Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Ted

Се работи за едно дете, ќе му го дојсат мечето за Божиќ и ќе посака да му биди најдобар другар и да можи да збора :D. Другиот ден вистина ќе е така, После цело време заедно ќе бидат :) вкрај е интересен јас се изнасмеав. Топло го препорачувам :)
    Мила Кунис е преуба :inlove:

10/10 има од мене :)

П.с
    Со ова сцена се изнасмеав :rofl: :rofl:

На inna89 и Stoimenovska им се допаѓа ова.
  2. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.460
    Допаѓања:
    22.952
    The back-up plan. Со Џенифер Лопез во главната улога. Лесно филмче, но ми се допадна. Онака, за релаксирање во овие студени денови е добро :)

3. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.130
    Diary of a wimpy kid 1&2
    Првиот дел беше интересен, ама вториот беше многу подобар. Добро филмче, многу смеење, наликува на Проблематично дете, ама во некоја поблага верзија.
    И третиот дел ми е симнат, на репертоарот за гледање е.
    Ги имам сите делови од книгите, па се токмам и нив да ги прочитам ако најдам време.

На Mrs.Cuper му/ѝ се допаѓа ова.
  4. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065

Некој ќе мисли тинејџерски филм, шугар стории или сл. Не, филмчево е толку едноставно и толку интересно. Ме држеше до крај. Најважно се изнаслушав акапела изведби на хит песни. Дури и морници на моменти ми доаѓаа, мрдав во ритам :D . Интересна сторија во секој случај. 8/10

На kravce и Adi888 им се допаѓа ова.
  5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.285
    Допаѓања:
    8.641
    Untamed heart (1993)
    http://www.imdb.com/title/tt0108451/
    Филм како ниеден друг од современите романтични комедии/драми. Љубовна приказна за девојка која работи во кафе бар и молчалив тип со чудно минато. Ќе ви пушти некоја солза, ама вреди.
    9/10

На figgiMK и kravce им се допаѓа ова.
  6. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    The ugly truth
    Многу,многу добар филм.
    Нема да коментирам ништо,кој не го гледал обавезно да го гледа.Многу интересна романтична комедија. :)

7. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Не се гледа сликата

8. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686
    Интересен филм,сигурно повеќето од вас сте го гледале :)

9. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065

Мутав филм, ама необичен. 6/10

10. honorthyself

honorthyself Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.273
    Cloud Atlas (Атлас на облаците)

Го гледав вчера во Cineplexx и морам да кажам дека иако ретко гледам играни филмови, овој навистина ми се допадна и ни три секунди не ми беше досадно во трите саати што ги иседов таму.

Атлас на Облаците истражува како постапките и последиците на индивидуалните животи влијаат едни на други низ минатото, сегашноста и иднината. Акцијата, мистеријата и романсата драматично се преплетуваат низ приказната кога една душа од убиец се преобразува во херој, а еден акт на добрина се шири низ вековите за да инспирира револуција во далечната иднина.

Научнофантастична драма во која главни улоги толкуваат Том Хенкс, Хали Бери, Џим Старџис, Хју Грант, Сузан Сарандон, Хуго Вивинг, Џим Броудбенд и други, е снимена според истоимениот бестселер на Дејвид Мичел. Германско-англиска продукција, Облакот Атлас, е најскапиот независен филм на сите времиња, снимен со буџет од 102 милиони долари. Со единствен глумачки ансамбл, во кој секој игра по неколку улоги, продукцијата започна во септември 2011 во студиото Бебелсберг во Германија. Германските медиуми го опишаа Атлас на облаците како „прв обид да се направи германски блокбастер“. Филмот се состои од шест испреплетени приказни и истражува како постапките и последиците од индивидуалниот живот влијаат на другите низ минатото, сегашноста и иднината. Интересно е тоа дека овој филм е сниман паралелно од две различни филмски екипи, еден тим го предводел Том Тиквер, а другиот Лана и Енди Вачауски. Облакот Атлас премиерно е прикажан на 9ти септември 2012 на Меѓународниот филмски фестивал во Торонто каде доживеа десет минутна овација.

-превземено од http://www.cineplexx.mk/

Го препорачувам, погледнете го!
    Ако не ви се допадне ќе ви ги вратам изгубените три саати! :D

Прикачени фајлови:

• Cloud-Atlas.jpeg
      Cloud-Atlas.jpeg
      Големина на фајлот:
      121,2 KB
      Прегледи:
      330
    На DzingrlakaDzikica му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Си се :D , од обични медицински третмани до откритие на првиот вибратор.
    Не планирано онака баш спонтан момент а корисен испадна до ден денес :lol: вибраторот де.
    Да не зборувам колку многу ја обожавам глумата на HUGH DANCY симпатичен со неодолив англиски акцент :inlove: .....а испадна дека и Maggie Gyllenhaal е лудило- интересен лик има во филмов, ме импресионира , женски бунтовник :rofl:
    Епа од мене 8

Прикачени фајлови:

На Trendafilka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    God Bless America (2011)
    Откако на средовечниот Френк буквално ќе му пукне филмот од сите плитки, површни и глупави работи со кои се опседнати луѓето околу него, тргнува on a killing spree 8) , каде што ќе му се придружи 16 годишната бунтовничка Рокси.
    Интересен, забавен и по малку тажен филм за реалноста која ја живее Америка, како најдебилна нација на планетава, а полека не` стигнува и нас.
    Филм кој ја портретира плиткоста, површноста, суетата и парите и опседнатоста со славата.
    Начинот на кој се обиделе да го искажата револтот можеби беше неидеален, но брутален и со силан порака.
    Добро филмче, со поента.
    8/10

Gattaca (1997)
    Постаро филмче кое јас го испуштив за гледање кога беше најактуелен, во моите тинејџерски денови.
    Затоа надоместив вчера. ;)
    Убав, оригинален и емотивен филм кој ја доловува борбата за остварување на своите соништа, иако никој не верува во тебе.
    Вербата во себе, истрајноста и соништата се` нешто на кое не смее да го заборави никој од нас.

Светот во кој живее Винсент е сочинуван од идеални примероци на човештвото, како на физички, така и на ментален план.
    А тој е само обичен човек со многу недостатоци, кој сака да ја оствари единствената желба што ја има откако памети за себе...

Итан Хоук, Ума Турман и Џуд Ло во главните улоги.
    Прекрасен филм навистина.
    8.5/10

13. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518

A factory worker, Douglas Quaid, begins to suspect that he is a spy after visiting Rekall - a company that provides its clients with implanted fake memories of a life they would like to have led - goes wrong and he finds himself on the run.

Во кино го гледав демек поради ефектите, ама и дома можете слободно да си го гледате.
    Филмот е Action | Adventure | Sci-Fi и отценет е со 6,3. И јас толку би му дала.
    Слабо зборување, само трчање, бркање и пукање. Има многу добар пример на крајно изнервирана жена :rofl: Аngry Bird си ја викав.

14. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Chicago
    Филмов е предобар. Само толку имам да кажам, и плус ќе додадам Кетрин Зета Џоунс заслужено има добиеоно оскар за најдобра спротивна улога. 10/10.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Pitch perfect
    Со време го чекав филмов, затоа што музичките филмови ми станаа нова љубов годинава :$ И не се разочарав. Ако се погледне подетално филмов има доста утки, не во смисла на изработка, туку во самата приказна. Работи што ми се безвезни (пример како тоа што она иде со сила на факултет, а уствари сака да биде дј во ЛА :tmi: ). Ама во глобала бев задоволна. Интересни песни, извртени комбинации, лесно за гледање. Американциве воведуваат нов вид мажи по кои ќе се лудува, не се ептен згодни, не се ептен убави, ама се слатки и им даваат улоги со кои ќе ти направат да се заљубиш во нив.
    Happy accidents
    Фантастичен романтичен филм. Одлични дијалози, збунки, смеа, налудничавост до бескрај. Да не излезе од мојов коментар да очекувате нешто невидено...нема такво нешто :) Ама крајно пријатен и забавен филм. Одлични ликови, на крајот за малце ќе заплачев :tmi: Мариа Томеи ми е прекрасна...и се нафрлам на уште постари филмови иако ми се гледани. Имам апетит периодов за 80тите и 90тите...повторно :D

На SparkyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Како сум ги натегнала, еден по друг, во тмурниов ден.
    Casablanca
    Не знам како го немам гледано, а на памет ги знам пола од дијалозите. Што ти се вика реклама. Во секој случај, убаво филмче, да видиме дека ете бива и романтичен филм без секс, лигавење, јазици по екран. Хемпфри Богарт, уф, уф. Дополнително песната, As time goes by ми е една од омилените, убаво ми дојде. Сега на Сем ќе му кажеме да ја засвири.
    Класика, треба да се види, не се оценува.

Sabrina
    Првичнава верзија ја немав гледано. Одри Хепберн е прекрасна, како и секогаш и баш убав пар се со Богарт. Иако морам да признаам, дека поновата верзија повеќе ми лежи, некако Харисон Форд си го држи шармот. Ама пак, тука се си е она лека-полека, лагано и нежно. Пак ја со песните, еве ја вртам Isn't it romantic по 50ти пат на јутуб. Убаво филмче. Мислам за во кино е поубаво, треба да им се предложи на Кинотека недела на Богарт или Хепберн. Месец нека биде. :)

На Hipster и Saya им се допаѓа ова.
  17. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    324
    Допаѓања:
    90
    Ги гледав двата дела од Sisterhood of traveling pants

се работи за четири најдобри другарки кои наоѓаат еден пар фармерки , кој одговара перфектно на секоја од нив . и кога доаѓа лето сите одат на различни страни , и секоја од нив фармерките ги задржува по една недела , и им се случуваат убави работи :D

Прикачени фајлови:

18. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.568
    Допаѓања:
    251.996
    Викендот го искористив за филмови, а на репертоарот се најдоа два филма :) .
    Sherlock Holmes: A Game of Shadows
    Ова е единствениот филм кој го имам гледано за ликот на Шерлок Холмс. Иако сум љубител на крими филмовите, претходно немав ништо погледнато за Холмс.
    Како за прв гледан филм ми се допадна.
    Приказната просечна, глумата солидна.
    Одличен кастинг.
    Читав критики за овој дел, но ете на мене ми се допадна.

Вториот филм е Тед.
    Крајно дебилен и изопачен филм, кој навидум личи на детски филм, ама јас строго би го забранила за деца.
    Приказната клише, глумата просечна, хуморот американски |( .
    Сексот на мечето и девојката ми беше крајно одвратен. Зоофилија!
    Очекував топол сеемен филм со мече.
    Одвратно.

Прикачени фајлови:

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    Ted

Интересно филмче со доста смешни моменти,ми се допадна хуморот.Имаше некои глупи сцени,но се на се добар филм за тепање време.

8/10

20. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Трето полувреме! 10/1000
    Го гледав вчера во кино и најискрено останав без зборови. Значи толку добар филм, не се сеќавам од кога немам гледано. Прекрасна глума, прекрасни акрети, се прекрасно. Најдобрите македонски актери собрани во едно место- полн погодок. Нема што да зборувам повеќе. Кога заврши филмот, јас завршив со солзи на очите.

Прикачени фајлови:

• treto-ala.png
      treto-ala.png
      Големина на фајлот:
      706,6 KB
      Прегледи:
      225