Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518

Prometheus
    A team of explorers discover a clue to the origins of mankind on Earth, leading them on a journey to the darkest corners of the universe. There, they must fight a terrifying battle to save the future of the human race.
    124 min - Adventure | Sci-Fi | Thriller - R

Ми кажаа дека прво требало да се гледа Alien (сите делови), a потоа да се гледа овој филм... но, Alien не се осмелувам да го гледам (пренапнат и престрашен е за мене), а за овој можам да искоментирам дека не ме бендиса, премногу прашања останаа неодговорени (не во смисла да те заинтригираат, туку само да те изметкаат...).
    ___
    Scent of a Woman
    Drama, 157 min
    A prep school student needing money agrees to "babysit" a blind man, but the job is not at all what he anticipated.
    Како само глумит Ал Пачино! :o :clap:
    Многу добар филм!

Lt. Col. Frank Slade: Ooh, but I still smell her.
    [inhales deeply through nose]
    Lt. Col. Frank Slade: Women! What can you say? Who made 'em? God must have been a fuckin' genius. The hair... They say the hair is everything, you know. Have you ever buried your nose in a mountain of curls... just wanted to go to sleep forever? Or lips... and when they touched, yours were like... that first swallow of wine... after you just crossed the desert. Tits. Hoo-ah! Big ones, little ones, nipples staring right out at ya, like secret searchlights. Mmm. Legs. I don't care if they're Greek columns... or secondhand Steinways. What's between 'em... passport to heaven. I need a drink. Yes, Mr Sims, there's only two syllables in this whole wide world worth hearing: pussy. Hah! Are you listenin' to me, son? I'm givin' ya pearls here.

На femina90 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Death at a funeral

Прво го изгледав трејлерот за втората варијанта од филмов, т.е американската (црнечката) верзија.
    Али после видов дека уствари овој е оригиналот, и има многу полема оценка од вториов.
    Па овој го погледнав, овој е британскиот од 2007 година.

И ме разочара малце. Очекував предобра комедија, а тоа излезе просек. Имаше смешни сцени, не викам не, али таа оценката е преценета за филмов.
    Сепак, добар е ако сакаш да се насмееш. :)

7/10

Прикачени фајлови:

3. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056

Butter

Приказнава едноставна и необична. Филмов тек така ... 6.5/10

Иц ол абаут батр. Создавање уметност од путер, проткаено со паралелни животни приказни на една амбициозна жена и нејзиниот соу колд лајф и едно црно девојче кое е оставено од мајката, па ја посвојуваат семејства се белци ... Не е лош филмот ама тешко дека некој ќе остане импресиониран.

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Message in a bottle

Одамна се канам да го изгледам филмот и тоа може 2-3 години не се случи од Х причини.
    Романтика и солзи на тони, ама крајот ме разочара искрено.
    Од мене 7/10

5. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Killer Elite

Се работи за Дени, одличен и многу итар убиец, кој откако ќе убие еден човек пред очите на неговото синче, решава да се повлече. Но 1 година подоцна, еден шеик ќе го киднапира неговиот ментор за да го натера Дени да се врати во старите води. Дени му е потребен да се одмазди наместо него, да убие 3 активисти кои се виновни за смртта на неговите 3 сина, но тие убиства треба да изгледаат како несреќен случај и да постои видео запис во кој тие 3 ќе ги признаат убиствата. Но тие 3 активисти се заштитени од една организација. Арно ама, има една организација што ги штити тие активисти. Два спротивставени тимови со различна мисија за исти луѓе.
    Jason Statham е Дени. Многу е секси, особено кога носи наочари. Туф туф, се мислам за маж да си го земам. Роберт де Ниго глуми, тој човек е легенда. Одлична глума и од него и од Дени. Глумецот што го глуми Спајк, од "добрата" страна е, многу ми е одвратен како глумец. Не го можам. Женската Ен ми е исто грда, неможеле погрда да најдат. Пих, за Дени треба мис на свет да глуми. Инаку, филмов е базиран на вистинска приказна. 7/10

6. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677

Филмска приказна за несреќен љубовен триаголник ,сместен за време на неочекуваниот напад на Јапонија врз воената база во Перл Харбор ...
    Се изнаплакав на филмов .. ова е втор филм кој успеал во мојов живот да ме расплаче , после Шиндлеровата листа . ;(

7. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    3, 2, 1... Frankie Go Boom

http://www.imdb.com/title/tt1772271/

Френки живее изолирано во пустина за да работи на својата книга. Ке појде дома за да присуствува на дипломирањето на брат му од центар за рехабилитација. Брат му љуби да снима со камера и така започнува заплетот.

Комедија, не од оние кои мене ме насмејуваат но сепак го изгледав. Филмчево ми личи на дипломска работа на студент по режија, онака не зрело и наивно. Сепак приказната е интересна. Ако немате друго на репертоарот, погледнете го.

Прикачени фајлови:

8. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    The Secret World of Arrietty (2010)
    9/10

Bedtime Stories (2008)
    2/10
    Поглуп филм во живот не сум гледала.Само заради децата е 2/10. Интересен може да им биде само на 6 годишни деца. :swear:

9. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Moonrise Kingdom
    :clap: Браво за осмислените карактери, браво за глумата, браво за детските ликови. Иако деца, мислам дека доста ќе се паметат Сем и Сузи, постапките, дијалозите, искреноста. Чуден филм, нормално :) еден куп добри глумци, како фан на Бил Муреј дури би му дала и поголем простор во филмов., Евард Нортон одамна не сум го погледнала, му се израдував. Се некако делува како да се случува на некое островче-планета, каде се тоа е нормално. Љубов помеѓу две деца, нивно бегство, потрагата по нив. Музиката која постојано следеше...врв
    Видов дека децава прв пат се појавуваат на платно, прв филм им е, морам да кажам дека ептен добро се покажаа.
    Незнам што друго да искоментирам, сеуште сум под импресии, филмов мора да се погледне...

На Name му/ѝ се допаѓа ова.
  10. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Date night

Стив Карел ми оди на листата на најдобри комичари, си го обожавам! :D
    Многу ми е природен, а и таа фацката кога ќе му ја видам, инстант ме тера на смеење. :rofl:

Во филмов се работи за брачен пар од Њу Џерси, кои имаат две деца, работа и немаат воопшто слободно време за себе. Нивниот брак почнува да се распаѓа, па затоа решаваат да отидат на состанок. Одат во еден од најпознатите ресторани во Њујорк, но бидејќи немаат резервација, тие се преправаат дека се друг пар и ја земаат нивната маса. :D И се ќе беше супер, ако не го заземаа местото на всушност двајца деликвенти, па нив ќе почнат да ги бркаат. :D
    Во аферата се вмешани и полицајци и мафија и личности од самиот политички врв. :D

Помали улоги во филмов имаат и Марк Волберг, Мила Кунис, Џејмс Франко, Марк Руфало и Лејтон од Госип грл.
    Многу добра комедија, акција, романса, се има во филмов, не е ама ич досаден. :D

9/10

Прикачени фајлови:

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Ramona and Beezus (2010)

Одлично фамилијарно филмче. :clap: Една феминка го препорача, мислев ќе биде тапа досаден, така некако ми личеше на почетокот, но не испадна така. Супер е за опуштање, ептен ме расположи и ме изнасмеа на моменти. Девојчето е значи преееееслатко, само бељи прави ахаах :D сакам и ја такво палаво мало сестриче :worried:

Препорачувам
    10/10

На Chocolate.me му/ѝ се допаѓа ова.
  12. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Tengo ganas de ti

Првиот саат бев рамнодушна, вториот саат бев занемена и ќе влезев во мониторот.
    Не мислев дека толку ќе размислувам за филмов, оти уште отпочеток си велев дека првиот дел беше подобар. Али сега не знам. Не знам.

Оваа Џин не ми е симпатична, Баби пак ми е глупа кучка.
    Кутриот Аче, заглави на крај со девојка што мислам оти не ја сака, а тоа е поради таа што многу ја сакаше, а што му го скрши срцето и практично го уништи.

Не знам, сакам трет дел.
    Пошироко ќе си пишам во темата за филмов.

10/10

Прикачени фајлови:

• tgdt.jpg
      tgdt.jpg
      Големина на фајлот:
      261,1 KB
      Прегледи:
      342
  13. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553

Филмов го гледав лани првпат, а сега пред една недела ја прочитав и книгата па решив повторно да го гледам филмот. Книгата е многу подобра од филмот, ако не си ја читала одма да ја најдеш и да ја читаш :!:
    Како и да е крајот на филмот навистина е разочарувачки, многу е подобро дејствието во книгата, едноставно секоја страна ја читав со восхит, додека филмот го паузирав повеќе пати бидејќи и не ми влечеше некое големо восхитување.

14. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    The Bank Job

Јас пак со Jason Statham :tmi:

Филмот е направен според вистинки настани што се случувале во Англија, 1971вата година.
    Се работи за грабеж на депозитните сефови од една лондонска банка.
    Првичната цел на грабежот се парите и скапоценостите, но еден од тие сефови крие срамни фотографии од припадничка на едно кралско семејство, што може да предизвика страшни скандали.

На моменти се губев во настаните, бидејќи има многу сплетки, многу ликови, многу поврзаности, корумпирани политичари, тајни кои се кријат од јавноста и слично.
    Филмов ја прикажува политичката моќ и што се' се е спремна власта да направи за да го задржи својот углед.

Не е лош филмов.
    Според imdb од филмовите на Џејсон има највисока оценка, ама јас сепак имам друга листа со негови подобри филмови.

15. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Silent House

Цел филм е сниман само со еден кадар, значи како што почнува од првата секунда така до последната тоа е... :) :)
    Некако необично, и интересно за промена што знам, може да се каже добар, напнат филм.

http://www.imdb.com/title/tt1767382/

Apartment 143
    Emergo (original title)

Уште еден филм наводно за егзорцизам, меѓутоа испаѓа нешто сосема трето, интересно и неизвесно до самиот крај.

http://www.imdb.com/title/tt1757742/

Elevator

Не препорачувам на клаустофобични, бидејќи цело дејствие на филмот е во лифт, и дури и преку екрани може да ви делува панично, ама сепак на вас оставам. Веќе видено, но сепак недосадно.

http://www.imdb.com/title/tt1728975/

Bait

Бидејќи на филмов му пристапив со потценување гледајќи го ко нискубеџетно остварување и ајде нешто ко тепање време кога нема што попаметно да се прави, страшно се заебав што го потценив. Баталете оценка и се, ова е страшно добар филм, и убедливо меѓу најдобрите на тема ајкули. Али далеку од тоа дека е само ајкула филм, има и трилер, и акција, и комедија, се во едно, комплетен пакет. Препорачувам. ;)

http://www.imdb.com/title/tt1438173/

На imorena и ludoto19 им се допаѓа ова.
  16. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Roman Holiday (1953)

.....................[​IMG]

Принцеза им бега на чуварите и се заљубува во амерички новинар во Рим.
    Многу добар филм. Содржината ми е позната од многуте филмови снимени во скоро време со клише крај ама ова е нешто друго. Одри Хепберн е целата прекраснотии. За мене не постои похаризматична актерка од неа. Cuteness overload.
    И новинарот не беше лош иако не ми е познат. :)
    Филмот има освоено 3 Оскара. Едниот е за Одри ( Leading Role), вториот Costume Design и третиот Best Writing;Motion Picture Story. Доволно за да го симнете и да го гледате. :)

★★★★★

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    The Miracle of the Cards (2001)
    http://www.imdb.com/title/tt0292109/
    Дури кога заврши, сфатив дека уствари било филм. Го даваа на Фокс Лајф, затоа.
    Се работи за детенце, кое што има рак/тумор во мозокот. Не ме бидува многу за раскажување. Ама стварно филмот е многу добар. Не можам да кажам дека беше кратко-слатко, затоа што приказната не беше слатка. Ама некако се беше стокмено, цакум-пакум. Ми одлета времето.
    Од филмот се извлекуваат многу пораки. Како што е Господ, никој не е. И секогаш да се биде упорен.
    Да не беше мајка му толку упорна, ќе имаше друг крај.
    До сега, никогаш не сум дала оцена за филм. Ама за овој ќе кажам 10/10. Навистина сметам дека треба да се погледне.

18. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Easy A
    Девојка која е примерна и учи,се обидува на сите да им помогне,но за жал ќе биде наречена ку*ва.
    Среќен крај! Ја најде својата љубов и на крајот сите дознаваат дека не е се така како што мислеле :)
    10/10

На Adi888 и The.Complicated им се допаѓа ова.
  19. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Descent part 2
    Бидејќи го изгледав првиот дел кој беше пре предобар, се решив да го гледам и вториот. Исто како и првиот одличен филм исто толку добар, само што тука имаше повеќе сцени со крв и сл. Го препорачувам на сите љубители на хорори да го изгледаат. Нема да зажалат.

20. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Like crazy.

Љубов каква што досега не сум видела на филм, искрена. Ана и Џејкоб, студенти, заљубени еден во друг. На Ана визата уште малку и истекува, а кога еднаш ќе и истече нема враќање. Таа тоа несмее да си го дозволи, но срцето не и дава да замине. Останува и визата истекува. Нема назад. Ја транспортираат назад во Англија, а Џејкоб е во Америка. Нивната љубов е толку цврста што надминува многу препреки, но дали ќе ги надмине сите ..
    Прекрасна романтична приказна, не лигава, туку тажна. Глумицата е преубава, мислам дека со некој дел од срцево ја сакам. Одлична глума, толку реална и искрена. Глумецот не ме бендиса многу, но сладок е. Има подочници, подуени. #cute. Ми се допадна затоа што е различна приказната, не е таква да се расплачеш веднаш, туку ако си навистина внесен во неа може да се расплачеш или ако си многу емотивен, како мене. Јас бев внесена многу и страшно емотивна, па имаше рој од солзи. 10/10.

На Elena69221, Hayley, teddybear и 2 други им се допаѓа ова.