Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    The Raven (2012)
    Добар филм кој вреди да се погледне. Нешто во стилот на Шерлок Холмс, па кој обожава такви филмови ќе му се допадне.
    Накратко- се однесува за смртта на Едгар Алан По т.с најветојатно една од приказните за неговата смрт.

http://www.imdb.com/media/rm1679537920/tt1486192

2. ElenaRbd

ElenaRbd Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    162
    Имам само едно да кажам за филмов.. ОМГ!!! Толку ама толку многу ми се допадна..се заљубив во него :D Една работа се врти во филмов цело време, а тоа е битката за супериорниот пол (машки и женски пол, не северниот или јужниот :D ) 10/10
    Што се случува во него, еве ќе дознаете на англиски :)
    Shante Smith (Vivica A. Fox) is a woman who gives advice on how to keep a man in check. Her ideals are challenged when her man, an attorney, named Keith Fenton (Morris Chestnut), threatens to stray. Smith is a well educated woman who feels that when it comes to men and their tricks, she knows them all. On the other end, Shante’s boyfriend Keith is being led by his friend Tony (Anthony Anderson), who thinks he knows all the tricks that women play. When Shanté's boyfriend, Keith, is caught red-handed stepping out with a co-worker, Shanté institutes her "Ten Day Plan" to get her man in line.[2] The battle soon begins.T

Прикачени фајлови:

3. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Contagion
    Уште еден филм со смртоносен вирус. Не ми се допадна тоа што имаше многу нафрлани ликови и не им се следеа приказните. Добро беше што не беше сконцентриран само на еден или двајца, ама вака па многу ги имаше :D Подобар во секој случај од останатите филмови од истиов жанр.

4. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Orphan

Откако ќе се случи голема семејна трагедија, семејството Колман решава да посвои девојче од домот за девојчиња. Девојчето се вика Естер и доаѓа од Русија. Сите ја прифаќаат добро, освен синот Даниел кој чувствува некоја негативна енергија кај неа. Естер не е толку искрена и чесна, напротив, таа е многу злобна. Таа убива. Но сепак, ова не е крај на нејзината мистерија .. Страшно нешто.
    Овој тип на филмови, трилери и хорори, воопшто не го сакам, и многу ретко го гледам. Многу ретко. Но овој филм ми остави навистина добар впечаток. Убава приказна која те држи неизвесно до самиот крај. Викаат срцето малку ќе ми чукнело, како да не бре. Цели 2 часа чукаше како лудо, а кога ми стаса порака на телефонот мислам дека ќе умрев од страв. 8/10 . Таткото многу ме изнервира, само за секс е, а кога и требаше поддршка не и ја даде. Идиот.

На Hayley и ludoto19 им се допаѓа ова.
  5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    El sexo de los angeles.

Хомич филм. 2/10

6. Hkikica

Hkikica Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    989
    Допаѓања:
    677

Филмов од оддамна се спремав да го гледам а приказната клише ..Ми се виде сличен на Перл Харбор , некако иста приказна се врти во некоја скратена верзија ..Натали Портман ми нема фаца за да глуми мајка ..
    6/10

7. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    во листата и на мои последно гледани филмови ,,,
    интересно ми беше во болницата сликата од докторот со светлината ...одлично
    10/10

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    The Sisterhоod of the Travelling Pants

Не зажалив шо го спуштив, ептен ми се бендиса, ама ептен.
    Приказна феноменална за тоа колку едно другарство можи да опстој ако вистински си значите една на друга без разлика на која страна од светот сте.
    Препорачувам :) , а сега треба да седнам и 2-иот дел да го гледам.

10/10

На SimonLimon му/ѝ се допаѓа ова.
  9. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Birth (2004)

Филмот е masterpiece. Самата приказна те тера да се наежиш.
    10 годишно момченце се појавува на еден роденден и објавува дека тој е починатиот сопруг на Anne. ( Nicole Kidman) Никој не му верува ама ќе им направи mind fuck на крајот. :D
    Ми се допадна и покрај тоа што имаше неколку контраверзни сцени.
    Сакам филмови што ме оставаат :o . Овој беше еден од нив.

★★★★★

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    London
    Мразам филмови со дрога, филмови во кои низ цело дејствие постојано некој си шмрка или си пуши опојни средства. Токму таков е овој. А сепак испадна да ми се допаѓа повеќе од предвиденото.
    Лондон раскинала со Сид, а сега заминува далеку од градот, а Сид сака да ја освои повторно (нормално правејќи го тоа на сосема погрешен начин). Реални сцени од текот на една љубовна врска, од неизмерна љубов до исцрпувачко испрашување и сомневање на истата. Гледан од аспект на Сид, филмов ми беше крајно тажен и болен. Кога сакаш некого толку многу што дури те пече душата, а правиш се погрешно за да ја исправиш работата. Вистината е, дека кога веќе еднаш нешто ќе се скрши, со секое негово идно составување секогаш ќе недостига некое парче. И -те сакам- изговорени со чувство на најтешка и најболна љубов. Ми го даде истото чувство како кога го гледав Blue Valentine, па еве сеуште чувствувам жал за Сид, затоа што нема да биде среќен :| .
    Иако не ми се допаѓа Џесика Бел, мислам дека никој не можеше да биде подобра Лондон од неа.
    За филмов давам 7, надоле поради дрогите, високо поради чувствата.

11. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    201
    Филмот е добар меѓутоа е малку досаден затоа што се се случува на жичарницата. На моменти филмот е многу језив брррррр, сцената со волците, дефинитивно морбиден филм.

Прикачени фајлови:

На SimonLimon му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    When Friendship Kills

Поучно филмче за две девојки, чија опседнатост со витко тело, прераснува во анорексија.

Tengo ganas de ti

Продолжението на фамозните 3 метри. Демек кога ќе се заљубел човек вистински и тоа еднаш за навек било. |(

13. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Despicable Me

Еден лош човек решава да посвои три мали девојчиња, за да дојде до една машина за намалување на работи и да ја украде месечината. Но, неговиот главен, ќе ги врати девојчињата назад, за тој да почне да се грижи за нивниот план. Но, тој е опиен од нивната љубов и неможе да издржи да биде одвоен од нив.
    Во било кој период од мојот живот, дали плачам или се смеам, дали учам или спијам, кога ќе ме прашате кој е мојот омилен цртан филм, ова ќе биде одговорот. Го обожавам значи филмов, никогаш нема да ми стане досаден. Агнес е срцка голема, прекрасно гласче. Многу расположувачки филм, да се насмееш, да си го подобриш денот. 100/10

На 1209, Doozy, Trendafilka и 3 други им се допаѓа ова.
  14. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Гледав едно топ филмче минатата вечер. Мора да нагласам во последно време се' повеќе се ориентирам кон постари филмови не знам зашто, ама конечно сфатив дека добар филм е добар филм без разлика која година е снимен. Изминатиов период гледав филмовите претежно да се нови (од 2010 па наваму), сега сакам само добар филм. Тооооооо го изострив сетилото за квалитет. :)

Филмот се вика Тhe Vanishing (1993)
    http://www.imdb.com/title/tt0108473/

Кратка приказна без да откривам многу детали: Дечко и девојка одат на летување, застануваат на една бензинска станица, девојката сака да оди во продавница и во тоалет и оттогаш и' се губи секаква трага... Од тука натаму ќе дознаете само ако го гледате филмот. :)

Во главните улоги се Кифер Сатерленд и Сандра Булок, така што интересно е да ги видите какви биле кога биле млади деца и во своите 20ти години. :D

На Saya му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Resident Evil: Retribution

Искрено веќе не знам што да кажам за филмов од што толку сите го напнаа, али стварно е добааааааррррр.... :) :) :)
    Гледање исклучиво во кино 3D, се друго не ја доловува суштината на филмот. ;)
    Прејаки сцени, добра приказна, фини локации, згодни момци и девојки, Мила ко Чак Норис... од се по нешто.
    Од мене :up: :up: :up:

http://www.imdb.com/title/tt1855325/

16. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Honey 2

Очекував нешто погрдо, ама не обратно ми е мислењето сеа.
    Одлично, воодушевена сум од кореографите :inlove: Пренајубај.
    Препорачувам, обожавам вакви филмој.

10/10

17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.603
    The Importance of Being Earnest (2002)
    Започнува ветувачки, шармантен и забавен, со доза британски хумор.
    Стилот на јазикот на кој зборуваат и реплилките, односно дијалозите се бесценети.
    Кастингот е на место, Колин Фирт, Руперт Еверет и Џуди Денч, ретко добар актерски пакет.
    При крајот малку се претера со хепи ендот, но сепак, сума сумарувам забавен и релаксирачки филм.
    6/10

Jeff, Who Lives at Home (2011)
    Милина од филмче. Ова е еден од оние што ги сакате, затоа што ги мразите. :D
    Ем нервира на моменти, ама продолжуваш со гледање. :)
    Фина и интересна приказна за Џеф, кој живее се' уште со мајка му, и верува во знаците кои му ги испраќа Универзумот, бидејќи смета дека носат силна порака.
    Неговиот живот ќе се измени на денот на роденденот на неговата мајка, кога тргнува за сосем обична работа надвор до куќата, а завршува... неочекувано.
    Смешни и интересни сцени, а крајот ми предизвика нежно скокоткање во срцето.
    6.5/10
    Дејствието се случува во еден ден,

На SimonLimon, Doozy, Elennaa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Chocolate.me

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Tangled

Rapunzel е девојка која е надарена со златна коса која свети додека пееш. Исто така Rapunzel е принцеза, која како мала е земена од една старица која ја искористува моќта на нејзината коса. Тие живеат во една кула надвор од цивилизација и Rapunzel никогаш не ја напуштила кулата. Но еден крадец, случајно, бегајќи од војската на кралот, ќе ја открие кулата и ќе и помогне на Rapunzel да ја открие убавината на надворешниот свет.
    Ова е мојот втор омилен цртан филм. Ми се допаѓа што е необичен, интересен, ти го задржува погледот. Косата е многу убава, па нијансата па, мх мх мх. Многу насмеани лица, победа против злото и тие lights што ги има на нејзин роденден многу ги сакам. Обичајот е многу добар, го обожавам. 100/10. Нема да зажалите, одличен цртан. Песните се многу убави што ги пуштаат, ги преслушав сите.

На Mrs.Cuper, 1209, DzingrlakaDzikica и 8 други им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Jane Eyre
    Што плачкав ќе бев ;( Препреубав филм, толку нежен и моќен и љубовен и тежок и... Сеуште ми иде музиката во позадина. Џејн беше прекрасна. Си приплачувам уште :x
    Ги обожавам значи ваквите филмови, за големите и малите љубови, за времето кога преку допирот разменуваш мал милион емоции. Прекрасно!

На Hayley, DzingrlakaDzikica и MSkorpionka им се допаѓа ова.
  20. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    PROZAC NATION

Вистинска приказна инспирирана од автобиогравски роман на писателката Elizabeth Wurtzel

Ме фасцинира приказната...се изнаплакав квалитетно :) Совршена панорама на случувања, презентирани од перспектива на Лиз, млада девојка која оди да студира на Харвард, каде што запаѓа во тешко психичко растројство. Посебно ми се допаднаа наративните сцени во втората половина на филмот до крајот.
    Секоја чест за Кристина Ричи! Уште една маестрална изведба!!!

На Trnche и 1209 им се допаѓа ова.