Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Caliopea

Caliopea Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    61
    Последен филм што сум го гледала е Its complicated.Многу убав филм мене многу ми се допадна :)

2. bittersweet

bittersweet Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2010
    Пораки:
    2.134
    Допаѓања:
    64.798
    Потпис на мислењето на Трендафилка :bow:

Филмот е дефинитивно најдоброто нешто што сум го гледала во животот.
    Толку многу бев внесена во приказната што три часа ми се видоа како три минути, а се мислев дали да го гледам во кино или дома ама не згрешив што го гледав во кино, филмот е ФЕНОМЕНАЛЕН :rock

И иако не сум некој фан на Том Хенкс и тој беше брилијантен во улогите кој ги глумеше а и Hugo Weaving не беше за фрлање :lol:

10/10 :up: :up: :up:

3. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    панична соба
    иако ми беше гледан многу одамна пак го гледав, не дека е нешто посебно туку онака за тепање време.

4. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    http://www.imdb.com/title/tt0241303/

Chocolat (2000)

Го имам гледано порано, многу порано.... можеби како 12-13 годишно детиште и ми беше многу мистериозен, заразен, имаше нешто во филмов што ме тераше да не се одлепам од пред телевизор. И, оп, денес на Телма, пак го даваа. ^_^

Морав да напишам, кој го нема гледано, да го гледа под итна постапка. :wasntme:

Слободоумна жена доаѓа во мало француско селце, кај што жителите мора да живеат строго морално, под водство на црквата и градоначалникот. Жената отвора продавница за чоколади сред пости, кога треба да се воздржуваат луѓето од гревови. А таа на сите што ќе влезат во продавницата им нуди многу вкусни чоколатца. Оние ,,нормалните,, ја одбегнуваат, додека сите ,,ненормални,, се спријателуваат со неа. Како и што се случува понатаму, гледајте. :)

10 од 10 8)

Уште тој што го даваа кога бев мала на МТВ да го најдам :rofl: , каде што градот мораше да биде под тишина и една жена свиреше на клавир и ја казнуваа, и на крај од филмот сите пееја среќни и задоволни, и да си продолжам со животот во мир и спокој. :rofl:

На Chica.Loca, lunicka и Miss-Angie92 им се допаѓа ова.
  5. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Малку офф топик:
    „Tкајач на песни“ - и мене ми е еден од омилените :) .

http://www.imdb.com/title/tt0114499/
    http://torrentz.eu/8e54b9832b0552620e93 ... a2a92a56c6 - Еве торент.

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    последно го гледав step up 4 revolution обожавам такви филмови,стварно е предобар. :)

7. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    вчера го гледав, зашо немав што да правам |( па пишав на гугл , 10 грејтест романтик комедис и само овој беше од оваа ера и затоа го симнав, а уствари незнам ни зашто беше вброен таму ама ако :)

ај у спојлер, Том е млад и малку меланхоличен, на еден деловен состанок ја забележува Самер и одма знае дека таа е за него. По неговите и претпоставките на неговите налудничави пријатели дека е некоја ''фуфа'' умислена и дека неможе да ја добие, уствари се засвиѓуваат и биднува работава... претставени се по измешан редослед 500 дена во процесот на запознавање, засвиѓување, поминување убаво време заедно, разделување, продолжување на Самер по својот пат и очајувањето на Том, филмот завршува многу добро (погледнете сами) ... филмов не дека ќе ве остави без здив, глумата беше на работ на катастрофалноста а приказната е одлична.. ќе дадам 7/10

Прикачени фајлови:

8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Dear John (2010)
    http://www.imdb.com/title/tt0989757/
    Па пуштив по некоја солза... Чекај малце... По некоја? :D
    Како што вчера дојде госпоѓата во црвено ферари. Си се изнаплакав.
    Филмот ми се допадна. Можеби како што реков, повеќе ме потресе црвеново ферари. Па затоа повеќе ми се допадна, кој ти знае... На моменти ме нервираше, на моменти си плачев. Можеби требало да биде малце по кратко, но океј и овака.
    Кој гледа вакви филмчиња, слободно нека го гледа. :up:

На Vikica.cuci му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    The next karate kid

Многу поучен филм, ама многу многу. И интересен беше, замислував дека за карате само ќе се зборува и не претпоставував дека ќе биде интересен, но беше спротивно од моите очекувања. До крајот на филмот останав без здив. Предобар филм, како што кажав ептен поучен, и малку љубовен.
    Ви го препорачувам сите да го гледате. 10/10.

На SimonLimon, Cacy и Rose96 им се допаѓа ова.
  10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Love don't cost a thing.

9/10

11. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Последно го гледав Panic Room на Сител :D . Не ми беше првпат, сум го гледала пред неколку години но одлучив да го гледам пак, и не згрешив. Интересна приказна, возбудливи сцени и неизвесност што повторно ме оставија со очите вперени кон телевизорот без да трепнам . Препорачувам :)

На Juicy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. stefanidemi

stefanidemi Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    2
    Камп Рок и Камп Рок 2 - предобри , во главните улоги се Деми Ловато и Џо Џонас .. инаку е музички филм кој после премиерата го зема второто место на музички филмови веднаш после Школски Мјузикл .. А ви препорачувам и една серија исто така е со Деми.. Sonny with a chance .. има 2 сезони од 2009г. е .. ама ако сакате комедија .. тоа е тоа.. ги има епизодите на јутјуб бај д веј .. згоди и незгоди , мали романси, ке се смеете до коска !!

13. LaBella

LaBella Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    1.095
    Тhe Hunger games

Добар филм, со предвидлив крај, но го задржува вниманието.. вреди да се погледне :nod:
    8/10

На SimonLimon и xxx-ba им се допаѓа ова.
  14. sweetgirl1106

sweetgirl1106 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    109
    The Last Song
    Тажен филм во кој глумат Miley Syrus и Liam Hemsworth...

Се работи за една девојка која преку летото оди кај татко и.Таму се запознава и се заљубува во еден дечко кој,подоцна дознава дека е многу богат.Се е добро додека не дознае дека болеста на таткото уште не е излечена...

15. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Sinister 2012
    Ауф филмов :x Го ставам во иста корпа со Insidious и The Woman In Black, и мога ќе го погледнете ќе сватите зошто. Предобар хорор, еден од најдобрите што сум ги гледала. Го препорачувам на сите љубители на хоророт, мора да го изгледаат бидејќи филмов не се пропушта. Од мене има 10/10.
    http://www.imdb.com/title/tt1922777/

На SimonLimon му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Пак јас :lol:
    Сега го изгледав A Cinderella Story 2004
    Интересно филмче, ме расположи. Одамна го нема гледано и мило ми е што се потсетив. Од мене има 6/10 А фустанот од Хилари даф е прекрасен

17. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Run, Fatboy, Run (2007)
    http://www.imdb.com/title/tt0425413/
    На моменти чуден, на моменти интересен, на моменти смешен.
    Незнам за вас, ама мене многу ми е интересен британскиот акцент. Како и да е, конечно некој добар филм! Навистина ми беше смешен, имаше многу комични моменти. Дефинитивно би го препорачала!

На figgiMK и SimonLimon им се допаѓа ова.
  18. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Twelve

Многу долг и на моменти досаден филм.Но,доста поучен филм за се што може да ти се случи во животот.

7/10

19. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Twilight Saga Breaking Dawn Part 2

Не можев да дочекам квалитетна снимка :D Дефинитивно после првиот дел, последниов ми е на листата најдобри делови. Вреди да се погледне. 10/10

На feferona му/ѝ се допаѓа ова.
  20. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.116
    Допаѓања:
    67.108
    The Inbetweeners
    Интересно филмче со чукнат британски хумор. :) Правено по американски терк, ама сепак британскиот шмек си го прави своето.
    Имаше некои гнасотии и голотии кои не ги очекував, ама добро, сепак забавно за тепање време.
    A thousand words
    Си го сакам Еди Марфи, ми има некоја харизма и позитивност. Филмчево е лесно, забавно, а сепак не потсетува колку се расфрламе со зборовите, колку ја забораваме нивната моќ... :)

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.