Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Lepa sela lepo gore
    Воен филм, легенда... Снимен по вистинска приказна, овој филм нема да ве остави рамнодушни, ќе ве вознемири сигурно, можеби и расплаче, а хуморот што го носат главните ликови во оваа трагична приказна е можеби она што го прави овој филм генијален...Неколку пати го имам гледано и пак не можам да го прескокнам ако го зачекам на тв...Препорачувам.

На 1209 и julie77 им се допаѓа ова.
  2. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    ^
    Го симнувам, деновиве морам да го гледам. Коинциденција, па ми дојде. :lol:

Јесен стиже Дуњо моја
    Вака изгледа пред празници ме фаќа некоја носталгија па почнав со наши филмови. Да, де наши. Ми се допадна филмот, доста реално е претставен и јас пак да си го пофалам Љубиша Самарџич. Актерите беа неверојатни, и секогаш го имам истото чувство за овие филмови, дека актерите многу повеќе се посветени отколку во американските филмови.И што убаво името, Дуња. Ќе ме пцуе мене ќерка ми, гледам јас, што имиња сум нашла. :lol:

Матуранти
    Овој случајно го видов на еден српски портал, па го изгледав. Не ме воодушеви премногу, јас мислев ќе биде поинтересен како на пример Лајање на звезде. Ама добро, не трае долго, има смешни моменти. И ја доловува реалната ситуација на Балканот од многу аспекти. Пак нели Љубиша Самарџич :wasntme: И уште неможам да си објаснам, како бе ние убедени дека секс е табу тема а во филмов од пред 30 и кусур години фрчат машки полови органи и зизги на сите страни :x

Monster in Paris
    Анимиран филм кој воопшто не ми се допадна. Ама ич. Само една песна ми остави впечаток. Не знам дали е до мене, ама приказна за џиновска болва што пее не ме импресионира. Мислам дека ми беше во watchlist заради Ванеса Паради ама во никој случај не би го гледала пак. Ни анимацијата не ме воодушеви. Џабе му потрошив гига на газдата. |(

3. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    Arthur Christmas
    Анимиран филм со кој ја осетив магијата на Божиќ,фантазијата,кога верував во Дедо Мраз де :lol:

Прикачени фајлови:

4. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Ratatouille
    Одличен анимиран филм. Ептен ми се допадна. Незнам што ми требаше олку долго за да седнам и да го изгледам после еден куп добри препораки. Се на се предобар филм, 10/10.

5. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    "Skyfall"

With the British accent 8)

8/10

Зошто бе зошто
    ја убија Џуди ??? :( Ја обожавам !!! Ептен и’ беше погодена улогава. Во наредните делови пак машко ќе биде Ем.....

"Perfect sense"
    Ауууу !
    Филмот ме воодушеви во секој поглед. Толку пати се наежив и се подзамислив колку малку му е потребно на човек за да биде среќен..... Предобар е филмот !
    Браво и за глумците.....
    10/10

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.575
    Допаѓања:
    252.053
    L!fe Happens
    Фино филмче, типично женски, интересен и доста забавен :) .
    Филмот носи одлична поука, порака.
    Самохрана мајка, која останува бремена и живее со цимерки.
    Интересно е да се види начинот на кој се снаоѓа во улогата на мајка, созревањето непосредно по непланираната бременост и детето во раце.
    Лимонатка, ама прилично добра.
    Топло препорачувам :) .
    Оценка 7/10.

Прикачени фајлови:

• L!fe Happens.jpg
      L!fe Happens.jpg
      Големина на фајлот:
      21,3 KB
      Прегледи:
      335
    На mona.s му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Transsiberian (2008)

Предобар филм. Се работи за млад брачен пар кои се Американци и кои ќе одлучат да патуваат со транссибирска железница од Пекинг до Москва. Џеси и Рој на почетокот на патувањето се прилично возбудени, се додека не се запознаат со уште еден пар Карлос и Аби.... Текот на настаните после овој чин оди во сосема поинаква насока.
    Од мене филмов има оцена 10.

Прикачени фајлови:

На Peppermint му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    "A Christmas Carol" - 1999

Еден од моите омилени празнични филмови. :) Особено оваа верзија со Патрик. Го гледав по кој знае кој пат.

10/10

9. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    и јас пак го изгледав, на супер снимка, висока оценка 9/10 :D Mа фан сум бре на Tејкен и лиам и се по список со филмов.
    инаку најверојатно ќе има 3 дел :drunk: ^_^ ^_^ бидејќи Pаде му кажа на лиам
    ако ме убиеш ќе дојдат по тебе ;)
    само не верувам дека третиот дел ќе се вика Tејкен, едино ако ме му ја украдат поштата на лиам :D
    A,плус и прочитав дека ќе има, т.е најверојатно, планираат и 3 дел, бидејќи :cash: многу профит земаа од 2та дела :)

Kако и да е, и до 10 дела нек одат ако се вака добри, ќе си ги гледам и сакам!
    Cега првиот дел е сосема подруга приказна, и мене ми е подобар, ми се свиѓаше приказната, ама и овој е супер :)

На JuLleE и Miss-Angie92 им се допаѓа ова.
  10. simply-red

simply-red Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    26
    Hope Springs многу добра драма и добра глума на Мерил Стрип и Томи Ли Џонс :)

11. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    8.026
    Annabelle's Wish многу убаво анимирано филмче кое ќе ве потсети на детските денови оцена 10/10.
    Се раскажува за
    Детето Били живее на фарма и не може да зборува откако преживеал страшен пожар кој избувнал на фармата многу оддамна.Откако ќе се роди телето Анабел ќе започне големо пријателство меѓу нив.Понатаму не раскажувам,само ќе кажам одлично филмче за претпразнично расположение.

На antonina, Chica.Loca, Mrs.Cuper и 2 други им се допаѓа ова.
  12. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    3.186
    Hachiko

Мислам дека сите скоро го имате погледнато филмов, нема потреба да објаснувам што и како.
    Тие што не го гледале, им препорачувам во побрзо можно време да го направат тоа. :nod:

Многу сакам кучиња, посебно помалите, да ги фатиш и цел ден да ги галиш. :D
    Кучето во филмов не е мало воопшто, али колку е преслатко, тоа немам зборови!

Многу емотивен филм, верувам дека секого ќе го допре поврзаноста меѓу Гир и кучето, посебно бидејќи филмов е сниман по вистинска приказна.

Делот кога го покажуваат кучево по некои си 10 години како уште го чека на железничката, какво беше цело валкано, парталаво, ццц, таму сум се расплакала едно убаво ... :(

9/10

Прикачени фајлови:

• hadt.jpg
      hadt.jpg
      Големина на фајлот:
      176,1 KB
      Прегледи:
      244
    На skyAngel, Sanniii, Mini-Mouse и 3 други им се допаѓа ова.
  13. prettyliar

prettyliar Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    893
    A Christmas Kiss
    Го фатив пред некој ден на Универсал и се одушевив мене лично многу ми се допадна. 9/10

Прикачени фајлови:

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.604
    Допаѓања:
    201.932
    Skyfall

My name is Bond, James Bond 8)
    Филм со веќе добро позната тематика - Џејмс Бонд ги брка лошите, ги наоѓа и ги убива. Класика. Бивш шпион се одмаздува поради тоа што бил отфрлен од матичната агенција. Дали ќе успее да се одмазди или Бонд ќе стави крај на неговите пеколни планови?
    Овој филм оди малку подлабоко од останатите, задира и во минатото на Бонд, што мене лично ми се допаѓа. Убаво е малку повеќе да се разработи овој добро познат лик, конкретно, неговиот живот и пред да стане најпознатиот филмски и литературен шпион. И да, штета што ја убија М, ама замената ми се допаѓа. WOW, и тоа како ми се допаѓа. Сега чекам нов филм за Бонд само заради Ралф :wasntme: 8)

Дениел Крег не ми е за улогата на Бонд... ама добро, се оди на малку посирова, поборбена, да не речам и помачо варијанта. Не можам да речам дека не е достоен наследник на Шон Конери (според мене Бонд број еден).

15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Taken 2
    Само јас ли имам критики за филмов? :?:
    И првиот и вториот дел ми беа ептен Чак Норис стајл.
    Во првиот дел оди Liam со два пиштоли и ја тепа цела мафија, во вториов дел ќерка му фрла гранати сред Истанбул небаре петарди се тоа... Еден куп грешки имаа, мене дури смешен ми беше.

Прочитав многу пофалби за филмов на форумов, ама јас би го ставила на листата лоши акции.

На Sanniii, Peppermint и Fantazy им се допаѓа ова.
  16. Angel4e123

Angel4e123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2010
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    86
    http://2.bp.blogspot.com/-y8u0jzAs-8M/T ... quence.jpg
    'The Human Centipede' - Човечка стоногалка прв дел
    Погаден филм во животот немам гледано.Значи стварно е :puke:
    Не ви го препорачувам,бидејќи повеќето делови ги моткав.Го гледав на филмовизија,ич не ми се допадна.

17. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    "The dreamers"

Морбидна драма со убава глума и интересен приказ на животот на едно семејство. Баш се dreamers. :)

Студент од Америка оди во Франција и запознава едно прилично чудно семејство. Се здружува со французинот и сестра му. Сите работи кои братот и сестрата ги прават на американецот му се чудни и несфатливи. На некои нешта се обидува да им укаже, во некои им се придружува. Има сцени и за 18+

5/10

18. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    All I Want For Christmas

Филмов е стар колку што сум и јас стара али битно е дека интересен, има многу убава божиќна приказна, девојчето е ептен слатко во филмов и топло препорачувам на некој што го нема гледано :)

На Anouk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. andjela.p

andjela.p Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    30
    Naked weapon - Devojcinja niz svetot pocnuvaat da isceznuvaat i nikoj ne znae kaj se. Site se odneseni na pust ostrov kade sto gi treniraat da bidat plateni ubici. Od 40 devojcinja, samo najsilnata moze da prezivee vo borbite do smrt. Mnogu jak film, ne e poentata cel da vi go raskazam, gledajte go, nema da se razocarate :)

На Akiii и evelyn993 им се допаѓа ова.
  20. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    Call of the wild (2009)
    http://www.youtube.com/watch?v=t5mVObh3DRc
    оти во овој период од годината ми е убаво да гледам вакви филмови со снегови, деца, кучиња за тоа си земав повеке филмови од таков тип.
    филмот е интересен, нема да го сетите кога почнал кога ке заврши, барем јас скроз се занесив, --
    станува збор за едно девојче што ке оди на гости кај дедо и во по мал град кој се простира на сред планинска зимска идила, на почетокот и е многу досадно, но потоа ке се појави едно куче, всушност половина куче половина волк и многу ке се зближат со неа... понатаму не ви откривам изгледајте го :)
    7/10

Snow buddies
    http://www.youtube.com/watch?v=lavEBgt_IsE
    Слатки мали кутриња не сакајќи ке заглават на аљаска, и ке имаат незаборавна авантура... 8/10