Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    The Five-Year Engagement

Убедливо најубавиот филм што сум го гледала не само во последно време, туку воопшто. Влага во мои топ 10 на сите времиња дефинитивно. Да не можеш да престанеш да се смееш од прва до последна секунда цели 2 саати, а истовремено да има моменти кога таа смеа се трансформира во плач, и така се во круг. Глумците се голем плус, особено Емили Блант која лека-полека ми влезе во срце, а очигледно и не само мене. Филмов е преубав, и од мене не само препорака, туку добива она must see. 10/10!

http://www.imdb.com/title/tt1195478/

На Shana, Anouk и Vikica.cuci им се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.468
    A man apart
    Поранешен криминалец,Шон, сега полицаец, заедно со неговиот најдобар другар, кој исто така е биш криминалец, а сега и тој полицаец( :rofl: ) ќе го уапсат Мемо, главата на накрокартелот, и после тоа се јавува некој Диабло, кој му се одмаздува на Шон, со тоа што ја убива жена му. Шон, очаен да го фати убиецот, се сврзува со Мемо, човекот кој тој го уапси, за помош околу апсењата :)

10/10 Меѓу моите омилени акции евр :)

300

Леонидас со неговата броена армија, против безбројните Персијци, многу крв, многу мускули,многу акција, и многу солариум

па од мене 9/10 :)

3. In..Love

In..Love Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    Последен филм ... The Grudge.. Многу е страшен.. вечерта неможев да заспијам. :Д

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.488
    Вчера бев слободна па изгледав неколку филмчиња :wasntme:

From prada to nada

Филм за две сестри кои по смртта на нивниот татко остануваат без ништо, се појавува нивниот полу-брат заедно со неговата злобна жена која сака да им земе се..тие одат да живеат во сиромашниот кварт на Лос Анџелес кај нивната тетка, таму се раѓаат нови љубови, научуваат многу нешта за животот. Преубав филм :up:

Sweet home Alabama

Успешна дизајнерка од Њујорк се враќа во малото родно место за да се разведе од нејзиниот сопруг, но сфаќа дека сеуште е заљубена во него. Многу ми се допадна филмчево :)

Ice Princess

Кејси за нејзиниот проект по физика со кој треба да добие стипендија на Харвард почнува да се занимава со уметничко лизгање. Тогаш сфаќа дека она што навистина сака да го прави е токму тоа-уметничкото лизгање. Супер филмче :)

Mirror Mirror
    Не ми остави кој знае каков впечаток, некако пренатрупано ми делува филмов, безуспешен обид да биде интересен, али како и да е добар е за тепање време :D

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.195
    Допаѓања:
    258.442
    Pride & Prejudice
    Како и што очекував книгата е подобра од филмот.
    Подобро се доловени емоциите, сцените се поопширно дадени, што впорочем е и нормално, секако дека не би можела да се адаптира целата содржина од книгата на филм.
    Сепак одлично си ја завршиле работата, битните делови во книгата не се изоставени.
    Ми се допадна екранизацијата. Актерите погодени. Само Кити и Лидија ми се погрди во филмот од она што јас го имав замислено за нив. Куќата на семејството Бенет ја замислував поинаку, малце побогато, исто и облеката.
    Во целост, задоволна сум. Ми се допадна филмот. Кастингот, глумата.
    До толку што цела вечер сонував балови и долги фустани :D .
    И уште толку ми прирасна на срце книгата, имам желба да ја читам пак :) .
    Оценка 8/10.

Прикачени фајлови:

6. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.612
    Навистина е се' до вкусот, читам рецензија на Каша за The Five-Year Engagement, и се прашувам дали сме го гледаме истиот филм. :^)
    Мене ми беше крајно бавен, досаден, дебилен и запрепастувачки ужасен, со оглед на фактот дека ја сакам Емили Блант.
    Дијалозите беа очајни, хемија помеѓу двајцата актери немаше, а крајот беше не за златна малина, друго овошје реално треба да се измисли за таква глупост.
    Али нејсе, секој со својот вкус.

Што гледав последно јас... :)
    Damsels in Distress
    Филмот го прикажува факултетскиот живот на пет другарки, која од која позабегана :D , чукнати, а од друга страна подготвени да понудат помош на најнеочекуван начин... забавен е , ама можел да биде и многу подобар.
    Greta Gerwig освојува. Не е воопшто тишична убавица, ама е толку слатко-шармантна. Откако ја гледав и во Lola VS, и тука ме изненади со уникатната глума. :)
    5/10

Alien (1979)
    Да драги луѓе, јас немам ништо гледано од фамозниот серијал со Сигурни Вивер, што би рекле северните соседи - Осми путник. :D
    И ми се допадна, како за филм од 1979 год, се' уште изгледа свежо и недосадно.
    Екипаж во вселената ќе биде нападнат од нов вид суштество... кој ќе преживее е прашањето... и како.
    Добро филмче, ќе ги гледам и останатите делови.
    8/10

The Best Exotic Marigold Hotel (2011)
    Кога ќе ви понудат британски филм, со Џуди Денч, Бил Најџи и врвна актерска екипа со постари глумци, сцени од прекрасната Индија, британски хумор, перфектни, брилијантни дијалози, смеа и драма истовремено, не кажувате не. :)
    Топло го препорачувам, ама од срце, ме расположил, ме насмеал, ме расплакал, го обожавам филмов.
    Не ни очекував дека ќе ми се допадне толку многу.
    Во улогата на сопственикот на фамозниот хотел се појавува Дејв Пател, од Сиромашниот милионер, оскаровецот на Дени Бојл.
    Перфкетно филмче за разгалување на сетилата, надвор од сите глупави шаблони.
    9/10

7. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Stolen

Според мене нема лош филм со Николас Кејџ, така да не разглабам многу, накратко јак филм! :)

http://www.imdb.com/title/tt1656186/

8. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    The Campaign

http://www.imdb.com/title/tt1790886/

Will Ferrell и Zach Galifianakis се опоненти во предизборна трка во Северна Каролина. Едниот е искусен политичар кој веке четири пати бил член на конгресот а другиот го кандидираат за да се направи лажна конкуренција но... Интересна комедија, предизборни игри и местенки :)

Прикачени фајлови:

• the campaign.jpg
      the campaign.jpg
      Големина на фајлот:
      20,7 KB
      Прегледи:
      393
    На LilBaby и Trendafilka им се допаѓа ова.
  9. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    The Shaggy dog
    http://www.imdb.com/title/tt0393735/
    Интересно филмче, откако ќерката Карли ќе донесе едно мутирано куче дома, тоа го гризнува татко ѝ (Дејв), тој се претвара во куче, и после ќе го видите неговиот живот како куче. :D
    Баш фамилијарно и детско филмче, се изнасмеавме со сетра ми.Кучето е многу слатко. :)

10. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.301
    [​IMG]и јас го гледав и менее ми беше мнн симпатично и мнн се надевавав да нема лошо завршеточе
    дечињата ми беа мнн интересни
    само имам мала забелешка дека морав да барам превод (некои зборови мнн ми беа чудни )
    од мене 8/10 оценаа
    Looper (2012)
    екстра тематика .. но незнам некако парзен ?!супер трелер но малку ми беше досаден како целост ... очекував мнн повече од тоа што беше првично најавено ...
    5/10

11. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.522
    Adaptation - 114 min - Comedy | Crime | Drama

A lovelorn screenwriter turns to his less talented twin brother for help when his efforts to adapt a non-fiction boo/k go nowhere.

Oценка - 8/10

Филмот е баш закон, на средина сконтав што е и како е направен филмов. Има интересни реплики, на доста места ме изнасмеа, но и изненади и натажи.

Еве ви и цитати:

Charlie Kaufman: To begin... To begin... How to start? I'm hungry. I should get coffee. Coffee would help me think. Maybe I should write something first, then reward myself with coffee. Coffee and a muffin. Okay, so I need to establish the themes. Maybe a banana-nut. That's a good muffin.
    Charlie Kaufman: Today is the first day of the rest of my life.

12. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.857
    6-10

Прикачени фајлови:

13. Tantica

Tantica Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    24
    Последен филм ми е Мадагаскар 3, лично мене ногу ми се допадн, бидејки сум голем обожавател на анимираните филмови, супер ме расположи и го препорачувам.

Приказната повторно се врти околу Алекс, Глорија, Мелман и мојот омилен лик Марти кој сеуше се обидуваат да се вратат дома од таму каде застанаа минатиот дел и се упатуваат во Европа каде сретнуваат нови пријатели.
    Оценка 8/10
    Сцената за која си се смејам цела недела http://www.youtube.com/watch?v=NQ3A7P3k ... ure=relmfu

Прикачени фајлови:

• index.jpg
      index.jpg
      Големина на фајлот:
      10,7 KB
      Прегледи:
      267
  14. Kasha

Kasha Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    3.266
    Wilderness

Па онака. Не можам да кажам лош, ниту па дека сум нешто посебно воодушевена. Солидно.

http://www.imdb.com/title/tt0465670/

15. programerka-2nd

programerka-2nd Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    53
    http://www.imdb.com/title/tt1512685/

Los ojos de Julia (Julia's eyes) 10/10

На почетокот си мислев мора да е некоја глупост, судејќи според неколку шпански филмови што ги имав гледано претходно, но се излажав. Филмов е предобар, не трепнав додека не заврши. Непредвидлив е до самиот крај, не паметам кога последен пат толку многу ми лупало срцето додека гледам филм.

Се работи за едно мистериосно самоубиство - слепа девојка ќе се обеси во сопствената куќа. Единствено нејзината сестра, која е на работ и таа да ослепи, верува дека има нешто чудно во самоубиството, и решена е да открие што е тоа...

Не препорачувам на луѓе со слабо срце, сите останати мора да го погледнете. :)

16. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    The Silence of the Lambs (1991)
    Hannibal (2001)
    Red Dragon (2002)
    Hannibal Rising (2007)

Не го осетив времето како ми помина гледајќи ги.
    Прекрасна содржина и Сир Ентони Хопкинс. :)
    Ликот на Ханибал Лектор тотално ме фасцинира. Чудно.. И покрај тоа што е негативец почнав да го симпатизирам. :wasntme: Am I normal? :D
    Првиот дел The Silence of the Lambs има освоено дури 5 Оскара! Третиот дел има цела галерија познати актери : Edward Norton, Ralp Fiennes, Harvey Keitel..
    Ама за мене ултимејт фејврит ќе остане Hannibal. Крајот е срцепарајучи. :D

10 sвездички

На mamma-mia му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Thing 2011
    Солидно хорорче, не баш по мој вкус ама добар беше.
    Се работи за изтражувачи на Арктикот кои пронаоѓаат нешто (The Thing) и се обидуваат да дознаат што е тоа. Наскоро дознаваат дека тоа е суштество од вселената кое може да ги копира клетките на луѓето, и дознаваат дека секој може да е копиран, т.е. да е потомок на The Thing. Но кој е? Гледајте и ќе дознаете.
    Препорачувам 6.5/10
    http://www.imdb.com/title/tt0905372/

18. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Lock, Stock And Two Smoking Barrels

Забегана, по мое гледиште крим-комедија. :lol:

Британски производ на Гај Ричи, вечна борба за пари и соочување со проблемите кои ги носат.

На lepotickata му/ѝ се допаѓа ова.
  19. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Letters to Juliet

Филмот е нешто прекрасно и воопшто нема да жалите ако одвоите малку време да го погледнете.
    Ме растажи,ме расплака и на крајот солзи од среќа. Дефинитивно најубавиот филм што сум го гледала.
    10/10 :clap:

На Stoimenovska му/ѝ се допаѓа ова.
  20. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.572
    Допаѓања:
    3.321
    The super

Постар филм од 1991 со Џо Пеши.
    Еден од првите на кои се сеќавам дека сум ги изгледала.

Еден богаташ поседува зграда во која претежно живеат Црнци и Латиноамериканци.
    Зградата е ужасна, значи ептен ужасно место за живеење и газдава ништо не поправа внатре што ќе се расипе. Нема струја, нема парно, ништо ... Поради тоа, станарите се бунат и на суд му одредуваат да живее и тој во зградата со нив во такви услови.

Интересна комедија, добра е за тепање време. :D

7/10

Прикачени фајлови:

• ts.jpeg
      ts.jpeg
      Големина на фајлот:
      85 KB
      Прегледи:
      389