Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    "The ring"
    9/10
    Предобар филм,навистина е мистериозен и језив на моменти.Можеле уште малку пострашен да го направат:D ,ама и без тоа одличен е филмов.
    Знам дека сите го имате гледано,а јас малку закаснив :angel:.
    Се работи за еден настан(всушност повеќе се)кој ке ја натера една новинарка да истражува.Има една касета и секој кој ке ја гледа,прво добива мистериозен повик,а потоа за седум дена умира.Тоа се случува на внуката на новинарката и таа решава да дознае што се случува навистина. На крајот открива,но и таа и син и' се во опасност.

2. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Незнам зошто ама мислењто од пред малку неќе да ми редактира.
    Заборавив да го пишам филмов:
    Hocus Pocus- 1993
    Кој што прееска го гледав на Сител по 100ти пат и повторно се скапав смеење. Доста добар филм, со многу комични елементи. http://www.youtube.com/watch?v=nDidHzwYu3E
    песнава ми е врв. 7/10. Препорачувам! http://www.imdb.com/title/tt0107120/

На wolf4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Runaway Bride (1999)
    http://www.imdb.com/title/tt0163187/
    Само не ми е јасно, зашто има толку ниска оцена, на имдб? :^)
    Го фатив вчера на Cinestar. Само што, не го гледав баш од почеток.
    Овие двајца, ми се совршена двојка.
    Друго, и немам што да кажам. Само дека ми се допадна.
    И еден лајк од мене. :up:

4. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Vacancy 2007
    Доста напнато филмче. Интересна содржина, но можеле да го направат малку пострашен. 7/10.
    Го препорачувам. http://www.imdb.com/title/tt0452702/

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Многу интересен лик за SPIDER според мене одбрале :) можеби е мало ситно не мускулесто ама е одличен 8-10

Прикачени фајлови:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Трето полувреме
    10/10...

7. Inna5

Inna5 Популарен член

Се зачлени на:
    22 април 2012
    Пораки:
    698
    Допаѓања:
    626
    Леле јас одкако го изгледав овој филм,после него не изгледав хорор. Едиснтвен хорор филм што сум го гледала,и омилен ми е.

8. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    The Forgotten.

Мошне интересен филм со чудна тематика.
    Жанрот е мистерија.
    Накратко станува збор за една жена која има дете кое наводно поѓинува во авионска несреќа, но на кое никој од роднините не се сеќава. Дури ниту нејзиниот сопруг.
    Таа тргнува во потрага а целта и е по секоја цена да дознае како исчезнал нејзиниот син и што всушност се случило...
    Интересен филм кој не трае премногу долго. 90 минути и вреди да се погледне. :)

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Up (2009)

Со илјадници балони, 78- годишен старец, кој се вика Карл, успевава да полета заедно со неговата куќа и да појде кон Јужна Америка, каде што ке може да ја оствари неговата и желбата на неговата почината сопруга односно да ја смести куќата на Рајските Водопади. По поминувањето на изминат пат, тој забелешува дека не е сам во ,,летачката-ќука" , на тремот од куќата се качило и момчето Расел. Се обидува да го врати кај татко му, не но успева и заедно продолжуваат кон Рајските Водопади. Застануваат на место кое што е далеку од водопадите, но сега продолжуваат да пешачат кон водопадите и ја влечат куќата со себе. Патем, ја сретнуваат птицата Кевин, која што е барана од Чарлс Мунц и едно од неговите кучиња Даг ја пронаоѓа, се преправа дека е нивен пријател и.. и другото самите догледајте го

7.5/10

10. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    Bean (1997)
    Comedy | Family

9/10
    Mr.Bean работи како чувар во Британската Кралска Национална галерија и неговите шефови сакаат да му дадат отказ бидејќи тој спие на работа цело време,но не можат затоа што претседателот на одборот на галеријата го брани.Го испраќаат во Америка,каде што ќе мора да присуствува на отворањето на најголемата слика во САД досега.
    http://www.youtube.com/watch?v=5SnIUYLRXro&feature=relmfu Најсмешен дел. :rofl:
    Добро филмче за опуштање и смеење. :)

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. WeHeartIt

WeHeartIt Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2012
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    130
    Unbreakable!-Нескршливиот (непобедливиот)
    Многу добро филмче,вреди да се погледне.
    Рецензија: Човек дознава дека е нескршлив т.е се прави сообраќајна несреќа и има 100 и нешто загинати а само тој е преживеан. Тоа предизвикува бунт и се разоткрива дека тој човек всушност е нескршлив.
    не дадов добар опис ама не ме бива за тие работи,се потрудив малку. :tmi:

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    Unknown
    Др. Мартин Харис со својата жена пристигнува во Германија на семинар на кој треба да се промовира нов начин за справување со гладот во светот. Меѓутоа, ќе ја заборави актовката на аеродромот и ќе се врати по неа. Притоа ќе доживее сообраќајна несреќа после која ќе го изгуби својот идентитет и ќе се обиде да си го врати. Дали ќе успее во тоа, погледнете го филмот. Интересна акција, на моменти предвидлива, но пресвртот е неочекуван. Барем мене ми беше. Во секој случај, уште еден одличен филм за љубителите на Лиам Нисон.
    4/5

The Kingdom
    Филмот е инспириран од вистински настани (бомбашките напади во 1996, Ал Кобар и 2003 Ријад, Саудиска Арабија). По терористичкиот напад врз американската заедница во Ријад, тим на ФБИ оди на лице место да го истражи местото на злосторството. Притоа треба да ги надминат препреките кои ги наметнува муслиманската заедница со своите закони и правила, и во соработка со саудиската полиција да го фатат сторителот. Типично американско гледиште за ваквите случувања, но и за животот на Блискиот Исток. Не е нешто посебно, иако е добар за љубителите на воени филмови.
    3/5

Transformers: The Dark Side of the Moon
    Автоботите во соработка со војската откриваат дел од технологијата на Сентинел Прајм која останала скриена на темната страна на месечината после падот на леталото кое бегало од Сајбертрон. Десептиконите ќе успеат да се инволвираат меѓу луѓето, во исчекување на оживувањето на Сентинел и обновувањето на Сајбертрон со помош на скриената технологија и притоа Мегатрон сака да ја има власта. И како и обично, автоботите победуваат - и оставен е простор за ново продолжение. Приказната е класична сај-фај акција, ама лично мене филмот ми се допадна :)
    4/5

Horrible bosses
    Тројца пријатели имаат ужасни шефови. И понекогаш си замислуваат дека ги убиваат и се спасуваат од нив. Ама што кога ќе решат тоа да го спроведат во дело? Кога си играш со оган големи се шансите да се изгориш, бидејќи не секогаш сè оди според планот. Но на крајот, сите тројца ќе поминат добро, односно ќе ги скротат шефовите. А како, ќе видите. Лимонатка филм, малку глупав на моменти, ама добар за тепање време.
    3/5

13. wolf4e

wolf4e Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2010
    Пораки:
    2.284
    Допаѓања:
    1.894
    "O"

Филмов го имам гледано неколку пати и никако не ми текнуваше како се вика :^)
    A тој со една буква само бил :D
    Cе работи за еден успешен кошаркар во средново училиште,тој е најуспешен од сите,има девојка(Julia Stiles) се сакаат,се им оди одлично.
    Hо,еден од неговите другари не е срекен за тоа и пробува на секој начин да го уништи,во секоја гледана точка.
    Hема да ви се верува љубомората колку е болна и до каде можи да оди.

Cекогаш кога го гледам филмов, се чуствувам чудно и згрозено,некако чудно.
    Mене ми е еден од почудните филмови што сум ги гледала,него Josh тука глуми одлично :|
    7\10

The Faculty
    Дejството се одвива во едно средно училиште,каде што професорите почнуваат да се однесуваат чудно :geek:
    Hекои ученици веруваат дека станува збор за вонземјани и почнуваат да истражуваат :)

Mене ова ми беше интересно и забавно филмче,боже ми се чини или Aшер глуми во филмчево? :rofl:
    6,5\10

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    W.E. (2011)
    http://www.imdb.com/title/tt1536048/
    Го видов филмов случајно и немав поима дека е на Мадона, дури откако го изгледав видов кој е режисерот :)
    Филм кој има неколку номинации и награди за костимографија, бидејки е прекрасна истата! Се воодушевував на изборот на шминка и облека, одлична глума на Andrea Riseborough и Abbie Cornish. Воедно целата приказна за аферата во Вестминстерска палата ме воодушеви, убаво е направена и таа паралела на минатото и сегашноста, а и воедно што главен акцент е ставен на жената. Me чуди премногу ниската оценка на имдб. Јас го препорачувам за љубителите на историските драми. 8/10

Taken 2 (2012)
    http://www.imdb.com/title/tt1397280/
    Првиот дел го изгледав во еден здив, вториов исто но сепак првиот си е прв едноставно :)
    А и вториов нели трае прекратко 80 минути за акција ми е малку :^) Некако многу набрзина се се случува, ептен убрзано. Ми се допадна во секој случај, дејствието е супер што се случува во еден Истанбул, топ место за акција и брзо возење низ тие сокачиња, јес да такво возење кога ќе има некое малолетно девојче без возачка нека ми јават ;)
    Се на се ај и за ова 8/10

На Hipster и 1209 им се допаѓа ова.
  15. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Looper (2012)
    118 min - Action | Sci-Fi | Thriller

Се мислев што да симнам да гледам, некоја добра акција и кога го погледнав траилерот мислев дека е полн погодок. Добар избор на глумци морам да признаам но искрено не ми се допадна филмов. Гледам има висока оцена на IMDb 8.1/10 ама јас не би му дала толку. Не знам дали е до тоа што го гледав без превод па некои делови ме збунија. :wasntme:
    Како и да е, не ме воодушеви.
    На кратко, во филмов се прикажани две времиња (онака фино да те збунат :D ). Во 2074 е измислено патување низ времето кое било забрането,но го користеле криминалните групи. Тие се ослободувале од некој така што го враќале 30 год во минатото и таму ги пречекува лошиот чичко со пиштол и ги убива. Џо, главниот лик, еден ден дознава дека мафијата за која убива, му го праќа стариот Џо т.е. он да си се убие. :D И така почнува се..

Прикачени фајлови:

• looper.jpg
      looper.jpg
      Големина на фајлот:
      15,3 KB
      Прегледи:
      266
  16. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    You Don't Mess With The Zohan

That's My Boy

Две исклучително лоши комедии со многу идиотски хумор.
    Не знам што се случува со Адам Сендлер последниве неколку години, ама јас не се сеќавам кога последен пат сум изгледала некоја неговата добра комедија.

17. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Super 8 (2011)

Откако неколку другарчиња, снимајќи аматерски филм на железничка станица во нивното мало градче, ќе бидат сведоци на несреќа, почнуваат да се случуваат чудни и необјасниви работи...
    Филм во продукција на Спилберг, патем феноменална, навистина си има свој печат човекот, не се џабе е меѓу најдобрите.
    J.J. Abrams авторот и режисерот на овој сај фај филмич, познат по својата работа во Lost и Fringe.

Интересен и возбудлив детски, но и семеен филм, кој го одржува вниманието, има добри специјални ефекти и солидна приказна за овој жанр.
    Дечињата се прекрасни, ама глумата на Elle Fanning освојува.
    Ова е помладата сестра на Дакота Фенинг, која е исто така многу добра млада актерка, ама девојчево ме освои сосем.
    За мене лично - дури и подобра од Дакота, а и поубавка.
    Фино филмче.
    8/10

На kravce и the.vampire.girl им се допаѓа ова.
  18. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Man on a ledge

Ми го фалеа филмот демек ного јак бил,па го симнав.Не беше лош,ама приказната не е ништо посебно.
    5/10

19. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
  20. marija.directioner

marija.directioner Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    24
    Последен филм што го гледав е „Трето полувреме“. Прекрасен филм...поубав во животот немам гледано. :)