Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Dark Knight Rises
    :x :x Филмов дефинитивно ме остави без зборови. Сега само што го догледав и сеуште сум под импресии. Чекав малку подолго за да го гледам, и имав големи очекувања од филмов, и не се разочарав дури и ме изненади. Предобра актерска екипа, негадивецот(Том Харди) ептен ми се допадна, а и жената мачка(Ен Хетавеј) исто. Приказната, глумата и реализацијата се феноменални. Сега со душа чекам да излезе нов дел . Сите три дела се феноменални, а и како нема да бидат кога режисер е Кристофер Нолан, кој се има надминато себеси со филмов. Го делам истото мислење со форумџиката над мене, дефинитивно залсужен оскар за најдобар филм за 2012. уУште еднаш :clap: :clap:

На SimonLimon му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Не е којзнае што,онака просечен романтично-комедичен филм.Ама барем си се посмеав малку.

3. Pandoraa

Pandoraa Активен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    6
    Филмот е нешто навистина различно, анимацијата е она што го разликува филмот од останатите. Иако не помина добро во кино салите, филмот доби навистина добри критики и номинација за Оскар за најдобар анимиран филм( изгуби од Ratatouille).
    Јас искрено Ви го препорачувам за да ја избегнете рутината која постои во холивудската кинематографија.
    Оценка од мене 8,5/10.

Прикачени фајлови:

На Mayyya му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ana.Jones

Ana.Jones Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    1.124
    21 jump street

Двајца неуспешни полицајци ги регрутираат за да се инфилтрираат во ланец на наркоси. Но, интересниот факт е дека се инфилтрираат во средно училиште, каде работите не се исти, како кога тие двајца студирале. Сега знаењето се цени, и бубалиците се популарни. Навидум. Се на се, добар е за смеење и релаксација. Филм кој е добар за во друштво.

Directors: Phil Lord, Chris Miller
    Writers: Michael Bacall (screenplay), Michael Bacall (story),
    Stars: Jonah Hill, Channing Tatum and Ice Cube

5. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    ACAB – All Cops Are Bastards
    The film focuses on the life of a group of riot control force policemen and their life coping with 'cleansing' stadiums from Ultras, public demonstrations, evictions and everyday family life.

филмоф ме остави без текст за Бруталноста и за ситуацијата во ИТ искрено да помислиш 3 пати што сакаш да правиш во животот или да одиш таму како „гастербајтер“
    од мене 7/10 за бруталноста но сепак ми се допага главната тема СЕ еден за ДРУГ, БРака!!!

Manipulation (2011)
    http://www.youtube.com/watch?v=V_KFOVftAkU
    Zurich, 1956: During the Cold War a compromising photograph exposes a Swiss star reporter as a Soviet spy. Unable to withstand the pressure, he commits suicide in the interrogation room. Special agent Rappold from the counter-espionage department is plagued by doubt: Were the photographs really genuine? And why did the influential PR advisor, Dr. Harry Wind, even have the photographs made? In a merciless cat and mouse game with Dr. Wind as a manipulative storyteller, Rappold realizes that he himself is part of a conspiracy.

јас Искрено малку бев досадена од самата досада во собата за распрашување ама после кога дојде Господин Винд и сите оние нешта кои му ги кажа наРаполд за самата манипулација( особено во тоа време) останав без текст ...
    6/10

6. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    The Samaritan http://www.imdb.com/media/rm2409084672/tt1867093
    Филм кој што до крај ме остави со неизвесност.Оригиналната глума на Samuel L.Jackson го прави филмот уште подобар од што е .Во секој случај од мене има чиста 10-тка и вреди да се погледни
    РежијаЧ David Weaver. Улоги: Samuel L. Jackson, Luke Kirby и Ruth Negga .
    После 20 години во затвор Foley (Samuel L.Jackson)заврше со животот на измамник.ОТкако ќе се сретне со една млада жена по име Iris ( Ruth Negga)можноста за нов живот станува возможна,но неговото минато го следи насекаде.Ethan (Luke Kirby)-синот на неговиот поранешен партнер има генијален план за чија што остварување му треба Foley.Што повеќе Foley се обидува да го смени својот живот и да побегне од минатото ,се подлабоко навлегува во мрежата од сплетки и лаги на Ethan се додека не му стани јасно дека некои нешта никогаш не можат да се поправат
    Јас топло го препорачувам филмот на оние што сакаат психолошки трилер и неизвесност со самиот крај.

7. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Madagascar 3

Ма цареви ми се бре, мои омилени серијали на анимирани филмови заедно со Ајс ејџ.
    Овие се вистински комедии за мене, од срце ме смеат. Многу повеќе од оние филмови кои се класифицираат како комедија, а немаат ни к од тоа.

Препорачувам секако. :)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    https://www.youtube.com/watch?v=_akR9vhcDHg
    На почетокот мислев дека станува збор за бош филм без некој посебен заклучок,но сум згрешила
    филм со доста еротски сцени,но сепак носи убава порака :)
    Пс:Гледајте го сами,бидејќи ако го гледате со вашиот партнер сигурна сум дека не би го изгледале до крај ;)
    (if you know what i mean )

9. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    Bachelorette

Врска нема. Сакале демек да направат нешто како Hangover со женски, ама не им успеало.
    3/10

http://www.imdb.com/title/tt1920849/

Човек не може асална комедија да изгледа. |(

10. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.119
    Допаѓања:
    67.127
    Баш се мислев за филмов дали да го симињам, ама се изначитав лоши критики. Апсолутно се согласувам дека не може да се најде асална комедија, нема како порано, сега се се некои исфорсирани, истиот излитен хумор.

И овој филм како и сите други романтични комедии, предвидлив , дури и репликите можеш да ги погодиш. Освен за тепање време(па и за тоа да се подразмисли човек), за друго не го бидува филмов.

На Anouk му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Kalia

Kalia Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    26
    јас се изнагледав филмови во последно време....
    http://www.imdb.com/title/tt1701219/ овој филм вреди да се погледне, нешто многу поразлично од холивудските филмови.

http://www.imdb.com/title/tt1579944/ ова е германски филм, го гледав пред некое време и баш ми се допадна

12. buli4snow

buli4snow Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    4
    Sleepers (1996) 10/10
    одличен филм, филм кој ќе ве потресе. Со Бред Пит, Роберт Де Ниро, Дастин Хофман и Кевин Бејкон.

Прикачени фајлови:

13. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Многу интересен филм,се загледав и не трепнав.Се работи за двајца браќа кои не се во контакт поради најпрвин непознати причини.Подоцна се открива се.Они стануваат сложни но мајка им на почетокот е против нивното зближување.Се работи за борби.Големиот брат е најдобар и најпознат борец,и подоцна и малиот брат сака да стане како него.
    Вреди да се погледне.

14. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Овој е од оние филмови што во последните 15 минути се дознава целата создржина уствари. Се работи за телепатски поврзани близначки кои што се разделени и само нивниот татко знае за тоа.
    Препорачувам 9/10

Прикачени фајлови:

15. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Skyfall-8/10
    Иако не сум љубител на вакви филмови,овој ми се допадна,успеа да ми го задржи вниманието.И доста е познат и зборуван во последно време,па си реков ајде да го гледам и не зажалив :)
    Добар филм!!!

16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    The Bourne Legacy (2012)

Четвртото продолжение на трилогијата Борновиот идентитет.
    Јас сум огромен обожавател на трилогијава, Мет Дејмон не ми е воопшто убав, ама улогата на Борн му лежи предобро, прекрасно осмислена акција, без глупави ефекти.
    Приказната продолжи онаму каде што застана, (без Мет Дејмон) кој се споменуваше повремено, и тук-таму некоја сликичка од него низ филмот, ми се допадна што обрнале внимание на деталите, во поглед на ликовите, настаните од претходните делови, итн.
    Имаше солидна акција, и неколку сцени кои одземаа здив во поглед на снимањето и инвентивноста.
    Сепак, сценариото беше малку голо, приказната во основа многу проста, и не се случуваше нешто суштинско и со преголема цел. Онака, филм со многу солидни тепачки и некој вид благо продолжение на Борн.
    Овој новиот тип е ок, според дечко ми лошо трчал само :^) , а Рејчел Вајс мене ми е несфатливо никаква и грдичка малку, не знам како ѝ даваат толку добри улоги општо, можеби знае да глуми, ама лично ми е префорсирана и така... можеле подобра девојка да најдат за улогата.
    Од мене 8/10 најмногу заради акционите сцени.

Alien³ (1992)

Третиот дел од серијалот со Сигурни Вивер, познатиот дел каде што ќе ѝ ја избричат главата, кога ќе заглави во затворот со пријателчето. :)
    Напнат, неизвесен, преполн акција и некако чудно емотивен.
    Иако вториот дел за мене е најдобар од целата трилогија, овој дефинитивно не е за занемарување.
    Убаво си заврши онака како што го завршија, се` понатаму е само направено за печатење пари, ништо повеќе.
    7.3/10

На Hipster, imorena и bittersweet им се допаѓа ова.
  17. xxx-ba

xxx-ba Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    397
    5 centimeters per second

Се работи за двајца најдобри пријатели кои се разделуваат бидејќи девојчето треба да се пресели во друг град заради работното место на татко и. Се прикажува нивниот живот од како ќе се пресели и колку им е тешко на двајцата, па приказната се врти малку повеќе кон момчето кое е со поосамено...

Многу ме потресе, се изнаплакав.
    8/10

Прикачени фајлови:

На Trendafilka, Miss-Angie92 и kravce им се допаѓа ова.
  18. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Jа отворив сезоната за кримас/новогодишни филмови, не за друго, имам фолдер на хардискот со 50тина филмови одамна симната и само така можам да си гледам преку тоа на тв,зашто моментално тоа ми е едина занимација...
    Ќе започнам со мојот омилен,не верувам дека има некој кој го нема гледано.
    Одамна го немам гледано, меѓу поомилените ми е,
    All I Want for Christmas (1991)
    http://www.imdb.com/title/tt0101301/
    Нема посиматичнен лик од прекрасната Холи (Thora Birch), ептен симпатична и срцкаста беше како дете.
    Иаку филмот нема некоја којзае колка тежина, приказната е доста детска,но преслатка и актерската екипа е одлично погодена.
    Никогаш нема да ми здосади.
    Ако не сте го гледале,обавезно да го гледате!
    8/10

Christmas Cupid (2010) и A Princess for Christmas (2011) мене не ми направија посебно мерак.
    И двата се пре детски за мој вкус, со слаб дијалог и лоша глума, посебно вториов, иаку почна солидно, не очекував дека баш на тој начин ќе го завршат.
    Но битно ги шкртнав од листата.
    Не ги прапорачува, но ако ве понесе новогодишна и божиќна еуфорија, можеби и нема да ви бидат до толку лоши.
    5/10 ептен заради тоа што периодот е таков,па можеби малку им се прогледува низ прсти.

И еден небожиќен филм, иаку не верувам дека некој го нема гледано, срамота што не сум го гледала до сега,
    The Bucket List (2007)
    http://www.imdb.com/title/tt0825232/
    Незнам после колку време некој филм да ме разнежни, не само заради пмс, туку и стварно ми стана ужасно тажен,на почетокот посебно, кога му беше лошо на Џек Николсон, не го понав без коса,така збрчкан.
    Но неможе да биде лош филм со едни од најголеми мајстори на филмското платно.
    Брилијатни,Џек посебно ме изненади, не сум навикната да го гледам во вакви улоги.
    Се израдував кога го видов Џеки од вил и грејс(Томас), само додатно ми го зачини филмов.
    Една убава приказна, за тоа ккао двајца сосема непознати мажи, сосема различни од различни светови,можат да се поврзат и да станат пријатели.
    Се изнаплакав на пола и поише од поише од филмов,едноставно допре до мене.
    Силна 8ка, 8+

На Saya му/ѝ се допаѓа ова.
  19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065

Добар! Која продукција, кои ефекти :x ... Нема што да кажам посебно, се што до сега кажаа претходните кои го гледале :up: Само ова, препорачувам секој да го гледа. 10/10

20. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Wrong Turn 5: Bloodlines (2012)

Зажалив што го гледав. Познатиот серијал што од дел на дел само го отупуваат.

Рецензија: Се одржува некаков си фестивал Планински луѓе по повод Ноќ на вештерките, каде нели овие наказиве имаат можност да се појават во своето издание. Сите тројца накази 30 години ги води еден човек што е баран од полицијата веќе 30 години. Шерифката ќе го затвори, а овие наказиве ќе одат да го ослободуваат од затвор, со попатни жртви на брутален начин, како на пример
    јадење сопствени црева.
    На филмов имаше само секс и грозота. Тој па со плавата коса наказата одвратна, не можев да го поднесам. Ништо ново, многу предвидливо, многу крв и како што кажав многу секс. Типичен американски филм.
    Оценка бедна 2/10.