Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.566
    Допаѓања:
    251.948
    The Expendables 2
    Филмот е комедии :D .
    Љубител на акции како мене со мерак ќе си го изгледа, а и кога ќе ги видеш Сталоне, Жан Клод Ван Дам, Шварценегер, па и Чак Норис во еден филм - Прајслес ^_^ .
    Џејсон Статам е бонус :wasntme: .
    Приказна нула, ама затоа тепање колку ти душа сака. И си знаеме дека филмот го прават глумците, без него не би бил воопшто гледан, ама ова е компанија из снова, така да поминува :) . Ова го зборам за оние кои сакаат тепачки :D .
    Мерак ми беше да си ги гледам јунациве од детството. Ех колку пати се замислував дека глумам со Сталоне и компанијата :emo: , па со пиштолите, абе распаљотка. Дете :D .
    И дефинитивно моментот во филмот, т.е. фамозното I'll be back на Шварценегер е незаменливо :D .

Прикачени фајлови:

На Saya и ludoto19 им се допаѓа ова.
  2. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    5.469
    Сеќавањата на Ана Франк.
    Тажен, а за жал инспириран од сурова вистина.

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Викенд на мртовци :D баш за вечерно саботно опуштање и смеење :D

На K.Mari4ka му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Big miracle
    Колку ич не ја сакам Дру Баримор |( Филмчево, семејна драма, срцепарателна, за плачковци што липаат на сцени со животни во тешки ситуации (ама објаснив :tmi: ). Ама убаво ми легне, она солзички си прокапав :tmi: вели според вистинска приказна е, ако навистина се зближил народ, па макар и од себични причини, да помогне на овие китови тогаш пак ми се приплачува од убаво овој пат. И така. Убав филм :)

5. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991

Лелее филмов !! Го прочитав стрипот, и ај да го гледам, ај да не го гледам..Затоа што неможам да седнам бе и два саати да гледам, заспивам, ич не сум по филмовите..Дали дека филмот е феноменален, или пак ради тоа што немам мн филмови гледано во животот па толку ми се чини Wow .. се опседнав, си го пуштам, си враќам некои сцени пак и пак..го обожавам ! Друг филм после овој нема да гледам :D 10/10

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Jule по прајслес е тоа што ќе има и 3 дел ^_^ ^_^ ао молба за 3д :emo:

инаку и јас го фатив овој,чинам на Aлфа беше, иако избегавам бе вакви филмови, ептен ме потресуваат, не знам, реков ај ќе го изгледам, така да интересен и тажен, навистина, се раскажува животот на Aна, Mарго, и нејзините родители

На Rubiii му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Катастрофа

Прикачени фајлови:

8. Forgotten

Forgotten Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    185
    Savages

Читав многу негативни критики за филмов ама мене многу ми се допадна.

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Тhe Ghost Writer

Роман Полански очигледно си остава печат врз своите филмови, па уште пред да видам кој е режисер, ми дојде мисла дека можеби е тој. Некако ме потсети на The Ninth Gate со Џони Деп, во однос на музиката и некои сцени. И очигледно не се излажав.

Се зборува за поранешен британски премиер кој пишува своја автобиографија. Ewan McGregor е во улога на неговиот т.н. писател-дух, кој има за задача да му помогне во пишувањето на неговата книга. Но, притоа ќе открие тајни кои не смеат да излезат во јавност, и со тоа ќе го стави својот живот во опасност.

Интересен мистериозен трилер, за љубителите на вакви филмови можеби ќе биде малку предвидлив, но не е лош. Го препорачувам.

На Aylin123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.655
    Допаѓања:
    29.370
    Ted(2012)
    Ептен смотан филм, залудно изгубени саат и пол.Стварно ми беше досаден, го мотав на моменти, а и хуморот беше глупав.Имале добра идеја,ама реализација и развивање на приказна :Down: И не го препорачувам.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  11. HeidiDiWalt

HeidiDiWalt Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    1.163
    Допаѓања:
    1.515
    Тhat's my boy (2012)

Ужас!

Добро бе луѓе уште ли ве има такви што се утепуете од смеење некој ко ќе прдне?

Да не ги спомнувам сите девијантни (демек вицови) кои се провлекуваат у филмов... Ниско, ниско...
    Сендлер има комедии кои му се навистина за почит али ова више е Ту Мач.
    Ват д Фак со америчкиов хумор алиас Америчка Пита (сите 100 делови) + Кевин и Пери :puke:

Можете да зборите шо сакате за Тед али филмот бар има хумор, ова што го погледнав сношти е :x

На hrcace и kravce им се допаѓа ова.
  12. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    И јас денес го изгледав That's my boy.

Филмов ми беше ок, ако го земам за споредба Jack and Јill, зошто тој ептен ми беше тапа.
    Рецензија за овој има од претходно, само ќе кажам дека ми беше солиден и има од мене оценка 6,5/10.

А коментар и споредба за со ТЕD, мислам дека Ted е врв на дебилски филм.
    Овој барем солидна приказна имаше, а тој го отрув од лоши коментари во претходните страници.
    (си ги сакам осмициве во мислењево:))

13. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Mean Girls
    Филм кој никогаш, ама баш никогаш нема да ми стани досаден, а ако го имате гледано знаете и зошто. Заедно со Easy A ми се најдобрите тинејџерски филмови. Линзи Лохан ми е одлична во филмов. Приказната веќе ја знаете, нема потреба од обајснување. 10/10

14. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    397
    Денес гледав 2 филма и баш се изненадив.

Red Dawn

Мојот долго очекуван филм. Кореа ја напаѓа Америка. Нема што многу да се објаснува, група дечки се собираат под името 'Wolverines' и си ја бранат државата. Воен, акционен филм, каде Крис Хемсворт и Џош Хачерсон се СОВРШЕНИ.
    7/10

Like Crazy

Еден дечко и една девојка, Џејкоб и Ана се запознаваат на факултет и се заљубуваат. Девојката е од Англија (дејството се случува негде во Америка) и ќе оди да ги види родителите, меѓутоа кога ќе сака да се врати ќе настанат некакви проблеми со пасошот и таа ќе мора да остане во Англија. Тука ќе почне да се разнишува нивната врска.... Целиот филм е депресивен и тажен ама искрено јас се утепав од плачење само на делот каде
    Дечкото, Џејкоб, и раскинува на Сем, девојката со која е во врска во меѓувреме, кога е разделен од Ана. Како плачеше кутрата, цел ден ми се уништи од таа сцена што цело време ми се врти во глава.
    6,5/10

Прикачени фајлови:

15. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Cockneys vs Zombies (2012)

Некаков си хорор/комедија. Англиски филм, малку повеќе аматерски, содржината обична, глумците исто така, смешен, лесен, меѓутоа далеку од добар филм.

Оценка солидни 5/10. Само ради зомбите :D

16. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.982
    Annapolis (2006)

Прв пат да ме интересира ваков "машки" филм. Ептен ме заинтересира, и вчера со дечко ми го гледав.
    И нормално, ми остави позитивно мислење. Во препорачувам, да го гледате.
    Оценка 9-10.

17. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Одличен филм според мене.Ептен го сакам.

18. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    The Angels' Share

Го гледав во кино во рамките на Cinedays.
    Секоја година од волуменот на вискито во бурињата испарува 2 %, и тоа се нарекува Влог на ангелите или Angel's share.
    Роби штотуку станува татко, но поради неговите грешки во минатото тој не може да му обезбеди сигурна иднина на своето семејство. Се соочува со казна која вклучува општествена работа. Таму го запознава чуварот Хари, вљубеник во виски. Заедно со уште тројца отслужувачи на казната ќе се обиде да ја промени својата иднина. Добро филмче со интересен хумор.
    Препорачувам. :up:

19. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270

What to expect when you're expecting

Интересно филмче што го одбрав на тепка. Ми се допадна.
    Прикажува повеќе хипотетички ситуации што можат да се случат за време на бременост. Поучно и смешно исто така. :)

20. SimonLimon

SimonLimon Истакнат член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    7
    Злокобна(Sinister)
    Одлично филмче, баш ми се допадна. Го препорачувам на сите љубители на хорор филмовите. :)