Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    The whistleblower

Колку вознемирувачки филм. :x Не можам ни да зборувам за него само како за филм, затоа што знам дека во голема мера е реален. Што дополнително ми го помогна чувството на немоќ, како и на гадење на одредени сцени. Си легнав со болки во желудник, се разбудив со истото грдо чувство. Реална слика на случувањата во трговијата со луѓе. Нечовечност, болка, постојано изживување, бескраен круг на измачување. Би сакала да верувам дека не постојат во светов вакви одвратни луѓе, а сепак таа несигурност што ја добив и страв ми го велат спротивното. А ние сме толку неми и вртиме образ и очи на вакви работи, полесно ни е да веруваме дека не постојат. Дури и јас се преиспитувам дали ќе беше подобро да не го гледав филмов :(
    На Рејчел Вајс по не знам кој пат можам да и се поклонам. За содржината не сакам повеќе да коментирам...

На Juicy, boomsleng, Ilusionist и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Amazing Spider-Man
    Денеска го гледав со мало задоцнување, но чекав подобра снимка. Предобар филм. Каде каде подобар од претходниот Spiderman. Ми се допадна приказната, актерската екипа, глума, ефекти, се ама баш се.
    Овој Спајдермен, мислам глимецот(Andrew Garfield) ми е далеку поубав и посимпатичен од претходниот(Tobey Maguire), кој малку ми беше геј. Ема прекрасна како и секогаш. Се на се одличен филм- еден од подобрите што ги имам гледано во псоледно време. Би го препорачала на сите. http://www.imdb.com/title/tt0948470/
    10/10

3. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    7/10 интересно,лесно филмче

4. Kathlin

Kathlin Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    232
    According to Greta (2009)
    Драма/Романса
    Блесава тинејџерка оди кај баба и и дедо и во едно градче спротивно од нејзината волја па затоа прави се за инает на нејзините баба и дедо.

5. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    Argo

Филм направен според вистинка приказна, драма во вистинска смисла на зборот..поврзана со војната помеѓу САД и Иран. Дело на Бен Афлек.
    Јас многу ги љубам ваквите филмови.. уште па и ЦИА кога ќе ми ја вметнат..мх мх.

Оцена: 9/10

Прикачени фајлови:

• argo.jpg
      argo.jpg
      Големина на фајлот:
      23,8 KB
      Прегледи:
      296
  6. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Zombieland 2009
    За филмов немав кизнај колку големи очекувања, освен големата оцена од ИМДб(7.8).
    Искрено ме изненади, очекував малку досаден филм, но не ни сетив кога заврши. Одлично филмче. Слободно можам да кажам дека има повеќе комични сцени отколку во некои ''комедии''. Ми се допадна. Препорачувам. 7/10 http://www.imdb.com/title/tt1156398/

На SimonLimon му/ѝ се допаѓа ова.
  7. swetty

swetty Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    170
    Допаѓања:
    25
    Step up 3D
    прекрасен филм само тоа можам да го кажам... ме воодушевии... :) :) го препорачувам дефинитивно...
    се работи за танцувачки групи кои се натпреваруваат...

8. caroline.costa

caroline.costa Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    1.268
    Допаѓања:
    2.587
    The bone collector

Прочитав некаде една сентенца: Кривецот е книгата, и оној кој ја напишал.
    До каде би дошле ради опседнатост од една книга!?
    Што би направиле само да се оди по текот на книгата!?

Однапред испланирани убиства, и се оди точно како што е напишано во книгата.
    Па така и филмот е направен според книгата The bone collector.
    Филмот има одлично развивање и откривање на убиствата. Ми се допаднаа размислувањата на детективот кој лежајќи од креветот успеа да ги открие убиствата, но на местото на злосторот секогаш пристигнуваат касно.
    Кој е серискиот убиец, и обземеникот на книгата.. Погледнете.

На JuLleE и L-enna им се допаѓа ова.
  9. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Што ќе се случи кога соновите на двете најдобри другарки ќе се спојат и испреплетат?
    Каков е понатамошниот однос? И како да се најде замена за деверуша?

Го гледав по не знам кој пат! :D
    Одличен избор за опуштање и забава.
    10/10

Прикачени фајлови:

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.837
    The lucky one- Со Зек Ефрон. Дечкото се враќа од војска и решен е да ја најде девојката од фотографијата, зошто заради неа тој е сеуште жив. Започнува да работи кај неа и по извесно време се заљубува во неа, а и таа во него. На крајот на филмот се дознава што всушност се случило со брат то на девојката, кој загинал во војната.
    Романтичен филм, не е лош за тепање време. :)

11. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.513
    Допаѓања:
    251.445
    The Amazing Spider-Man
    Конечно на добра снимка, кога неможев во кино да го гледам.
    Иако сум Бетмен фан, сепак филмот е одличен. Предобар.
    Глумата одлична, новиот актер е далеку подобар од Тоби, кој никако не се снајде во улогата на Спајдермен. Блед, монотонен, млитав, додека новото момче е полн погодок. Ема исто така. Ја обожавам.Талентирана е, и се радувам што ја форсираат и даваат одлични улоги, бидејки одлично си ја врши работата. И како пар ми беа симпатични и слатки. Мерак да ти е да ги гледаш.
    Ова верзија е далеку подобра од претходните, кои едвај ги догледував, се мачев буквално, а вчерва не сакав да заврши филмот. Не ни осеќаш кога поминале повеќе од два и пол часа. Ах да можев во 3Д да го гледам.
    Од мене солидна 9/10.
    Бетмен е на ред ^_^ (се чека добра снимка).

Прикачени фајлови:

12. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    The Campaign по препорака на Трендафилка. Само едно ке кажам дефинитно препорачувам, паѓав на земја од смеа. :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

13. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.131
    Bandslam
    Вил заедно со неговата мајка се преселува на друго место со цел да избега од соучениците кои постојано го исмејуваат и навредуваат , а причината за тоа е минатото на неговиот татко. Во новото училиште имаат еден обичај а тоа е одржување на борба на бендови. Вил тука се истакнува, станува менаџер на еден од бендовите кој ќе го формира заедно со неговата нова љубов :) Интересно и занимливо филмче :) 9/10

Think like a man
    Ау филмов комедии :D станува збор за неколкумина пријатели и за нивните партнерки и за нивните животи. Тука зазема битно место една фамозна книга по која се раководат женчињава за тоа како да постапуваат со нивните партнери. Интересното почнува кога маживе ќе дознаат за книгата па и тие ќе почнат да учат од неа :lol: 10/10

This means war
    Дефинитивно преубав филм, а и актерчињава во него :$ Ми се допадна улогата на Рис Витерспун многу :) Во филмов се работи за двајца пријатели кои се дел од тајна служба. Тие се заљубуваат во иста жена без да знаат за тоа, и тука почнува борбата за неа :) Интересен и со непредвидливи нешта до самиот крај, ама баш до самиот , до последната секунда :wasntme:
    10/10

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. imorena

imorena Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    3.457
    HUSK

Предвидлив хорор, започнува со група тинејџери кои се на пат за негде и типично како кај сите хорори, протагонистите не стигаат до одредената дестинација.
    Дејствието продолжува да се одвива во поле со пченка и има ситуации кои дури и за овој тип на хорор се бессмислени.
    Едниот од групата исчезнува, па сите тргаат да го бараат и се разбира се разделуваат. Во исчезнатиот се и клучевите од колата, ексик! Во полето има коли чии сопственици се претходните жртви, потоа страшилата кои се наоѓаат насекаде шират одвратна смрдеа, случајно лешеви да не има под нив? Мхмм Тука е и колибата во која убиецот си ги врши обредите на убивање. Како изгледа сето тоа можите да претпоставите доколку сте гледале барем два вакви хорори...

Првиот половина час имав чувство дека гледам римејк на Texas Chainsaw Massacre...

Прикачени фајлови:

• image.jpg
      image.jpg
      Големина на фајлот:
      17,8 KB
      Прегледи:
      289
  15. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Кога ќе најдеш линк со добра снимка од Бетмен кажувај :D :D
    Он топик: Јас си продолжив со мојот филмски маратон. Изгледав уште едно филмче. Овој пат една тинејџерска лимонатка со Зак Ефрон т.е. 17 Again.
    Интересно филмче, доста добро за тепање време. 6/10
    http://www.imdb.com/title/tt0974661/

На SimonLimon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    http://www.imdb.com/title/tt1093357/

Во Москва пет млади луѓе се обидуваат да се спасат од вонземјански суштества кои убиваат и уништуваат се што ќе стигнат. Во целиот свет остануваат многу мал број на преживеани.....

Ептен ми се бендиса. 10/10

17. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Pet Sematary

Паа..малку потресен филм,а и малку страшен.Интересна е приказната,ама не е за 10ка.

Јас би му дала 8/10. :)

Прикачени фајлови:

18. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Safe House (2012)
    http://www.imdb.com/title/tt1599348/
    Супер трилерче, фина акција, фина приказна, доста пресврти, убави глумци, Рајан посебно :makeup: , Дензел вистински шпиун, овие филмови со Циа, Фби и вмешаност на американската власт ги обожавам.
    Дури и дечко ми ме пофали за изборот на филмов :D
    9/10

The Campaign (2012)
    http://www.imdb.com/title/tt1790886/
    Донт лајк :Down: Прилично дебилен филм за мој вкус, одвај некоја насмевка да ми украдеше, повеќето беше |( Плус Will Ferrell ми е еден од поантипатичните глумци, па ич не го обичам и ме нервираше. Сосема спротивност од него ми е Zach Galifianakis па среќа тој ме засмејуваше чат пат. Во секој случај одвај чекав да заврши. 3/10

The Great Debaters (2007)
    http://www.imdb.com/title/tt0427309/
    Филмов можеби повеќе од 3 години ми стои во компјутер, никако да го изгледам. Обично пред да изберам филм гледам колку трае, па штом видам филм што е над 2 часа секогаш го оставам за следен пат. Често грешам и гледам глупо филмови наместо за +30 минути да изгледам филм кој ќе ми остане во сеќавање долго време. Одличен предобар фантастичен филм кој вреди секој човек да го изгледа. 10/10

19. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Body of lies, како и повеќето филмови на Леонардо Дикаприо се одлични. Изгледа многу внимателно ги избира филмовите во кои игра.

20. Sanjichka007

Sanjichka007 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    1.544
    Допаѓања:
    11.928
    супер филмче, ептен ми се допадна :inlove: