Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056

Трилер и не е така лош. 8/10

Татко со двете деца после година по трагичната смрт на сопругата, мајката ... оди на празничен одмор. Но дали тоа ќе бидат вистински празници или нешто друго, гледајте го да дознаете.

2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467

Mајка и синче ќе бидат киднапирани од страна на таксист- сериски убиец. Mајката ја убива, а детето го држи заробено со години.

чуден филм, нешто подруго,малку бизарен, не е баш хорор, не знам во кој жанр да го сместам.
    интересен, ќе има голем пресврт, од мене 7/10 за да се види еднаш, добар е

3. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    по милионити пат пак го гледав ZONA ZAMFIROVA
    http://www.youtube.com/watch?v=aFI5x3sPAbo
    100/10 незнам колку пати да го гледам пак ке ми биде интересен :D

На Marossa и Hipica им се допаѓа ова.
  4. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    “The cold light of day“

Интересна замисла, промашена реализација.....Бре не можеш асален трилер да изгледаш, овие новиве врска немаат.

Повеќе очекував од филмот, ама едвај една 4-ка му давам.
    На крајот не ни разбрав што всушност имаше во таа актовка. :^)

5. BlackMarket

BlackMarket Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2012
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    266
    Без никаква навреда, ама жал ми е ако не си гледала поубав филм од тој. Има, МНОГУ :)

Иначе вчера го гледав Зомбиленд. Очекував да не е нешто посебно, ама ме изненади, баш е интересен, смешен, има јак црн хумор и закон глумци. 9/10

6. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Во последно време го запоставив гледањето на филмови :tmi:. Постојано имам некој проблем со гледање онлајн а не ми се симнува некако. Ќе им се вратам кога тогаш на филмските маратони :).
    Ама еве, последните два-три филма кои ги изгледав мислам дека беа овие.

Mean Girls 2

Ова споредено со првиот дел е ужас. Не се ни споредува искрено. Не знам од каде им идеа да снимат вакво глупо продолжение. Хуморот и ликовите се никакви.

In the Land of Blood and Honey

Ми остави филмот впечаток. Мислам дека Анџелина како режисер би ја бендисала повеќе отколку како актерка.
    Фан сум на воените филмови и можеби затоа донекаде сум навикната да гледам такви грозни, одвратни и крвави сцени како што има во секоја војна. Но мислам дека многу лоши спомени се оживеани со филмот за оние кои го преживувале тој кошмар. Поради тоа малку е ранлива темата на филмот.
    Но ако го тргнеме на страна солидна реализација и приказна. Глумата беше ептен добра. Се згрозив на филмот и некои сцени во него ама воедно и го гледав со внимание.
    Само србите се прикажани во најлошо можно светло во филмот. Не ја познавам многу таа историја ама бетер и од нацисти се прикажани. Се сомневам дека тоа им се допаднало и дека се фанови на филмот.

What to Expect When You're Expecting

Добро филмче за опуштање. Интересен е донекаде, ми се допадна. Овој Чејс Крафорд е одмор за очи било во кој филм :inlove:.

7. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Taken 2 (2012)
    После првиот дел очекував многу од овој филм, но беше помалку разочарувачки. Лиам Нисон повторно извонреден, исто и останатите од старата екипа. Од Раде Шербеџија очекував одлично да го одигра албанскиот гневен татко, но се разочарав што немаше ниту еден дијалог на нивен јазик (освен шпејт, шпејт што повторуваа сите друго јок). Дури и на Српски ќе звучеше поубедливо, ама вака Албанец на Англиски во Истанбул некако ми беше премногу излитено.
    Забележав и други пропусти на сценаристите, ама ајде да не наведувам и ги расипувам очекувањата на оние кои не го гледале филмов.
    Оценка 6/10
    IMDb link

8. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    The town
    Не знам зошто не го сакам Афлек кога стварно солидни филмови имам гледано со него, треба да се преиспитам :^) Причата, ограбувачи, еден ќе се опамети, заљуби, па ќе се бори да се ослободи од тимот и работата. Мене ми се сфиѓаат вакви филмчиња, забавни ми се и брзо се одвива дејствието.
    Friends with kids
    Стандард приказната, они све сфатиле, ама не сфатиле дека се сакаат :^) лесен филм, актерката немаше уста :o :D
    The awakening
    Ми се допадна...затоа што немаше извртени, страшни фаци на духови (оти почнав по дома веќе да ги замислувам :tmi: ). Ребека Х. многу ми се сфиѓаше, баш и лежеше ликот

9. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Џули, најде убава снимка ?

10. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    127 Hours

На почетокот е досаден, но дадете му шанса.

7/10 Препорачувам.

11. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Добар филм се наежив на некои моменти му давам 8/10 заради крајот малце глуп беше ама реди да се гледа :)

Интересно филмче :)

На Andemona му/ѝ се допаѓа ова.
  12. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.056
    Од мене една солидна 7. И препорачлив е

Што кога нештата ќе тргнат наопаку? Што со сплет на несреќни околности може да се случи, да биде исходот? Кога едноставно нештата си течат по оној пат кој води кон несреќен крај ... Филмов го покажува се ова.

13. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    2 Days in New York

Продолжение на 2 Days in Paris (ако го има некој гледано).
    Се работи за еден пар кој живее на Менхетн со нивните две деца од претходните бракови/врски. И на посета им доаѓа фамилијата на девојката, која инаку е од Париз. Се збори и француски и англиски во исто време али си имате превод така да се е океј :)
    Мене лично ми се допадна, има солиден хумор и добра актерска екипа. За cuddle вечерите, со ќебето и чајот во рака, е топ :)

Оцена: 7/10

Прикачени фајлови:

14. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Интересно филмче ми се допадна нема да раскажуам сто како гледајте го :)
    7/10

15. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    The Campaign (2012)

Вистинска комедија, едно време солзи почнаа да ми течат од смеење, кога започнаа исповедите на масата за време на семејната вечера. :D
    Двајца кандидати од Северна Каролина, се борат за местото конгресмен во сенатот на Вашингтон.
    Урнебесно смешно, интересно, а глумата е врв.
    Zach Galifianakis од Hangover сепак, малку подобар Will Ferrell.
    Да не кажам - фантастичен, како само го доловил ликот.
    Препорачувам за тужни ем ружни вечеринки, опуштање мозок и смеа.
    8/10

На Shana му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.580
    Допаѓања:
    201.797
    Madagascar 3: Europe's Most Wanted

Животните од њујоршката зоолошка градина бараат начин да се вратат таму, па ќе се обидат да ги пронајдат пингвините за да го искористат нивниот авион. Така доаѓаат во Европа и му се придружуваат на циркусот. Дали ќе успеат да се вратат дома или не, не ви кажувам. Гледајте го!

Давам 4/5. Го гледав со син ми, кој вообичаено не седи повеќе од пет минути на едно место, ама филмов го гледаше со мене. Не дека разбираше нешто, ама интересен му беше и ги препознаваше животните :D

На L-enna му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Elenche87

Elenche87 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.722
    notthing hill- star ama dobar... Za mene eden od najubavite romanticni filmovi :inlove:

18. teletabis4e

teletabis4e Нов член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    27

Интересен филм!

19. StillChild

StillChild Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Има добар торент за Трето полувреме?

Јас последен го гледав ТENGO GANAS DE TI (малку доцна ама ...:D) Не очекував ама ми беше исто добар како и првот, Го препорачувам за оние што сеуште не го имаат гледано.

20. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    The Shawshank Redemption
    Младиот банкар Енди, е осуден на две доживотни робии за убиство на сопругата и нејзиниот љубовник. По скоро 20 години успева да избега од затворот Шошенк, со стекнато животно искуство, финансии и големо пријателство.
    По оценките на Imbd - највисоко рангиран, но по мои стандарди можеби Law Abiding Citizen кој му е близок до темата, заслужува место пред The Shawshank Redemption.
    Добар филм, вреден за препорака, но оценката му е подарена. :D

На DzingrlakaDzikica му/ѝ се допаѓа ова.