Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    Whip It
    Сапуници и розеви меурчиња до бескрај.
    Случајно го начекав на телевизија, сум го гледала и друг пат, и да ви кажам дека ако не сте го гледале ништо посебно не сте пропуштиле. Најјака во цел филм е Дру Баримур. Не ни може поинаку :D

2. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Го мразам Адам Сандлер, како ми иде на нерви тоа нешто неверојатно :devil: па и тоа гласот како го менува :puke: просечен филм, лоши шеги :x
    Интересна приказна. Колку и да ми беше фрик типот и лажго и неговите причини ама ич не ми се сфиѓаа :wasntme: крајот го красеше делото. Ептен убаво се осеќав на последната сцена, бравос

3. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    2 Days in New York

http://www.imdb.com/title/tt1602472/

Марион живее со своето момче во Њујорк. Таа е фотограф и го поканува семејството на отворање на својата изложба во Њујорк. Ке дојдат татко и, сестра и и момчето на сестрата, кој воедно е нејзин бивши. Французи во Њујорк....

Продолжение на 2 Days in Paris (http://www.imdb.com/title/tt0841044/) но приказните не се врзани. Се слагам со оценката на имдб.

Прикачени фајлови:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    L!fe Happens (2011)
    Ова е лесно, интересно, забавно филмче, со посебен шмек, сладникави елементи и неизбежен хепи-енд, но сепак - недебилно и неретардирано.
    Ја следи приказната на Ким, Дина и Лора, три цимерки и другарки, чиј живот драстично се менува откако Ким непланирано ќе забремени.
    Некои сцени се толку кратки, но слатки, а актерската екипа по мој вкус, одлична.
    Навистина треба да ѝ даваат многу повеќе улоги на Кејт Босфорт, девојката е фантастична.
    Многу ниска оценка на имдб, го сфаќам жанрот и неговата неуникатност и непосебност, но сепак - сум гледала толку полоши филмови од овој.
    Од мене, 7/10.

На anuskaNESTLE и Kathlin им се допаѓа ова.
  5. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    The Departed

Од двајца идни полицајци, едниот од страната на криминалот се инфилтрира во полицијата, а другиот од страна на полицијата се инфилтрира во криминалната дружина.
    На крајот, сите се покојни.
    Одличен.

На Buttterfly и imorena им се допаѓа ова.
  6. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    393
    The Beaver
    Филмов си го пуштив онака, ради Џенифер Лоренс ама ме воодушеви :o
    Се работи за еден човек кој запаѓа во депресија и почнува да зборува со кукла-дабар, која почнува полека да му го контролира животот...
    8/10

Прикачени фајлови:

7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.511
    Допаѓања:
    251.401
    Detachment
    Сурово реална драма на која не можете да и останете рамнодушни.
    Ќе ве потресе, ќе ве наежи.
    Во неколку наврати е дадена соодветна рецензија за филмот. Да не се повторувам, го делам мислењето како и останатите девојки кои го имаат гледано филмот.
    Адриен Броди е совршен за улогата. Му прилегаат вакви улоги на депресивен, мрачен лик, со демони во себе.
    Одлична приказна и сценарио.
    Филмот на моменти потсеќа на документарец, што го прави уште повистинит и потрогателен.
    Еден од подобрите филмови што ги имам гледано воопшто. Го ставам во иста група како и Реквием за еден сон. Филмовите, барем на мене ми се слични, различна проблематика, ама и двата се толку реални и сурови.
    Оценка 9/10.

Се двоумам околу мајката и дедото на Хенри
    Дедото ја злостуваше мајка му? Не го сфатив тој дел... Самиот тој кажа дека за да го поштеди го заклучувала секоја вечер.

Прикачени фајлови:

• Detachment.jpg
      Detachment.jpg
      Големина на фајлот:
      17,6 KB
      Прегледи:
      186
  8. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    За Detachment.
    ^
    Да, таткото ја злоставувал ќерката, т.е. мајката на Адријан Броди.

На JuLleE му/ѝ се допаѓа ова.
  9. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.511
    Допаѓања:
    251.401
    ^
    Уште ова...морам :wasntme:
    Татко му е или дедо, бидејќи кога умираше дедото, Хенри му се обраќаше со „тато„
    Јас си ги разглабам филмовите, а овој го гледав сама, па драги мои на вас ви се „падна„ :D .
    Дечко ми несакше да ме дружи, не знае што пропушти :emo: .

10. Trendafilka

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    ^
    Јас сфатив дека му беше дедо.
    Tој момент кога му се обратил со тато пред умирање, не сум му обрнала внимание искрено. :(
    Многу пропуштил дечко ти, да си знае само... :)

11. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Еднаш мајка ми ми рече: Бидејќи и така губиш време на филмови, дај изгледај го Доктор Живаго. И така јас го симнав Доктор Живаго и кога видов дека трае 3 саати некако не се наканив пола година да го изгледам. Вечерва додека надвор истура а мене доста ми беше учење, привремено без интернет решив ајде нека се угоде.

Ќе си мавнам една воспитна зошто не сум го гледала порано. Ова е филм. Не оние ѓубрињата што ги гледаме цело време. Ова. Со очи ти ја раскажуваат приказната. И така последен филм што гледав е

рецензија не сум способна да дадам.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=4Yd2PzoF1y8

12. Tantica

Tantica Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    24
    GONE

Лично мене многу ми се допадна филмот и би го гледала повторно.
    Приказната се врти околу млада девојка која била најдена среде шума и тврдела дека била киднапирана, но бидејки не се најдени никакви докази, ниту пак на неа немало никакви траги на насилтво, со оглед на нејзината историја како ментална нестабилна личност, полицијата го отфрла случајот, една година подоцна исчезнува нејзината сестра, и овој пат никој не и верува, затоа таа ги превзема работите во свои раце да докаже дека не измислува или да се увери во тоа што сите и го посочуваат-дека се било во нејзината глава и киднапирањето никогаш не постоело....пак ќе кажам Одличен филм

Оценка 9/10 (бидејки 10 е за совршенство, а совршенство не постои :D )

Прикачени фајлови:

13. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    @Trendafilka @JuLleE

За Detachment

На Адриен Броди т.е. Хенри му е дедо а тука на крај, на умирање, дедото се губеше и мислеше дека разговара со керката, т.е. мајката на Хенри. Хенри зборуваше како да е мајка си со цел да му олесни на старецот, кој очигледно имаше грижа на совеста. Затоа во момент го има наречено тато

14. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    To Rome with love
    Колку време го чекав филмов, изгледа премногу високи ми беа очекувањата. Одредени ликови многу ми се допаднаа, други воопшто. Роберто Бенињи беше фантастичен, Мили преубава, Пенелопе секси, ама измамите и приказната со прељубниците не ми се допадна. Можел филмов многу подобар да биде. И да, од Рим ни Р, a сепак, можеби Лиз Гилберт била во право кога напишала дека зборот за Рим е секс, а тоа тука го имаше доволно. Би му дала преодна оценка, да немав никакви очекувања, можеби и би ми бил доста добар филмов.

15. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Friends with kids

Лудница е филмчето. Станува збор за два брачни пара и една девојка која не може да најде никако партнер и дечко кој никако да задржи врска. Сите се пријатели, се дружат, но секој има различни проблеми. Гледајќи ги проблемите во браковите на пријателите, дечкото и девојката бидејќи се другари со години и се сакаат и почитуваат, решаваат само да имаат дете заедно, да ги поделат обврските и после на раат да ја бараат љубовта на својот живот (без страв дека биолошкиот часовник отчукува).. ама не е се така црно-бело во нивниот план, иако на почетокот се чини дека е идеален планот :) Топло го препорачувам овој филм!

16. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Madagascar (I, II)

Со цртаниве сум оток. :|

Животни од Њујоршката зоолошка, ќе избегаат кон дивината и ќе истражуваат нови територии.

http://www.youtube.com/watch?v=xy11lkBvA9s

17. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    The woman in black 6/10
    очекував многу повеќе

18. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.675
    Допаѓања:
    6.549
    [​IMG] Само што го изгледав, го начекав кино снимка ама многу квалитетна :) . Ептен е добар исто како и првиот дел а можам и да кажам дури подобар. Овој пат приказната е во Истамбул.

Лиам работи како обезбедување во Истамбул. Сакајќи да се смири со жената ги поканува со ќерката да го посетат. Таму го бара таткото на тој што го уби во привиот дел ( што му ја киднапираше ќерката во Париз). Ги киднапираат него и жена му и он пробува да ја спаси ќерка му. Онака на крај му помага да ја спасат мајка и и така. :lol: (не ме бива за прераскажување ама се потрудив :lol: )

Гледајте го обавезно ! ;)

19. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562

Значи филмов стварно многу добар, вредеше да се гледа

20. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Friends with Kids (2011)
    http://www.imdb.com/title/tt1720616/
    Интересно лајт филмче, супер приказна која е многу реална, интересни дијалози, ќе ви примами насмевки, ќе се изнасмеете за некои случки, ќе се запрашате и за неколку ситуации можеби, ќе се пронајдете во многу делчиња од филмот, така да го препорачувам за опуштање на мозокот :) Maлку ме нервираше главниот женски лик, но видов дека типката е и директор и сценарист, па си ја доделила себеси и главната улога, а јас дефинитивно друга глумица би одбрала, не ме бендиса, претерано вештачка беше :)
    Се на се 7/10

Brothers (2009)
    http://www.imdb.com/title/tt0765010/
    Го имам симнато филмов многу одамна и конечно му дојде редот. Предобро, тоа ќе кажам. Филм на радост, тага, бес, љубопитност, среќа, солзи, воодушевување, разочарување, значи микс на емоции. Драма и тоа воена која едноставно не остава никој рамнодушен. Тоби и Џејк се одлични браќа, кои и од добро подобро ја завршија својата работа, Натали некако не ме воодушеви, знаела таа и поубаво да се внесе во својата улога, прелајт беше за овој филм. Се на се 9/10