фајлови:

18. anastasijaki

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Иако читав негативни критики за филмов низ форумов сепак решив да го погледам и не згрешив :) Мене ми се допадна филмчево, баш онака за опуштање :)

Девојка која има сон да стане позната се приближува кон славата. Повикана е на аудиција во Њујорк, но тогаш сфаќа дека таа аудиција не била всушност за нејзе туку за нејзиното кученце, и тука почнува да се расплетува приказната :wasntme:

19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Good Dick

Добро запамтете го филмов и НИКОГАШ немојте да сте се излажале да го гледате. ПОТАПА ни Алфи не е !!!

20. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Скрос исто :)