Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Последен филм што го гледав е... И кратка рецензија

Дискусија во 'Филм и ТВ' започната од LaFille, 31 јануари 2010.

1. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Big miracle (2012) 7/10

Фамилија од три китови се заглавени во замрзнатиот океан и со константно испливување на површината успеваат да одржат една дупка како би можеле да дишат.
    Насекаде околу нив океанот е длабоко замрзнат и тие неможат да испливаат појужно.
    Приказната за заглавените китови се шири и наскоро помош и идеи за нивно спасување доаѓа од целиот свет.
    Филмот е базиран на вистинска приказна и ги екранизира настаните скоро идентично како што се случиле во вистинскиот живот.
    Ако сте љубители на животни ке ви се допадне филмот.
    Режија: Ken Kwapis
    Глума: Drew Barrymore, John Krasinski, Ted Danson, Kristen Bell, Dermot Mulroney

2. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Добар филм,уште поинтересен е заради фактот што е базиран на вистинска приказна.
    П.С.Само јас ли не можам да разберам што зборуваат на македонски?Многу брзо некако,не се разбираат :(

3. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Savages (2012)
    Филмот уште во првата сцена започнува бизарно, што е само чекор кон прагот да ве натера да го гледате со внимание.
    Кастингот е (близу) совршен - Селма Хаек, Бенисио дел Торо, Џон Траволта, и главните ликови - Aaron Taylor-Johnson, Taylor Kitsch и Blake Lively.
    Taylor Kitsch кој сум го гледала досега во Џон Картер тука ме воодушеви во улогата на Чон, беспрекорна глума, толку уверлива изведба.
    Најслабата алка во филмот е секако Блејк Лајвли. Точно е дека не ја поднесувам од Gossip Girl, ама факт е дека девојката е просечно слаба глумица. Дури и дечко ми што првпат ја виде вчера во филм, рече дека е антипатична и нејзината нарација го уништува филмот.
    Се согласувам.
    Идејата со нарација е предобра, само требало да ја дадат на некој друг.
    Добра режија, Оливер Стоун употребил интересни бои во филмот, предобри кадри.
    Филмот започнува интригантно, после главниот пресврт зема се поголем замав и е моќен, а крајот малку дезориентиран, ама се на се - одличен филм.

Љубовниот триаголник кој го сочинуваат Чон, Бен и Офелија ќе биде прекинат, откако главниот картел под водство на Elena La Reina (Хаек) ќе им ја киднапира заедничката љубовница, со цел да им се потчинат и да им го предадат бизнисот со наркотици.
    9/10

p.s. Оваа идеја за постер станува веќе излитена, thumb down за украдената идеја. :tmi:

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Magic Mike
    Добро филмче, онака за плакнење на очи :D 6/10

5. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    The Odd Life of Timothy Green

Интересна драма која зборува за желбите, за нивното остварување, за родителите, за среќата, за се што можеме, за се што се трудиме, за се што се бориме... и некогаш победуваме.
    Се работи за семејството Грин кое подолго време се обидувало да добие дете, но безуспешно. Една вечер тие добиваат дете, но не по природен пат и не бебе, туку 9 годишно дете. Имено, мајката и таткото на ливчиња запишуваат особи кои би сакале да ги има нивното дете. Тие се пресреќни, но се си има свој крај. Да не ве разчарувам, нема потреба. Топло го препорачувам. 10/10

Ми се допаднаа актерите, Џенифер е прекрасна и и лежи улогата. Толку ми е нежна и слатка. :$ А и малечкото беше срценце, па како глумеше .. А гласчето, уф, се ежев секој пат кога ќе го слушнев. Морам да кажам дека и девојката беше убава, очекував некоја Барби да стават, а не темна и мистериозна девојка, позитивно изненадена.

6. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Miracle on 34th Street

Филм од детството кој ми беше еден од омилените божиќни филмови. Старата верзија на филмов ја немам гледано, може понатаму :)

На BeYourself, Hipster и ilipili им се допаѓа ова.
  7. kosnicka

kosnicka Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Колку сакам вакви филмови да гледам во овај период.
    Christmas With The Kranks
    Преубав е филмот го препорачувам

Прикачени фајлови:

8. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    "The woman in red" - 1984

Смешки е филмот :D
    Го немам гледано кој знае од кога, па решив да се потсетам.
    Препорачувам.

6/10

9. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.131
    The words
    Леле колку одвратен филм. Не знам од кога не сум гледала толку глупав, развлечен филм.
    Имале некаква идеја, сакале да направат нешто, ама забегале работите негде по патот. приказна во приказна во приказна, гледиш, следиш, се надеваш ќе има некаков бум, откритие, ама ништо...
    Бредли Купер просек, Зои Салдана без емоции, никаква хемија меѓу нив, најлош филмски пар.
    Нејзиниот лик е сосем празен, безначаен, толку работи некако фалеа во приказната... Оливија Вајлд некако отечена, ликот исто неизграден, како, што, зошто, сецнат на крајот изненадно. Се изреволтирав дури кога заврши. Само Џереми Ајронс вреди во целиот филм.
    Не препорачувам воопшто.

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    * леле бе у смешни мислења пишав :x :lol:
    STIGMATA
    Kоја телепатија ми се случи со филмов :) Aбе, баш пред некој ден се мислев дали да го гледам пак, ми текна дека оддамана го немав гледано, и оп го начекав на тв EDO :rock:

интересно филмче, се работи за девојка, која има блуден живот, па откако мајка и ќе и прати крст од Bатикан, кој му припаѓал на многу свет отец, таа ќе оболи од Cтигмата, т.е болеста со која се добиваат 5тте рани на исус :)

од мене 8/10 интересен е, + Pаде шербеџија има улога во филмов, а мене ми е многу мил :)

па препорачувам да го гледате :)

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  11. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    914
    Допаѓања:
    2.037
    Memoirs of a Geisha
    Конечно му дојде редот да го гледам, очекував помалку но навистина бев воодушевена од филмот. Различна и интересна приказна, ќе се разочарав ако не завршеше со среќен крај.
    Актерката што ја глумеше Хатсумомо е многу убава :)

A perfect getaway
    Уф филмов! Омилени ми се ваквите филмови кои те оставаат без здив во текот на тие 100тина минути, а крајот изненадува. Ми се допадна, многу :)

12. Anouk

Anouk Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    806
    Допаѓања:
    1.380
    "10 Years"

Преглуп, досаден и монотон филм |(
    Ништо посебно не се случува
    се собираат по повод 10 години од матура, и цело време околу тоа, кој со кого одел, кој бил бубалица во средно...глупост
    крајот не го ни изгледав, заспав.

Лоша глума... Не препорачувам.

На Vikica.cuci му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Потполно се согласувам со тебе. Премногу досаден и монотон филм со ептен лоша глума. :)

На Anouk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. FridaKahlo

FridaKahlo Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    182
    Sanctum(2011)

http://www.imdb.com/title/tt0881320/

Филм за издржливоста на човекот во безизлезна ситуација.
    До каде човекот може да оди да го спаси сопствениот живот?
    Непредвидлив развој на настаните. Неочекувани однесувања на ликовите.
    Борба за опстанок во која себичноста на едни а пожртвуваноста на други е пресудна за конечниот исход на настаните. Филм од кој можеш да научиш дека во најтешките ситуации мора да веруваш на сопствениот инстинкт, да се ослониш на најискусниот и да останеш со ладна глава затоа што секоја една грешка или мала паника може да те чини живот.

Тим на истражувачи водени од авантуристичкиот дух и желба за откривање на нови неоткриени места , се впуштаат во истражување на најголемата подземна пештера во Нова Гвинеја. Се стационираат и формираат база каде со помош на софистицирана опрема ги испитуваат длабочините на пештерата. Поради непредвиден настан остануваат заглавени во пештерат. Како и што понатаму филмот раскажува.

Ми се допадна од повеќе аспекти. Продуцент е James Cameron што е гаранција за поквалитетни сцени. Впечатокот е како да гледаш документарец на Nacinal geografic.
    Во однос на актерите, освен главниот лик Ралф останатите се неафирмирани млади глумци.
    Авантуристчки, напнат, инспириран од вистински настан, филмот вреди да се погледне.

15. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.121
    Допаѓања:
    67.131
    И јас го гледав вчера, тапа ептен, филм без поента. Не препорачувам.
    А го гледав и Think like a man, онака, предвидливо, за тепање време.

16. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Pitch perfect 5/10

Ништо посебно не ми е филмчето,веќе видено.На моменти досаден,на моменти интересен.
    Му давам средна оцена.

17. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2

Огромен фан сум на Самрак (повеќе на книгите отколку на филмовите) и морам да кажам дека филмот ми остави поголем впечаток дури и од првиот дел кога се запознавав со приказната. Возбудлив крај каков што воопшто не очекував, се на се јагодка на шлагот на целава трилогија. Прекрасно. 10/10
    Forever

18. simply-red

simply-red Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    26
    UNKNOWN со Лијам Нисон и Џануари Џонс супер заплеткан трилер многу напнат го изгледав во еден здив

19. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    16 wishes (2010)

Типично teen филмче, девојкава слави 16 роденден и има 16 желби што треба да ги исполни во текот на денот, а кои се скоро невозможни.Се појавува добра вила која и помага да ги исполни желбите, но како и со секоја магија, нештата не излегуваат баш како што таа посакува...
    Убав, лесен филм, иако на моменти ми беше предетски некако.Пораката ми се свиѓаше - Кога добиваме повеќе отколку што вистински ни е потребно, стануваме алчни и себични...И дека тоа што го посакуваме не е секогаш баш тоа што навистина го сакаме...

Од мене 7/10 :lol: А да, и фраерот е преубав :inlove:

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Four Christmases

Не е лош филмов, таман е како за овие денови. Има смешни и интересни моменти.

Fred Claus

На овој глумецов Vince Vaughn мислам дека само вакви филмови му лежат, едноствано неможам да го замислам во некој друг жарн а да не е комедија или фамилијарен филм. Како и да е, и овој филм е таман за овие денови, интересен е и има убава приказна.