Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Two can play that game

Значи филмот мора да го гледате.Во филмот нон стоп се даваат некои совети како со дечкото ако те изнервира, ако раскинете, како да се смирите и слично.Ептен добар филм.Препорачувам!Два пати имам го гледано и пак би го гледала :)
    100/10

Прикачени фајлови:

2. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.880
    На Adi888, Miss-Angie92 и kravce им се допаѓа ова.
  3. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Up (2009)
    оцена на imdb: 8.3

Се зборува за 78-годишниот Карл кој сака да го исполни својот животен сон, прикачувајќи илјадници балони на неговата куќа, тргнува на пат за јужна Америка да ја види дивината и водопадите.
    Расел, истражувач на дивината, 70 години помлад, случајно станува прошверцан патник :lol:

Интересно анимирано филмче ра релаксација..
    Баш расположува.
    Но според мене оцената на имдб (8.3) можеби треба да е малку пониска. (споредувам со претходниот филм што го гледав Moonrise Kingdom кој е рејтуван 8.2 а е според мене многу подобар од овој.)
    Како и да е, филмчево си е супер. :up:

Препорачувам!
    8/10

На Miss-Angie92 и Mrs.Cuper им се допаѓа ова.
  4. bluegirl7

bluegirl7 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    754
    Допаѓања:
    931
    Rin Tin Tin
    Еден од најубавите филмови што го имам гледано досега.
    10/10 :$

5. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    The duchess

Кира Најтли ми е погодена за вакви улоги, прекрасна ми е, иако ми е анорексична и воопшто ми нема женска фигура, али за вакви улоги, најпогодена.
    Косата и костимите ми беа добри.
    Глумата супер, и нејзината и на Ралф Фајнс, иако неговиот лик ми беше патетичен во најмала рака.

Приказната скоро слична со сите вакви филмови.

Зачудувачки ми било секогаш кога ќе слушнам или прочитам дека некоја сакала во тоа време да живее, Боже сачувај. По ова изгледаново, ќе ми се повраќа кога ќе го слушнам тоа.
    Време во кое жената немала ни едно право, НИЕДНО :!:, и била гледана ко машина за раѓање исклучиво машки деца, требало наследници да се има де нели. Мизерија.

7/10

Прикачени фајлови:

• td.jpg
      td.jpg
      Големина на фајлот:
      235,4 KB
      Прегледи:
      257
  6. d.i.n.a

d.i.n.a Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    20
    SnowWhite and the huntsman
    чиста 10ка
    предобро снимен, многу добри ефекти ендоставно ме воодушеви ви препорачувам на сите да го гледата нема да зажалите за изгубените 2 саата гледајќи совршен филм

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.377
    Footloose
    Јас сум фан на филмовите со танцувања, но овој ме разочара. Очекував повеќе.
    Недостигаа емоции, глумата не ми се допадна воопшто.
    Сепак, не беше толку лошо, онака просек, кога сте во некое бед расположение.
    Има и полоши лимонади.
    Оценка 5/10.

Прикачени фајлови:

• Footloose.jpg
      Footloose.jpg
      Големина на фајлот:
      25 KB
      Прегледи:
      193
  8. Hayley

Hayley Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2011
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    899
    The hunger games
    Ете така, сакав и јас да видам зошто сите ги сакаат толку. Не ми изгледаа ни малку привлечни, иако и тие што најмногу им верувам во вкусот за приказни ми го препорачаа. И така, ми се згреши, да го спуштам. Го гледав и на минута не го поместив погледот од екранот. Од самиот почеток беше интересен. Ме воодушеви.
    10/10

Прикачени фајлови:

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    That`s my boy
    Препорачувам за сите оние на кои им се допаѓаат комедиите со Адам Сандлер.
    8/10

10. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Интересно филмче ми се допадна. Ештон беше добар, а Кетрин совршена како и секогаш Препорачувам. 7/10
    http://www.imdb.com/title/tt1103153/

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    The Lucky One

Добар филм, не е лош, само мислам дека книгата е подобра од филмот иако ја немам читано. Не ми се допаѓаше нешто нај нај девојкава во филмов, али добро изгледаше покрај Зак Ефрон :)

12. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    How to Lose a Guy in 10 Days
    Верувале или не, никогаш го немав погледнато цел филм салам, го начекувам на тв почетокот или само крајот. :)
    Интересно филмче, ме расположи, Кејт убаво глуми, ама морам да кажам дека Метју Мекконахи ми е прав сељак. :puke: Не знам како има статус на секс симбол, мене ми е типичен реднек, со тој акцентот негов, кусите рачиња и селската фаца... одвратен ми е дури.
    Филмчето лимонада, вистински чик филм и тоа е тоа. Сум гледала и подобри, и многу полоши.
    6/10

Red Lights
    Тим кој се занимава со докажување дека паранормални активности и натприродни моќи всушност - не постојат.
    Многу пристојна идеја, и многу силен актерски тим- Роберт де Ниро, Сигурни Вивер, Чилијан Марфи, но за сметка на тоа режисерот или оној кој сецкал и склопувал, односно монтажерот потфрлил и некако беше чудно, сиромашно и недоволно за одличен филм.
    Интересно до самиот крај, но сепак му фалеше уште малку.
    6.5/10

Arbitrage
    Ричард Гир и Сузан Сарандон во тандем.
    Гир не ми е омилен, ама глумата и квалитетот му се неоспорни, секогаш доловува интересни улоги.
    Оваа е една од нив. Билијардер, кој има проблеми со компанијата која сака да ја продаде. Неговиот живот започнува да се компликува драстично
    откако ќе доживее сообраќајка со неговата љубовница.
    Што е потребно за да преживееш и се извлечеш во денешниот свет?
    Напнато и неочекувано до самиот крај. Интересен филм, препорачувам.
    7.5/10

13. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    21 jump street

Комедија ако е ова, мислам ... не го сфаќам ваквиов нов американски хумор бре!
    Премногу motherfu*ker, fu*k that и остало од таквиов речник, кој мене ама ич не ме тера да се смеам.
    Многу го испофаливте филмов, со мерак чекав да го гледам, а тоа ... очај. :|

Ни Татум не е тој што се вика, не знам со кој памет ја прифатил улогава!
    Ај тоа дебелото мало, океј, али овој имаше многу посериозни улоги, а со оваа ко да се уназадил.

Смеи има, да, али за мене ова не вреди ни за тепање време.

5/10

Прикачени фајлови:

• 21.jpg
      21.jpg
      Големина на фајлот:
      226,2 KB
      Прегледи:
      421
    На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Friends with Kids

Супер слатко филмче, не очекував којзнае што, зашто реално насловот е просечен, меѓутоа филмот е лесен, интересен и многу забавен.
    Дејствието се одвива неверојатно брзо, нема глупави шеги, нема здрвени дијалози, напротив, многу реални моменти.
    Што им се случува на паровите откако ќе добијат дечиња, и што ќе се случи кога најдобри долгогодишни пријатели ќе се решат да имаат детенце?
    Погледнете го за опуштање, нема да зажалите. Преубав кастинг, само убави лица во улогите. :)
    Мерак е бре филмчето.
    Последната реченица е прајслес. :mm:
    8/10

15. DjinTonik

DjinTonik Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    399
    Допаѓања:
    110
    Го гледав сега и мислев дека е малку подобар и поинтересен, се некако споро се случува :^)

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Anaconda
    http://www.imdb.com/title/tt0118615/
    На Сител го гледав во саботата, од досада шта ќеш. :D
    Па добар беше, иако ја знаев отприлика приказната зашто имав некој ваков филм гледано порано, ама не истиов.Се работи за една група луѓе кои одат да снимаат филм за некое племе по реката Амазон.На патот наоѓаат еден изгубен мистериозен човек, кој одкога ќе биде повреден еден од нив ги носи на лов на најопасната змија што постои - анакондата, против нивна волја.

Фино филмче, не би рекла дека е хорор иако имаше некои такви моменти.За тепање време е топ, ама не би го гледала пак во слободно време.
    Џенифер Лопез ми е многу убава тука.

17. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.979
    Допаѓања:
    7.104
    Mozart and the Whale

Романтично чуден, топол и единствен ваков, прекрасен и филм кој дефинитвно ми е еден од нај нај омилените!
    Улогите подобри не можеа да бидат, глумата по реално доловено со сите севкупни емоции на највисоко ниво одглумени што ми пробудија заљудувачко предобро чувство кое ме држеше насмеана и добра цела вечер сама дома.
    Филмот е уникатен, гледајте :)

На Neytiri, 1209, Trendafilka и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Трето полувреме

Фантазија од филм! Нешто задолжително дефинитивно! Катарина не ми е омилена, ама не може да и се најде замерка, и како изгледа (совршена е) , а и за актерски способности со оглед на тоа дека не е нејзина првична професија. За Сашко да не трошам зборови, го знаеме сите кој е и што е, одлично си ја работи својата работа, вистински маестро. Се на се , :clap: :clap: :clap: :clap: за Дарко Митревски.
    Додека го гледав воопшто немав чувство дека гледам македонски филм , и кога заврши погледнувам на саат и :o :o , кога поминале 2 часа????

Филмов стварно :bow: :bow:

http://www.imdb.com/title/tt2069100/?fb ... e=timeline

На marama, DigY, sanjalica и 2 други им се допаѓа ова.
  19. lana8

lana8 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    180
    Баш сакам да го гледам.. Го гледаше на кино или ? ... Дали се наоѓа торент на интернет??

20. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.505
    Допаѓања:
    251.377
    Friends with Kids
    Барав ваков филм, и штом ја видов рецензијата на Тренди веднаш го симнав :) .
    Топло, слатко и фино филмче. Интересен и реален. Ми се допадна што ги нема оние „филмски“ срцепарателни сцени, туку се се одива брзо и интересно. Го задржува вниманието, и на крај нема да ве нервира љубовта на двајцата другари, туку ќе ви станат симатични што ќе навивате за нив :D .
    Пријатно ме изненади филмчето, впрочем очекував да е добар, поради претходната препорака :) .
    И, да последната реченица, очекував некој порака или слично, некој цитат, ама... :lol:

Прикачени фајлови:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.