Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    She's out of My League
    Интересно филмче за тепање време. Доста инетерсно започна, но потоа малку го издолжиле. Крајот доста предвидлив. 5/10. Како што кажав добар за тепање време :D

2. happY-smiLeY

happY-smiLeY Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    48
    Back to the Future (1985)

Со сигурност го имам гледано над 20 пати, и секогаш ми е подеднакво интересен.
    Се работи за еден тинејџер кој случајно ќе се врати 30 години во минатото и таму ќе се сретне со неговите родители кога биле на негова возраст и случајно ќе спречи тие да се запознаат. Од тука почнуваат проблемите...
    Дефинитивно го препорачувам.

10/10

На Beauchamp и Hipica им се допаѓа ова.
  3. GoodGirl99

GoodGirl99 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    24
    Последниот филм шо го гледав е The Hurt Locker. Вчера го гледав со брат ми и ме бендиса. Филмот има добиено и оскар.
    Почнува со зборојте: The rush of battle is often a potent and lethal addiction, for war is a drug - Chris Hedges. Се работи за една група војници специјалци. Тие се тројца и се пуштени во војна во Багдад, Ирак. И така се плеткат цело време. Има акција цел филм, мене ни една минута не ми беше досаден. Ако сакате напнати трилери со акција ви го препорачувам овај. Ако го гледате или некоја од вас да го има веќе гледано чекам коментари. ;)

оценка 9/10

http://www.youtube.com/watch?v=2GxSDZc8etg
    Еве ви трајлер за филмот. :)

4. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    To Rome With Love

Според мене ништо посебно, некако безврска ми беше цел филм. Единстевно добро е што е англиско-италијански филм, па љубителите на италијанскиот може ќе уживаат повеќе и што целото дејствие се одвива во Рим. Бидејќи филмот е од Вуди Ален , може да претпоставите за што се работи :)

5. the.vampire.girl

the.vampire.girl Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    879
    Допаѓања:
    1.490
    Alvin and the Chipmunks (2007)
    10/10

Alvin and the Chipmunks: The Squeakquel (2009)
    9/10

Alvin And The Chipmunks: Chipwrecked (2011)
    9/10

Sydney White (2007)
    8/10

6. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Monkey Trouble :) [​IMG]

Прекрасен филм.
    Се работи за едно мало мајмунче, кое му е од корист на еден подлец,кој мисли само за пари. А воедно и го искористува.. Го носи на големи широки улици и ги го присилува да им игра на луѓето, а кога ќе им се приближи им ги краде часовниците, златен накит и сл. Исто така има и една слжна фамилија. Девојчето од мала сака да има домашно милениче, уште од мали години но нејзините родители не и дозвлувааат. Еден ден, од толку крадење, на мајмунчето му здосадува и си заминува од кај лошиот човек. Подоцна девојчето оди во парк таму го среќава мајмунчето. Го зема во ташната за на училиште и го носи дома. Долго време го крие од нејзините родители. Додека мајмнучето и девојчето го поминуваат времето заедно, им се случуваат многу згоди и незгоди. Старателот на мајманчето го бара насекаде но неможе да го најде. Подоцна едни деца му кажувааат дека е кај девојчето. Тој заминува таму. За тој долг период девојчето го учи мајмунчето да се оденува добро, и да не краде повеќе. На крајот некако се спасија од човекот, и тоа благодарение на мајмунчето, зашто тоа пукаше во воздух со пиштол и овој лошиот човек се преплаши, и додека бегаше го фати полиција. А полицијата е татко то на девојчето. И така девојето го задржува мајмнунчето дома, со дозвола од нејзините родители. :)

На Maca-BT, Mrs.Cuper и Hipica им се допаѓа ова.
  7. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Inbetweeners
    Солидно филмче, со неколку комични сцени на кои се пресмеав, а останатото беше ОК. Го препорачувам. 6/10
    Една од најсмешните сцени
    http://www.youtube.com/watch?NR=1&featu ... gIHU4McdDI

8. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    8.632
    Skyfall 007
    His name is Bond. Исто познат и како James I-want-you-to rock-my-world Bond. :wasntme:
    Што повеќе да очекуваш од филм со Даниел Крег и Хавиер Бардем?! Одличен Бонд, не се мрднав од седиштето тие 140минути. Единствено не ми се допадна баш новата Бонд грл.
    Дефинитивно филм што треба да го погледнете на кино за потполно искуство. Нови но и стандардните класика Бонд моменти.
    Крај на една ера, погледнете зошто.

Јас би му дала 8мица, зошто секогаш може подобро :)

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
  10. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    три метра изнад неба - верувале или не,сега првпат го гледам.

Филмов ми е баш глуп,не е некоја интересна љубовна приказна,чисти глупости. :D

11. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Fracture(2007)
    Солидна драма/трилер, напнат филм.Иако претпоставив одприлика што се случило.Ентони Хопкинс беше совршен за улогава, а и Рајан Гослинг си беше таман.7/10

12. happY-smiLeY

happY-smiLeY Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    48
    Back to the Future Part II (1989)

Вториот дел од Back to the Future трилогијата. Малце е покомплициран од првиот и има повеќе патување низ времето. И овој од мене добива

10/10

На LittlePinky, Beauchamp, Hipica и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    The break up 7/10

На PeaceLoveBasketball и Hipica им се допаѓа ова.
  14. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Trick'r Treat
    Доста солидно филмче. Ми се допадна. Се зборува за ноќта на вештерките и што се се случува за време на неа. 7/10, Препорачувам.

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  15. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Looper (2012)
    Во 2074 кога веќе постои патување низ времето, криминалците се испраќаат триесет години поназад, каде што ги чекаат платени убијци од мафијата. Во еден таков случај Џо како мета се пречекува самиот себе си. Негова цел е да се убие себеси во иднината, пред “стариот Џо“ да ја смени иднината со убивање на the rainman....
    Приказната на филмот е многу интересна, може да делува конфузно, ама нема шанси да се утне поентата. Реализацијата можела да биде и подобра, да не кажам, далеку подобра. На моменти имаше такви бизарни и приглупи моменти, што дури и Брус Вилис делуваше смешно. Има минус од мене за времетраењето, цели 2 часа, да пуштиш корени.
    Моја оцена би била нешто помала од таа на Имдб, ама би го препорачала.

16. Vikica.cuci

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Mamma Mia!
    Предобар филм. Мерил Стрип едноставно е легенда. Секаква улога може да одигра, а дури знае и да пее. Филмов ме остави без зборови. Освен Мерил Стрип тука се и Аманда Сејфред(женскава ми е пресимпатична), Доминик Купер(презгоден), и се разбира прекрасната музика од АББА. Од мене чиста 10ка. Мора да го изгледате!!

На LittlePinky, kravce и Hipica им се допаѓа ова.
  17. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.821
    ^ Не дека Мерил знае да пее, ама е толку добра глумица што може да го одглуми тоа. Честа појава кај добрите глумци. Ја има и тука кај нас. Ако се сеќаваш на едно шоу Глумците пеат...

Он-топик:
    Синоќа го пуштив Хотел Трансилванија, ама од умор сум заспала. Вечерва планирам да го догледам, интересно делуваше.
    Анимирано филмче во кое главна улога имаат вампирот Дракула и ќерка му Мејвис. Вампиров, по смртта на неговата жена изградил хотел за чудовишта во Трансилванија, далеку од очите на луѓето со цел неговата ќерка никогаш да не стапи во контакт со луѓе. Богами и тешко да дојдат луѓе до хотелов, со оглед на тоа што мора да поминат низ проколнати шуми, замаглени гробишта, и „стадо“ Зомби.
    После повеќе од еден век се подготвуваат да го прослават 118от роденден на Мејвис, што значи дека таа станува жена и е подготвена сама да зачекори. Грофот се‘ испланирал да Мејвис никогаш не посака да се смеша со луѓе. Но едно изгубено човече, Џонатан (Енди Семберг) ќе му го измени планот.
    Актерската екипа е составена од куп комичари. Кевин Џејмс (Ве прогласувам Чак и Лери) го глуми широкоградниот Франкештајн придружен од неговата гротескна сопруга, Јунис, која ја игра Френ Дрешер. Дејвид Спејд го глуми Невидливиот Човек со морков боја на коса, Грифин, кој во филмот се појавува само како пар очила кои лебдат. Стив Бускеми го игра Врколакот Вејн (еден куп деца има во филмот, што драстично ја намалува неговата верба во сопствената вредност и себемотивацијата). ЧОВЕКОТ во филмов е со ептен слободен дух, право „момче од долината“, ептен шармантно делува, ама толку е несмасен, што ја држи цела динамика во филмот. Да не беше тој, филмот ќе личеше на забава за ноќта на вештерките каде познати фаци се собрале и се трудат да изгледаат нели реално, како прави чудовишта.
    http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... YgzizpCTKU
    Баш сега прогуглав, и прочитав дека еден од оние кои го позајмуваат својот глас во филмот е Си Ло Грин, кој го глуми Мумијата Мареј. Гласот совршено му се вклопува.
    http://www.youtube.com/watch?v=JmnIDgbE7AE
    Адам Сендлер е грофот Дракула

На Vikica.cuci му/ѝ се допаѓа ова.
  18. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    Collateral (2004)

Не е лошо филмчево,иако не е ништо посебно :D

19. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Brave

Многу ги сакам анимираните филмови на Дизни ^_^
    И ми се чини дека никогаш нема да пораснам за да престанам да ги гледам!

Brave е приказна за принцезата Мерида која не е типична принцеза.
    Откако ќе дознае дека кралот и кралицата се спремни да и најдат принц, како нетипично храбра, борбена, упорна и своеглава, ќе се обиде да ја измени однапред определената судбина на секоја принцеза.

Го препорачувам :)

На ilipili, Chocolate.me, PeaceLoveBasketball и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Mini-Mouse

Mini-Mouse Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2011
    Пораки:
    530
    Допаѓања:
    1.439
    Total Recall 2012

Римејк на добропознатиот оригинал Total Recall од 90тите со Арнолд Шварценегер. Иако јас не би го нарекла дека е буквален римејк на оригиналот, бидејќи е снимен во доста поразличен стил .
    Визуелно, филмот е неверојатен. Футуристичкиот свет што го замислиле за овој филм е одлично дизајниран. Акцијата ми се допадна, а пред се, Колин Фарел :inlove: ми е многу подобар од Шварци (што според мене спаѓа во категоријата на подпросечни актери). И Шерон Стоун беше достојно заменета со улогата на Kate Beckinsale,која немилосрдно буквално растури се живо и диво. :lol:
    Гледам на IMDb нема некоја висока оцена, а и коментарите се претежно негативни. Мене ми се допадна, уживав во акционите сцени и воопшто не ми фалеше да го гледам Шварценегер во крвави сцени на Марс со ужасните мутанти.

Јас му давам 8/10

Прикачени фајлови:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.