Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Taken 2 (2012)
    Не знам чему толку ниска оценка, филмот е полн погодок, приказната продолжува логично и предобро, има многу квалитетна акција и солиден кастинг.
    Лиам Нисом и Фамке Џенсен се предобри, а кога го видов Раде Шербеџија уште во втората минута знаев дека филмот е одличен.
    Има неколку сцени кои буквално одземаат здив, посебно брканицата со автомобили.
    Меги Смит беше малку послаба во глумата за разлика од првиот дел и дефинитивно девојката е подобра плавуша, не знам зошто не и` го смениле имиџот во второво продолжение.
    И не знам зошто ме остави во мисла дека ќе има и трет дел и дека дечкото на Ким е можеби - еден од другите двајца синови на Шербеџија?
    :^)
    9/10

И песната на крајот... ооох. Оргазам.
    :D

На ludoto19, ilipili и Filiposka им се допаѓа ова.
  2. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261

Дефинитивно ќе има и трет дел и јас со душа чекам да се сними па да си го гледаме :clap:
    А филмов е по мене чиста 10 дури и 10+ :lol:

3. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870

Knowing

Филмот е мешавина од метафизика,космологија,вонземјани,летачки чинии,крајот на светот... Очекував да биде повозбудлива приказна,но не беше ништо посебно. 6/10

4. plavata212

plavata212 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    566
    http://www.imdb.com/title/tt0398286/
    Tangled (2010)

Disney movie.Мене многу ми се бендиса филмот,ептен ми беше интересен.Имаше и смешни сцени и сцени шо ќе те растажат.Се работи за Рапанзл која е принцеза и заради моќта на нејзината коса ќе биди украдена од жена и ќе живее затворена во кула.Кога ќе наполни 18год ќе се осмели да излези од кулата и одтогаш почнуваат интересните случки.
    јас давам оцена 8/10

5. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    The campaign

Долго време немав гледано некоја убава комедија.Имаше интересни и смешни моменти.Препорачувам :)

8/10

6. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    The Art of Getting By

Драма, романтика, одлична тематика.
    Се работи за едно момче, Џорџ, кое нема мотивација во животот за да работи нешто. Има неверојатен талент за цртање, кој не му е доволно искористен. Се запознава со Сали, т.е таа се запознава со него. Ова не е обична романса, комплицирано е, но сепак доволно за да ви го задржи вниманието. Ако сакате драми. Од мене има 10/10.
    Актерската екипа е одлична, малиот е од August Rush :inlove: , а Ема Робертс многу ја сакам. Интересна ми е, а плава коса дефинитивно многу убаво и стои. Тој што беше со неа, незнам кој глумец е, го немам сретнато по филмови, ама многу е симпатичен.
    Ми се допаѓаше и музиката, пријатна за слушање, а и одговараше во ситуациите. :mm:

Одамна немав гледано волку добар филм, ме изненади, слаба оцена му дале.

На xxx-ba, Trendafilka и tigerlady им се допаѓа ова.
  7. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    The Hunger Games по втор пат итоа по желба на мојот дечкоп бидејќи тој го немаше гледано. Што имав да кажам за филмов кажав во предходната рецензија. Предобар е. 10/10.

На xxx-ba му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Edie.S

Edie.S Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    395
    10 Years (2011)

Се работи за група пријатели што се собираат по повод 10 години од нивната матура. Некои пораснале, некои не, но кај сите оваа вечер нешто ќе промени.
    Мислам дека вреди да се погледне. Не се ослонувајте на оцената од imdb.. според мене, овој филм заслужува многу повеќе.
    Од мене добива чиста 9ка.

Прикачени фајлови:

9. alekce83

alekce83 Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    903
    Допаѓања:
    1.133
    The Words
    Интересна приказна со уште поинтересни глумци.Zoe Saldana ми е омилена глумица.Вреди да се погледне дефинитиво. 9/10

10. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065

Аууу ме отече, три саати ... искрено толку е замотан, толку е сложен ... а некако не ме привлече баш да го гледам убаво, поконцентрирано. Што знам, суштината е таа ама мене не ми се допадна. Од мене 7/10 само поради продукцијата.

11. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Safe House

Добар филм ми се допадна самата приказна. Одличен избор на актери :)

Serendipity

Еден од моите омилени романтични филмови. Обавезно секоја година ова време јас го гледам филмов. :)

12. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.575
    Допаѓања:
    252.053
    Taken 2
    Веројатно ова е еден од ретките филмови каде што вториот дел е исто толку добро како и првиот.
    Одлична акција, солидно продолжение, а остава простор и за трет дел.
    Филмот е и повеќе од добар, интересен од самиот почеток, без непотребни сцени, започнува веднаш и трае доволно, па ниту во еден момент нема да ви биде досаден.
    Кастингот е предобар, Лиам Нисом и Фамке Џенсен се одлични, а на Раде му стојат улогите на негативец и си го имам замислено како лош Русин или Балканец како шеф на мафијата.
    Препорачувам, мора да се гледа.
    Оценка 9/10.

Прикачени фајлови:

• Taken 2.jpg
      Taken 2.jpg
      Големина на фајлот:
      12,6 KB
      Прегледи:
      229
    На Miss-Angie92 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. itgirl

itgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    69

Супер. Имало и подобри делови од Џејмс Бонд, но и овој е тука некаде.
    Не е многу интересно затоа што има ПРЕМНОГУ употреба на нова технологија.
    9/10

14. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    Исто и јас го гледав. Навистина одлично продолжение :)

15. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Pitch Perfect

Мјузикал, досаден, виден, ништо поучно. :x
    Се работи за една девојка, Беки, која сака да стане ДиЏеј, но нејзините не ја поддржуваат. Татко и и дава како уцена, ако се приклучи во една група на факултетот и ако и биде убаво, кога ќе се откаже ќе и плати школување во ЛА. Нормално тука секогаш има едно машко што ја сака, едно машко што таа го сака, една што не ја поднесува, една што се дере како ненормална и една искулирана. И една што повраќа.
    :puke:
    Актерската екипа sucks. :!:
    Кој од кој полош е. Главнава глумица е типката од Twilight, на Бела најдобрата другарка од школото. Другата е од John Tucker must die, таа што се здружи со тие 4. Плавата, Ајвори или како беше, е крајно антипатична и одвратна и одвај ја гледав, а Fat Amy е заникаде. Кога ќе се насмее ти се лоши.

Го препорачувам ако ептееееееееен немате што да правите. Ма и тогаш не, има еден куп други филмови што заслужуваат да се гледаат и да им се даде шанса. Овој не. 2/10, ептен за тој плавиот во радиото.

16. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.186
    Steel magnolias

Го фатив вчера на Сител филмов.
    Ми се допаѓаат вакви постари филмови, имаат некоја содржина, мене ми се многу подобри за разлика од денешниве.

Убав, длабок, реален филм. На нерви ми одеше само акцентот, таков Тексашки, јужен или каков дијалект и да го нарекуваат, не поднесувам.

7/10

Прикачени фајлови:

• sm.jpg
      sm.jpg
      Големина на фајлот:
      239,1 KB
      Прегледи:
      329
  17. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Bachelorette
    Три другарки се повикани да бидат деверуши на свадбата на нивна пријателка, која била исмејувана во средно поради својата тежина. Претставени како неоговорни, делумно созреани, девојките запаѓаат во серија неволји, најмногу заради дејството на алкохолот и дрогата.
    Филмот е интересен за гледање, има доста смешни сцени, актерките се симпатични и има весела жичка до крајот.
    Но, јас би го ставила 16+ заради исфорсираното прикажување и зборување за дрога, секоја втора сцена е шмкрање и пиење, правење сосема недолични работи, што според мене и не е баш многу прикалден материјал.

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Од маратонот:

The Santa Clause 3: The Escape Clause (2006)

Jack Frost во улога да го преземе ,а Дедо Мраз во улога да го спаси Божик, како и да го зачува своето семејство среќно.

Просечен филм во овие претпразнични денови, нели таков е периодот.

Оценка 6/10.

На Hipica му/ѝ се допаѓа ова.
  19. curlygirl

curlygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    680
    Допаѓања:
    521
    The perk of being a wallflower

По ваша препорака го изгледав филмот и морам да кажам дека не зажалив.Филмот е прекрасен,работите се прикажани од друг аспект,поразличен од другите типични тин филмови.На моменти ме расплака,на моменти ме насмеа.Многу добра актерска екипа.Мило ми е што после долго време изгледав добар филм.

10/10

20. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261
    The odd life of Timothy Green

Интересно филмче со мојата омилена глумица Џенифер Гарнер
    Џенифер и нејзиниот маж посакуваат многу да имаат дете,ама на жалост го немаат и затоа една вечер си кажуваат желби за тоа какво би сакале да биде детето ако некогаш го имаат.Сите тие желби ги ставаат во дрвена кутија и ја закопуваат во градината,а ноќта им се остварува желбата да имаат дете......кое ни помалку ни повеќе ги има истите особини од нивните желби и доаѓа дирекно од градината ;)

Филм кој добро одговара за ова неделно попладне :lol: