Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    ^^
    Кино Милениум , проекции од 20:00 и 22:30 часот секој ден, 150 ден. карта. ;)
    (не работам во киново :rofl: :rofl: )

2. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Баш ваква лимонатка ми требаше за опуштање. Тинејџерски филм, доста добар, го имав гледано, а би го гледала и повторно. 6/10

На SimonLimon му/ѝ се допаѓа ова.
  3. alessandraaa

alessandraaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    189
    Mонтевидео бог те видео. насловот ме привлече да го гледам интересен ми е, инаку српски филм исто е поврзан со фудбалот и животот за времето на 1930, Главната улога ми е преубава ако ве интересира погледнете го трејлерот
    http://www.youtube.com/watch?v=lnUiu-J4WcU

4. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The New Daughter

Не по мој вкус, ама ич. Дури и чудно ми е како Кевин Костнер ја прифатил улогава. Може има добра замисла, али реализација 0.

http://www.imdb.com/title/tt0951335/

5. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Megan Is Missing
    Филмот започнува со ведри сцени на две тинејџерки, најдобри пријателки, кои се во постојана комуникација преку видео повици и интернет. Двете многу различни, спротивни во карактери, нема да ја согледаат опасноста од лажниот иднетитет на Џош, кој е многу вешт интернет предатор.
    Сцените кон крајот на филмот се многу застрашувачки, морбидни и потресителни. На оние кои не се јаки на вакви работи не би им го препорачала.
    Јас цела вечер не можев да заспијам од сликите што ми се увртеа во глава.
    Филмот има јасна порака, можеби малку посурово доловена, но сепак премногу јасна. А базиран е на вистинска приказна.

6. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Трудно и будало исто е!
    Сто пати сум го гледала, ама еве денес се изнаплакав како чукната :lol:

На the.vampire.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    The River Wild.. И морам да признаам многу предобар филм.. :)
    Цела фамилија, мајка син и татко одат на едно кампување во близина на една многу `дива` река. Таму среќаваат двајца таканаречени `пријатели` кои го бара полицијата, бидејќи извршиле страшен криминал..
    Детето многу ги засакува и двајцата луѓе, но тиа имаат намера да ги убијат... Подоцна го протеруваат таткото на другара страна, но подоца благодарение на нивните планови се спасуваат, и многу доцна дознаваат дека тие имаат лоша намера... :)

На SimonLimon, DzingrlakaDzikica и Elennaa им се допаѓа ова.
  8. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    И јас го гледав овој филм и многу ми се допадна.Имав лош впечаток за Зак од мјузиклите во кои порано глумеше,но во овој посебно ми се допадна.Плус,многу згоден станал :D
    За филмот 9/10

9. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    That's My Boy

Пред 27-28 години ученик има секс со наставничката, која откако ке се открие ке биде осудена на 30 години затвор а ученикот ке се ’’грижи’’ за нивното дете. Приказната е сместена во денешно време кога синот (Andy Samberg) планира свадба. Таткото (Adam Sandler) ке се појави на свадбата и ке има случки....

Незнам што му стана на Adam Sandler па почна да снима ступидни филмови. Веднаш после Jack and Jill, подеднакво глупав ми е That's My Boy. Комедија со неколку смешни сцени но мене повеке ми беше бизарен отколку интересен. Ми недостасува Sandler во улоги какви што одигра во Mr. Deeds, Big Daddy, 50 First Dates и други.
    Невестата лиже сперма од венчаницата, Ви се молам! И има секс со сопствениот брат! Не е смешно ни под разно :puke:
    Си жалам за потрошеното време.

Прикачени фајлови:

• thats my boy.jpg
      thats my boy.jpg
      Големина на фајлот:
      19,4 KB
      Прегледи:
      518
    На bittersweet му/ѝ се допаѓа ова.
  10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056

The Barrens

Трилер со хорор елементи ... мислев дека ќе се откажам да го гледма уште на почеток ама не, затоа што сепак на крајот се се одмотува. Добро е што ве држи цел филм во неизвесност. Од мене 7.5/10

Семејство оди на кампување, на место кое е познато по една страшна легенда. Дали таа легенда е вистинита или не, погледнете го филмот па ќе дознаете.

На imorena му/ѝ се допаѓа ова.
  11. imorena

imorena Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    3.457
    ^^ Го гледав трејлерот и ме потсети на The Amityville Horror - таткото се опседнува и станува закана за своето семејство. И на The Shining се разбира :)

Еве од мене препорака за еден хорор со капитал Х...

The Innkeepers

Се ближи крајот на работењето на Yankee Pedlar Inn, хотелот за кој постојат верувања дека е еден од најопседнатите хотели. Клеир и Лук единствените вработени одлучуваат сами да се уверат дали навистина има паранормални појави...А има и тоа како!

Прикачени фајлови:

12. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    The third half/Трето полувреме

Јас сум просто зашокирана, филмот е преубав.
    Не му давам 10ка, му давам 100-ка, Одлично ! :up:
    Препорачувам Инаку :)

10/10

На Daddy.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  13. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Fight club

Има 8,9 оценка филмов.
    Многу јак би требало да е, од оние mindfuck глупости, оти само тие имаат нешто над 8 оценка.

И да, таков е, ептеееен mindfuck филм. Еден од подобрите што сум ги гледала.
    Толку е добар, што откога ќе заврши и ќе се дознае всушност што како е, треба уште еднаш да го гледаш за да го разбереш.

Штета што јас воопшто не сум фан на вакви филмови.

Единствена светла точка во филмов - Едвард Нортон. :clap:
    После Primal fear увидов колку е добар човеков, феноменален е!
    Таа Бонам Картер не сум ја видела али никогаш, во ниеден филм да се насмее! Сега сфаќам оти е со тој Тим Бартон, нему пак филмовите му се такви, се нашле ете.
    Пит пак никогаш не сум го ни сакала, убаво лице не ти дава и талент, јбг.

4/10

Прикачени фајлови:

• fc.jpg
      fc.jpg
      Големина на фајлот:
      142,5 KB
      Прегледи:
      383
  14. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Имам едно прашање

Прв филм рангиран на имдб е The Shawshank Redemption од 1994 со 9.2, иако го немам гледано филмов, сигурно е предобар, а такви се и коментарите за него.
    Сега го отворив овој The Third Half филм од годинава 2012, (што го препорача Ади погоре) и гледам оцена 9.4 :o Зар можно е да е повеќе од овој другиов? Тоа значи дека тој го зазема апсолутното прво место..но сепак на самата листа тоа не го пишува..
    Не е битно..ќе го гледам во секој случај.
    Извинете за оф :$

15. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Кога одиш во Top 250, Shawshank си е се уште на првото место. Сепак таа оценка 9.4 е од Македонци, додека на Шошенк е претпоставувам од цел свет, така што Трето Полувреме не е прво место.
    Знам дека е наш филм и не оспорувам дека е убав, ама Шошенк е многу, многу подобар и е на заслужено прво место :)

16. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    How to steal a million.

Со Одри Хепбурн во главна улога. Прекрасно потрошени 2 часа, препорачувам.

Сакам да имам како колата на Одри во филмов.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    бројот на гласови се важи ;)
    патем, го глеав Шерлок Холмс, ми се допадна, вечерва идам на втора тура, втор дел :)

18. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Memento

Уште еден mindfuck филм. :D
    Само што овој повеќе ми се допадна од претходниот.

Гај Пирс глуми човек кој не може да ја задржи краткотрајната меморија, т.е се што му се случува заборава за 10-15 минути и на ништо не се сеќава. Последното на кое се сеќава е дека неговата сопруга умрела. Сега тој самиот го бара убиецот, има испишано се што знае за него на неговото тело во вид на тетоважи. Филмот има доста збунувачки редослед, али се сфаќа по некое време. :D

Крајот беше тотално неочекуван, после него се присетував што и како за да си поврзам некои работи.
    Поприлично добар филм.

8/10

Прикачени фајлови:

• Memento2001.jpg
      Memento2001.jpg
      Големина на фајлот:
      161,5 KB
      Прегледи:
      433
    На kravce и DzingrlakaDzikica им се допаѓа ова.
  19. Daddy.girl

Daddy.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    81
    ТРЕТО ПОЛУВРЕМЕ!!!!
    И јас сум воодушевена од филмов! Читав денес критики, до душа во право е критичарката од Вест, некако неповрзани две приказни беа ставени. Ниту се осети филингот за љубовта на Сашко и Катарина, ниту успехот на фудбалерите, како две приказни неспоени да се вметнати, ама пак од друга страна филмов е ФЕНОМЕНАЛЕН! И ние почнавме добри филмови да правиме. Овој и „Сенки“ баш се по мој вкус. Обавезно да го гледате.
    Оцена: 8/10

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Detachment

Trendafilka и rossonerka веке го препорачаа филмов но неможам да останам рамнодушна и да не го прокоментирам. Тешка драма за суровата реалност на денешницата. Адриан Броди е наставник кој работи на замена. Ке започне да предава во училиште каде ке се сретне со ученици и наставници со различни лични проблеми и ке се обиде да помогне, истовремено борејки се со демоните од сопственото минато. Филмов ги посочува проблемите во коренот.

FUCK со големи букви и без цензура.

Бидејки не е некоја силна холивудска продукција филмов е уште пореален, со уфрлени монолози како документарец. Од мене 10ка и повеке не гледам филмови со Адриен Броди!

Прикачени фајлови:

• detachment.jpg
      detachment.jpg
      Големина на фајлот:
      17,6 KB
      Прегледи:
      344